Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20001) g0dl válasza #16729600 (#20000) üzenetére


g0dl
addikt

Egyben azt a kérdést is felveti, hogy ez mennyiben rombolja a márkát (LG), és ez miért éri meg a gyártónak.
Mert egy gigacég termékét vetted meg, nem a dzsunka bt tákolmányát.
Autóknál pl. normális, hogy a garanciát bárhol érvényesítheted, és itt sem elvárható, hogy ismerd a beszerzési láncot.

(#20002) HarryDEC válasza #16729600 (#20000) üzenetére


HarryDEC
tag

Csak részben (kis) értek veled egyet. Decemberben a fellelhető legolcsóbb helyen vettem a tv -met. Előtte tájékozódtam itt a fórumon is a boltról, kinek milyen tapasztalata van. Oda kell figyelni egy picit, de itt szinte minden info rendelkezésre áll. Hát megint más kérdés, hogy kinek hiszünk... :(((

Korán keltem, hol az arany?

(#20003) #16729600


#16729600
törölt tag

Jó persze igazatok van,ámde teljesen más elvi síkon beszélgetni valamiről és megint más dolog, amikor bekövetkezik a sajnálatos esemény.Lehet a kolléga is tájékozódott és azt mondták neki,hogy minden rendben lesz ( van) a garancia körül.Az hogy valójában mi a szitu az csak akkor derül ki, amikor beszarik a termék és gariztatni kell.Azzal is egyetértek,hogy az LG-nek, mint világcégnek,jobban kellene vigyáznia a gondosan felépített nimbuszára.

[ Szerkesztve ]

(#20004) OldMike


OldMike
őstag

Sziasztok!

Segítséget kérnék.
42LM660S tévémen tegnap egy filmet néztem (MKV), ami alapból magyar felirattal indult el. Egyébként magyar szinkronos volt, ezért kikapcsoltam a feliratot a Q.MENU Videólejátszás pontjában. Ma egy másik (ugyancsak MKV) filmet akartam nézni, amihez kellett volna a felirat, de az előbbi menüpontban a felirat nyelve lehetőség inaktív, és "KI" állapotban van. Felirat nincs. A fájlban benne van a felirat, ez pl. a VLC-ben látszik (külön felirat fájl nincs is). Több hasonló állománnyal is próbálkoztam, de nem megy. Kerestem olyan fájlt is, ahol külön van az SRT fájl, és azt az MkvToolnix progival beletettem az MKV-ba. Ezt is a VLC-vel ellenőriztem. A módosítás előtt nem volt benne felirat, utána pedig már volt. A tévén viszont nincs felirat, és bekapcsolni sem lehet.

Tud-e valaki megoldást?
Köszönöm

42LM660S

(#20005) McNamara válasza g0dl (#19998) üzenetére


McNamara
Ármester

"használtan" vettem. Dec 12.-én vette az illető.

(#20006) pecel23 válasza #16729600 (#19980) üzenetére


pecel23
csendes tag

Szia! Neked köszönöm a választ, illetve mindenki másnak is! Azért mert valaki nincs benne bizonyos dolgokba és érdeklődik azért úgy gondolom nem kell " lehurogni " azért mert valaki nincs annyira benne a témába. Ezért is kérem a segítségeteket tudom nem pont ide való de Lg tévét vettem pénteken szállítják le ezért gondoltam itt teszem fel a mondanivalómat! Tudtok esetleg olyan oldalt leírást ahol részletesen le van írva minden ami a 3d-röl szól /SBS, HALF-ou / (tudom ott van a google, de ott nem találtam részletes oldalt)! Mivel nettről szedegetek le filmeket szeretnék utána járni megismerni mire kell oda figyelni mit kerülni mi a jó miket kell nézni a leírásokban stb. Amugy egy kicsit elbizonytalanodtam a webshopos rendeléstől olvasva a történetet mondjuk én a pcdream shoptol rendeltem meg de így is 200 fölött van az ára és az nem kevés pénz hogy esetleg így vagy hasonlóan járjak! Előre is köszönöm mindenkinek aki elolvasta és segít kevés vagy sok infóval linkel stb. Üdv: Robi

(#20007) ferob válasza OldMike (#20004) üzenetére


ferob
őstag

A megoldás az, hogy valamilyen oknál fogva csak akkor nem inaktív a felirat beállítása, ha már eljutott a film addig a pontig, ahol megjelenik az első sor a feliratból (ez is azóta van, mióta nem lehet állítani a hangsávot), de utána már lehet állítgatni.
Ha így sem jelenik meg, akkor arra figyelj oda, hogy be legyen állítva a default track flag a feliratnak.
Az mkv-ban, ha jól be van állítva a hangsáv nyelve, valamint a felirat nyelve is, akkor nem jelenik meg a magyar hang alatt a magyar felirat.

[ Szerkesztve ]

(#20008) ferob válasza gahor72 (#19999) üzenetére


ferob
őstag

Van egy rossz hírem számodra.
Feltételezem, hogy Plexet használtál a filmek lejátszásához mielőtt elvitték tőled.
Az akkori újraindulások oka sajnos a szoftverben levő hiba volt, így ha használtad az előbb említett programot, akkor a tévédnek semmi baja sem volt.

Ne hagyd magad és sok sikert a tévé visszaszerzéséhez!

(#20009) kmarci25 válasza ferob (#20008) üzenetére


kmarci25
veterán

Nekem is egyből ez ugrott be, akkoriban sokan panaszkodtak erre, és a hibát a plex akkori verziója okozta. Valószínűleg ez már soha nem fog kiderülni, de ha ez volt a baj, akkor ez egy igazán peches sztori.
Igen, ne hagyd magad! :K

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20010) Indiant


Indiant
addikt

A tv-m már megvan 2 hónapja, de én még nem találkoztam Half OU filmekkel, sehol.
Pedig szívesen kipróbálnám.
A napokban én is megörültem, mikor iSedora-val lejátszottam egy filmet és volt mellette egy srt és megjelent a felirat. Aztán kiderült, hogy az mkv-ben is volt felirat....
3 hónapja olvasgatom itt ezt a témát, de elkeserítő ,hogy azóta csak arról volt hír, hogy eltűnt a feliratok és nyelvek kiválasztásának lehetősége, de működő megoldásról nem olvastam.

A Plex-hez meg annyit, hogy nem biztos, hogy a szoftverben volt a hiba, hanem Ők legalább megoldották a problémát, nem úgy mint az LG.....

[ Szerkesztve ]

(#20011) udi24


udi24
tag

sziasztok!
az alábbi tévék között felszereltségben/tudásban mi a különbség ?
Lg 42 LM 649/ 660/ 669/ 670/ 671
válaszokat előre is köszönöm :R

Üdv: udi24

(#20012) goldnarmz válasza udi24 (#20011) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Kérdés és a válasz. Ugye, hogy nem is volt olyan rég...?

(#20013) odipapa válasza HarryDEC (#20002) üzenetére


odipapa
senior tag

És már garanciát is intéztél ezzel az olcsó céggel?
Mert ha nem, még semmi alapja sincs annak, hogy te csináltad jól.

(#20014) goldnarmz válasza Indiant (#20010) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Én serviio alatt szívtam a feliratok eltűnésével. Már ott tartottam, hogy veszek egy asztali lejátszót, de szerencsére előtte adtam a Plexnek még egy esélyt. [Pár éve próbáltam, nem jött be] Jelentem, ezen remek szoftver megoldotta a problémát. :K

(#20015) Indiant válasza goldnarmz (#20014) üzenetére


Indiant
addikt

Végül is adhatok a plex-nek egy harmadik esélyt, de nekem eddig úgy tűnt, nem tudja frissíteni a megosztott könyvtárt, ha változás van benne.

Használat szempontjából az iSedora a legegyszerűbben konfigolható és stabil.
A Serviio jobb lenne, de vagy működik- vagy nem. Vagy mutatja a mappákat ,fájlokat, vagy nem. Viszont kezeli a feliratokat. De nagyon bizonytalan.

