Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
válasz jozefgucci1 #95550 üzenetére
Teljesen egyéni dolog, hogy kinek mi a legfontosabb. Ha valaki egy kisvárosban használja az autóját, ahol karnyújtásnyira van segítség, akkor nem biztos, hogy a megbízhatóság lesz az elsődleges szempont, ahogy egy hobbiautónál sem, de szerintem még számos példát hozhatnék fel arra, ahol szintén más szempontok szerepelnek az első helyen. Mindkét típusból akad a topikban tulaj. Az, hogy neked a megbízhatóság elsődleges az egy dolog. Ha mindenkinek az lenne, akkor néhány hírhedt típus már rég kihalt volna az utakról, hiszen a kutyának sem kellene. Írom mindezt sokszoros szívóbenzines japánautó-tulajként, csak éppen levettem a szemellenzőt.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
jozefgucci1
addikt
válasz !Overdose! #95552 üzenetére
Az odáig rendben van , hogy szemellenző meg minden , de el is olvastad a posztod első felét ? Tehát ha városban lerohadok akkor nem gond a magas szerviz és alkatrész költség mert nem kell sokat vontatni ? Nem látom az összefüggést ! Ha tudsz ennél jobb érvet szívesen meghallgatom .A megbízhatósági probléma nem feltétlenül csak azt jelenti , hogy megáll a kocsi és nem lehet továbbmenni ! Lehet ez visszatérő elektromos hiba stb .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Tankblock
aktív tag
válasz werszomjas #95551 üzenetére
Az a baj, hogy átlagpolgár lesz, csak nem magyar, hanem német. Innentől már megfizethetetlen lesz...
Release the Beast....
-
őstag
Csak egy elméleti kérdés. A volvo 2,5t motorja jól "bírja" a gáz üzemet ( hol érdemes ilyesmit csináltatni)? Mert arról speciel arról hallottam hogy az egyébként megbízható hyundai szívó benzinesek nem nagyon...Csak azért kérdezem mert nekem messze ez a legszimpatikusabb motor...
-
!Overdose!
őstag
válasz jozefgucci1 #95554 üzenetére
Nem akarod érteni. Mondok egy másik példát. A luxusautók sem épp a megbízhatóságukról híresek. Tele vannak a legújabb, sokszor még kiforratlan technikával, mert ugye a verseny miatt azonnal bele kell tenni az új fejlesztéseket. Mégis vannak egy páran akik egy Prius/Corolla helyett inkább S Mercivel járnak. Nekik sem a megbízhatóság az elsődleges szempont. Nagy általánosságban az automata váltók is hamarabb romlanak el, mint egy kézi, mégis sokan vannak, akiknek automata kell és pont. Soroljam még vagy már érthető, hogy mire akarok kilyukadni? A Megbízhatóság csak egy szempont a sok közül, amit mindenki másképp súlyoz az egyéni értékrendszere alapján. Te is vehetted volna szívóbenzinessel is azt a CR-V-t, mégis bár a jobbak közül való, de meghibásodás esetén drágán javítható CR dízellel vetted.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
TaaT
nagyúr
válasz jozefgucci1 #95554 üzenetére
TaaT: Jók ezek a Novoth Tibis cikkek, tanulságosak és érdekesek.
Csak az a baj hogy az egyszeri kommentelőben annyi marad meg hogy szar a dízel, szar a turbós motor, nem pedig az hogy hulye a tulaj és/vagy cukrászok és pékek is szerelnek autót ha azt kérik tőlük.
novothauto: Ha visszalapozol a cikkeim között (a honlapomon össze vannak gyűjtve) volt jópár sima szívó benzinesről is.
Ezt a képet ebben a topikban lehet nem sokan fogják érteni, de a Skodás-VW-s topikból annál többen
Give them hell Ukraine!
-
-
Bigemperor
senior tag
Üdv!
Honda Civic 1.8 benzin (2008) - ENEOS Sustina olajat ajánlatok még mindig? És honnan?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bigemperor #95566 üzenetére
eneos sustinát bele, és crx forum typeV Laci tud segiteni benne
-
runner 125
nagyúr
Nekem is az van benne, 5W40. olajborze.hu-tól vettem, akkor ott volt a legolcsóbb és még a szállítást is elengedték.
Vásárlás előtt csinált a Nissan szalon egy teljes állapotfelmérést az autón, akkor teljesen korrekten leírták, h a középvonal alatt volt az olajszint - lehetett számítani rá, h enni fogja, bár ez a HR-V-knél általános tény.
Magam is meglepődtem, lelkileg fel is készültem rá, h öntögetni fogom bele az olajat, nos, csere óta 6500km ment bele, és nem változott a szint. Ezek szerint ennyit számíthat a prémium olaj, ráadásul ez elég "könnyűolaj", 5W40 viszkozitású, 10 éves autóknál már sokszor javasolnak inkább 10W40-et, mert előbbit könnyebben eheti.
Úgyhogy nekem bevált."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Bigemperor
senior tag
Nekem a márkaszervizi csere során többször is Castrol Edge került bele, legutóbb maradt is kevés az olajból, de most mindenképpen ezt szeretném. Sajna 4 liter felett kell bele, tehát jön még egy literes flakon.
