Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93001) kkp900 válasza blakey (#93000) üzenetére


kkp900
senior tag

Kikapcsoltam semmit se változott!A kurzor a mutató a távirányítóbak na azt mikor mozgatod jobbra ballra akkor kb az egyharmad kijelzőt világítgajta valami ahogy mozgatod a mutatód akkor arra megy a szürkésebb rész is!Meg gondolom azért a szemnek is szoknia kell az újabb másabb élesebb szinesebb dolgokat.Meg azt nem tudom,hogy mivel új annak van e jelentősége ?Bejáratásra gondolok itt hogy még csak 6 órája volt csak bekapcsolva.

(#93002) Partizan182 válasza kkp900 (#93001) üzenetére


Partizan182
senior tag

Akkor nem kapcsoltad ki, amit látsz az a local dimming. A szürke folt ami a mutatót követi a panel natív feketéje. Bejáratni nem kell az lcdket, tedd Haladó nappali/esti módba, abban jók a beállítások.

Ami zavar vaszleg az az IPS alacsony konzrasztja, Q7-hez képest kb 1/4-e. Ez a technológia része, cserébe jobbak a betekintési szögek. Kis fényt varázsolsz a tv mögé (led szalag pl) az segít valamennyit

[ Szerkesztve ]

(#93003) Carvus válasza Partizan182 (#93002) üzenetére


Carvus
senior tag

Én azt vettem észre, hogy hiába kapcsolom ki helyi sötétítést(local dimming), néha visszakapcsolja és újra kapcsolhatom ki..ez egyébként miért lehet?

[ Szerkesztve ]

(#93004) gaborm69 válasza kkp900 (#93001) üzenetére


gaborm69
aktív tag

Nálam is fenn áll ez a probléma.55uk6500mla

Samsung Galaxy S20 FE

(#93005) aronpapa válasza kkp900 (#92997) üzenetére


aronpapa
tag

(#93006) aronpapa válasza gaborm69 (#93004) üzenetére


aronpapa
tag

A kurzornak van ilyen fényes "gyűrűje", ami koveti a mozgását.
Ha leviszed a kurzort valamelyik sarokba, ott már csak minimálisan kell látnod a fénysávját.

(#93007) blakey válasza Carvus (#93003) üzenetére


blakey
félisten

Színprofilhoz kötött, minden színprofilnál és minden bemeneten külön kapcsolható, nem elég csak 1X kiapcsolni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93008) Kotix007


Kotix007
csendes tag

Még egy hete sem használom az 50UK6950-et, de sajnos problémám van vele.Több segítséget is kaptam a beállításokkal kapcsolatban, azt ezúton is szeretném megköszönni! Sajnos a beállítások alkalmazása után is fent áll a hiba... :( Csatolt linkben látszik... A képernyő, széle, sarkai nagyon foltosak fekete képernyőnél, ráadásul egy zöld pixelhiba is van a kijelzőn. Próbálom felvenni a kapcsolatot a LG-vel, ha kell majd a Telekommal. Nem szerentém visszamondani a Tv-t, mert ezt leszámítva meg vagyok vele elégedve. Nekem a színekkel sincs problémám. Sajnos már a régi Samsungot is eladtam... nem szeretnék TV nélkül maradni. :O
[link]

(#93009) amadeus11 válasza Kotix007 (#93008) üzenetére


amadeus11
senior tag

Ha zavar és 14 napon belül vagy, élj az elállás jogával és küldd vissza! Nehéz olyan példányt kifogni, ahol egyáltalán nincs felhősödés. Ha csak csatornaváltásnál látszik, tartalomnál nem, ne foglalkozz vele! Ha úgy döntesz nem tartod meg a tévét, ne hívogass se szervizt se LG-t az elállásra hivatkozz, a többi út járhatatlan!

Más: Szerviz menüből be lehet kapcsolni a helyi sötétítést, ha igen ez okozhat-e valami anomáliát a készülék működésében?

[ Szerkesztve ]

There is a star

(#93010) ArpiCBR929


ArpiCBR929
csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok-e abban segíteni, hogy hogyan lehet, ha lehet egyáltalán a tv-vel összekötött 100 éves videón lejátszott anyagot rögzíteni. A videó és tévé összekötése működik, le is játsza az anyagot. A tv távirányítóján van felvétel gomb, pendrájvot bedugom a tévébe és felvétel és a válasz pedig "ez a jel nem rögzíthető". Gondolom ilyen egyszerűen nem lehet, vagy csak valamit át/be kellene állítani?
Milyen jelet lehet akkor felvenni?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#93011) Gyarmati_ válasza ArpiCBR929 (#93010) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

A felvétel funkcióval ellátott tévéken a tunerekből (analóg, földi, sat, kábel) érkező jel rögzítésére van lehetőség.
Ha van a videó lejátszódon analóg antenna kimenet, akkor azon keresztül kell összekötnöd koax kábelen a tv-vel és hangold be.
Ilyenkor mennie kell a felvétel funkciónak, ha a tv-d tudja azt.

[ Szerkesztve ]

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#93012) Kotix007 válasza amadeus11 (#93009) üzenetére


Kotix007
csendes tag

Ha elállok a vásárlástól bukom a + 3 év garanciát... Máskülönben megvagyok elégedve a készülékkel csak ez a néhány hiba zavar... ez is főleg esti Tévézésnél. Beszéltem az LG-vel, majd keresni fog a szervíz...

(#93013) ArpiCBR929 válasza Gyarmati_ (#93011) üzenetére


ArpiCBR929
csendes tag

Értem. Én úgy csináltam, hogy videó kimenet Scart (százlábú) a tv-be pedig a 3 db rca-t dugtam. Arra emlékeztem, hogy ilyenkor nem kell hangolgatni :) Régen volt már ez a videózás.
Van a videon koax kimenet, megpróbálom azzal.
Köszönöm!!!

(#93014) Carvus válasza blakey (#93007) üzenetére


Carvus
senior tag

Először én is erre gondoltam, aztán próbáltam úgyis, hogy alkalmaztam minden bemenetre, de azóta fixen egy profilt használok és mégis magától átállítja "Alacsonyra", ami azért is érdekes mert alapból ugye "Közepes" volt és én csak kikapcsoltam ezt a remek funkciót. Szóval mindenképpen érdekes és egyben kicsit idegesítő is, hogy újra és újra ki kell kapcsolni!

(#93015) blakey válasza Carvus (#93014) üzenetére


blakey
félisten

Ha mindent megfelelően csináltál és annak ellenére visszakapcsol akkor firmware hiba.
Azért én a helyedben átnézném a beállításokat, mert elég egy olyan funkció bekapcsolása ami akár összefüggésben van az LD-vel és máris megtörténik a "csoda". Nincs ilyen készülékem így nem tudom megmondani, hogy mitől lehet. Amiket próbáltam készülékeket azokon megmaradt a beállítás.
Az "alkalmazás minden bemenetre" nincs hatással az LD-re és még sokminden másra ami abban az almenüben van, minden bemenetre csak azok vonatkoznak amik a súgóban szerepelnek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93016) kkp900 válasza aronpapa (#93005) üzenetére


kkp900
senior tag

Köszi szépen .Majd kipróbálom.Nekem kimondottan a tv adásokkal lenne bajom ,mert a többi tartalomnál szerintem jó képe van ott kellene egy kis természetesebb színt előcsalogatni belőle olyan sötétek a színek Sport módban használom jelenleg.Kontraszt visszább véve egy kicsit meg a fényerő.Mit kellene állítani hogy ne legyen annyira sötétek a színek??Hogy a piros pld világosabb legyen pirosabb most bordósabb .

(#93017) Woodslave válasza Kotix007 (#93012) üzenetére


Woodslave
nagyúr

a felhősödés nem garanciális hiba. Valszeg a pixel se bár ez utóbbiban nem vagyok biztos. Elején amikor megvettük a tv-t engem is hónapokig zavart, fórumoztam fényképeztem, idegesített. Aztán egyszer csak lexartam mivel csak teljes "fekete" képen van. Igaz ez egy majd 5-6 éves modell. A mostani ips lg tv-n nem vettem észre olyan felhősödést, de már nem is érdekelne

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#93018) wolruf válasza Woodslave (#93017) üzenetére


wolruf
őstag

Nekem fordítva volt. A 6-7 évvel ezelőtti IPS LCD LG-mnek nagyon szép, homogén képe volt, a mostaninak pedig felhős. De engem sem érdekel, túltettem magam rajta. Elvégre nem volt drága dolog (ja, de... :D )

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#93019) Woodslave válasza wolruf (#93018) üzenetére


Woodslave
nagyúr

láttam hasonló tv-t mint a én régebbi (42LA640) felhősödés nélkül. Meg is lepődtem hogy van ilyen. :D A mostani 60UK6200 nem figyeltem sasszemmel nem akarom felbaxni az agyam de nem feltűnő. De amennyivel olcsóbb mint a hasonló nagyságú tv-k nem is érdekelne

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#93020) kkp900 válasza Woodslave (#93019) üzenetére


kkp900
senior tag

Nekem is 49LA690S em volt és ennyire nem volt látványos!Akkor 5 eve az is 270 volt meg most ez is 55SK8100 as a mostani!Nem tudom hogyha a SK8500 ast vettem volna akkor tényleg jobb lenne e?És annak nagyobb e a kontrasztja?Vagy LG ben csak az OLED tudja ?Persze Full HD filemknél vagy 4K kurva szép a kép bár ott is láttam egy kis felhősödést a fekete részleteknél de azt a Yutube alkalmazásbóp indítottam Sony 4K demo filmnél is jelentkezett.Persze együtt lehet vele élni.Meg lehet szokni csak van e hasonló 300 ig más lehetőségem?Más márka VA panel vagy ilyesmi.Nem mellesleg vissza kellett vinnem az UPC Direkt HD felvevős rögzítős beltéri egységet mert nem volt hang a tv-vel!Kép volt hang semmi...Azt hittem a tv a szar de nem .Egyszerűen jó pár mostani tvvel állítólag nincs hang .Csakis a visszalépés a megoldás 2019 ben ez igen gyönyörű kedves UPC!Amit előtte vettem egy nappal samu azzal jó volt.De nem márkától függ hanem bizonyos tipusokat érint csak.Ezt nem is értem nem egy szabvány szerint csinálják őket?Akár LG belül is lehet eltérés?

(#93021) Partizan182 válasza kkp900 (#93020) üzenetére


Partizan182
senior tag

Sport mód az egyik legszarabb Preset, az összes képbuzeráló algoritmus maxra van csavarva benne, nem csoda hogy elmásznak a színek. Tedd Cinema profilba, az sokkal pontosabb.

Felhősödés: régi tévékhez képes maiak sokkal nagyobbak és magasabb fényerejük van, ez együtt a ténnyel hogy az LG szarik az IPS-ek fejlesztésébe (Oledbe tolják az összes R&D pénzt) eredményezi hogy gyengébb az érzékelt homogenitás.

Tanácsom:

- Rakd cinema módba a tévét (elsőre nagyon sárgának fog tűnni sport mód után, de valójában az a szuperkék)
- Kontrasztot csűrd fel
- Háttérvilágítást szoba fényviszonyai szerint álítsd be
- Gamma beállítást piszkálhatod még, azzal világosíthatod a képet

Ezzel eléred amit a TV tud. Ha ez nem elég dinamikus akkor az IPS nem neked való.

(#93022) Kotix007 válasza Woodslave (#93017) üzenetére


Kotix007
csendes tag

Köszönöm! Valószínűleg élek a 14 napos elállási jogommal és visszaküldöm a készüléket. Hátha a következővel nagyobb szerencsém lesz...
Egyébként ilyen a feket képem. Engem sajnos meglehetősen zavar! :O

(#93023) blakey válasza Kotix007 (#93022) üzenetére


blakey
félisten

Ez másokat is zavar. Ha valami nem felel meg akkor vissza kell vinni.
Szerintem is sz@r.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93024) Woodslave válasza Kotix007 (#93022) üzenetére


Woodslave
nagyúr

nekem ilyen volt (még megvan a privát amit akkor váltottam vkivel)

Azért mondom hogy nem garanciális mert én is próbálkoztam akkor. A visszavitellel nem tudom miért nem

A fénykép sokszor csalóka de igen elég durvának tűnik nem csodálom hogy zavar :(

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#93025) gippazoid válasza ArpiCBR929 (#93013) üzenetére


gippazoid
senior tag

Azt azért tudd, hogy a felvételt nagy eséllyel csak ez a TV tudja lejátszani! Se számítógép se másik TV!
Inkább digitalizáltasd be vagy vegyél erre céleszközt.

Gippazoid Novelties Inc.

(#93026) kkp900 válasza Kotix007 (#93022) üzenetére


kkp900
senior tag

Szerintem ezek ilyenek!Amúgy az 5éves LA690S emen is hansonló volt.A bevilágítás miatt ilyen.De most az új SK8100 on amikor az HBO GO közepén megy a töltési köröcske akkor a középső kettő harmad felső szélétől az alsóig világosabb lesz sokkal !Egy egész sávban.De mondjuk azt még elnézném mert ugye az nem maga a film.De mikor a rohadt felirat megy és sötét a film na ott szar igazán mert akkor az alsó felét világítja jobban be a fekete részbe pld a felirat miatt nagy területen mivel ez amúgy egy 55”-os!Amúgy amit ajánlottak Cinema mod nekem nincs is!!!Csak Színház van ez akkor az lenne?Most pld az Eredeti módban szebb a képe.

(#93027) blakey válasza kkp900 (#93026) üzenetére


blakey
félisten

Ha ilyenek lennének akkor én kukáznám, szerencsére nem mind ilyen. Tettem be képet, hogy milyen.
Local Dimming, Dinamikus kontraszt legyen kikapcsolva.

amikor az HBO GO közepén megy a töltési köröcske akkor a középső kettő harmad felső szélétől az alsóig világosabb lesz sokkal !Egy egész sávban - egyértelműenműködik a Local Dimming, ki kell kapcsolni
Amúgy amit ajánlottak Cinema mod nekem nincs is!!! - mik vannak bekapcsolva, hogy neked nincs. Valami extrém sz@r beállításokkal nézed azt a tévét.

Csak Színház van ez akkor az lenne? - HDR módban az egész használható, de mint írtam, valami extrém rossz beállításokkal használhatod.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93028) Kotix007 válasza kkp900 (#93026) üzenetére


Kotix007
csendes tag

Oké, de még ha ilyenek is lennének... Pixelhibás ne legyen már az új Tv, szal marad a visszaküldés. utána ahogy lehet rendelek egy másikat, hogy ne maradjak Tv nélkül... bár így úszik a Telekomos +3év gari, de ez van...Ha a másik sem lesz jobb, azis megy vissza és próbálkozom más típussal. De reménykedem, hogy az már jó, vagy legalábbis pixelhiba mentes lesz...

[ Szerkesztve ]

(#93029) Partizan182 válasza kkp900 (#93026) üzenetére


Partizan182
senior tag

Igen, a Cinema a színház mód, SDR-ben és HDR-ben is pontos.

(#93030) kkp900 válasza blakey (#93027) üzenetére


kkp900
senior tag

Az ,hogy a Cinema nincsen arról már én nem tehetek mióta bekapcsoltam frissített is a tv szóval a legújabb verzió van rajta.Sose volt Cinema ezért nem is értem mikor ezt mondjátok.Nekem Színház van csak.1.Élénk 2.Eredeti 3.Eco4.Színház 5.Sport 6.Játék7.HDR hatás 8.Szakértő 9.Szakértő világos helyiség 10.Szakértő Sötét helyiség.Azt a dinamikus kontrasztot kikapcsoltam már mikor tegnap ajánlottátok.Akkor hogyan tovább?

(#93031) polonic válasza kkp900 (#93030) üzenetére


polonic
félisten

cinema=színház

(#93032) blakey válasza kkp900 (#93030) üzenetére


blakey
félisten

Szerintem fotózd le a beállításaidat. Egyébként nincs technicolor sem?
Szakértő módokat szokták használni de a Szinház is jó, ezek mind Cinema módnak felelnek meg.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93033) kkp900 válasza blakey (#93032) üzenetére


kkp900
senior tag

Az utolsó kettő az technikcolor csak nem akartam annyit pötyögni már.Telóról hogy rakok be képet?

(#93034) blakey válasza kkp900 (#93033) üzenetére


blakey
félisten

Felhőbe is mehet és megosztod a linket.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93035) Woodslave válasza Partizan182 (#93029) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Hát nálam a színház meg a sport a két legrosszabb. Vagy nekem nem jön be

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#93036) kkp900 válasza blakey (#93034) üzenetére


kkp900
senior tag

Iphoneról nem egyszerű vagyis nem is tudom ,hogy kellene .De ha elmondod mit hogyan állítsak be részletesen akkor megcsinálom mert gondolom csak egy módot kell teljesen végig belőni kb!Én egy SK8500Sk9500 találtam a yutubon de az is egy kaki volt sajnos.Legalábbis nekem az én szememnek pedig valami műszer is volt a férfinél amivel mért néha dolgokat a képernyőn.De gondolom azért se lehetett nekem jó mert az enyém csak a 8100-as és nincs benne az a 28 cellát világító mód.

(#93037) polonic válasza polonic (#93031) üzenetére


polonic
félisten

Legalábbis nekem úgy tűnik. Csak más kérdés, hogy szarul van lefordítva.

(#93038) Dwatti


Dwatti
addikt

Kotix007
50UK6950 sötétben fényképezőgép így látja szabad szemmel azért sokkal jobb.
(L:/dl/upc/2019-01/17/609895_dc4xgzvrdfjpnkcr_brandig.jpg)(/L)

[ Szerkesztve ]

(#93039) balintka


balintka
addikt

Sziasztok. Az LG SK8100 és SK8500 között mi a különbség? Megéri a 8500as a felárat?

(#93041) blakey válasza kkp900 (#93036) üzenetére


blakey
félisten

iphone-ról is egyszerű, kell egy felhő alkalmazás amibe feltöltőd. Ha nem látjuk a képeket akkor nem tudjuk, hogy mi lett rosszul beállítva, Írhatunk bármit, sőt, nagy valószínűséggel hasonló beállításokat írnánk mint amiket találtál. Mindenképp jó lenne ha látnánk a beállításokat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93042) mackosajt válasza balintka (#93039) üzenetére


mackosajt
addikt

Milyen méretben?
Egyébként 1 hete van 49SK8500PLA-nk.
A rtings.com beállítási ajánlását is megcsináltam, de nélküle is nagyon bejött minden tekintetben.
Nem mondom, hogy bármelyik mai tv megéri az árát, de határozottan ebben az árban az egyik legjobb választás.

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#93043) iff


iff
senior tag

Megjött a LG 43UK6300MLB. Úgy néz ki, hogy pár napos használat után, nekem nagyon bejött az LG 37 LH 3000 után :D Mindent lejátszik, elég gyors is. Volt egy szoftver frissítés 04.10.20 --> 04.10.30 nem vettem észre semmi különbséget. :) Nem tudom, hogy miben javított vagy rontott. Mindég parázok az ilyen frissítésektől, hogy a már jól működő funkciókat ne hogy el csesszék. Mint a telefonomnál, egy csomó jó funkciót kiszedtek. :(((
Talán a távirányító kissé gagyi, a régi tévémé jobb.

..........""..........

(#93044) balintka válasza mackosajt (#93042) üzenetére


balintka
addikt

Dantre: Köszönöm a segítséget.

49-esben lenne, 123 cm-es. Eddig a 8500-ra gondolom, csak hát nem olcsó darab.

Azt jól nézem, h külsőben a dizájn teljesen egyforma ezeknél?

[ Szerkesztve ]

(#93045) mackosajt válasza balintka (#93044) üzenetére


mackosajt
addikt

Neked kell döntened.
Edge vagy Direct?
most épp tv nézés zajlik

Szerintem hibátlan.

Egyébként igen, azonos a külső.

[ Szerkesztve ]

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#93046) iff válasza iff (#93043) üzenetére


iff
senior tag

Egy észrevétel, ha tv hangszóró + optikai van kiválasztva, akkor csak az optikain 2.0 ad ki. Ha csak optikai akkor tv-n hang nincs, optikain 5.1 dd dts is van. Erősítőt nem mindég kapcsolom be, főként tv adásoknál. Ez elég sz@r így.

..........""..........

(#93047) dobolan válasza iff (#93046) üzenetére


dobolan
senior tag

Szia. Hagyd optikai + hangszórón, és külön be tudod állítani, h optikain mit nyomjon ki. Másik menüpont.

(#93048) balintka válasza mackosajt (#93045) üzenetére


balintka
addikt

Utána olvasok meg megnézem őket élőben is szerintem.

(#93049) blakey válasza iff (#93046) üzenetére


blakey
félisten

Külön be kell állítani, hogy ne pcm hanem automatikus legyen, megy minkét esetben a DD és DTS is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#93050) iff válasza blakey (#93049) üzenetére


iff
senior tag

(#93047) dobolan

Az optikait automatikusra állítottam ott nincs is probléma, de ha a Belső TV hangszóró + optikai, akkor az erősítő visszaáll pcm-re. szoftververzió: 04.10.30 :F

..........""..........

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.