Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4639) proof88 válasza bimbócska (#4638) üzenetére


proof88
addikt

7 percnél nem volt több szerintem, nincs mit. :D
Én nem a net szolgáltatás sebessége miatt említettem az N-t, hanem azért, mert a G-s 54 Mbps is csak elvi maximum, ennél azért lassabb szokott lenni a sebesség, persze kinek mi kell... de ha esetleg egyik gépről streamelve néznél egy filmet mondjuk laptopon, akkor nem árt, ha van átviteli sebesség LAN-on belül. Persze mondom, kinek mi kell. Én zenét szoktam hallgatni wifi-n keresztül, ne legyen már minden gépen meg az összes zene... de ha esetleg filmet néznél, azért említettem, ahhoz nagyobb sávszél. kell.
Az N-nek mondom elsősorban nem a 300 Mbps az előnye, hanem a nagyobb hatótávolság. Persze lehet, hogy van olyan G-s router, ami jó eredményt fog adni a házban... én nem nagyon értek ezekhez a hálózati dolgokhoz, ezért csak úgy általában beszélek róla... :B

Egyébként pont múltkor csináltam egy tesztet. Az említett N-es Netgear router el volt helyezve kb 1-1 méterre 2 géptől. Mindkét gépre egy Netgear draft N-es USB-hálókártya volt csatlakoztatva, a routerben G-re volt állítva a sebesség, emiatt G-s sebességen működtek az usb-s adapterek. Másoltam egy ~300 megás telepítőt egyik gépről a másikra, és a sebesség kb. 700 kB/s () volt átlagosan, tehát majdnem 1 MB/másodperc. Ezután újraindítottam mindkét gépet, hogy a 2. teszt is tiszta legyen, és a routerben N-re raktam a sebességet. Megismételtem a tesztet és a sebesség 4x-es lett, 2800kB/s. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy csak az egyik gépnél volt 100%-os a jel, a másik gépnél valamiért valamivel kevesebb volt... Mondjuk én egyik sebességgel sem vagyok megelégedve. :N Lehet valami beállítással lehet rajta javítani?
A torrentezéshez még annyit, hogy a kliens progikban be lehet állítani a max. kapcsolatok számát torrentenként és globálisan is, annak csökkentése segített az említett SMC-n, de az a router sajnos egyik firmware-rel sem működik tökéletesen. Ha netezésre, msn, multiplayer, ilyenekre van használva, akkor jó, de a tűzfala bekapcsolva instabillá tudja tenni, vagy valamelyik védelme, WAP vagy WPE. Viszont torrentezéskor egy idő után elérhetetlenné válik a router és csak áramtalanítás segít rajta.
Árban: G-s routerek pár ezer ft-tól tizenezer fölöttig, az N-esek általában tizenezertől kezdődnek. Az N-es hálókártyák szintén drágábbak, a G-sek szintén pár ezertől elérhetőek.
De hogy pontosan mit, hogy, beszéljenek a szakik, várd meg őket. A Linux-alapú Linksys routert szokták sokan ajánlgatni itt, WRT54GL a neve, ha jól tudom... a Linksys márka általában jó, ahogy tudom, jó routereket csinál... HardverApróban is szét lehet nézni, ha már megvan, mit szeretnél. :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.