Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz Laraxior #95149 üzenetére
Hm, nagyon állat! Grat hozzá. Én is vágytam mindig ilyen ragyogó fényű kétkerekűre.
Látom a krumplit és az almát is jól elépakoltad, nehogy más hozzáférjen.Jó kis vas az a GSX 750F, de szerintem hamar kinőhető, bár nyomatékosabb, mint a 600-as. Viszont a sport-túra kategória jó döntés, nekem is valahol ez a határvonal van tervben. VFR800, VFR1200, de a vágyaim netovábbja a K1200S.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
raczger
őstag
válasz Buster17 #95142 üzenetére
BMW 316i: elvileg jók, bár én csak 318i-ket néztem, faceliftes 143 lovas verziót, azt jobban ajánlják (elvileg ahhoz a kasztnihoz kicsit kevés az az 1.6-os motor, 2.0 élhetőbb).
Citroën C4 Coupe 110 VTR FAP: bátyámnak ilyenje van, ha karbantartják akkor összességében jó, kicsit franciás meg kicsit nem. Elől nagy hely van, kényelmes, hátul már nem annyira jó (3 ajtó nem a legpraktikusabb). Kuplungja meglepően kemény (sajnos nem a jó értelemben, nagyon nehéz benyomni). Figyasztás az elég jó, 5 liter alatt lehet tartani.
Mazda6: innen csak a benzines 1.8 és 2.0 ajánlott (ilyenem van), 2.3 kerülendő. A rozsda az, amire figyelni kell.
VW Golf Trendline 1,4: én 1.4-es motorral biztos nem venném (inkább nagyobbal), havernak 3-as golfja van 1.4-ben, nagyon halott az az autó, semmi ereje.
Mazda RX-8 231PS: kerülendő a Wankel motor miatt, ha az tönkremegy elég költséges a motor felújítása (pont a héten linkelt be egy videót erről valaki itt a topikban [link])
Volvo S60 2,4 / RS65P2: ha valami tönkremegy, az elég költséges lehet, ha nincs belőle utángyártott alkatrész, egyébként ajánlott, majdnem ilyet vettem
Nekem csak ezekről van infóm
Méretbe mekkora autó kellene? Mert pl golf vs mazda6, nagy különbség.
[link] benzin
Németországban vennéd? Esetleg még Audi A4-et bevehetnéd a listádba.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Laraxior
titán
válasz runner 125 #95152 üzenetére
En is vfr800at szerettem volna, de idén csak ez fért bele a koltsegvetesbe.
cuccokkal atirassal együtt ez is eleg igy ev végére."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
-
nagyúr
válasz Buster17 #95142 üzenetére
7 gen civicet neztel ha jol latom, ezek sem rossz autok. Amire erdemes figyelni az az elso futomu, valami mindig kopog elol... Nyelestengely csapagy is meg szokta adni magat a valtoban, erdemes figyelni a bugasra. Az 1.4-el is hasznalhato az auto, de ha teheted vedd 1.6-al, nem fogyaszt tobbet de jobban megy rozsda nem jellemzo, max ha torve volt
-
feka007
veterán
Szerintetek az milyen dolog, hogy elmentünk megnézni a kocsit, kipróbáltuk, már megállapodtunk az árban, erre az eladó kijelenti, hogy neki holnap még mindenképp kell a kocsi, mert másképp nem tud vidékre elmenni az anyjáékhoz, és hogy akkor majd holnap odahozza házhoz. Na de ezt mondhatta volna telóban előtte.. Előleg, stb. nem lett kifizetve, vitatkozni meg nem nagyon álltunk le, de azért na, ott a pénz, akkor add oda wazz, nem? Azt azért számon fogjuk kérni, hogy ha a félig tele levő tank helyett holnap idehozza üresen, akkor -10 ruppó..
Mellesleg abból a szempontból nem baj, hogy itt legalább a garázsaknába majd meg tudjuk nézni az alját is, bár amúgy teljesen rendben volt. Kisebb kavicsfelverődés 1-2, meg néhány apró lehorzsolás, amit talán ki is lehet majd polírozni. de javítva sehol nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
werszomjas
addikt
válasz feka007 #95159 üzenetére
Szerintem ha magánszemélytől veszed akkor ez benne van, főleg ha napi használatból kerül ki az autó, ő hirdeti egy ideje, nem tudhatja, hogy mikor kel el és a telefonban sem lehet tudni, hogy csak érdeklődő vagy, vagy vevő.
