Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz Pttypang #102911 üzenetére
Én már nem vagyok kíváncsi. A Torin 6 ~500 kilométert futott. Pontosan tudom azt hogy nem adja fel, ezt is "csak egy cipő".
Egyébként meg nyáron abban sétáltam, túráztam 3 napot 10+ kilós hátizsákkal.
Azóta mondjuk főképp melóba, boltba járósnak használom. Persze mint írtam edzés is volt benne most szeptemberben, konkrétan 19 kilométer benne minden jóval. Az nem volt piskóta! A futómű rendbe jött 2-3 nap múlva.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Never79
tag
válasz Pttypang #102839 üzenetére
Gratu !
Vagy veszel esetleg egy láncot, az még az atyaúristent is megfogja jégen, csúszós hóban. Én vasárnap a szokásos körömön voltam, a munkagépek/terepjárók kijárták a havat, megolvadt, majd megfagyott. Lefelé, ahol 4:30-4:40-ben jövök általában, most tipegtem, topogtam a jeges, csúszós úton (amúgy is beszari vagyok ilyenkor, épp ezért lassú), bántam is, hogy nem vittem a karmokat.
-
Never79
tag
válasz Pttypang #102666 üzenetére
Eddig ilyennel nem volt gondom, amióta figyelem a HRV-t (kb. 2 éve). Bár én sem leszek már fiatalabb , szóval benne lehet ez is.
tisn: lehet, de tényleg nem érzem, hogy beteg lennék.
Most még az jutott eszembe, hogy azért átálltunk a a csütörtök/szombat/vasárnap hosszú futás kombóra, ami lefáraszt egyelőre, pedig az össz heti terhelés nem növekszik, csak más az eloszlás. De azért írtam, hogy elvileg idegrendszeri fáradság nem lehet, mert olyanom már volt, s tudom milyen. Faxa, mikor fáradtan pihennék, és csak forgolódom az ágyban.
tomcica: a fogamzásgátló mellett már mindegy
-
norby_42
aktív tag
válasz Pttypang #102627 üzenetére
Vérkeringésem nekem is van, de 10 foknál kesztyű, csősál, mert lefagy a kezem. 5 fok alatt jön a hosszú felső, most meg már a nadrág is az. De nyilván függ attól, ki mikor és mennyi időt fut.
A láthatósági futós mellény meg ilyenkor sötétben alap.Eat pasta, run fasta
-
haiduo82
aktív tag
válasz Pttypang #102275 üzenetére
Nekem Altra Provision 6 van ugyan, amiben emlékeim szerint kicsit más a hab (Ego, míg a Torint talán Ego Max), de én már csak sétára használom (arra viszont nagyon szeretem). Nekem futáshoz túl merev, kemény. A zero drop elméletileg megszokást igényel és jó hatással lehet a láb mechanikájára, de idő, amíg a test alkalmazkodik.
"Együtt vagyunk senkik"
-
sherlock82
senior tag
válasz Pttypang #102212 üzenetére
Így látatlanba , hogy a pontos részleteket nem ismerem, csak a honlapon tájékozódtam, lenne kedvem hozzá.
UB Trailen annyira megjött ehhez a kedvem hogy lehet belevágok egy ilyenbe.
Nylíván a 22 km - re gondoltam a többi nekem már sok lenne.Ha valaki tud valami hasonló terep-futóversenyt az legyen kedves ne tartsa magában.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
válasz Pttypang #102000 üzenetére
és ezek ugye a nettó edzésidők. oké, persze ajtótól ajtóig fut az ember, meg 5 perc egy tusolás ideális esetben. rossszabb esetben egy negyed óra amíg kiválasztod a passzoló pólót a gatyához és a cipőhöz
terepfutás meg ugye tudjuk, hogy más műfaj, azért egy hosszabb menetre be kell pakolni. és általában nem tud az ember ajtótól ajtóig sem futni, hanem elmegy valamennyi idő az utazással is. ezévi tapasztalatok alapján én úgy érzem, hogy ez a sweet spot nekem 5-6 óra között van a héten, mint nettó edzésidő.
