Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73001) Beni2360 válasza TTTotya (#73000) üzenetére


Beni2360
félisten

A hozzá szólásom lényege nem erről szólt hanem arról a bizonyos 0% kölcsönről.
Ami a végén nem lett volna 0%-s. Mondhatnám ugyan annyi nyugdíj mellett ami 4 év alatt minimálisan emelkedett, megkaptam simán 0%-ra 134000 Ft kölcsönt.Most minimális emelt nyugdíj és még a feleségem nyugdíj összegét is bekérték, tehát jóval magasabb összeg szerepelt mivel kivettem az igényléskor a pipát a biztosítási kockából elutasították a 34500 Ft összegű árú részletfizetési kérelmét. Jó kibaltáztam velük megvettek egy összegbe. :C
Úgy értem, hogy ha nem fizeted, de biztosítva vagy, megtarthatod a TV-t? - hát erre nem tudom a választ mert gondolom nem mondanák, hogy igen mert akkor mindenki ezt csinálná. :DD
Anno felhívtam őket nem tudtak mit mondani mert a számítógép utasított el.Mivel neten keresztül igényeltem a hitelt.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#73002) petya2012 válasza Peat76 (#72999) üzenetére


petya2012
őstag

(#73003) fauv


fauv
őstag

Üdv !

Tanács kellene srácok !

Van a T-nél 2 TV, amivel szemezgetek és nem tudom melyiket vegyem meg.

Az egyik ő LG 49LF632V a másik Samsung UE43JU6000

Az LG full HD-s, de 49" / 123/ a Samsung csak 43"-as/ 108 / viszont 4K-s TV.

Mind a 2-nek egyforma az ára.

5X5-ös nappaliba kellene, melyiket válasszam?

köszi előre is

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#73004) Beni2360 válasza fauv (#73003) üzenetére


Beni2360
félisten

Milyen távolságról nézve? nem a szoba területe számít. Az csak a hangzásnál lényeges.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#73005) #94529552 válasza fauv (#73003) üzenetére


#94529552
törölt tag

A nézési távolság számít, nem a szoba mérete. De akkora szobába nagy tévé kell az biztos.

A másik, hogy UHD-tv-ből még nagyobb kellene, és amit néztél a JU6000, az még a samsung topik szerint is abszolut nem ajánlott típus.

[ Szerkesztve ]

(#73006) __Zs__ válasza mOta (#72974) üzenetére


__Zs__
tag

Köszönöm a tippet - megnéztem az atomtv.hu-t.

Azért van itt számomra 2 érdekesség:

1) Elállás 14 napja
"Ha Ön vásárolni szándékozik tőlünk, akkor elfogadja, hogy az alábbi esetekben vagy értékcsökkenést számolunk fel vagy nem gyakorolhatja a 14 napos vásárlástól való elállási jogát!
...
- Ha nagyobb mértékben használta a tv-t, mint ami ahhoz kell, hogy meg tudja állapítani azt, hogy ez a termék az amire szüksége van! (Tv-k esetében megnézzük az üzemidőt, ha 1 óránál több, akkor többet használta mint amennyit ahhoz kell , hogy megállapítsa, hogy a megvásárolt tv megfelelő méretben és minőségben vagy sem! Tehát 1 órát meghaladó használat után értékvesztést állapítunk meg vagy elutasíthatjuk az elállást.)
..."

Tényleg érdeklődés szintjén és nem kötekedésként ezt megtehetik? Az elállás joga tényleg csak arra terjed ki, hogy max 1 órányi ellenőrzést hajtson végre a vevő? Tudom, hogy egy boltban vásárolva sem lehet szénné próbálgatni egy készüléket, és ott megvéve egyáltalán nincs lehetőség elállásra, de azért az 1 h szerintem nagyon kevés.
Ide kapcsolódóan, miként állapítják meg, hogy mennyit használtam? Kiolvasnak valamit szoftveresen?
Ez különösen érdekessé válhat annak tükrében, hogy
"...
Szeretnénk tudatni Önökkel, hogy nálunk nem kell tartania sérült/pixel hibás/törött/működés képtelen készüléktől, mivel az Ingyenes szolgáltatásaink közé tartozik a TV-k átadás előtti ellenőrzése. Tehát, mi minden TV-t mielőtt elküldenénk önnek, vagy az üzletünkben megvásárolná, bekapcsoljuk-ellenőrizzük!
Az ellenőrzés célja: sérülés, világító pixel kiszűrése és a gyári tartozékok megléte.
..."

És azt leigazolják valahogy ezen idő alatt ők hány percig használták a TV-t, továbbá, hogy minden tényleg vissza is került a dobozba? Nem gyanusítok senkit lopással, véletlenül is kimaradhat valami ha már ők felbontották. Elfogadom, hogy alapvetően tényleg a jószándék (meg a saját jól felfogott érdek is persze, hogy ne később derüljön ki egy esetleges gyári csomagolási hiba) vezérli őket, de ha ők ilyen szigorúak a vevővel, akkor szerintem elvárható, hogy mind a kibontást, mind a bekapcsolást dokumentálják és leigazolják.

2) "Tételes áruátadás"

"...
Tehát, Ön rendel -> mi küldjük -> jön a futár, Ön átadja neki a vételárat, utána kibonthatja a csomagot és ellenőrzi, hogy törés mentes a készülék, addig a futár vár (esetleg segít) -> ha minden rendben CSAK akkor írja alá az átvételt! Így segítünk abban, hogy Ön csak sérülés mentes készüléket vegyen át és a vásárlás öröm legyen az Ön számára is!!

Reméljük meg ajándékozhatjuk :)

Amennyiben sérült a termék, úgy kérjük a szállító jelenlétében jegyzőkönyvet írni !!!

A tételes áru átadás szolgáltatást nem kötelezőt igénybe venni, viszont Mi minden tv szállításhoz automatikusan megrendeljük! Ön dönti el, hogy él vele, igénybe veszi vagy nem! Viszont az aláírást követően reklamációt nem áll módunkban elfogadni, töréssel, sérüléssel, tartozékok hiányával kapcsolatban!!!
..."

És a futár tényleg ott fog várni, amíg kiszenvedek egy 50"-55" TV-t a dobozából, átböngészem a kézikönyvet/gyors üzembehelyezési útmutatót a doboz kötelező tartalmáról, az olvasott elemek meglétéről meggyőződöm, majd nekiállók tüzetesen átnézni a TV-t / állványt, hogy nincs-e repedés, törés, karc, stb.? Ez alsó hangon legalább 10 perc.
Ezen kívül mi van ha a futár távozása után pl. este vagy másnap veszek észre valamit, mert nem voltam elég alapos az ott várakozó és sasoló futár jelenlétében? Egyértelmű: a fent leírtak alapján megszívtam. Nagyon nem szimpatikus.

Szóval szeretném megkérdezni hogy van valakinek a kedves itt lévők között konkrét tapasztalata fenti céggel és a leírtakkal kapcsolatban?

u.i.: Kérem, mellőzni a fentiekben leírt, direkt kisarkított példák miatt a személyem/hozzáállásom minősítését! Nem találkoztam még ilyen kezeléssel, azért akadtam fent egy kicsit. Persze alapértelmezettnek tekintve mind a vevő, mind pedig a kereskedő oldaláról a jóhiszeműséget, és bárminemű visszaéllésnek még szándékát sem feltételezve, valószínű, hogy minden szépen és rendben lezajlik, mindkét fél legnagyobb megelégedésére.

Üdv': __Zs__

[ Szerkesztve ]

(#73007) LionX válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


LionX
tag

A képlet egyszerű. Ha nem szimpatikus, illetve a bolt feltételeit nem akarod elfogadni, akkor egyszerűen nem vásárolsz tőlük. Az általad leírtak ismeretében, én sem innen vennék Tv-t. :(

(#73008) misimagaki válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


misimagaki
aktív tag

Szia!
Én náluk vettem tv-t.
Kibontották, bekapcsolták. Különböző hátterek esetén néztük a pixelhibákat, illetve, sérülésmentességet is láttam.
Szerintem az egész nem volt több 15 percnél. (Kicsomagolás, vizsgálat, becsomagolás, fizetés. Szerintem nincs ezzel gond. Nagyon pörögnek náluk a tv-k. Akkor is a futárt várták.
Mondjuk nekem sikerült az Auchanban az LG-s emberrel beszélni, és tv-t nézni. Így a tipust már fogalom szinten ismertem, illetve a innen is jött infó bőven.
A boltban normálisak voltak.
Ja, csak a tv-t veszi ki, ha kéred akkor a többi cuccot is.

[ Szerkesztve ]

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#73009) ricsip válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


ricsip
addikt

Futár 1 percet nem vár rád h. kicsomagold a vackodat. Ha külsőre sértetlennek TŰNIK a csomagolás, és ezért úgy döntesz átveszed, amint aláirtad az átvételit, már el is tűnt az embered, rohan a következő címre. Kibontogazni, nézegetni meg addig nem hagyja, amíg alá nem firkáltad. Jól ki van ez találva. Harcolj csak a bolttal ezután, h. a pénzed már náluk, futárnál meg az aláírt papírdarab. Ezért bizalmi játék és lutri "postán" venni műszaki cikket (is), és nem személyesen.

[ Szerkesztve ]

-

(#73010) misimagaki válasza ricsip (#73009) üzenetére


misimagaki
aktív tag

Kénytelen várni, hiszen úgy kérték a kiszállítást. De csak a fizikai sérüléseket tudod ilyenkor vizsgálni.

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#73011) herrká válasza misimagaki (#73010) üzenetére


herrká
senior tag

Bocs, hogy belevauu.., de nem vár... Többször rendeltem már így dolgokat itthonra is céghez is, hogy a bolt felhívta a figyelmet, ellenőrizzem, a futár megvárja! Ezt valószínűleg csak a futár nem tudja! :-)
A reakciók: " - nekem erre nincs időm!, - ha mindenki így szórakozna, semmit nem tudnék kivinni!, - aláírja gyorsan, vagy viszem vissza, nem érek rá szórakozni... " A kiragadott példák több futárszolgálattól, nem egytől és már nem egyszer szállítottak nekünk...

(#73012) SkylineGTR76


SkylineGTR76
tag

Olyat tapasztaltok, hogy a felvett adás visszajátszása kb percenként megakad és ki is marad pár képkocka? Most vettem észre F1 visszanézése közben, először azt hittem vételi gyengeség, de ütemesen csinálja végig a felvétel során (M4 sport volt, megpróbálom másik adón is) 32 GB-os Kingston a pen drive, nem hinném hogy lassú... próbáltam NTFS, FAT32-re formázva is, ugyanaz a jelenség.
A TV sebessége nekem sem kielégítő egyébként... Nem egy belépő modellről beszélünk, ne kelljen már mp-eket várni menübe lépéskor, csatornalista kb 5mp... :((( egy felvétel programozása amúgy is nagyon bonyolult, miért kell 5x megkérdezni hogy tényleg fel akarom-e venni???

(#73013) szilasz007


szilasz007
aktív tag

En egy 65"-es dogot vettem edigitaltol futarral. Nem bontottak ki, nem is kertem. Gyari csomagolas. Gondom szerencsere nem volt.

Most igy hirtelen nem lattam mekkora TV-rol lenne szo. Ha nagyobb meretu (most nem tudom, hogy mi a hatosagi szabaly erre), akkor ezzel nem is kell foglalkoznod, mert ha hibas, akkor nekik kell a szallitast megoldani.