Én pont így voltam, mikor hirdettem az autónkat, miután megegyeztünk én is mondtam a vevőnek, hogy csak másnap tudná elvinni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
válasz tboy93 #95162 üzenetére
Hát akkor valahogy a világgal lehet baj, mert ha szalonból veszed a kocsit is jellemzően bele kell alkudnod a teli tankot. Nem magától értetődő pláne nem használt autónál. És megkérdezném hogy nem-e láttál végül olyan hirdetést amibe le van írva hogy jár hozzá ez meg az ( pl téli garnitúra) meg olyat hogy a hifi nem tartozék pl ? Akkor milyen alapon is várja el valaki hogy ha valamit észrevesz akkor egyeztetés nélkül az neki jár?!
De tényleg, le kellett volna szívni a tankot? Pláne használatból...
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
feka007
veterán
válasz bitpork #95160 üzenetére
Nem, de ha azzal menőzik még mielőtt megállapodunk az árban, hogy fele tankkal jó sokat tudunk majd menni vele, és akkor miután már megállapodunk, mondja, hogy bocsi, megyek még vele kb. 200 km-t, akkor utána töltse vissza legalább addig sztem. Nyilván nem akart ezzel elriasztani előre, de akkor legalább ne mondja, hogy milyen frankó, hogy félig tele a tank. Nem nagy dolog amúgy, csak gondoltam, rákérdezek itt a véleményekre
-
-
-
-
válasz feka007 #95169 üzenetére
Tényleg utolsó megjegyzésem mert valóban csak rád tartozik hogy mit hogyan értelmezel.
A jog bötűje szerint amíg nincs aláírva visszterhes szerződés, addig a saját tulajdonával azt tesz amit akar.(#95175) AmunRa: nekem is. De még a cégesnél is. Bár ez nem azt jelenti hogy nem mi vagyunk a helikopterek
[ Szerkesztve ]
-
AmunRa
senior tag
Amikor új autót vettem annyi benzin volt benne, hogy az első benzinkútig el tudtam velem menni.
-
-
feka007
veterán
válasz bitpork #95174 üzenetére
Nyilván nem kötelezhető semmire, ki mondta ezt? De mondjuk ugyanúgy én se lennék köteles megvenni tőle, ha mondjuk odakerül egy kavicsfelverődés a szélvédőre holnap, hiába hozza el idáig. Az lenne a korrekt, ha nem csutka tankkal adná oda, miután mondta, amit mondtam, ennyi a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
válasz feka007 #95178 üzenetére
Még mindig nem érted amit mondok, ugye? Nem az a baj ha akarod a fél tankot, de akkor ezt beszéld meg vele, nem csak magyarázd amit szerinted ő mondott. Abba feltételezem nem gondoltál bele hogy neki ez lehet fontos: pl azért adja el az autót mert muszáj neki.
-
werszomjas
addikt
Első körben azt kéne eldönteni, hogy kinek fontosabb ez az adás-vétel?
Ha egy kavicsfelverődés, vagy egy üres tank miatt nem veszed majd meg, akkor nem is érdekelt téged igazán.
Ráadásul a futott km is több lesz már benne, ergo még engednie kéne a hirdetett árból is
De még az is lehet, hogy a kellemetlenségek miatt, holnap teli tankkal kapod az autót.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Laraxior
titán
Most vettem a motort, de holnap az az első dolgom hogy teletankoljam...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
feka007
veterán
válasz werszomjas #95181 üzenetére
Nem az üres tank miatt nem fogom megvenni, ezt nem mondtam, csak annyi, hogy azért megmondanám, hogy tegnap amúgy fél tankról beszélt, ennyi. Ha odakerülne a látótér közepébe egy felverődés, akkor viszont tuti annyiért nem venném meg, de ki az, aki igen?