(#20016) ferob válasza Indiant (#20015) üzenetére


ferob
őstag

Nálam semmi baja a Serviionak és számomra jobb alternatíva jelenleg nincs is.
A Plex meg valami oknál fogva hol be se jön a böngészőben (firefox), hol meg fagy ahogyan csak lehet, szóval már csak ezért se használom.
Na meg nekem alapból nem tetszik a Plexes lejátszó felülete a tévén.

(#20017) OldMike válasza ferob (#20007) üzenetére


OldMike
őstag

Köszönöm a válaszodat. A default track flag-et "yes"-re állítottam, így lejátszva megjelent a felirat is, meg az állítási lehetőségek is (pl. a felirat helye, színe stb.). Lehet hogy ezentúl mindig megnézem az MkvToolnix-szel a feliratbeállítást. Azért abban nem vagyok teljesen biztos, hogy esetleg nem az egy éjszakára történt kikapcsolás, és a reggeli bekapcsolás hozta-e helyre a tévé szoftverét? Tegnap ugyanis olyan fájl esetén sem volt felirat és állítási lehetőség, amiben a felirat default track flag-je "yes"-re volt állítva. Ma néztem bele ebbe az MKV-ba :(

[ Szerkesztve ]

42LM660S

(#20018) forestjr79


forestjr79
csendes tag

Az lm620-asom jobb felső sarka (elég nagy terület) torzít, ha 3d-t nézek, ill. maradt a net problémám is, hiába a 80mbps-es sebesség ill. a lanos kapcsolat a tv-vel, a youtube ill. a 3d tartalmak is sokszor megakadnak. Egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy visszavigyem a tv-t, főleg azért, mert a kollégámnak is ilyen lg-je van, és nála nem jönnek elő ezek a problémák.

(#20019) ferob


ferob
őstag

Aki azért nem használ Serviio-t, mert van, amikor nem jeleníti a mappákat és a fájlokat vagy lejátszási problémája van, az próbálja meg, hogy általános DLNA profilt állít be fixen a tévé mellett, mert sajnos néha valamiért a felismert LG tévét olyan LG playernek akarja látni, amivel sose fogja megjeleníteni a megosztott tartalmakat.

De, ha még így se menne, akkor itt van, hogy én milyen beállításokat használok:
- Generic DLNA profil
- megosztott mappa mellett: videó fájlok megosztása, metaadatok letöltése, új vagy frissített fájlok keresése
- megosztott fájlok frissítéseinek keresése
- médiagyűjtemény automatikus frissítése, frissítések közötti idő 1 perc
- bélyegkép létrehozása, helyi borító keresése
- online metaadat források, borító letöltése
- metaadat nyelv magyar
- átkódolás kikapcsolva
- megjelenítésnél minden kikapcsoltra állítva, kivéve a videó és azon belül a filmek, sorozatok, amik csak tartalom megjelenítésére vannak állítva (esetleg a mappák megjelenítését is be lehet állítani, ha valaki szeretne megjeleníteni/lejátszani olyan saját videó fájlokat, amikhez nincs letölthető metaadat), valamint a szülő elem címének mutatása kikapcsolva

A fenti beállításokkal mire a tévén a Smart Share részhez érek, addigra általában meg is jelenik az újonnan hozzáadott film.
Mivel automatikusan képes felismerni, mappákba rendezni a megfelelően elnevezett sorozatok részeit (pl.: XY - S01E01.mkv), ezért fölösleges is bonyolult mappaszerkezeteket felállítani, ha valaki nem akar.

(#20020) OldMike válasza forestjr79 (#20018) üzenetére


OldMike
őstag

A torzításhoz sajnos nem tudok hozzászólni, a prémium tartalmakhoz esetleg igen. Ezek a tartalmak (youtube, 3D bemutatók) az LG szervereiről jönnek, és leterheltségtől függően a legjobb netkapcsolat esetén is akadhatnak. Nekem 15 Mbps netem van, kábellel. Napközben (inkább délelőtt, vagy kora délután) minden tökéletesen jön, este pedig sokszor a 3D kínálat is percekig töltődik, nem beszélve egy-egy konkrét filmbemutató betöltéséről. Előfordult, hogy az előzmények törlése segített valamennyit.

42LM660S

(#20021) Indiant válasza ferob (#20019) üzenetére


Indiant
addikt

Kösz a leírást, ki fogom próbálni.

(#20022) forestjr79 válasza OldMike (#20020) üzenetére


forestjr79
csendes tag

Köszönöm, közben felhívtam a szervizt, a szokásos duma (betekintési szög, szoftverfrissítés, stb.) lement, majd azt kérdezte, hogy nem takarítottam-e meg valamilyen vegyszerrel a képernyőt, amitől sérülhetett a 3d fólia. Természetesen nemmel feleltem. A töltés témában hasonlókat mondott, mint te. Elvileg 100 mbps-ot tud a gép, így valószínűleg a másik oldalon lesz a hiba. Abban maradtunk, hogy kijön az LG szerviz és átnézik a tv-t.

(#20023) goldnarmz válasza Indiant (#20015) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Nálam a serviio-nál volt, hogy nem frissítette, csak, amikor éppen kedve volt. Állíthattam én bármit, bárhogy. Olyankor hagytam egy órát, hagy dolgozzon, és aztán minden ment flottul. De a feliratokkal sajnos az uccsó LG FW frissítés után meggyűlt a baja. Hangsúlyozom, én ezért váltottam Plex-re. Tény, hogy nagy serviio fan voltam, sokáig, de nem bántam meg a Plex-re váltást. Egyébként a webfelületen nyomon tudod követni, hogy áll jelenleg a media-frissítés a Plex agyában. Többek közt ez is baromi jó dolog ebben a programban. :K Van rajta force refresh is, két féle. Nekem pár napja leszedett egy frissítést, még tetszetősebb le a felület. Biztos van más változás is, de mivel gondom nem volt vele, így nem néztem bele mélyebben. :B

[ Szerkesztve ]

(#20024) ricsike81


ricsike81
aktív tag

lg 42 lm 860 ról mi a véleményetek ?Jobb mint a 760 vagy a 660-as ?

(#20025) McNamara válasza ricsike81 (#20024) üzenetére


McNamara
Ármester

660-nál minenképp. Főleg 3D megjelenítésben. Kipróbáltam a TV-t, nem semmi!

(#20026) ricsike81 válasza McNamara (#20025) üzenetére


ricsike81
aktív tag

de melyik 760 vagy 860? mi különbség van köztük ?

(#20027) McNamara válasza ricsike81 (#20026) üzenetére


McNamara
Ármester

760 és a 860 között annyi a kül, hogy a 860-ban dupla magos proci van.

660 és 760 között meg a Hz. 660-400Hz 760-800Hz

(#20028) donLee válasza kmarci25 (#19988) üzenetére


donLee
csendes tag

Nekem is T-s digitális kábelem van és a kártya működik CI olvasóval a TV-ben (lm670). Nem tudom a műszaki magyarázatát, a két STB-m között nem tudom felcserélni a kártyákat mert akkor nem mennek, de mivel mások is írták hogy működik, vettem 8k -ért egy CI modult és tényleg működik. Nekem ennyit megért, hogy nincs bedugva még egy szutyok, nem a gagyi távját használom és jó a time shift (2.5" HDD). Cimborám Vidanet-es (tudtommal a T szolgáltatásait adják tovább saját brand-ként), az én példámon felbuzdulva Ő is vett egy CI kártyát és neki is működik samuban. A műsorujság nem töltődik le napokra előre, ez egy kicsit bosszantó, a nagy digitális váltással éveket léptem vissza a dual tuneres HTPC -m hez képest (apropó nem érdekel vkit acer idea511 ?), csakhát ugye a kép minőség...

(#20029) kmarci25 válasza donLee (#20028) üzenetére


kmarci25
veterán

Köszi a választ. Időközben aztán rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert nemrég váltottunk IPTV-re, ott meg ugye semmilyen kártya nincsen, így esélytelen az egész. :( Még a régebbi stb-s megoldás élt a fejemben.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20030) HarryDEC válasza odipapa (#20013) üzenetére


HarryDEC
tag

Oo nem tudtam, hogy egyénileg bírálják el ;]! Én eddig azt hittem, hogy, ha valahol már kiderült, hogy "tiszta" bolt (volt már példa garanciális javításra), és én is megfelelő garancia papírokat kapok, akkor minden rendben van. Most, akkor kezdjek izgulni, és várjam, hogy gariztatni kelljen :F

Korán keltem, hol az arany?

(#20031) sub71 válasza ricsike81 (#20024) üzenetére


sub71
aktív tag

Szia ! Nekem 860-as van. Előtte a MediaMarkt-ban összehasonlítottam a 660-as Lg-vel, meg a Samu 7-es sorozattal. 3D.ben nagyon odavert a 660-as Lg-nek Bár lehet csak azért tűnt így, mert mind a kettőn más film ment. Meg ha internetezel, ennél nincs akadás( nálam), Majdnem olyan, mintha PC-n interneteznél! Már csak egy Torrent app hiányzik :DD

[ Szerkesztve ]

(#20032) OldMike válasza forestjr79 (#20022) üzenetére


OldMike
őstag

Igen, azt hiszem, hogy az LG-re ráférne valamilyen szerver tuningolás, mert így több vásárlót is elveszthetnek, ha széles körben elterjed a Prémiumuk csekély használhatóságának a híre.
Légy szíves oszt meg velünk a szervizes tapasztalatokat, hátha okulhatunk belőle. Talán nem fogjuk CIF súrolóporral mosni a kijelzőt :DD

42LM660S

(#20033) ferob válasza donLee (#20028) üzenetére


ferob
őstag

Bár nem vagyok T-s előfizető, de érdekelne, hogy milyen fajta modullal használható?

(#20034) gahor72 válasza #16729600 (#20003) üzenetére


gahor72
aktív tag

Kösz az együttérzést!

Természetesen,utána néztem a webboltnak és egész jókat írtak róla,persze mindenhol lehet találni hibákat.Elsősorban arra figyeltem,hogy lehetőleg több éve működő cég legyen,hátha az stabilabb.
Bár a mai világban mi a stabil?
Az ár nem is a legolcsóbb volt,de decemberben csak 10-20-30E ft-os szórások voltak a neten erre a cuccra.
A hab a tortán:az eu-s gari jegyében ha nem akarom vissza vitetni a tv-t nem kell.
Intézhetem én is az itthoni lg-vel csak számlát kell a webbolt nevére kérni,miután KIFIZETTEM,és ők majd vissza adják nekem a lét. :D
Hogy jól érezzem magam ma letérdelt az asszony karira kapott ebook olvasója.
Elmegyek egy cigány asszonyhoz rontáslevételre! :DD
üdv

(#20035) Landor válasza udi24 (#20011) üzenetére


Landor
tag

Itt van egy jó kis összefoglaló táblázat a 2012-es modellekről. Igaz hogy maga az oldal francia de a paraméterek angolul vannak és jól látszik hogy a következő szinten mi az ami új feature.
Én egyébként egy 47LM620S-asbon gondolkozok. A dualplay miatt választanék főleg LG-t.

(#20036) Ákinard


Ákinard
aktív tag

Sziasztok!

Tudom, hogy ez alapvetően LG topik,de azért a hozzáértésben bízva mégis kérdeznék

A kinézett Samsung UE26EH4000-es Tv most gyakorlatilag sehol nincs, csak ott ahol a többihez képest +10e az ára, vagy ahol tőlem 220 km-re van.

Ezért felmerült bennem, hogy az LG-t is meg kellene fontolni. Ez a 26LS3500 lenne.

http://www.aqua.hu/lg-26ls3500-26-hd-ready-led-tv-173967.html
http://www.aqua.hu/samsung-ue26eh4000-26-hd-ready-led-tv-186107.html
Melyik jobb? Milyen választás lenne a Samsung helyett az LG? Lényegi tulajdonságaiban nagyban különböznek? Vagy várjak inkább a Samura...

Designra jobban bejönne a Samsung, meg a távirányítója is korrektebb, de ezzel már lehet hogy csak győzködöm magam (Viszont biztosra nem ígérték, hogy lesz, de elvileg 1-2 hét és jön.)

(#20037) laszlo2


laszlo2
csendes tag

Hali.
Honnan tudnám le tölteni,a bosszúállókat 3D-ben,meg a kaptár legújabb részét magyarul?
Mert akár hol nézem nem találom.
LG 42LW4500 tévéhez.
Köszi.

(#20038) csursan


csursan
csendes tag

sziasztok!
LG42lm3400 készülékem van.
az utolsó frissítés óta: 03.41.10 verzió
romlott a képminőségem,főleg a régebben forgatott filmeknél durva elmosódás észlelhető,
ha elfordítja a fejét a szereplő vagy gyorsabb mozgás esetén.
valaki tudna segíteni?
valami megoldás reá?

(#20039) csursan válasza laszlo2 (#20037) üzenetére


csursan
csendes tag

https://ncore.cc/login.php?honnan=/torrents.php

(#20040) goldnarmz válasza csursan (#20039) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

:F Skacok, ezt és ezt valaki törölje, legyen szíves... :W

[ Szerkesztve ]

(#20041) panses válasza laszlo2 (#20037) üzenetére


panses
aktív tag

Ezt most komolyan itt kérded?! :U

"Az élet nem habostorta elvtársak"

(#20042) Fang válasza panses (#20041) üzenetére


Fang
aktív tag

A vicc hogy még válasz link is jött rá :) :C

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!

(#20043) kmarci25 válasza laszlo2 (#20037) üzenetére


kmarci25
veterán

Aztamindenitneki! Ti aztán komolyan toljátok, srácok! :((( :W
Csak a miheztartás végett:
Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF)
(hatályos: 2013.02.03-tól)
III. Moderáció
10. Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
10. „Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).

Olvastátok? Gondolom nem. Pedig kéne.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20044) kovi0001


kovi0001
csendes tag

Sziasztok!

Egy 47LM660S tévére egy 2,5"-os 500 Gb-os külső wincsit dugtam, de az 1080p-s mkv fájlokat nem akarja jól lejátszatni a beépített lejátszó. Fél percig megy rendesen, aztán elkezd nagyon szaggatni (kb. 2 fps). Ez ellen lehet tenni valamit?

Előre is köszi a válaszokat!

(#20045) ficánka válasza Watt25 (#19989) üzenetére


ficánka
csendes tag

Hi! Nekem 1ev 2honapja erintetlenul csucsul a TV-ben es hibatlanul muxik!!! / T-s,elnezest az ek-t/ :K

[ Szerkesztve ]

55LW659s + HX906TX

(#20046) irsai


irsai
csendes tag

Sok segítséget kaptam a fórumtól, egy LM760-as TV-t vettem. Az mkv hangsávváltás (egyelőre)megoldhatatlan problémáján kívül maradt még egy gond: A Hotbird 13E-n lévő TVP Polonia adást szeretném fogni. A műhold szerepel az előre beállított holdak között,a transzponder viszont nem. Ha egyénileg beállítom, a transzponderen nincs jelerősség. Az antenna és fejbeállítás jó, mert műholdvevőn át jön a jel. (viszont a tv sat vevőjét használva egy dobozzal kevesebb lenne...) . Sem az automata sem az egyéni keresés nem segít. Mit csinálhatok rosszul? Találkoztatok ilyennel? ( Transzponder 11488H ,freki 27500) :(((

(#20047) Watt25 válasza ficánka (#20045) üzenetére


Watt25
veterán

Kábeles, vagy műholdas előfizetésed van?

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#20048) donLee válasza ferob (#20033) üzenetére


donLee
csendes tag

Conax CAM Cygnus vagy mi, miután többen több félével is sikerrel jártak, csak arra figyeltem h. mpeg4 -et is tudjon, ha nem válna be kábelre, mindigtv-re használható legyen..

(#20049) Racio válasza irsai (#20046) üzenetére


Racio
csendes tag

Konkrét tippem sajna nincs, de elmondom én hogyan csinálom. (42LM660)
Havi 39 PLN-ért előfizetek a Cyfra+-ra, kapok 55 csatornát, ebből 11 HD-felbontású. TV Polonia is van, de ritkán nézem, mert sokkal jobb csatornák is vannak. Set-top-box helyett 0 PLN-ért CAM-modult kértem, azt raktam a TV-be, a modulba az előfizetői kártyát és lám, egyetlen eszközzel, egyetlen távirányítóval minden működik. Ha véletlenül magyar műsorokra vágyom, az ingyenes digitális földfelszínit nézem a tv beépített dekódere segítségével.
Ha netán sok a havi 39, akkor mindössze 14 aranyért (tehát kevesebb mint ezer forintért) kaphatsz 49 csatornát, benne 3 HD-t. Akciós időszakban (pl. most) a Mediaguard CAM-modulért nem kell fizetni. (Kivéve ha CI+-t szeretnél). Vigyázz, a HD miatt legalább 80cm-es parabola kell! A vétel kitűnő, évek óta gond nélkül használom, viszont szerződéskötéskor ne említsd, hogy külföldön fogod használni, mert az szerzői jogi okok miatt elvileg ki van zárva a szerződésben. Czesc!

(#20050) Racio


Racio
csendes tag

Ez egy nagyon jó topic, tele segítőkész emberekkel, magam is nagyon sokat merítettem innen a vásárlást megelőzően(a befutó végül az 42LM660 lett).
A fórumban szerzett infókat most már konkrét tapasztalatokkal is össze tudom vetni, ezért közzéteszek most egy összegzés-félét, amivel az utóbbi két hónapban felmerült leggyakoribb félreértéseket és parasztvakításokat szeretném gatyába rázni. Távolról kezdem:

1. Az LCD kontra LED tévé alapvetően egy parasztvakítás, (az OLED-et most hagyjuk) a LED-nek reklámozott tévék is LCD-tévék, csupán a háttérvilágítást ezekben nem fénycső, hanem LED-diódák sora szolgáltatja. További hangzatos marketingszövegek vannak arra vonatkozóan, hogy a LED-ek az LCD mögött, vagy a keretben vannak elhelyezve. Tévedés, hogy a vásárlók számára ebből bármiféle jelentős minőségbeli különbség keletkezne, több tucat emberen - rokonok, barátok, ismerősök stb. - elvégzett személyes felmérésem szerint 10 emberből 9 nem veszi észre a különbséget ezen technológiák között. Azok a "vájtszeműek" akik a bekapcsolt sötét képernyőn keresgélik a felhőket, nos azok azért nem igazán számítanak, mert nem életszerű dolgot keresgélnek. A TV-n az esetek többségében nem a sötétséget nézi az ember, hanem a műsort. (Sajnos ez mostanában gyakran egybe esik, de ez csupán egy szarkasztikus és nem is idevaló megjegyzés.) Azt tapasztaltam viszont, hogy a képminőség megítélésnél a többség jobban preferálja a fényes, tükröződő felületű LCD-t, ami azonban egy rövidtávú önbecsapás, mivel az erős tükröződésnek több a hátránya, mint az előnye. Mondom ezt egy a közepesnél jobban tükröződő LM660-os birtokában, ennek a TV-nek a kevés közül ez az egyik legzavaróbb hibája. A kifejezetten sötét tónusú filmeket leszámítva egyébként a hatás nem drámaian zavaró, de a 3 éves másik LG-tévém mattsága e tekintetben sokkalta barátságosabb.

2. Avatar szerű 3D filmélményhez Avatar kell, vagy más jóminőségű 3D-film. Sajnos kevés ilyen film van a piacon, én szinkronosan csupán húszegynéhány tételt találtam (kb. fele animációs). Bugyuta horrorokat eleve figyelembe se vettem. Ahhoz, hogy a frissen vett 3D TV-n meg lehessen tapasztalni az igazi élményt, vagy BluRay, vagy nagyfelbontású HalfSBS (függőlegesen osztott), vagy HalfOU (vízszintesen osztott) MKV-anyag kell. Minden más csak szánalmas karikatúráját fogja adni a 3D-nek, vagy még azt sem. Az LM615-ös sorozattól felfelé mindegyik LG-tévé simán meg tudja ezeket jeleníteni, pendrive-ról, merevlemezről, hálózati (LAN) megosztásból, a nagyfelbontás a wifin ugyanis könnyen kifoghat! Ezek a TV-k a hagyományos 2D adásokat is meg tudják jeleníteni ál-3D-ben, több-kevesebb sikerrel, de olyan "képből kijövős" élményre itt senki ne számítson. Tapasztalatból mondom, hogy az eredeti BluRay és a half-sbs/ou MKV-k között nincs érdemi minőségi eltérés, a 3D-hatást illetően pedig konkrétan nulla a különbség! Szóval a minőséghajhászás miatt nem érdemes BluRay-eszközt venni, ennél praktikusabb pl. egy Plex-kompatibilis NAS, (Synology, Netgear), így még PC-re sincs szükség a katalogizált filmnézéshez.

3. A hangra is nagyon oda kell figyelni: LM620-tól felfele már a TV-hangszóróján is hallhatjuk a DTS-hangú filmeket, míg ez alatt csak a TV-re optikai kábellel rákötött DTS-képes házimozi-erősítő tud segíteni. Nagyon sok profi HD és 3D anyag eleve DTS-hangsávot tartalmaz, emiatt nagyon sokan szívnak! A tévék beépített médialejátszójának van egy jelentős hibája, gyakori a gond többnyelvű filmekkel, nehéz, vagy nem lehet hangsávot váltani. Ezen szoftverfrissítésekkel valószínűleg belátható időn belül javít a gyártó. Kell-e külön médialejátszót venni? Ezekhez a tévékhez szerintem nem! Igaz, hogy nem minden formátum támogatása van megoldva, de a legelterjedtebbek simán mennek. Olcsóbb és egyszerűbb a ritka fájlokat megfelelővé átkonvertálni, mint egy újabb kütyüt a géphez kötni. A smart-tv-k egyik fő előnye, hogy egyetlen berendezéssel és távirányítóval (+ MagicRemote) minden működik, egy CI-modullal még a műholdas adáshoz sem kell a különálló dekóder.

4. Aktív, vagy passzív. Rengeteg teszt után egyértelmű: a passzív 3D a nyerő! A szemüveg nem vibrál, nem merül le, jóval olcsóbb (akár a moziból hazavitt is negteszi). Az, hogy Full-HD, vagy nem, nos az megint leginkább egy jól irányzott parasztvakítás. Tény ugyanis, hogy a 3D filmeket két félképből (innen a Half) rakja össze a TV egy térhatású képpé. Azonban a nagy büdös valóság az, hogy a szemünk és agyunk nem azt számolgatja, hogy hány vízszintes és függőleges pixelt kapunk, hanem az összhatást érzékeljük. Nem csak a 3D-s anyagokra, hanem valamennyi HD-felbontású műsorra igaz, hogy 42-47-es képméretig 2-3 méternél nagyobb távolságból az emberek 99,9%-a nem képes különbséget tenni a Full HD (1080p) és a kisebb, pl 1280x720-as felbontású kép között. A "vájtszeműek" persze 20 centiről keresik a különbséget és ott tényleg látszik is! De ismétlem: normális átlagembereknek egy műszaki berendezést nem célszerű életszerűtlen helyzetekben minősíteni, így nagyon könnyen mellé lehet fogni, könnyen előfordulhat, hogy feleslegesen adunk ki sok pénzt olyan jól hangzó technikai paraméterekre, amelyeknek valós szituációkban gyakorlatilag nincs jelentőségük. Ide tartoznak az olyan csekély jelentőségű dolgok, mint a Sound Zooming, Micro Pixel Control, vagy a Motion Clarity Index, más nevén a fissítési frekvencia. Jó tudni, hogy nem önmagában a technikai paraméter, 50Hz-100Hz-400Hz, stb., számít, hanem a végeredmény, a látvány a fontos! A tény az, hogy az LG LM-sorozatú készülékei akkor is jó képet adnak, ha 400Hz-esnek hisszük és akkor is, ha csak 50-nek! Sajnos marketingalapú világunkban a gyártók és forgalmazók is abban érdekeltek, hogy a vásárlók mindinkább homályban legyenek, ugyanis a hangzatos új technológiák (még ha gyakorta haszontalannak bizonyulnak is) tartják fent az avulás-érzet és a fogyasztási inger kényes ritmusát.

Ezek az információk jórészt már le voltak írva a fórumban, de talán vannak, akinek segít ez az összegző infó.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.