emellett tudok még fókuszálni a sulira és a munkára is. bár azt észrevettem, hogy sokszor a futás körül mozognak leginkább a gondolataim 1-1 alkalommal be lehet iktatni egy extra terheléses hetet, mondjuk 7-8 óra közöttit. de tartósan ez nekem szerintem nem fér bele. és gyerek(ek) még nincsenek is.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz Pttypang #102000 üzenetére
O,hat van akinek mar a napi edzes centizi,hal' istennek itt a forumon,azert nem ezek az emberek vannak jelen
Napi 1+1 ora az hozhato,hajnal egyik edzes,es valamikor keso delutan a masodik.A hajnalit nem szabad cibalni,az csak laza km gyujtes...a delutaniban mehet neha a "mokas" resz.
Hetvegen egyik napon egy edzes,de az 100-120perc folyamatos,meg tartasz egy full OFF napot hetente.
Ezzel barmilyen tavra ki tudod epiteni az alapot.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz Pttypang #101910 üzenetére
Nekem múlt héten pihenő hét volt, meg most nem gyűjtök annyit, inkább km. Majd ha szintgyűjtés lesz, akkor felmegyek 1500-2000 köré/hét, de az nem most lesz.
Ja látom, neked benne volt a Börzsöny trail, az jó kis verseny. Gratu
Kaptam most dombra felfutásokat 30 mp majdnem full kreténbe, közte 1p:30 mp Z2. Rég volt már ilyen edzésem.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Pttypang #101888 üzenetére
Abban a tömegben elég lutri a dobogó vagy egyéb helyezés.
Na, megvolt a fokozó ..... faragtam 2bpm-et és 2mp-t az átlagon a legutóbbihoz képest. Nálam ez sikeres edzésnek felel meg.
10k@4:13 154bpm 181spm 1,31m[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Pttypang #101813 üzenetére
Amikor mar nincs gyulladas akkor hengerezz csak...meg a nyujtas is ovatos legyen egy ekkora terheles utan csak olyan nyugdijas verzio (semmi nyakadba teszed a labad,meg perecet hajtasz a vegtagjaidbol stb. ). Igy is meg vannak szabdalva azok az izomrostok,nem kellene tovabb fesziteni.
Meleg furdo,relax soval...ovatos kenyezteto masszazs (semmi durvulas) ilyenek.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #101810 üzenetére
Jajj, nagyon jó volt, célbaérés után kicsit még beszélgettünk, majd elindultunk haza, néztük a sétáló maratonistákat, ahogy mennek hazafelé vagy a kocsijukhoz, hát mintha zombitámadás után lettünk volna, mindenki dőlöngélve, a lábát húzva vánszorgott Zseniális jelenet volt.
Engem a Speed2 vágott végül gallyra, abban mentem végül, ami egyfelől remek döntés volt, másfelől rekortánon futott FM-en annyira nem jött ki a keménysége, és ugyebár az, hogy talán jó lett volna belőle fél számmal nagyobb - aszfalton, maratonon már igen...
De pl. Peti a karbonlapos Pro2-ben futott, azt mondta, abban neki érzésre jobb volt, mint Speed2-ben, ráadásul elvileg az 1-2mm-mel nagyobb(nak tűnik).
Lehet, hogy az lett volna a jó választás, csak azt nem mertem 0km-mel bevállalni.
De valószínűleg a Rebelben hamarabb elvéreztem volna, örülök, hogy rábeszéltetek a Speed2-re.A masszászpisztolyról én sajnos(?) teljesen leszoktam, sokat nyújtok, sajnos ritkán hengerezek, illetve újabban köpölyözni szoktam, na az még egy jópofa találmány. Még tanulom-tanulgatom a használatát, de jó cucc Csak rá kell sajnos szánni a pénzt, és normálisat kell venni belőle.
@Never79: Köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #101802 üzenetére
jo, felreertettem, sry. Ma pihi, vinne a boogie, de esznel kell lennem. Delelott meg jarni alig tudtam, most mar kisetaltam a fajdalom nagyjat, de inkabb nyujtok delutan, ha lesz idom.
Szepet mentel amugy Te is tegnap csak ugy halkan jegyzem meg...
@SpaceKombajn: koszonjuk szepen!
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #101572 üzenetére
@Tisn: Nincs testképzavar - ami nem jelenti azt, hogy nem volt gyerekkoromban sem, de ebbe most inkább nem mennék bele...
Én rég éreztem magam olyan jól a bőrömben, mint most, a -5kg nálam már kizárólag csak arról szólna, hogy futásban gyorsulhassak, azáltal, hogy kevesebb súlyt cipelek. Testzsírszázalékra elég jól állhatok, lábból nekem pl. kimondottan izomból kellene fogynom (de ott mondjuk akad azért bőven zsírtartalék is). -
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #101548 üzenetére
Passz.
Fenykoromban mertek 182cm-t, szerintem ugy 179-180cm maradt meg belole.De a velem egymagas Peti baratom 70-71kg.
Szoval sanszos, hogy az en keszulekemben van a hiba.
Mondjuk jo nagy combokat orokoltem, amin a bringazas sem javitott.Bar gyanitom, Zsoltnakis jo nagy combjai vannak/voltak.
Szoval tudja a pihe hogy megy ez. 🤷♂️[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Pttypang #101533 üzenetére
Ja, az pont nem a reco-nál fontos
Beta Alanine , de most pont nincs készleten....egyéb helyen biztos találsz.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Pttypang #101505 üzenetére
Az Árpád hídra én is a Margitszigetről tolom a felhajtó mellett. A Margit híd felé nagy szokott lenni a tömeg, sok a gyalogkakukk. Maximum az úton tudod normálisabban megtolni, de ott meg a buszt kell kerülgetni. Ha már azt az oldalt választod, kocogj csak el szépen a Gül baba utcáig!
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #101478 üzenetére
Elgondolkodtattak vele a minap, de ezek már/még nem nekem valók
@Zsolt: Kipróbálom legközelebb a Liberate-t. Az is remek cipő, sőőőt. Magas aerob edzéseket szoktam benne csinálni, de résztávozni pl. nem nagyon. Tesztelem majd.
Van még egy Pro2 is a dobozában, időszerű lenne egyszer azt is kipróbálni.Rekortán és rekortán között is van különbség, én épp a túl keményet nem szeretem, nem tudom a Tichy futóköre mennyire puha (~1 hónap múlva tesztelheted ), de nekem minden PB-m onnan való, nekem nagyon fekszik az a pálya.
-
tisn
addikt
válasz Pttypang #101405 üzenetére
nekem az eredeti szabaly az volt, hogy 15 fok alatt felso alaoltozo, 10 fok alatt also is, de mostanaban inkabb nem veszek 10 fok felett, ugyis beleizzadok es ugysem fazok. hosszuakat ugyan nem futok, de a rovideket legalabb jo lassan
de lehet ki kellene probalnom a terepcipomet, igencsak csuszik a sima aszfaltos clitfon az erdoben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Pttypang #101329 üzenetére
Én ma 7.5k-n 5perces tempót tudtam 132bpm-en....úgy, hogy 189 a HRmax-om. Bár ez utóbbit már 2-3 hónapja biztos nem futottam ki pedig volt benne 5k-ra élezés is....ennyit számít a Béta-Alamine (amivel most leálltam és jött is némi rég nem érzett savasodás már)
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Pttypang #101313 üzenetére
Magamon is lepődtem mikor elkezdtem élvezni a 7:00@105bpm-et. 3éve mikor futni kezdtem 5:00-nál lassabban nem ment ...kellett kb fél év napi 3-4k séta, hogy azt kiváltsam kocogással. Így már úgy tekintek rá, hogy időt spórolok és az izmok is jobban megköszönik.