-
sullerj
tag
Fél tank benzin és társai... Ha kell a kocsi és valóban jó is, akkor mérlegelni kell, hogy az ilyen bosszantó dolgok beleférnek-e a vásárlásnál, hogy az annyi végül mégsem annyi, vagy ha az eladó "kavar": rárak egy másik gumit, mégsincs meg a másik kulcs, utazni kell a törzskönyvért, nem kapsz egyenes választ a kérdéseidre... nyilván ezek eltérő súlyú dolgok, de vegytisztán tökéletes adásvétel nem mindig van. Ha az ürgénél a fél tank benzin híja van csak a szavának, akkor el kell vinni, ha ez csak egy adalék a sorban, akkor meg lehet hagyni kell a francba, ez ilyen egyszerű...
szerintem.[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz feka007 #95184 üzenetére
Minek ez a kattogás
Szerintem holnap - vagy amikor találkoztok - elölről kezditek az egész ismerkedést, az alkudozást, az épp aktuális állapotra.
A benzin egy dolog, az is lehet, hogy addig pl lecseréli a gumikat, vagy a felnit.
Ha valamiért nem érzed a bizsergést, ha nem egyenes a dolog, rossz érzésed van, hagyni kell a fenébe. Nem kell ezt elkapkodni....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
-
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Ivan15
senior tag
ha igy latod, akkor hivd fel, es mondd meg neki, hogy igy a vetalarbol levonasra kerül kb. 12 Liter benzin ara, llletve tankolja bele azt a mennyiseget, hogy felig legyen a tank, ahogy mondta. Engem inkabb az zavarna, hogy kicsereli a gumikat az 1 nap alatt, illetve modosit rajta. Ezert, ha majd ujra ott lesz, az alkudozast elöröl kellene kezdened. Ha nem akarod megvenni, hivd inkabb fel, nem kell megindokolni es magyarazkodni miert nem kell (azert mert a tank nem felig van töltve es stb -eleg hülyen is hangzik)
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz bitpork #95183 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Kornel
veterán
Mit erdemes atnezetni egy kocsin, hogy ne legyen lutri?
Konkretan egy 2.0-as mk3 mondeo.
Markaszervizbe erdemes atnezetni, vagy valami fuggetlent keresni?
Amit en mindenkepp megnezetnek, az a motor, kompresszio, hibakod, fek, futomu, hol volt torve, mennyire. Valtot meg meg kettostomegut ugyse tudjak rendesen felmerni gondolom, nem latnak bele. -
raczger
őstag
válasz Kornel #95195 üzenetére
Megbízható szervizbe (ismerősöknél kérdezz utána, hogy a környéken hova szokták vinni az autójukat, és milyen a szerelő). Márkaszervizbe azért lehet érdemes, ha van szervizkönyve, akkor gondolom le tudják ellenőrizni, hogy nem hamisították-e.
Azt pedig ne kelljen mondani a szerelőnek, mit kell átnézni az autón, max a kompresszió mérést (nyomáspróba) kell külön mondani.Most meglepődtem kicsit, hogy abban van kettőstömegű, szerencsére az enyémben nincs.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Kornel
veterán
válasz raczger #95198 üzenetére
Mondiba raktak, 1.8-asba is van.
Ha meghal sincs nagy gaz, rakatok bele kivalto szettet, utana tobbet nem lesz baja.
Ha mazdaba nem kell, akkor itt sincs sok ertelme.
Lehet markaszerviz lesz, ha ertelmes arat mondanak, ott ugyis minden hibat felsorolnak.
A legfontosabb nekem a kompressziomeres lenne, motorra nem szivesen koltenek.[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
válasz Kornel #95199 üzenetére
Hát nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy nem hülyék tervezik az autókat, azaz oka van, hogy kettős tömegű lendkereket kellett betenni. Azért majd ha egyszer idejutsz, kérdezz körbe majd Mondeo tulajok körében.
Márkaszervizbe nem biztos, hogy értelmes árat mondanak (vagy csak én találtam drágát), nekem mazdánál márkaszervizbe azt mondták 1-2 hét múlva tudnék menni átnézetni az autót és valami 16k-17k-t mondtak rá...
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest