Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3401) espat válasza GEO001 (#3400) üzenetére


espat
tag

Na ez az...

Ha valamit eleve kétobjektíves kamerával rogzítenek ,az OK lesz. Amit viszont utólag buherálnak ,az sosem lesz olyan, mint a kétobjektíves felvétel végterméke. A demokat logikus, hogy két objektívvel veszik fel, az animációkat meg két kameraállásból renderezik ki.

Egy Avatart, vagy Shrek-et nem nehéz utólag is 3D-síteni, ha el van raktározva a munkafolyamat. Kirenderezi kaz egészet egy kicsit távolabb helyezett kameraállásból is. De ettol még nem biztos, hogy lesznek szép kiugró jelenetek, mivel azt célzottan úgy kellett volna az "operatornek" megkomponálni (mármint a kamera/ák állását).

(#3402) espat válasza espat (#3401) üzenetére


espat
tag

Apropo: ha van otthon kamera, lehet csinálni saját 3D-s felvételt (majdnem tokéleteset) egy objektívvel is:

1. A kép kompozíciójában ne legyen semmi mozgó objektum.
2. A kamera haladjon egy egyenesvonalú pályán, amire pont meroleges lesz az objektív látószoge végig a mozgás (felvétel) alatt.
3. A felvételt meg le kell klónozni, és az egyik felvételt elején lerovidíteni annyi frame-vel, amennyi frame belefér abba az idointervallumba, amennyi alatt a kamara a mozgása kozben olyan távolságot tesz meg, mint az emberi szemek kozti távolság (sebesség gyorsaságától fugg ez az érték, kísérletezni kell.
4. Egálba kell hozni a felvétel végén a két folyamot.
5. Video editorban osszerakni a két képet egy képbe.
6. Voila.... kész a 3D-s felvétel....

Hangsúlyozom, a látószogben nem mozdulhat meg semmi! (Pl. egy szobában elhaladva egy kozelebb elhelyezkedo váza elott tokéletes felvételt lehetne készíteni).

[ Szerkesztve ]

(#3403) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!

A 42LV4500-ról tudtok valamit mondani? Érdemes megvenni?
Eddig mindig Samsung párti voltam, mert élénkebb, részletgazdagabb képe van, mint az LG-nek szerintem. De ilyen méretben nincs Samsung, csak 46"-ban, ami már nagyon drága.

Itt az LG topicban kicsit furcsa lehet a kérdésem: szerintetek van olyan jó a képe az LG-nek a mindennapi használatban, mint a Samunak?

Köszi!

u.i.: láttam a nem hülyék boltjában egy 3D-s Samut. Shrek ment rajta... háááát... egyből lemondtam a 3D tévézésről...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#3404) Kroni1


Kroni1
veterán

Szerintem most ebben a szegmensben az LG a legjobb. Én is samsung Fan voltam, de most el kell ismerni LG elhúzott..

Aki PC-ről játssza le a filmeket melyik lejátszót használja?! Eddig a Total MEdia Theatre jött be legjobban, de megnéznék másikat is..

[ Szerkesztve ]

(#3405) Ats Feri válasza Kroni1 (#3404) üzenetére


Ats Feri
csendes tag

A VLC player is jo half sbs nél. Én meg arra lennék kiváncsi hogy a power dvd 10 el ha full 3D filmet nézek és polarizált megjelenitőre ( tvre) álítom , akkor a kért két képet össze is állítja a tvn. A tvn nem kell beálitanom 3d re mert ezt szoftveresen megcsinálta már a power dvd. Na most akkor ez 3d? Mert elvileg a két valodi képet muxolja össze páros,páratlan sorba ( mertv ezek rendelkezésre állnak és nem 2d ből konveziozik) Én igy értelmezem és akkor 3d nek kell lennie , persze nem full hd mert vertikalisan mar felezett. - A tvn hiába akarnám a 3dt bekapcsolni csak a 2-3d konverzio működne, mivel HDMI 1.3 on full 3d HDt nem tud a tv megjeleniteni.De nem is kell a tvn a 3dt bekapcsolnom , mert a muxolást nem a tvnek kell megcsinálnia, mert a pcn a power dvd megcsinálta, ammit ki is küldött a polarizált képernyőre. Na most akkor ez 3 d vagy rosszul gondolom ?

(#3406) Yogi Bear válasza Minimoa (#2981) üzenetére


Yogi Bear
aktív tag

Ha még nem vettél, akkor ezt érdemes megnézni:

Stell SHO 1005B

Honlap

Ami a lényeg:
- 32" - 60"
- dőlésszög +/- 15 fok
- elforgatás +/- 90 fok
- Max. teherbírás 80 kg
- Szélesség: 815 mm
- Magasság: 510 mm
- Mélység: 115 mm
- faltól való elállás: min. 115 mm, max. 665 mm
- VESA 75 - 600

Egyetlen hátulütője, hogy alap (falhoz tolt) állapotában 11,5 cm-re áll el a faltól, vagyis a tv-d hátulja ennyire lesz a faltól.

.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.

(#3407) Yogi Bear válasza Yogi Bear (#3406) üzenetére


Yogi Bear
aktív tag

bocsi, a user manual szerint az elforgatás "csak" kb. +/- 60˚

.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.

(#3408) Kispósi


Kispósi
aktív tag

nekem ilyen fali konzolom van: [link]

(#3409) Kroni1 válasza Ats Feri (#3405) üzenetére


Kroni1
veterán

Szerintem mindegy hogy a tv vagy a szoftver fésüli össze a képet, ergo ugyanazt kapod mintha egy 1.4es hdmi-n vinnéd át, ugyhogy ugyanannak kell lennie a végeredménynek sztem. Pdvd 11-et próbáltad? Azt olvastam sokaknak gondja volt vele..

(#3410) Ats Feri válasza Kroni1 (#3409) üzenetére


Ats Feri
csendes tag

A power 11 et még nem probáltam. Le kellene töltenem valahonnan. A 10 es fent volt a gépemen. Azért kérdeztem ezeket, mert elvileg szerintem is igy kène lennie, csak hogy a szoftveresen ki vitt képemen lehet látni egy enyhe szellemképet, aminek meg nem kéne látszódnia, tehát akkor lehet hogy mégsem valódi 3d , csak valami konverzió? Na mindegy ha esetleg valaki tudja a választ, elmondhatná.

(#3411) PLaci58 válasza Laca0 (#3403) üzenetére


PLaci58
őstag

Az a kérdés, hogy mit vársz egy LV4500-tól és mire akarod használni és milyen messziről nézni.
Nekem tetszik. Van egy LG 42"-os HD Ready plazmám is és ugyanazt a TV adást nézve az LV jobban tetszik. Szerintem élesebb a képe. Az LCD eleve "keményebb" képet ad. Jól be lehet állítani, egészen jó a média lejátszója, Full HD-n sem akadozik. Mindkét TV-t kb. 3-3,5m -ről nézem. A Samsungosok sokat panaszkodnak felhősödésre, akadozásra és a panellotto sem semmi. A LED TV-knek nem teljesen egyenletes a háttérfény eloszlása. Nekem annyi van a 42LV4500-nál, hogy a bal felső saroktól átlósan láthatóan csökken a fényerő, de igazán csak fekete képnél látható. Ha a kép teljesen kitölti a képernyőt, akkor nem lehet látni belőle semmit. Az automata fényerő csak nappal használható, sötétben túl sötét. 400Hz-es CMR-t adnak meg, ami 100Hz-es panelt és TV-t jelent, True Motionnal (beszúrt, számolt képek) és fekete beszúrt képekkel.

Ha nincsenek nagy elvárásaid és nem a világ legjobb TV-jét akarod megvenni, akkor szerintem jó választás. Nincs 3D, nincs NET. Ha többet tudsz rá szánni, akkor képbe kerülhetne az LW4500 is, ami már 3D.
Ahogy elnéztem a Samsungnál a D7000-től jók a TV-k.

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3412) BB83 válasza #75912448 (#3398) üzenetére


BB83
csendes tag

Köszönöm a választ! :)
Valamennyire megnyugodott a kis lelkivilágom, hogy nem egyedi esetről van szó.
Igen, nálunk is van még egy Samu a családban; egy c650-es, és ő is előszeretettel csíkozódik.
Az LG-nél valamennyire még megoldás lehet a felső sarkok bevilágosodására (gondolom én) a sötétebb jeleneteknél, ha szerzek egy alacsonyabb tv-állványt, mivel jelenleg jóval a szemmagasság felett van a képernyő középpontja (nem vagyok otthon, de így látatlanban 30-40 cm-t tippelek), és így alulról szemlélem a tetejét. :)

(#3413) BB83 válasza Cocos (#3389) üzenetére


BB83
csendes tag

Elnézést, ha már linkelte valaki, de itt megnézheted, milyen filmeket forgattak 3D-ben (Real 3D), és melyek azok, amelyeket utólag konvertáltak (Fake 3D): [link]
Ha most tényleg csak a 3D-hatás érdekel, és eltekintesz a film "minőségétől", akkor ezeket érdemes még meglesni: Step Up 3D, Resident Evil: Afterlife, A végső állomás. Túl sokat nekem sem sikerült még megnézni, de ezeknél a filmeknél ügyesen operálnak a 3D-vel, és mindháromban van az általad hiányolt "képből kiugró"-jelenet. :)

És ahogy espat is megírta, már a kép kompozíciójából leszűrhető, mit terveztek alapból 3D-be (legyen az akár utólag konvertált). Előtérben egy fotel, tereptárgy, kicsit hátrébb még valami, majd pedig a színészek; megteremtve ezzel a kellő hatást.

(#3414) rossitibi válasza Cocos (#3393) üzenetére


rossitibi
tag

Teljesen igazad van! A 3D-s felhozatal 1 nagy kaki! Én nagyot csalódtam! Nem a tv-ben hanem a tartalomban! De ugyanez van a moziban is! Ami ott jó az a tv-n is jó lesz! Csak azt nem értem ha pár filmet meg tudnak csinálni rendesen akkor a többit mért nem? Szerintem nem nagyok az elvárásaink mint ahogyan azt páran itt írták! Erről szól a 3d! Meg kéne jelölniük a hamis 3D-s filmeket hogy ne dobd ki a pénzedet feleslegesen 1 mozira vagy 1 blu-ray filmre!

(#3415) Cocos válasza BB83 (#3413) üzenetére


Cocos
tag

Persze egyetértek mindenkivel. De engem (a korombol adódóan)nem érdekel a készítők technikai problémái, megoldásai.
Én arra szerettem volna rávilágítani, hogy a promók, demók,hírverések kb. 20%-ban vannak az általam hiányolt térhatással pariban.
Az "eccerű" vevő, nem is ért a technikához. Ő bemegy a boltba, megnézi a demót, majd családi viták után :DDD megveszi a tv-t. (nem kevés pénzért)
Aztán otthon meg várja az említett dolgokat. Hogy mi van a forgatás hátterében nem érdekli. Nem azt kapja amit látott a boltban.
Nem azt várom, hogy az egész film "kiugró" legyen. Ez badarság lenne. De azért egy-két jelenetnél, még a szimpla néző is azt várja,hogy na majd most...
Tegnap néztem a Fűrész 3D. (imádom a sorozatot perverz-e vagyok?) Az elején a feliratok alatt a vércseppek valóban kijöttek a képből. Aztán jött egy "síma" 3D. Tetszett, de nem volt hűbaz...meg érzésem. Csak ennyi. Ha már megvettem, akkor örülök a tv-nek,de lehet nem ez lett volna az elsődleges szempont a vásárláskor.(mármint a passzív 3D ) Nem vitát akarok gerjeszteni, de a "rossz" vélemény is vélemény. :C

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3416) RockCNC válasza Cocos (#3415) üzenetére


RockCNC
senior tag

Ha már megvettem, akkor örülök a tv-nek,de lehet nem ez lett volna az elsődleges szempont a vásárláskor.(mármint a passzív 3D )

Ha meg nem veted volna meg a 3D-t későbiekben, már bántad volna :)
Én egy percre se bántam meg a Tv-t (5590)nincs felhősödés, csikosodás a képe gyönyörű a 3D meg csak extra

[ Szerkesztve ]

(#3417) gangura


gangura
csendes tag

Engem se sok 3d-s film nyűgözött le, sőt volt csalódás is, de ha valaki jó élményt akar, akkor nézze meg a Sammy nagy kalandját. A víz nagyon jó és a rohadt kis békák szinte kifolynak a képből. Az a jó 3D-s film sztem, ahol nem tudod megmondani, hogy hol van a tv képernyője, és a sammy pont ilyen. Nagyon jó az Avatar is, de ez a kis mese sztem követendő példa lehetne mindenkinek, aki ráakasztja a filmjére, hogy 3D.

(#3418) #75912448 válasza BB83 (#3412) üzenetére


#75912448
törölt tag

...ha szerzek egy alacsonyabb tv-állványt, mivel jelenleg jóval a szemmagasság felett van a képernyő középpontja...

Ezt jól teszed. Sok szempontból fontos, hogy a tévé középpontja legyen szemmagasságban.

(#3419) BB83 válasza Cocos (#3415) üzenetére


BB83
csendes tag

A Fűrész 3D-t azért nem említettem, mert az valóban nem "kiugró", de sokat dob rajta a 3D. Lehet azért, mert azok közé tartozom, akik pont nem a képből kilógó hatást szeretik, hanem azt, ha a történetben érezhetik magukat. Az Avatar is ilyen. Ott is inkább a környezetre mentek rá, és nekem ez fontosabb, minthogy néha felém dobjanak egy fűrészt. :) És nem. Nem vagy perverz, mert nekem is óriás kedvencem a széria. :) Azon a jeleneten, ahol a kollégának pallókon kellett közlekednie bekötött szemmel, sokat dobott a térhatás a mélységérzet érzékeltetése végett. Nekem tetszett. :)

(#3420) Laca0 válasza PLaci58 (#3411) üzenetére


Laca0
addikt

Huhh... most megijesztettél...
Eddig még csak Samu tv-ket tudtam tüzetesebben megnézni, de egyiken sem láttam felhősödést, csíkozódást, sarokból csökkenő fényerőt pláne nem...
A nyáron vett a fiam egy LE-32C530 nem led-es, nem fullhd tv-t, amit monitornak is használ. Bár monitorként nekem nem szimpatikus, ő nagyon szereti. Lehet, hogy csak szoknom kellene.
Viszont a filmek csodálatosak! A kedvencem a Perzsia hercege, Avatar Extended E. és a War. Barátomék 102cm-es led-es samut vettek. Annak is csodálatos képe van. És nincs gond az automata fényerővel. Vett egy fogyasztásmérőt és néztük egész nap. Estére lement a fogyasztás 70W alá de egyáltalán nem volt sötét a képe. Sőt...

A panellotto azt jelentené, hogy ki tudja mi van benne? Szerintem ez a többi gyártónál is így van. A Samunál ezt másodkézből tudom, egy a alkatrész-beszállítón keresztül, a Mo-i összeszerelésekhez. Gondolom a távolkeleti összeszerelések még lutrisabbak.

Mindezek ellenére nem látom a Samunál, hogy ez bármilyen minőségromláshoz vezetne.
Ha az LG-vel ilyen kompromisszumokat kell kötni, hogy nem egyenletes a fényerő és hogy nem használható az automatika, akkor inkább legyen 2"-al kisebb a kép... vagy kikönyögök még 50ezret egy nagyobbra.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#3421) GEO001 válasza Kispósi (#3408) üzenetére


GEO001
aktív tag

Esetleg ez is egy alternativa lehet. az árát figyelmebe véve

"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot

(#3422) GEO001 válasza GEO001 (#3421) üzenetére


GEO001
aktív tag

És a TV - fal távolság sem jelentős.

"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot

(#3423) rossitibi válasza gangura (#3417) üzenetére


rossitibi
tag

Ott a pont! :) Egyetértek!

(#3424) Cocos válasza gangura (#3417) üzenetére


Cocos
tag

Basszus ezt a kis Sammy-t sehol nem tudom megtalálni a torrent oldalon. (rar-ban megtaláltam, de hát az....) :W

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3425) Cocos


Cocos
tag

Nem sok magyar torrentet nézek igaz , de most láttam először sbs filmet feltöltve. (Cars2)

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3426) Cocos válasza RockCNC (#3416) üzenetére


Cocos
tag

Az egyik jó dolog, hogy megvettem:
- eredetileg a hálóba akartam tv-t.82 cm-es lenne a legmegfelelőbb a szobába. De így a régi tv 106-os plazma került be :DD . Mozi a hálóban! Tényleg élvezem! :C

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3427) Cocos


Cocos
tag

Most volt a bemutatója az új Három Testőr feldolgozásának. Fsz:Milla Jovovich.
Mivel a film 3D-s lesz kiemelték, hogy egyes jelenetekben figyeltek erre. Pl. kardot dobnak a kamera felé. Ezt mutatták is (persze 2D), de már ebből látszott hogy ez hatásos lehet.(fejek elhúzása) Talán olvassák a fórumunkat? :U

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3428) bylow válasza pivi.l (#3397) üzenetére


bylow
aktív tag

Köszi!
Így már símán ment, de azt az mkv-t, anit eddig sem, így sem viszi :W

ByLow #

(#3429) Kispósi


Kispósi
aktív tag

nekem forgatható kellett azért választottam azt, nem sok forgathatósat találtam anno amikor vettem...

(#3430) Schatt


Schatt
csendes tag

Sziasztok!
LG42LW5500-médialejátszójánál hogyan lehet az mkv hangsávváltás állítása? A lejátszás beállításban a választó inaktív akárcsak a feliratváltás...
Valami rémlik, de nem jövök rá. Visszanézelődtem de nem találom a fórumban, sorry

Üdvözlettel: Attila

(#3431) Kispósi válasza Schatt (#3430) üzenetére


Kispósi
aktív tag

DLNA-n keresztül nem lehet hangsávolt váltani, ha külső vinyóról nyomod akkor tudsz váltani hangsávot is

[ Szerkesztve ]

(#3432) Cocos válasza bylow (#3428) üzenetére


Cocos
tag

Nekem most tsmuxer-el sikerült 2 filmet lejátszhatóvá tenni.

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3433) tigipuf válasza Laca0 (#3420) üzenetére


tigipuf
senior tag

Azért nem ártana ha átlátogatnál a samu topikba,ott látsz csak igazi felhősödést ha kicsit visszaolvasgatsz,bár mióta az lg mellett döntöttem(amit egyáltalán nem bántam meg pedig samsungról váltottam),nem jártam arra.

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#3434) tigipuf válasza Cocos (#3432) üzenetére


tigipuf
senior tag

Most már kipróbálom a fene egye meg,pedig eddig nem foglalkoztam vele amit nem vitt a tv lejátszója,nyomtam gépről,de kíváncsi lettem.Milyen beállításokat kell megadni konvertálásnál,esetleg tudsz segíteni?

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#3435) rossitibi válasza tigipuf (#3434) üzenetére


rossitibi
tag

Csak állítsd át az 5.1-et 4.1-re! És már viszi is! :)

(#3436) petikeke


petikeke
tag

Sziasztok!

Mostanában döntöttem el, hogy szükségem lenne egy 3D tv-re. Ismerősömtől lehet veszek egy Samsung UE40D8000 3D SMART LED tv-t és gondoltam kicsit utána nézek a dolgoknak, ekkor találkoztam az LG 42LW5590-el. Azt olvastam, hogy az aktív 3D azért elég megterhelő, meg a samuk eszméletlen felhős bevilágítással rendelkeznek, annak ellenére, hogy elvileg ez a csúcs samsung most.
Nagyon utána néztem, olvastam több tesztet is mindkettő tv-ről, de szerintetek melyik lenne a jobb választás? Árban még nem egyeztem meg vele, egyelőre informálódnék.

Előre is köszi! :)

[ Szerkesztve ]

OnePlus 7t

(#3437) Cocos válasza rossitibi (#3435) üzenetére


Cocos
tag

Így van. Ha pedig az audio sem megy (a DTS miatt) én elötte a TFM Audio Tool-t használom, amivel átalakítom AC3-ra, majd a tsmuxer-el (a DTS-t kihagyva) átmuxolom 5.1 alá.
Mondjuk szarabbul hangzik mint amilyen egyszerű. Én szinte nem értek a gépekhez (még Spectrumon tanultam :DDD ), de 10 perc alatt megtanultam.

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3438) Cocos válasza petikeke (#3436) üzenetére


Cocos
tag

Öööööö..Mivel ez egy LG fórum :D Szerinted?
De olvass vissza,mert le van írva minden.

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3439) Laca0


Laca0
addikt

Üdv!
A 42LV5500 és a 42LV5590 között mi a különbség? Nem találok semmilyen eltérést.
Az 5590 olcsóbb valamivel.
Viszont mindkettő leírásából hiányolom az mkv lejátszást. Úgy tudtam, hogy már minden LG tudja ezt. Esetleg fw frissítéssel megoldható?

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#3440) tigipuf válasza rossitibi (#3435) üzenetére


tigipuf
senior tag

Oké köszi :D közben rájöttem,pár perc,azt hittem sokkal tovább tart pedig nincs "erőművem" :)
laca0:simán viszi az mkv-kat,épp arról írunk,hogy amit nem visz át kell kódolni és kész.
Én most próbáltam először (harry potter 16Gb-os 3D verziót)sima free programmal gyengusz géppel kb:8-10 perc lehetett,és már viszi is :DD

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#3441) PLaci58 válasza Laca0 (#3420) üzenetére


PLaci58
őstag

Nem akartalak elijeszteni :D
Szerintem a samukkal több gond van mint az LG-k képével. A Samukra jellemző az egyenetlen fényerő, bevilágítás, felhősödés, kép akadozás. Az élvilágításos TV-nél jelenleg nem egyenletes a megvilágítás. Egyiknél sem! Amit írtam csak fekete képernyőnél lehet észrevenni.
Az automatikus fényerő szerintem csak az LV4500-nál probléma. Van is szoft frissítés, de nem tettem fel. Így nyilatkozni nem tudok róla. Nálam a 42LV4500-nál jelenleg 70W a fogyasztása,automatával este lemegy 40W körülire. Kikapcsolt képpel 22W (a Samu 44W).

Az LG saját gyártású paneleket használ, a Samu pedig innen-onnan veszi egyes méretekhez.
A D8000 már csúcskategória náluk és mégis felhős :DDD

A 42LV5590-et a magyar LG honlap nem ismeri. Csak feltételezem, hogy szürke import lehet.
Ha úgy megy mint az LW5500 és 5590, akkor a PVR felvétel lehet eltérés.

Egyébként minden hibája ellenére elégedett vagyok az LV4500-al. A hibák szoftveresek.

Ha nálad ez szempont, akkor vegyél inkább Samsungot, nehogy a barátod megszóljon, hogy csak LG-t vettél :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3442) Cocos


Cocos
tag

Megoldható, hogy több darab mkv-s 3D film van ráírva egy darab bluray lemezre? Kvázi tárolás céljából?

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3443) GEO001 válasza Cocos (#3442) üzenetére


GEO001
aktív tag

Természetesen. Egymástól függetlenek a lejátszás szempontjából. Én is így tárolok, játszok le mkv- kat.

"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot

(#3444) Cocos válasza GEO001 (#3443) üzenetére


Cocos
tag

Köszi! :R

"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"

(#3445) Laca0 válasza PLaci58 (#3441) üzenetére


Laca0
addikt

Félreértetek, hogy ha azt gondoljátok, hogy kötözködni akarok, csak még nagyon kezdő vagyok a témában és segítségre szorulok. Lapostévékből csak annyi a tapasztalatom, ami néhányat láttam a rokonságban, barátoknál. Teljesen véletlen, hogy mindenkinek Samuja van.
Viszont így más tapasztalatot nem tudtam szerezni.

Kezdjük előröl: 40-47"-os FullHD LED-es TV-t szeretnék venni, ami korszerű panellal szerelt. Valódi 100Hz-est. Lehetőleg minél kevesebb kompromisszummal. A távolság kb. 3,5 m amennyiről néznénk. Kb. 140-180e ft-ot szánunk rá.
Fontos a jó képminőség és hogy legyen benne LAN (megosztott mappák kezelése), DTS és játszon le minden filmet.
Az előző hsz.okból azt szűrtem le, hogy az mkv fájlokat konvertálni kell, hogy le tudja játszani. A konvertálással nem vész el az anyagból semmi? Felbontás, bitráta marad?
Jobban izgulok a hang miatt: nincs az LG-ben DTS kodek? Ez nekem gond, mert a Thomson házimozi rendszerem DTS módban játsza le tökéletesen az 5.1-es filmeket. Alapból a Samu sem állt rá, kézzel kellett beállítani. De utána ment minden, mint a moziban.
Szóval nekem ezek nagyon fontosak. Kis konvertálástól nem ijedek meg, de a film ettől ne legyen kisebb értékű.

A PVR mi a csoda? DVR-re gondoltál?

Köszi a tanácsokat, segítséget!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#3446) GEO001 válasza Laca0 (#3445) üzenetére


GEO001
aktív tag

LG 47LV4500 -at ajánlanám, ha nem kell 3D, de olyan 190-200k körül jön ki.

Sajnos most nem találsz olyan LG -t( de sztem más gyártótol sem, főleg ilyen árkategóriában) a piacon, amely az összes kódolású médiát letudja kezelni, és a DTS -is sajna felejtős. Viszont a képminősége tökéletes.

A hangsávot kell átkódolni ac3 5.1 -be, mivel nincs DTS dekóder beépítve. Ettől a video minősége nem változik.

"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot

(#3447) Lauda


Lauda
félisten

Penteken voltunk Tesommal a budaorsi mm-ban es igy ossze tudtam hasonlitani tobb 3d led tv-t is, eddig csak samsungot lattam. Haaaat, amikor meglattam az lg tv-k 3d-s hatasat, majd leesett az allam eg es fold a samsungehoz kepest es nem is farasztja annyira a szemet, igazibol az lg nekem nem is farasztotta egyaltalan. Ha jol informalodtam, a samsunge aktiv 3d, a philips es az lg pedig passziv 3 d. Nektek mi a velemenyetek errol? Marmint a ketfele 3d-s hatasrol? ;)

[ Szerkesztve ]

(#3448) PLaci58 válasza Laca0 (#3445) üzenetére


PLaci58
őstag

Nem vettem semmit kötözködésnek. Az érdeklődés természetes.
PVR= Personal Video Recorder A Digitális tunerről jövő jelet lehet USB eszközre rögzíteni.

Ebben az árkategóriában elég nehéz lesz találni olyan TV-t ami megfelel a feltételeknek. Az LG nem tudja a DTS hangot kezelni. Ez azt jelenti, hogy a médialejátszója USB-ről nem tudja lejátszani csak a képet. Ha házimoziról játszod, akkor az tudja, ahhoz nem kell a TV hangja. A TV-ről a hangot optikai csatlakozon tudod házimozihoz kapcsolni. Gondolom olyan bemenet nincs a Thomson házimozin.
A Samsungok tudják a DTS-t, de D6500 alatt nem 100Hz-esek. Ott is sokat olvastam, hogy akadozik a kép, ki kell kapcsolni. Gondolom lassú hozzá az elektronika.

Az LV4500-ban nincs LAN, viszont az LV5500-ban már van.
Mindkettő le tudja játszani az MKV-t Level 4.1-ig (X264 AVC Leve 4.1 kódolás). Az 5.1-et már nem ismeri fel, azt kell átkódolni. A 4500-ről tudok csak véleményt mondani, az 5500-at nem ismerem, de úgy tudom jobb panel van benne mint a 4500-ban.
Árakról nem tudok semmit.

Lauda! Nekem is leesett amikor megláttam az LG LW4500 3D-jét egy Samu D7000 után :K

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3449) GEO001 válasza Lauda (#3447) üzenetére


GEO001
aktív tag

Mindkét oldalnak megvannak az előnyei-hátrányai. De össszességében értékelve a passzív megoldás tűnik jelenleg a kiforrottabbnak, élvezhetőbbnek, de persze ez lehet szubjektivitás kérdése is egyeseknél. Ahogy írtad ki kell próbálni lehetőség szerint egymás mellett a két 3D- s megoldást nyújtó TV -ket és egyénileg az alapján kell meghozni a döntést. Így voltam vele én is, amikor megvettem az LG 55LW5590 -t.

Azért néhány érv (a teljesség igénye nélkül)a passzív 3D -hez:
- nincs villodzás, tehát nem fog fájni tőle a szemed/fejed hosszabb filmnézésnél sem,
- könnyű-komfortos szemüveg viselet,
- ha eltörik/elveszik a szemcsi sokkalta olcsóbb,
- nem kell szinkronizálni a TV -vel, nem kell feltöltéssel bajlódni sem,
- átengedi a TV -ből kijövő fényt, a kontraszt jobban érvényesül, tehát szebb a kép,
- szélesebb betekintési szög,
- nálam jobb volt a TV által nyújtott térérzet.

Negatív indok: a 3D-s kép felbontást felezi, de ezt igazából filmnézés közben nem érzékeltem.

[ Szerkesztve ]

"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot

(#3450) PLaci58 válasza GEO001 (#3449) üzenetére


PLaci58
őstag

Tudomásom szerint, vagyis a 3D tervezésekor arról volt szó, hogy valódi Full HD 3D-t csak a 240 Hz-es paneleken lehet megjeleníteni. Máig sem értem, hogy hogyan oldják ezt meg a 60Hz-es plazma TV-ken.
Megy is a Samsungnál a veszekedés a 120Hz-es TV-nél, hogy miért nem Full HD a 3D :B
(a 2x24p megjelnítésénél 3:2-es pull-down esetén 2x120p kell)

(A passzívnál a felbontás felezés meg azért nem látszik igazán, mert a kép az agyban jön létre és a 2 szemből teljes felbontású képet tudunk összeállítani. Úgy olvastam, hogy a látás egy hosszú tanulási folyamat eredménye, mely az embernél úgy 14 éves korára teljesedik be. Könnyű becsapni az agyat :D )

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.