Ha kicsi, akkor talan erdemes szemelyesen megnezni. Viszont ha kicsi, akkor azt akar mar magad is hazatudod vinni, nem kell szallitas.

[ Szerkesztve ]

(#73014) KZP válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


KZP
őstag

Nem gondolom, hogy a jogszabályokat felülírhatja az ő kis saját szabályaival. :Y Aztán, hogy ezt mennyi idő alatt sikerülne leharcolni velük probléma esetén, az már más kérdés. :U Ilyen cégtől sosem vásárolnék semmit! Ugyanolyan , mint a zug-gsm boltok. Jaj, de olcsó, aztán, ha beüt a baj, akkor aztán lehet egyezkedni...

(#73015) lowzor


lowzor
veterán

Kedden vitték el kijelzőcserére a 43LF630V-met, aztán ma már szóltak, hogy inkább kapok helyette egy csereutalványt.
Azt csak a vásárlás helyén vásárolhatom le és csak LG-t vehetek belőle?
A bolttal az ilyet hogy lehet leboltolni?

[ Szerkesztve ]

(#73016) aram01 válasza lowzor (#73015) üzenetére


aram01
nagyúr

Egyből csere utalvány? Jól megy :D
Majd mesélj hogy hol és hogy sikerült beváltani.

[ Szerkesztve ]

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73017) lowzor válasza aram01 (#73016) üzenetére


lowzor
veterán

Oks, beszámolok :)
Kérdés már csak, hogy ugyanilyet vegyek-e, vagy Samsung 43J5500-at.
Samunál kevesebb a felhősödés, meg a DSE, ahogy olvasom.
Esetleg kicsit többért van-e jobb.

(#73018) Jaygab válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


Jaygab
tag

Én tőlük vettem a tv-t. Nagyon korrekt a hozzaallasuk, a futár pedig vár és segít kibontani , ellenőrizni stb. Ez a kötelessége ugyanis, ez a szolgáltatás ki van fizetve az atom tv részéről. Olvasd el az arukeresos ertekeleseket nyugodtan, 5*nekik.

(#73019) Jaygab válasza herrká (#73011) üzenetére


Jaygab
tag

De vár a futár, együttműködő, segítőkész, nem siet sehova, legalább is nem sürget. Extra pénzt fizet a szállításért az atom tv a futarszolgalatnak. Rajta van a tv dobozán is ez az információ. 4 emeletes tarsashazban lakom a 3.on lift nélkül, felcsongetett, szépen megkert h segítsek neki felhozni nehogy baj legyen véletlenül. 50 collos a tv, lementem persze még jattot is adtam neki asszem 500ft-ot.

[ Szerkesztve ]

(#73020) aram01 válasza lowzor (#73017) üzenetére


aram01
nagyúr

Nem az LG adja az utalványt? Nekem ez a rész még elég zavaros.

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73021) aram01 válasza Jaygab (#73018) üzenetére


aram01
nagyúr

Az atomtv nem ujra értékesített holmikat árul?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73022) lowzor válasza aram01 (#73020) üzenetére


lowzor
veterán

De, az LG adja.
Viszont elvileg csak az emagnál vásárolhatom le. Megkötés elvileg nincs, hogy milyen márkára.
Nagy választék nincs, ahogy nézem. 42LF652V lenne még, de az 14k-val drágább, 3D nem kell nekem, meg kisebb is a kijelzője. Csak azt lenne jó tudni, hogy az tényleg 100hz-es-e, míg a 43LF630V csak 60, mert akkor lehet, hogy billenne a mérleg. Samuból csak a 43j5500 lehetne.

[ Szerkesztve ]

(#73023) aram01 válasza lowzor (#73022) üzenetére


aram01
nagyúr

Na erre kiváncsi leszek :))
Nagyobb méretben nem gondolkozol?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73024) lowzor válasza aram01 (#73023) üzenetére


lowzor
veterán

Nagyobb nem kéne, mert egy kisebb szobába lesz és közelről nézem.
Majd a nappaliba tervezek egy 55-ös LG 8-as szériát, vagy hasonló Samut a közeljövőben.

(#73025) mOta válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


mOta
csendes tag

az elsohoz: ez mindenhol igy mukodik, csak nem mindenhol irjak le. a torvenybe is ez van. pl: rendelsz egy nyomtatot es kinyomtatod a szakdogad 5 peldanyba akkor nem igazan kuldhetned vissza. a tv ugyanez. ennyi erovel az EB elejen veszek egy 65colos OLED tv-t aztan 14 nap mulva visszakuldom. nem teljesen igy mukodik ez. nyilvan lehet a torvenyeken, szavakon lovagolni, de ha nem extrem modon hasznaltad nem lesz gond a visszajuttatassal.

a masodikhoz: megvar a futar. ez egy szolgaltatas amit te kerhetsz. amugymeg kameraval rogzitve van minden kibontas, szoval nem fog eltunni semmi nyugi :) olvasgass argepen, arukereson visszajelzeseket. elobb vennek toluk mint az edigi vagy mediatol...

(#73023) aram01 : nem.

[ Szerkesztve ]

(#73026) aram01 válasza lowzor (#73024) üzenetére


aram01
nagyúr

Így már más a helyzet

mOta: mit nem?

[ Szerkesztve ]

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73027) mOta válasza aram01 (#73026) üzenetére


mOta
csendes tag

amit kerdeztel.
van naluk beszamitott, meg hasznalt TV, de azokat meg is jelolik. alapvetoen uj LG es Samu TVket arulnak gyartoi garival.

(#73028) Jaygab válasza aram01 (#73021) üzenetére


Jaygab
tag

Lg és Samsung új tv-ket elsősorban óriási raktárkeszlettel. 2 év GYÁRI garanciával. Profi kiszolgálással.

(#73029) Beni2360 válasza lowzor (#73022) üzenetére


Beni2360
félisten

hogy az tényleg 100hz-es-e ?
Tudtommal, minden LCD csak 60 hz tud, a többi felskálázás az enyém 700 hz-re tud skálázni.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#73030) aram01 válasza Beni2360 (#73029) üzenetére


aram01
nagyúr

Nem csak 700-ra? Nekem 55lb671 van de én 700-ra emlékszem.

Jól van srácok ne feszületek be, én úgysem veszek onnan nem kell a piár( Béni ez nem neked szólt)

[ Szerkesztve ]

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73031) Beni2360 válasza aram01 (#73030) üzenetére


Beni2360
félisten

Milyen 700-ról beszélsz? :DD Tovább nem alkudok.
Eredetileg 731-st akartam venni csak már nem volt.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#73032) aram01 válasza Beni2360 (#73031) üzenetére


aram01
nagyúr

:P ;] ezt így nem ér :D

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73033) Jaygab válasza aram01 (#73030) üzenetére


Jaygab
tag

Nem feszülök, mindenki azt és onnan vesz amit akar, de a fórum azért van hogy segítsünk egymásnak. Én csak _Zs_aggodalmát szerettem volna szertefoszlatni a saját tapasztalatom leírásával. Meg valaszoltam a Te kérdésedre.

(#73034) lowzor válasza Beni2360 (#73029) üzenetére


lowzor
veterán

Mégis valós 100hz-eznek egyes TV-knél...

(#73035) aram01 válasza Jaygab (#73033) üzenetére


aram01
nagyúr

Na én meg azt hallottam hogy javítják a tv-két és azt adjak el, na én ezért mondtam vissza náluk a rendelésemet tavaly. ;)

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73036) Jaygab válasza aram01 (#73035) üzenetére


Jaygab
tag

Passz... :-(

(#73037) #94529552 válasza lowzor (#73022) üzenetére


#94529552
törölt tag

5-ös szériás Samut se vegyél, mert az ugyanilyen dettó, a topik összefoglalója kimondottan nem javasolja ezeket. J6-ost és H6-ost már inkább, bár nekem8. A 652V valós 100 Hz-es tv, a 630/632 pedig 50-es.

Azért, mert a valós a lényeg és nem a kamu ötszáz, ezer meg több ezer.

[ Szerkesztve ]

(#73038) aram01 válasza Jaygab (#73036) üzenetére


aram01
nagyúr

Mindegy nem éri meg vitatkozni miatta :)

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73039) Beni2360 válasza aram01 (#73032) üzenetére


Beni2360
félisten

:U :U :U a technika ördöge.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#73040) lowzor válasza #94529552 (#73037) üzenetére


lowzor
veterán

6-os Samukkal az a baj, hogy csak 40-es van belőlük, sőt az emagon nem is látok. 652V-vel meg az, hogy 15k-t rá kéne fizetnem. :(
630V jobb lehet, mint az J5500? 5500 menüjét gyorsabbnak látom, ha meg az is felhősödik, akkor nem mindegy? Panelben nem hinném, hogy van különbség, ugyanaz az AUO panel lehet benne.

[ Szerkesztve ]

(#73041) #94529552 válasza __Zs__ (#73006) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én elhinném, ha azt mondják, hogy tételesen adják át, mert már több helyről is vettem tévét, akiknél saját futár volt(pl. led tv plaza), és még a beüzemelést, csatorna hangolást és a pixelhiba tesztelést is megvárták.

Utoljára az MM-ből rendeltem, na azok tényleg csak átadják és a dobozt kell megnézni, hogy sérülésmentes legyen. Ha a belsejével gond lenne, akkor el kell fogadják, meg én is videóztam a kicsomagolást, nehogy meglepi legyen. ;)
Ez esetben nézelődtem egy ideje, mert kellett egy nagyobb tévé is. Úgy voltam vele, hogy mivel kihagyhatatlan áron volt, ezért majdnem 60 napig használom, és úgyis megy majd vissza. Mert még senkinek nem volt itt ilyen tapasztalata, hogy mit mondanak, vagy levonnak-e és mennyit, ha visszaküldöm pl. az 55. napon. De mivel nagyon is megfelel nekem a tv, ezért nagyon úgy áll a dolog, hogy marad.

Azt az 1 órás használatot viccesnek tartom, de engem nem érdekelne, mert a rendeletben vagy törvényben ez így nincs konkrétan beleírva. Most ha számolunk egy tv teljes üzemidejét, legyen mondjuk 20-30 ezer üzemóra? Arányosan vonja le ha használom azt az x órát, kit érdekel. De amúgy, nem nagyon emlékszem, hogy panaszkodtak volna az atomra, de ez nem zárható ki egyik boltnál se. De mi van a digitalkó-val, hogy itt valaki nem javasolta, pedig ezt írja az áru keresőbe: "Minden termékünk hivatalos magyar garanciával!" Vagy például a mall. hu-tól is vásároltam már pár alkalommal, és még nem volt semmi gond.

asdxv Van egy 40-es de az meg sajnos ívelt és 161k. Átlóban pedig csak 7,5 cm-rel kisebb. Csak azt tudom, hogy az 5-ös alsó kategóriába ott se a legjobb panel van, még ha VA is, mert jobban spórol mint az LG. De mindegy is csak a képe legyen neked jó, senki nem tudja most 630-ból is VA panelest kapnál-e megint.

[ Szerkesztve ]

(#73042) lowzor válasza #94529552 (#73041) üzenetére


lowzor
veterán

Szerintem már csak főleg VA paneles van. Mondjuk nekem tetszik a VA panel, szóval nem baj (szemből jobban is, mint az IPS) és én csak szemből nézem. Mondjuk érdekes, mert van itthon egy 4 éves 5-ös szériás Samu (amiben szintén VA panel van, kódszám alapján AUO) és szinte egyáltalán nem fakul oldalról (sőt sehonnan), míg a 630V AUO panelje simán nyomta oldalról a Gamma Shifting-et.
Az 5500 amúgy nekem sem annyira szimpatikus, szóval szerintem marad az LG. 6000-res Samu már drága, meg észrevehetően kisebb lenne a 40-es. Már csak az a dilemma, hogy 630V, vagy 652V legyen. Ha 130 lenne az emagnál a 652V is (mint máshol), nem vacilálnék.

[ Szerkesztve ]

(#73043) SkylineGTR76 válasza SkylineGTR76 (#73012) üzenetére


SkylineGTR76
tag

Na, most már nem is enged felvenni rá :( 32 Gb-os Kingston G4-es, 10 Gb szabad hely van rajta... Mi lehet a bibi?

(#73044) atika88


atika88
senior tag

Sziasztok!

Adott egy LG 55UF695V tévé és egy Denon X4100 erősítő páros. A tévé HDMI 2-őn (ami ARC képes csati) van az erősítőbe (szintén HDMI ARC) kötve egy HDMI kábellel.

Ha a tévén egy usb-s külső hhd-n hallgatnék/néznék vmit és beállítom, hogy ARC képes HDMI keresztül külső hangszórón szólaljon meg a hang: az ég világon semmit se hallok, semmit se továbbít a tévé az erősítőnek. az erősítő a csatin át észleli a tévét! látja tehát...de a hangot nem dolgozza fel, illetve elsem jut bele szerintem.

hol lehet a hiba?

az erősítőbe hiába kötöm be direktbe (hdmi in-be), vagy teszem a hdmi out (ARC támogatott) csatiba, ugyan az a gond. a kép oké, hang semmi.

gyári beállítások mind a két készüléken, de semmit változás :O

[ Szerkesztve ]

(#73045) #94529552 válasza atika88 (#73044) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nézd át a kezelésit, SIMPLINK engedélyeztetése megvolt(általános menü), és a Hang kimenetet átállítottad TV Hangszóró helyett külső eszközre a tévén(hang menü)? Ha ez megvolt, lehet hogy ugyanott a Digitális Hangkimenet Auto és PCM között is váltani kell.

(#73046) lowzor


lowzor
veterán

42LF652V szerintetek megér +15-17k-t a 43LF630V-vel szemben úgy, hogy nem kell nekem 3D? Valós 100hz, Direct LED, meg a fém talp az előnye vele szemben. A TV kerete is fém amúgy a 652V-n?

(#73047) Kácsa válasza lowzor (#73046) üzenetére


Kácsa
aktív tag

A Tv kerete fém hatású műanyag. Én Samu F6100-ról váltottam 42LF652V -re. Nem bántam meg,nem csak a smart része miatt, de a színek szebbek,oldalról sem torzulnak a színek. A Samu-ban VA panel volt, ebben IPS . A Direct Led jobbnak tűnik mint a Samu-ban levő Edge Led.Nincsenek világos foltok,homogén a kijelző.

ZoLee

(#73048) aram01 válasza lowzor (#73046) üzenetére


aram01
nagyúr

Szerintem nem Bánod meg, a3D meg hátha bejön később.

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#73049) atika88 válasza #94529552 (#73045) üzenetére


atika88
senior tag

Minden ilyen beállítás megvolt. Egyszerűen bármit játszok le, nem adja ki a hangot a házimozira... Pedig arra még egy Mac, és és egy PC is rávan kötve.
Ez lenne a lényeg ugye h egy kábel és odavissza menne az infó. Aztán mégse :W

(#73050) aram01 válasza atika88 (#73049) üzenetére


aram01
nagyúr

Lehet hogy hülyének tűnik a kérdés, jó a kábel?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.