Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4985) eightykid válasza fi:zi'k (#4763) üzenetére


eightykid
csendes tag

Nos, megejtettem a MM-túrát. A fejhallgatót illetően tulajdonképpen pozitív végeredménnyel, összességében azonban felemás tapasztalatokkal. Szögezzük le, hogy ennyi pénzért senki ne várjon csodát, ehhez képest pedig korrekt választás született. Nagy nehezen. Az utóbbi gondolat hangsúlyos, ugyanis azt kell mondjam, lehetne sokkal kipróbáló-barátabb a MM. Eleddig nem sokat időztem a füleseknél, mert...mert bár vannak minőségi darabok, számomra nem ez az igazi vadászterület - gondolom nem írtam ezzel nagy újdonságot az ittenieknek. Az a gond a hellyel, hogy sok darabot egyszerűen nem lehet normálisan kipróbálni. Dobozokat bontogatni pedig sok esetben nem tudtam-nem akartam, mert a többség leragasztott, vagy a füles van úgy rögzítve a dobozon belül, hogy megsérül a csomag, ha kiveszed. A kitett füleseket sem mind lehet 'custom-módon' kipróbálni, saját forrásról, saját zenével. Futkoshattam volna eladó után, de gyakorlati segítséget valószínű nem kaptam volna, max. szétbarmolja a dobozt ő és nem én...
Annak, aki nem emlékszik: egy általános fülest kerestem (netezés főleg) az M50 mellé. Max. 10ezerig, tehát tudatosan nem ún. audiofil darabot. A fő szempont a KÉNYELEM és persze az elfogadható megszólalás.
Sajnos a fent említett okból kifolyólag nem tudtam annyit kipróbálni, amennyit szerettem volna, voltak olyan 12-16 ezres darabok, amik ha meggyőznek, simán jöhettek volna, vagyok ennyire rugalmas, kinézetre ugyanis nagyon kényelmesnek tűntek. 6-8 darabot így is kipróbáltam, írom, amire emlékszem:

Az ajánlott Maxell Retro DJ : Na igen, kevésbé kényelmes, mint gondoltam. A hangja nagyjából az, amire számítottam: elfogadható. Ez azok közé tartozott, amik ki voltak b...va kibontva és ki tudtam próbálni saját zenével, saját forrással. A kényelem miatt végül nem ezt vittem, de a hangjával tényleg nincs gond ennyi pénzért.

MDR-ZX300: Nem győzött meg sehogy, röviden és tömören. Ennyi pénzért sem.

Sennheiser HD 201: Kézbe véve fröccsöntött feeling, de nagyon. Gondolkodtam is, vajon mit írhattok róla, milyen lehet, a franc se emlékszik a sok Sennheiser-recenzió közül erre :) Számomra egy fokkal kényelmesebb volt 'fülnyomásra', mint a Maxell, van egy minimális forgatási lehetőség is a fülpárnáknál, de maga a párna anyaga nem az igazi. Ezt is tudtam teszteli saját forrással és nem nagy durranás, de a összességében nem tudom azt mondani, hogy rossz lenne. Árakra nem fogok pontosan emlékezni, de 7000 valamennyi körül, tehát valamivel drágább, mint a Retro DJ.

Jött volna az AKG K511, ha lett volna kipróbálható darab. Itt megejtettem egy telefont, hogy ugyan már, írtok-e róla valamit (szigorúan butatelefonozunk:P), nem sok sikerrel.
A K518-at ki tudtam próbálni (remélem, jól emlékszem a típusra), de az a kettős pánt (vagy mi a neve), az valami borzalom, nem értem a koncepciót, nagyon nem jött be, pedig...pedig nem lenne az rossz.

Felraktam egy olyan (vagy olyasmi) Philips-et, amit Bodz kért, de ez a fülpárna-kialakítás nagyon nem bejövős. Valakinek biztos tetszik ez is... [link]

Próbáltam még 1-2 AKG-t, amiknek a típusát, ha megöltök se tudom már, de azok 15 fölött voltak mind, ha jól emlékszem.

Aztán ugye voltak, amikhez nem fértem hozzá... Meg azok, amik ki voltak téve ugyan, de csak valami halk, szar rádióműsorral (fos zenével természetesen). Úgyhogy fogtam magam és nagyjából 15 ezerig feltettem mindent a fejemre, ami kint volt, döntsön a kényelem oszt jól van.Megejtettem még egy telefont, nehogy valami olyat válasszak, amiről mindenkit lebeszéltek.

A végén egy abszolút fekete ló, egy valószínűleg gagyinak tartott Philips SHP 2500-at választottam. Az indok egyszerű: feltettem és hoppá, ezt a fejemre és a fülemre öntötték, meg is néztem az árát, hogy nem valami drágábbat vettem-e le véletlenül. Tényleg nagyon kényelmes, kényelmesebb néhány jóval drágább fülesnél is, amiket levettem. Nem lehet minden irányban forgatni a kagylókat, de nem is kell. Sajnos nem tudtam saját forrással meghallgatni, akkor kiderült volna, hogy ez egy kifejezetten halk cucc a többi fülesemhez képest, de legyen ez a legnagyobb baja. Nem ismerem ezt a típust, nem olvastam róla és kipróbálni sem lehetett úgy, ahogy szerettem volna, de 5500 forintért + a kényelméért bevállaltam egy esetlegesen rosszul szóló darabot. Vicc, de egyáltalán nem vészes! Nem tudom, mennyire kedvelt/gyűlölt darab a célirányos körökben-fórumokon, de általános használatra szerintem bátran ajánlhatom mindenkinek, aki vállalja, hogy kicsit jobban feltekeri a potit. (Hozzáteszem, hogy nem alaplapi kártyával használom, hanem egy komolyabb E-mu-val.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.