-
nagyúr
válasz runner 125 #95568 üzenetére
enyém 14 éves, 3000km alatt még nem evett semmit az 5w40-ből
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
"csere óta 6500km ment bele, és nem változott a szint. Ezek szerint ennyit számíthat a prémium olaj"
És akkor mennyit számíthat ha hamis vagy nem előírás szerinti olaj kerül bele? [link]
Give them hell Ukraine!
-
hdman
őstag
Elfelejtettem beszámolni:
Pár napja volt a kárszakértő, nagyon korrekt volt,megdícsérte a felszereltséget is, azt mondta, hogy ilyet még nem is látott Astrában . Körbefotózta és körbemérte az autót, megirtuk a papirokat.
Azt mondta, hogy kb 1 hónap és jön a píz. Az került a papírra, hogy lökhárító javítás és festés.
Sopron city :)
-
nagyúr
Én 1.8as 2009-es civicem sem eszi az olajat, sőt amióta nálam van sosem ette. Hála az égnek!!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Laraxior
titán
válasz tboy93 #95570 üzenetére
Az enyém sem eszi az olajat, 2001-es az autó, 16 ezer km-t mentem vele amióta megvettem ( 3 éve) Azóta egyszer volt olaj cserélve, most lesz a második, de sosem kellett utántölteni.
Pedig nem Honda, nem is japán, csak egy francia..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
Olajfogyasztáshoz egy kis történet: T...CO parkolóban szállok ki az öreg 1.8D Lancerből, BMW-s fickó lekicsinylően mosolyog rám. Jövök kifelé, a fickó tölti az olajat a Bömbibe.
-Mit csinál, ember? kérdem.
-Pótolom az olajat, eszi.
-No, a kinevetett japán vacakban félmillió km van, s azt sem tudom, hol a nívópálca!
Nem mosolygott... -
Sátán44
addikt
Nem tudom ez a cikk volt e már linkelve, de nekem nagyon tetszett, sokat mosolyogtam rajta
A magyar használtautó-vásárló hülye!Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Kornel
veterán
-
8th
addikt
válasz jozefgucci1 #95550 üzenetére
Nem. A biztonság a legfontosabb. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy az ember ne egy olyan 1,2 tonnás autóban üljön amibe beleraknak egy nyomatékszegény szívóbenzines motort (pl.: Civic 1.4 100ló, 127Nm) mert abban hiába váltasz vissza kettőt akár hármat is és hiába taposod keresztül a gázpedált a tűzfalon nem fog kihúzni a bajból ha előzés előtt rosszul mérted fel a szembejövő sebességét illetve távolságát vagy éppen autópályán kamion(ok) előzése közben 200+ tempóval rád esik hátulról egy önjelölt Rezešová.
A demokrácia a csőcselék uralma
-
runner 125
nagyúr
Előírás szerinti olaj van benne, a könyve is ezt a viszkozitást írja.
Jajj, ez az olajhamisítás szerintem qrván fel van fújva._
Viszont a nap mondása tetszik, T_H-tól idézve index-ről:
"Valamelyik népítéletben olvastam, hogy az X5 tulaj rájött, hogy az nem típusszám, hanem javítási ktg szorzó."
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Mágus2
Közösségépítő
Sokan nem tudnak előzni ez tény, pedig minden kis motoros autóval hamar meg lehet lépni az előzést, ha jü ütemben váltasz vissza és nem tartod azt az elvet, hogy előzés közben nem váltunk. Sajnos ültem ilyen ember mellett... vissza 3.-ba és tiltásig, de nem tette át a 4.-et mert előzés közben nem váltunk.
Sokan nem ismerik a saját autójuk teljesítmény görbéjét, ezért nem is tudnak váltani.
Automatát mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
már megint kezdődik - ismerni kell az autó korlátait, képességeit. Ha rosszul mértél fel előzés előtt, akkor (nekem tanították) lehet a fék pedállal is próbálkozni, és visszasorolni. Kiérek, nyomom, látom, hogy elszabtam, fék, index jobbra, vissza. Ha tudom, hogy hiába taposom, akkor a fék megmenthet. Persze kellemesebb egy elb.szott előzésből padlóval kijönni, meg "biztonságosabb".
"... and I hope you have a great day!"
-
nagyúr
mágus, petőbá +1
-
hdman
őstag
válasz runner 125 #95585 üzenetére
Ezt én is olvastam, pár hónapja volt a heti merítésben.
Sopron city :)
-
Már megint lángoltok...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
TaaT
nagyúr
válasz runner 125 #95585 üzenetére
"Jajj, ez az olajhamisítás szerintem qrván fel van fújva."
Én is aszittem, aztán a szlovákoknál minden második szerviz hamis olajjal dolgozott, kötve hiszem hogy nálunk jobb a helyzet, csak tojnak rá az illetékesek.
Qru: Jó is ott lábatlankodni a szerelő körül. Legutóbbi olajcserémnél a szerelő srác simán szárazon becsavarta az olajszűrőt, még szerencse hogy az az előtti olajcserénél jó alaposan megkenték így nem lett belőle probléma.
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest