Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43001) laszlo168 válasza windlord (#42998) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ha fontos a Smart akkor a Samsungot válaszd.

(#43002) windlord válasza laszlo168 (#43001) üzenetére


windlord
őstag

Köszönöm a válaszod.

Amúgy technika paraméterekben nagyjából azonosak?
A 3D -t leszámítva persze...

(#43003) vigyori78 válasza windlord (#43002) üzenetére


vigyori78
őstag

Én samsung 6000-es szériáról váltottam lg LB -re.

Az samuhoz képest ami pozitívum az LG-nél legalábbis nekem : Direct LED , Az egész tv hátulja fém , böngésző gyorsabb , megy még mozis szemüveggel is , és a smart semmivel sem nyújt többet a samsungokon , van sat tuner is , én wifin keresztül nézek 25-50GB-os filmeket eddig még semelyikkel nem volt gondja , Galaxy S5 wifi direct-el egyből kapcsolódik és például nagyon király a tv-n nyomni a real racing 3-at full hd-ban.

[ Szerkesztve ]

(#43004) apszi válasza vj0c1 (#42992) üzenetére


apszi
őstag

Szia!

Megpróbálok neked viszonylag röviden, téged nem félrevezetve, korrekt információt adni :) .
A pc-ék 60Hz-en küldik ki a jelet a tévére, mindegy mivel kötöd össze. Ez a freki érvényesül játékoknál, programoknál, asztalmegjelenítésnél. Ez a freki változhat abban az esetben, ha 24p-s filmet nézel és a lejátszó program, illetve a "video kártya" is tudja kezelni a 24p-s filmeket kadenciahelyesen (helyes képkocka ütemben).
A tv a 700Hz-et a maga képjavító funkcióinak segítségével állítja elő, aminek következtében, ha az ember nem megfelelően lövi be, jön elő a "rettegett" szapanopera hatás. Maga a tévé natívan, tehát a panel alaptulajdonságát tekintve csak 100Hz-en képes dolgozni, amivel semmi baj nincs, és bőségesen elég is.

Amennyiben külső vinyót dugsz a gépre, abban az esetben a tv a saját lejátszóját használva, szintén csak 50/60Hz-en tudja megjeleníteni a képet, és nem képes a 24 képkocka kadenciahelyes megjelenítésére, ami alapvetően annyit jelent, hogy röcögő, darabos mozgást fogsz tapasztalni a 24p-vel (minden mozifilm, BD) futó filmeknél, ami leginkább valamilyen irányba srinkelő kameramozgásnál vehető észre, ami nem azt jelenti, hogy nézhetetlen lesz az anyag, sok embert egyáltalán nem is zavar, viszont ezt egy megfelelő médialejátszóval megoldva, sokkal szebb képi megjelenítést kaphatsz, mind mozgás terén, mind képminőség terén, illetve formátumtámogatás terén egyaránt. Ez utóbbi mondjuk az LG tévék tekintetében elég korrekt. 3D filmeknél viszont nagyon könnyen bele lehet szaladni problémákba. Tehát igen, ha nem felel meg valakinek a fentebb vázolt "problémák" miatt a pc-s, vagy a tv-be épített médialejátszó használata, érdemes befizetni egy külső médiaeszközre. Szerintem ha megvan a TV, próbáld ki, és ha úgy érzed, hogy ez neked nem jó akkor hajrá. Mindenképp minőségi előrelépés lenne, hogy ez neked megér-e plussz 40-50 ezer forintot, az már a te pénztárcádtól és igényeidtől függ. :R

(#43005) vj0c1 válasza apszi (#43004) üzenetére


vj0c1
aktív tag

Értelek, köszi szépen a választ! Tudsz esetleg konkrét lejátszó típust ajánlani ebben a 40-50k-s kategóriában van? Nem tudom az már a 3D-t is kezeli e..

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#43006) apszi válasza vj0c1 (#43005) üzenetére


apszi
őstag

Közkedvelt típus a Mede8er 600, ez már a 3D filmeket is rendesen kezeli. Ez alá én nem adnám, és szerintem ez már elég korrekt is. Ha gondolod nézz be ebbe a két topikban: [link] , [link].

(#43007) vj0c1 válasza apszi (#43006) üzenetére


vj0c1
aktív tag

Szuper, köszi szépen mindent! :R

[ Szerkesztve ]

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#43008) apszi válasza vj0c1 (#43007) üzenetére


apszi
őstag

Igazán nincs mit :)

(#43009) direwolf válasza apszi (#43004) üzenetére


direwolf
őstag

Egy picit finomítva a leírtakat (mivel az jön le a postodból, hogy a médialejátszók a legjobb megoldás) mindenképp a PC nyújtja a legjobb kép megjelenítést.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#43010) apszi válasza direwolf (#43009) üzenetére


apszi
őstag

Őszintén szólva, hogy jobb-e azt nem tudom, ez szerintem eszköz függő, viszont abban igazad van, ezzel picit helyesbítve is magam, és köszönöm az észrevételt, hogy megfelelő hardver összeállításban, szintén tökéletes megoldás. :R

[ Szerkesztve ]

(#43011) Zsmester89 válasza direwolf (#43009) üzenetére


Zsmester89
őstag

Ezt cáfolnám :) Kezdjük ott, ha régebbi a videókártya, akkor még a 3D BD ISO-kat sem támogatja. Na de ha van is, egyik lejátszó program sincs olyan jól belőve színvilággal, stb.. mint egy közép-felső kategóriás médialejátszó. Ezt a médialejátszós topicban is megkérdezheted :)

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#43012) dugomc


dugomc
tag

szép napot. 42lb650v olyan gondom lenne hogy számítógépról lejátszanék 3d-s filmet tv-n egymás alatt van a videó a lejátszóba. Ezt 3d vel összehúzom viszont így is függőlegesen van egy elcsúszás a 2 kép között. 2 filmel próbáltam. 3d beállításoknál nem láttam semmit amivel lehetne rajta segíteni. Valaki ha segítene megköszönném.

(#43013) Warter válasza Zsmester89 (#43011) üzenetére


Warter
őstag

Almát érdemes az almával hasonlítani. Egyébként meg a tv-n érdemes a színeket állítgatni és nem a lejátszót. A pc-n meg egyébként is az a jó, ha kikapcsolsz mindent. Amúgy meg, de, jobb képe lesz egy htpc-nek, mint egy médialejátszónak. De kérdezősködj erről a htpc topicban is, ne csak a médialejátszósban. :DDD

Jut eszembe, te mit használsz?

[ Szerkesztve ]

(#43014) vj0c1 válasza Zsmester89 (#43011) üzenetére


vj0c1
aktív tag

r9 270x 2gb gddr5, ha ez számít valamit (többi az adatlapomon)

[ Szerkesztve ]

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#43015) direwolf válasza Zsmester89 (#43011) üzenetére


direwolf
őstag

Abból kéne kiindulni, hogy a pcn mindent tudsz állítani. A render láncban a forrástól a megjelenítésig elég sok minden történik. A legjobb képet pedig úgy kapod, ha a megjelenítőig lehetőleg a legkevesebb minden változik (jó minőségű alapanyagot feltételezve!). A színekhez hozzányúlni a megjelenítés előtt elég nagy eretnekség, ha már ezt említetted :) De egy dedikált médialejátszóval pl. a dekóder kodeket sem tudod lecserélni, ahogy színteret sem tudsz állítani.

szerk.:
3D BD-t az összes Radeon tud a HD széria kezdete óta, ami jó sok évvel ezelőtt indult. Nvidiát nem tudom, de gyanítom hasonló a helyzet

szerk2.:
a félreértések elkerülése végett írom, hogy én nem azt mondtam, hogy a pcvel a legkönnyebb a legjobb minőséget elérni! Az állítás arról szólt, hogy a pcvel lehet a legjobbat (a megfelelő tudás birtokában).

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#43016) farkas-j válasza vj0c1 (#42992) üzenetére


farkas-j
őstag

Mit jelent az LG TV-knél a 200Hz MCI, 400Hz MCI, 700Hz MCI…?
Az MCI érték semmi mást nem ad meg, mint azt, hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze az LCD panel képfrissítésével és a TruMotion-nal !!!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#43017) Zsmester89 válasza farkas-j (#43016) üzenetére


Zsmester89
őstag

HD 6xxx alatt nem lehet lejátszani :) Persze a legjobb, ha külső műszerrel kalibráljuk a tv színeit is :) de az nem olcsó mulatság :) so-so, mindig lehet jobb.

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#43018) direwolf válasza Zsmester89 (#43017) üzenetére


direwolf
őstag

Ez gondolom nekem jött :)
Igazad van, mindig van jobb, amíg el nem érjük, hogy az alkotók által megálmodott felbontás, színek, hangzás, képkockaszám stb. natívan meg nem jeleníthető. Erre próbál megoldásokat szállítani a THX, de hát a technológia még nem tart ott (sajnos), hogy ez meg is valósuljon.
A színkalibrálás klassz dolog, de jelenleg nincs olyan tv a piacon (tudtommal) ami a teljes látható színspektrumot képes megjeleníteni (főleg nem helyesen!) Én sem mentem bele a színkalibráló menübe. Se műszerem, se tudásom hozzá. A családi fotókkal/filmekkel és az emlékeimmel ( :D ) beállítottam a tvt ahogy a legjobbnak érzem.
A 3D BD-re meg: link ... nem tudom, nincs tapasztalatom, csak netes infók alapján írtam.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#43019) spiritex


spiritex
veterán

Meg tudja valaki mondani, hogy ebben a tv-ben: LG 32LN536B, van-e DVB-C MPEG-2-es és MPEG-4-es dekóder is? A kis színes kézikönyvében nem találom ezt a fontos infót, és az LG oldalán sem. Köszi!

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#43020) Rolend8111 válasza dugomc (#43012) üzenetére


Rolend8111
újonc

Szia.3D lejátszásnál maga a média lejátszó program indításakor is ki jon egy kis 3D ikon,én arra kattintottam rá és helyre állt..Maga tv-n nem kellett állitani...

(#43021) #94529552 válasza spiritex (#43019) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ezt írja a honlapon:
Digitális TV vétel (földi/kábel) DVB-T/DVB-C
Analóg TV vétel Igen
A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.
Mihez kerested?

(#43022) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!
Szert tettem egy olyan SAT-os STB-ra, amelyik támogatja a HDMI CEC protokollt. Be is kapcsolódik szépen a tévé, amikor bekapcsolom a box-ot. A probléma az, hogy a tévé egyből átvált HDMI1-re, melyen az erősítő van az ARC miatt. Az erősítőre van kötve a media player, ami szintén HDMI CEC-es, működik is szépen. Itt jelzi is a bemenetválasztó ablak, hogy symplink. A box a HDMI2-n van.
Mi lehet ennek az oka? Találkoztatok már ilyennel?

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#43023) SoundBox


SoundBox
tag

Sziasztok haverom tv vásárlás előtt áll, minden képpen LG-t szeretne mivel nálam látta működni az LA660S-t, én ezt a tv-t javasoltam neki LG 42LB671V szerintetek jó választás, mennyire hasonlít a 660S-re?

(#43024) dunc válasza SoundBox (#43023) üzenetére


dunc
nagyúr

Nem az idei modelek színsémái eltérnek, és más a technologia, nekem idei van ,de szerintem a tavalyi modeleknek van szebb képe!

[ Szerkesztve ]

(#43025) Zjunior válasza dunc (#43024) üzenetére


Zjunior
veterán

Nekem van egy LM660s 47" és egy LB730V 55"
Nem akarlak elkeseríteni de a tavalyi modellnek rosszabb a képe...
Színben is, meg feketében is...660S szurkes:(
Xbox One ravolt kotve mindkettore.
Raadasul az input lag 24ms az újon;)

[ Szerkesztve ]

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#43026) Mooka-Miki


Mooka-Miki
senior tag

Émbörök. Amikor firmware/software frissítés van a TV-n, akkor hol lehetne utánanézni valami changelog-nak? Túrtam az LG oldalát is meg netet is de nem nagyon találok ilyen infókat. (Jó, negyed óránál többet nem szántam a dologra, de sehol sem ugrott az infó az arcomba.)

(#43027) vigyori78 válasza Mooka-Miki (#43026) üzenetére


vigyori78
őstag

+1
Engöm is érdekölne :D
Pont tegnap frissített a TV.

(#43028) huncutka1029 válasza Zsmester89 (#43017) üzenetére


huncutka1029
addikt

nekem pár éve volt egy Radeon HD 4770 kártyám, és megette, megjelenítette XBMC-vel, powerDVDvel is a 3D BD tartalmat.
Persze most már izmosab a pc-m

a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

(#43029) spiritex válasza #94529552 (#43021) üzenetére


spiritex
veterán

Szabadkai (Szerbia) kábel tv vételhez érdekelne, amit MPEG-4-ben adnak.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#43030) Lajos papa válasza #94529552 (#43021) üzenetére


Lajos papa
újonc

Müholdas UPC vételem van. A képernyőn nem tudok állítani a betüket a szélén nem lehet látni.

(#43031) #94529552 válasza spiritex (#43029) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ahhoz is jó lesz.
Ugao gledanja: 178°/178°
TV tuner: DVB-T/C MPEG-4 AVC (H.264)

(#43032) gyeniko válasza Zjunior (#43025) üzenetére


gyeniko
őstag

Az LM tavalyelőtti modell (2012), az LA a tavalyi (2013) az LB az idei (2014)

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#43033) RazoR


RazoR
veterán

Hali! A 47LA620S hogy van a háttérvilágítása? A káva mentén vagy a panel mögött?

(#43034) dunc válasza Zjunior (#43025) üzenetére


dunc
nagyúr

Kinek mi van ilyen és olyan is a családba! A LB650V nek mekkora a lagja?

(#43035) Mooka-Miki válasza dunc (#43034) üzenetére


Mooka-Miki
senior tag

Számot nem tudok mondani csak érzést: Semmi. (47lb650v)

(#43036) #94529552 válasza SoundBox (#43023) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én is azt ajánlottam volna. Hasonló (nagy) tudású mindkettő, 671V >2014-es, direkt led-es panel, webos smart rendszer, Magic+normal távirányító. Ennyi a különbség nagyjából.

(#43037) Zjunior válasza gyeniko (#43032) üzenetére


Zjunior
veterán

Sry!;)
Repülnek az évek!

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#43038) bala6120


bala6120
senior tag

Sziasztok!

Apósom LG 42LK430-át érdemes 50.000 Ft-ért átvennem?

(#43039) SoundBox válasza #94529552 (#43036) üzenetére


SoundBox
tag

Köszönöm válaszod/válaszotokat :)

Akkor ez a tv lesz a nyerő. Még annyit szeretnék kérdezni, lehet nem ide tartozik elnézést érte :) A bemutatóterem-től szeretnénk megrendelni, mit tudsz/tudtok a bóltról (gyári garanciát ad, megbízhatóság)
vagy esetleg tudtok e ajánlani másik boltot :)

Köszönöm :)

(#43040) gyeniko válasza SoundBox (#43039) üzenetére


gyeniko
őstag

Én 5-6 alkalommal vásároltam tőlük, egy alkalommal volt szükségem garanciális ügyintézésre, példás volt.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#43041) #94529552 válasza SoundBox (#43039) üzenetére


#94529552
törölt tag

Annak a boltnak a honlapján úgy emlékszem hogy 1 éves és csak bolti garanciáról olvastam, érdemes megkérdezni, és még raktáron sincs nekik.
Én amikor kutattam a boltok után a LedtvPlazza-t találtam legjobbnak, [link] árban is és a szolgáltatásokban.
2 éves gyári szerviz támogatású garanciám van, bár sose szeretném igénybevenni. :)
gyeniko , Tudsz bővebbet a garanciáról? Bolti-gyári, 1 vagy 2 év?

[ Szerkesztve ]

(#43042) dugomc válasza Mooka-Miki (#43035) üzenetére


dugomc
tag

nálam a 42lb650v -n géppel összekötve érezhető a lag. Kikapcsoltam minden cifra megoldást amik "javítanak" de még így is egy pici van. A 7 éves SONY LCD-m na az lagmentes volt. De lehet csak még bohóckodnom kell :)

(#43043) #94529552 válasza dugomc (#43042) üzenetére


#94529552
törölt tag

Kép üzemmód játékra van állítva, és a HDMI bemenet PC-re átnevezve?

(#43044) gyeniko válasza #94529552 (#43041) üzenetére


gyeniko
őstag

TV-vel kapcsolatban friss infót nem tudok, mert az én 2014. évi garanciális ügyem egy LG csúcs mosógéppel volt kapcsolatos. Illetve, 3 évvel ezelőtt vettem náluk egy Samsung plazma TV-t, ennek gyári garija volt.
Más, de ide tartozik: ma volt nálam a hivatalos LG szerviz, egy nagy képernyős, outletben vásárolt TV-t javítottak a lakáson, garanciális alapon. Az üzletnek számlázzák a javítást (main board csere, csak az anyag kb. 80 e Ft+ÁFA.
Személyes véleményem az, hogy önmagában a bolti gari nem egyenlő azzal, hogy a készülék nem lesz gyorsan és jól megjavítva.

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#43045) Zsmester89 válasza dugomc (#43042) üzenetére


Zsmester89
őstag

Kolléga jól írta: HDMI bemenet: "PC" képmód: Játék és ami elhanyagolhatatlan, frissíteni kell a tv szoftverjét, mert a .25 előtt volt minimális lag, de azóta ezekkel a beállításokkal egy LB-n sem találkozni vele.

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#43046) F_Zolee válasza Zsmester89 (#43045) üzenetére


F_Zolee
veterán

Miért van jelentősége, hogy át is írja az ember a bemenetet?

(#43047) huncutka1029 válasza F_Zolee (#43046) üzenetére


huncutka1029
addikt

tul képpen nem átírod, csak kiválasztod a használat módját.
ennek megfelelően a tv hardvere kikapcsolja a felesleges képjavítókat, vagy éppen beállítja az elődefiniált értékeket, amit tovább tudsz finomítani.
Így tudod az input lag értékeket lenyomni olyan szintre, hogy élvezhető legyen egy FPS vagy RPG játék is.

zsmester89

Azt javaslom, a frissítésekkel csak óvatosan! Sosem kapunk change log-ot mi változik, és sokszor nyúlnak a funkciókhoz úgy hogy ,hogy utána bizonyos opciók megszűnnek, illetve sokszor bug-os a frissítés.
Visszatenni az előző verziót nem lehetséges.
Évről évre sokan megszopják vele.
Én a saját 3 éves tapasztalatom, és fórum olvasásom után azt mondom, csak akkor frissíts, ha valami nagyon nem jó, illetve van egy kis Mazochista hajlamotok, hogy bosszankodjatok az elkefélt dolgok miatt. ;]

[ Szerkesztve ]

a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

(#43048) szkink válasza SoundBox (#43039) üzenetére


szkink
aktív tag

Szia.Mint azt Pumma is írta nézd meg a Ledtvplázát ha még nem tetted,nekem ők tűntek a legjobbnak és nem csak árban,tegnap rendeltem is tőlük egy 671v már nagyon várom,hogy megérkezzen.

(#43049) SoundBox


SoundBox
tag

Látom hogy az LB671-hez csak két szemüveg jár, fogjuk tudni használni azokat a szemüvegeket amit a LA660-hoz kaptam mert abból van 8 darab :)

(#43050) F_Zolee válasza huncutka1029 (#43047) üzenetére


F_Zolee
veterán

Ez mind világos, én csak az átírásra lettem figyelmes, hogy az mit számít.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.