a pörgős edzések inkább fogyáshoz kellenek....lehetőleg éhgyomorra. Ezek jobban terhelik a szívet, de zabálják a lerakódott zsírt. Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Pttypang #101108 üzenetére
Gyártottak, az más kérdés sikerül-e szerezni még belőle...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ígyvanferi
addikt
válasz Pttypang #100993 üzenetére
A minimalistát azért nem így értettem, nyilván nem egy barefoot cipőről van szó. És bár nem valami modern a habanyag, rendes terepen elegendő az a csillapítás. Én a terepfutásaim nagyobbik részét úgy tudom megoldani, hogy részben érintek betont, aszfaltot is, ilyenkor éreztem kevésnek, amire a 0 drop még rá is erősített.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Pttypang #100989 üzenetére
Egyik kedvenc terepcipom a Saucony Switchback BOA volt,sajnos mar nem aruljak.
Amit meg szeretek az Inov8, abbol is az Xtalon 210-212 saras,fuves,suppedo foldes terepre valo azt viszont meg gyartjak,letezik sima es gore-tex verzio is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz Pttypang #100989 üzenetére
Ha mindenképp szeretnél egy 0 dropos, viszonylag minimálista terepcipőt (amihez mérten dögnehéz egyébként, még a Xodus Ultra Runshieldem is könnyebb valamivel nála), akkor végülis mehet, érdekességnek jó. És nem is rossz terepcipő, jó a tapadása, elég masszívnak tűnik a felsőrésze is. Fűző jó. És hát ugye a széles lábfejrész, amitől extrán stabil vagy terepen, jól érzed a talajt a talpad alatt.
-
tomcica
Topikgazda
-
stefyY
őstag
válasz Pttypang #100819 üzenetére
Gyanítom, hogy mindenki így működik: Ha nem kezd be az ember ész nélkül az elején, sokkal könnyebben megy a végén az lth feletti terhelés. Btw szép.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
-
sherlock82
senior tag
válasz Pttypang #100648 üzenetére
PittyPang, köszönöm. Kb hasonló összegre gondoltam.
Az UB - n tavaly is volt ez a pohármentes futás. Ebben meg nyilatkozni nem tudok mert a 10-13 km futásaimhoz nem kell frissítés. Mindenesetre ahogy olvasom a kommenteket sok értelme nincs neki.stefyY
Gratula itt is a Szőlőkörhöz, beszéltem Zsókával a verseny előtti napokban mondta, hogy idén ő nem tudott ott lenni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz Pttypang #100668 üzenetére
Felmaratonra szoktam vinni 0.5 liter puha flakont,ha meleg van compressport ov,hatul kozepen elfer (feje kilog,az ugy jo) nem mocorog,nem zavar...gyorsat is lehet vele futni.
A frissitopontokra meg ra se nezekThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz Pttypang #100620 üzenetére
Kérdés melyik mennyire pontos méterben, meg bele van-e számítva a tétlenül töltött idő avagy sem. Ezek tudnak differenciát kreálni.
Amúgy gratula.#100619 Peterhappy
Mielőtt még azt hinnétek, hogy csak csokizom.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
veterán
válasz Pttypang #100447 üzenetére
Nekünk jövő héten lesz ilyen, csak három nap. Első nap odaút Magas-Tátra, majd egy gyors túra, csak kb 500m szinttel, aztán le. Másnap nagy túra ezersok m szinttel, majd le. 3. Nap levezetés 6-800m szinttel, majd haza. Köv nap levezetésképp itthon Írottkő 600m szint.
Mondjuk túracuccban nyomom, de olyanban, amiben futhatsz is. Sztem működőképes, de a cipő esszenciális, mert szikla is van. Ha túl puha a talp, kicsinálja a talpad a sziklák pereme.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest