Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Gosti
csendes tag
Pangó őrleményről: ma reggel kibontottam a már összecsomagolt Cunillt, és nekiálltam pangó őrleményt mérni Az én olvasatomban kétféle pangó őrlemény létezik.
1. a teljesen üres Cunillba (fentről, és alulról is többszöri darálóindítással egybekötött porszívózással "kicsontoztam" a bendőjét) beöntöttem pontosan 20g szemes kávét. Utána darálóindítás, őrlés, a végén gépütögetés/kocogtatás. A kinyert őrlemény mennyisége: 12g,
2. Ezt követően esmét a garatba öntöttem 20g szemes kávét. Utána: lásd, mint fent, a kinyert őrlemény: 18,9g.
Érdemes "lejátszani", miből adódik a baromi nagy (6,9g) eltérés, illetve ki melyik értéket tekinti mérvadónak? A 2. metódus az életszerűbb - de ne feledjük: a "szűzfeltöltés" utáni darálás után bennmaradt 8g azt jelenti, hogy 8g pangó őrlemény mindig lesz a daráló gyomrában - hogy aztán abban a 8g-ban mennyi lesz az 1, 2, 3, x (x=ahány nappal ezelőtt utoljára a-la-po-san kiporszívóztuk a darálót) napos pangó őrlemények aránya, azt...azt derítse ki, aki akarja
...és végül: ma délelőtt beüzemeltem egy zsírúj (én bontottam ki a gyári dobozából) Fiorenzato F64E darálót, ennél is elvégeztem a fenti mérést.
1. Üres darálóba beöntve 20g, kinyert őrlemény: 13g
2. Ezt követően be 20g, kinyert őrlemény: 18,5g
Valamelyik nap a kis Ascasót is kivallatom
yeahhh
én úgy nyugtatom magam, de erről beszéltünk is, hogy ez a 7-8 gramm őrlemény jórészt azért feltapad mindenhova és aztán ott marad, magyarán, nincs arról szó, hogy minden 20 grammos shotból 7-8 gramm régi kávé.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
edk-
őstag
A Madalban kaphatók Szántó Tibor forrócsokiporai.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
a karibi nagyon jó hasított nálunk. nem olcsó, de hát mi az?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Gosti
csendes tag
"...én úgy nyugtatom magam..." - ez a helyes kifejezés Egyébként pont a "feltapad mindenhová" miatt tartom baromságnak a darálótisztító csodaporokat: a feltapadt dzsuvát ugyan le nem hozzák! Kb. kéthavonta szétborítom az Ascasót, és akkurátusan kitisztítom az őrleménykamrát, a késeket, stb.
yeahhh
egyébként tényleg feltapad, mert ilyen zsíros massza, úgy kell lekaparni és aztán törölni, ha ki akarom szedni. szóval az tuti, hogy nem cserélődik darálásonként. de én már ahhoz is lusta vagyok, hogy a mazzer bejáratánál a három késtartó csavar tetejére felülő maradékot letakarítsam.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
weinmaker
őstag
Az a bennmaradó őrlemény nem kavar be az tuti. Nálam minimális ami nem jön ki, mert finoman tenyérrel megpaskolom az orcáját (vagyis ahová a kávét öntöm be), és kihullik alul szépen minden. Nekem a Fiorenzato az eddigi legszupibb játékos, és azóta nem is tekintgetek másfelé
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Toobee
veterán
Aki szedte már szét a saját darálóját, az biztosan látta, hogy az éleket, derékszögeket szépen belepte már a kávé. Az egyszer beköltözik oda, aztán maximum a felületéről válik le néhány szem, egyébként meg egy idő után szépen megköt ott, aztán csak fogkefével lehet levakarni, vagy vegyszerrel.
https://barbieripnk.hu/
fragola.6035
aktív tag
Ez így van. Kettőt tenyérrel rácsapni a tetejére és minden kihullik. A kicsi és a nagy Fiorenzatoból is.
https://caffe35.webnode.hu/
adp
őstag
En a greafot kicsit megrazogatom elore hatra
killerjohn
addikt
na, megvettem, de mivel az MS3326-ot nem árulja a Clatronic, ezért MS3511-et vettem - ami kicsit gyanús, mert olcsóbb, és nincs hozzá többféle korong. Nade mindegy, már itt is van nálam, és este kipróbálom.
Amin kicsit meg vagyok lepődve az az, hogy ez a cikk és ez a cikk teljesen mást mond az elkészítésről. A molinari forró csokiban 32% a kakaó és 6100-ba került, miközben a Szántó Tibornál 70 és 100% közötti porok vannak. Az előbbi cikk azt mondja, hogy a tejbe keverés közben kell a port adagolni, az utóbbi leírás szerint viszont elkell keverni kevés tejjel, majd felönteni a többivel, és UTÁNA habosítani.
Tudtok segíteni?
[ Szerkesztve ]
reset
senior tag
Elég nehéz volt belőni. Mert nincsenek gyárilag bejelölt viszonyítási pontok a fogaskoszorún, tölcséren, akármin. Ha kibontod a csomagot, Te döntöd el, milyen opcióban rakod föl a tölcsért a darálóra - nincs vezető horony, bárhogy fölrakhatod. Nem babráltam a szemcseméret-állítócsavart. Szembefordítottam magammal a gépet, ráraktam a tölcsért úgy, hogy a fokozatokat jelölő skála közepe (3-as 4-es között) szembe nézzem velem. Aztán egy nagyon rövid időre bekapcsoltam; egyáltalán forognak-e a tárcsák, nincs-e rendellenes hang stb...Ez ok' volt...Ekkor elővettem egy zacsi olcsóbb szemes kávét, felöntöttem a garatra. Kiraktam 6 db hófehér porceláncsészét az asztalra - és jött a daráló finomhangolása. Elindítottam a 3-as fokozaton. Egy adagoló kanálnyit őröltem. Ez volt az 1-es számú minta, ez került az első csészébe... Meggusztáltam: szemre, színre, tapintásra...Aztán ismét bekapcs. Bekapcs. után rögtön szabályozás a kívánt irányba. A második darálmány a 2-es csészébe került... A második és minden további mintavételnél számolj vele, hogy az első gramm még az előző beállításból származik, egy kis "fáziseltolással" jelenik meg a következő szemcseméret...Aztán jött a 3-ik csésze és így tovább
No szóval én így lőttem be a darálót - Végül ennek megfelelően "összejelöltem" a fogaskoszorút és a tölcsért...
tudom, hogy szereted, de a mini-e-t nem akarom teljesen hasonló elvű és késű gépre cserélni, kisebb késűre meg végképp nem. fiorenzatóból nekem a kúpos kéne, de annyi forint meg a földön nincsen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Ábi
tag
Próbáld ki a Pharost. Olvasva a különböző elektromos őrlők pofozgatását, a Pharos sem szégyenkezhet és ez csak 2.27 kg. Cserébe tökéletes őrlemény és 0 pangó. 106.000 Ft- ért nekem megéri.
írtam már: számomra a véleményed majd jópár hónap után lesz inkább mérvadó, de mivel tiszta erőből szeretni is szeretnéd ezt a darálót, még akkor sem biztos. addig maradok baromi szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy nem kapnék-e tőle instant idegbajt... (és elég referencia mondjuk mgy tapasztalata, miszerint de)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Toobee
veterán
Lassan a végére érek a QM hadnak. Azért volt velük dolog szépen...Erről a gépről ezt írta az eladó: "Figyelj, teljesen új 48w szivattyú, új o gyűrűk, beállítva, vizkőtelenítve." Érdekes nézőpontokat ismerhet meg az ember egy-egy lomis gépfelújító esetén. Azt mondta van még neki 2 QM szervizelés előtti állapotban. Lehet véletlen azt küldte el
https://barbieripnk.hu/
paljoc
tag
Egyszer kávéztunk egy topic/másik/ társsal a Balcsin, ott volt üzembe helyezve egy ilyen tekerős. Ha jól rémlik már a bab betöltése is agyrém kategória volt, de az őrlemény kinyerése még azt is überelte. Majdnem megkérdeztem, hogy ez most komoly-e, de aztán mivel udvarias gyerek vagyok /többnyire/ és vendég minőségben voltam jelen inkább csak annyit mondtam, "hú de klassz"! /igazából meg nem tudom már mit mondtam rá :-)/
Na most hogy az újabb már használhatóbb-e azt nem tudom, de a régi az számomra nem ütötte meg a mércét e téren. Olyan érzésem volt kb. mintha egy bűvös kockát kellene kirakni a tekergetés meg forgatgatás, alánézek, fölénézek procedúra láttán. Őrlemény terén nem volt mérvadó a személyes találkozás, mert hajnal volt, siettünk és nem volt idő hosszas állítgatásra meg próbálgatásra, úgyhogy megittuk kicsit gyors lefolyással a kofit abból amit kiadott. Amúgy jópofa szerkezet és tuti jó az őrleménye is, csak ez az in-out része volt hajmeresztő! :-)
mgy
senior tag
Hehe, legalább tégy egy próbát, hátha!
Az őrlemény tényleg fenomenális, a használat meg, embere válogatja.
Ábi
tag
Puding próbája az evés. Azt írtam próbáld, hogy legyen saját benyomásod. 😉
soldier2
őstag
113k angliából, és egy hét alatt itt van. Parci nem az a kézzel tekerős típus
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Ábi
tag
A beömlőnyíláson szerintem nem változtattak. Én pohárból öntöm a garatba a babot és csak ritkán marad fent 1-2 szem, ami szerintem no para.Kb. annyi időt veszít a user a kirázással, amennyit megspórol a kavarászással. Mindamellett persze más procedúra az elektromoshoz képest. Autósok VS. Bringások
levytee
csendes tag
http://coffeehit.co.uk/espresso-gear?p=2
Az indexröl most rendel valaki, lehet társulni ingyenszállitásért.
levytee
Ábi
tag
Az http://coffeehit.co.uk/pharos-manual-coffee-grinder oldalon 285 font, de idén még nem láttam, hogy készleten lett volna nekik.
A nyitottságon van a hangsúly.
Annyit szöszmötölünk egy kívülálló számára a vacak kávéval, akkor egy kis tekerés már nem ördögtől való, pláne ha javít a végeredményen és megtérül fáradozásunk.
hát pont ez az, hogy kb. emiatt fogom egyszer megutálni a témát. nem is fotózom már, mert a képekkel való körülményes szöszmötölés megölte az egész varázsát az évek alatt. elektromos daráló = jpg-ben fotózás. persze, megvan a manuális = raw előnye, ez nem vitás, de az egész célja számomra a mókázás, és hát... szóval nem hiszem, hogy szeretni tudnám a farosszt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
soldier2
őstag
Onnan láttam én is. Engem nem érdekel, de ha már szóba jött, gondolom megemlítem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
mutyi
őstag
Valaki tudna segíteni,hogy a Gaggia Baby Twin esetében hogyan kell az erdeti gőzcsőt levenni?
A video-t látom,de azt a kis fekete bilincsfogót vagy minek nevezzem, a fenéért sem tudom hogy azt a belső 3 pöcköt hogyan kell basztatnom,hogy kiugorjon és le tudjam húzni a régi csövet.
Ábi
tag
A HG One mellé pedig passzolna.
Acus
tag
Hali!
Én úgy készítem, hogy 20-25g granulátum 100g tej és ezt felgőzölöm a kávégép gőzkarjával.
Nem fog megállni benne a kanál, de viszonylag sűrűbb nagyon finom csokoládé íze lesz.
Hidegen nagyon nehezen oldódik a cucc, sőt melegen is ezért forgatom kicsit a gőzkarral az edényben.
Szerintem összeméred, beleöntöd, megnyomod a gombot és kész
[ Szerkesztve ]
olyan sokszor leírtam már, hogy én hogy csinálom a forró csokit, keress rá ezekre a szavakra a topikban (a clatronic témáról f.ngom sincs sajnos)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
soldier2
őstag
Ja. Minden reggel eldönteném, hogy kicsit, vagy nagyot akarok szopni. A Mostani Casino Mocca Ruanda több okból is szívatás. Nem elég, hogy világos pörkölés, még apró szemű is. Oda kelltennem magam rendesen, igaz nem vagyok testépítő Egyébként nagyon nem egy kezdőknek való kávé. 3. Napja van csapon, még keresem az igazi daráló beállítást, és hőfokot (napi 1-2 kávé csak). Van egy érzésem, hogy meghálálja egyszer, de addig elfogy az első zacskó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Szyszko
tag
Van 3 kis pocok ami belul beleakaszkodik a masik felebe. Azokat kell belul osszenyomni hogy kiakadjanak, es ekozben huzni szet. En is elszorakoztam vele, de igy kell szetszedni.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
Ábi
tag
Nem hagytál alternatívát, egy elektromos darálóval?
Nekem a Faema megmarad. Az lesz a reggeli ébresztő blend őrlő. Tetszik is és amikor neppertől megvettem egy napot rászántam a full szétszedésre, kitakarításra.
Szyszko
tag
Köszönöm Gosti a tesztet. Mondjuk az, hogy az eslo orlesnel benne marad ennyi az nem meglepo. Graefom is benyel valamennyit takaritas utan.
Parci: en is ugy gondolom, hogy az az elso tobb gram kv nem cserelodik mindig.
Hmmm kene egy szines kv bab aminek teljesen mas a szine, es azzal le lehetne teszteni, miaz amit a kovetkezo adagba belerak vagy nemrak.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
weinmaker
őstag
Haha, ez mekkora. Simán kivitelezhető, ha valaki nagyon ráér. Valami ételfestékkel megszínez egy nagyobb adag babot, aztán hajrá.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
soldier2
őstag
Kávédaráló tisztító csodaszerek. Fehér (rizs) por lesz belőle, eléggé elüt a kávétól.
Ábi: épp azért vettem HG-1-t mert könnyű váltani ha épp más féle kávéhoz támad kedvem, és nem ragad bent semmi. Egyedül akkor bántam volna meg, hogy eladtam a Luxot, amikor pár hét tekerőlantozás után eltörtem a kezem (de szerencsére még nem vitték el, így kisegített átmenetileg. Azért remélem nem töröm csontom megint, mert már nincs B terv)
weinmaker: azzal csak az a baj, hogy ha kicsit is több víz éri a babot, akkor mint az iszap beleköt a darálóba, és szedheted szét fogkefével tisztítani.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
na igen, nem egyszer jártam én is így, hogy kb. a zacsi végére húztam egy igazán jót az adott casmo kávéból. haladó pálya.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
mutyi
őstag
Köszi, közben nagy nehezen sikerült, bár bu... egy megoldás azt a 3 pöcköt agyonnyomkodni.
Holnap tesztelem, szerintem sikerült vissza is jól benyomnom a pöcköket,így nem ugorhat szét.
Csináltam egy tesztet,akkor jó volt.
Remélem holnap csúcs mikrohabot fogok vele készíteni!
soldier2
őstag
Mivel rendszeresen így járok, már nem is veszek tőlük egy zacskóval. Érdekes jelenség (és csak Casino mocca kávéval) hogy rendszeresen egyre finomra kell állítani (mert átzubog ha nem) majd hirtelen befullad, és 3-4 fokzatot is vissza kell jönni, hogy jó legyen. Mondhatni klasszikus "pangó örleményes" viselkedés, de átlátok a kések közt lámpával, itt ilyen nincs. Most megint ezt játsza. A lehelletnyi állításokat jól érezni, de ha nagyot állítok, rendszeresen ez van. Négyet előre, kettőt hátra
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
levytee
csendes tag
Atv n lesz nemsoká valami kávés riport.most monda, ha valaki gondolja....
levytee
Ábi
tag
Úgy jó, ha nincs más fogyasztó.
Katinak azért tényleg kihívás lenne egy világosabb pöri letekerése.
A Pharosnal nem is a tekerés a nehezebb, mert aránylag nagy az erőkar, hanem az asztalon tartása.
ismerős probléma. néha már azon agyaltam, hogy nem állítódott-e el az opv stb. (mondjuk ez casmo független, de időről-időre ráfutok, hogy egyre finomítani kell, aztán szopó)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
soldier2
őstag
Ha sokat kell állítani, gyakran csinálja. De mivel mind Paljoc és Kalmár világosabb pörkölésű kávéi hasonló darálást igényelnek, a Casino Moccaval ellentétben így leginkább az ő kávéjukkal szívok (megéri persze, mielőtt valaki rossz következtetést vonna le). Mikor a Kapucziner kávét próbáltam, ott is hasonló volt.
Abi: ez nálunk nem gond. Feleségem teázik, kávét nem szereti semmilyen formában, ha valaki tőle kávét kér jacobsot kap brikkával
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
paljoc
tag
Pont ittam Pecsen ilyen ruandait a Filterben!:-) /meg a guatemalai valle verdet is, az volt a masik orloben/
rallypix
csendes tag
Nah, végre megnyugodhatok, hogy nem csak én, hanem a nálam sokkal profibbak is szívnak a Casino Mocca kávékkal. Egy szintig átzubog, aztán alig finomítva az őrlőt beffullad, vagy csöpögősen megindul és hirtelen átzubog (gondolom csatornásodik). Aztán jön a szívás a hőmérséklettel, ha végre közel jó a lefolyás... Szerintem a Gaggiam, és én is kevesek vagyunk ezekhez a kávékhoz. A Ruanda-t már csak a Pavonival próbálgattam inkább.
Ha egyszer-egyszer sikerül jót húzni bármelyik CasMo kávéból, az viszont tényleg jó sikerélmény, még ha bőven el is marad a minőség a nagyobb gépeken, meg komolyabb darálókkal készült eszpresszótól.
soldier2
őstag
Nekem sajnos kimaradt a Kávébár bazáron (az egész rendezvény kimaradt), gondoltam bepótolom.A 42 kongója amit még többen dícsértek itt nem volt online rendelhető, így maradt a Casino Mocca Ruanda (be volt tervezve mindenképp). Nagyon jó, de rohadtul nem kezdő kávé. Csak azért írom le ilyen sokszor, mert nem olyan régen volt valaki, aki nagyon az elején ezzel (CasMo) próbálkozott, és nem működött a dolog. (hátha legközelebb valamelyik postot kidobja a kereső ). A ma délutáni már nagyon jól indult, aztán az utolsó 10 másodpercben szétesett a dolog. Gejzírek törtek elő, és bár nem spriccelt túlságosan, egyértelmű volt, hogy nem lesz tökéletes. Azért nem volt rossz sem. Sőt. Eddig ez lett a legjobb, de van még hová fejlődnöm (Casino Mocca kávéban profi helyen elkészítve nem csalódtam így bár úgy gondolom természetes de leírom, a hibát egyértelműen magamban keresem)
Rallypix: a hőmérséklet külön kategória. Inkább az alacsonyabb rangeben kezdtem (75 fokos felszíni fejhőmérséklet, amiből kb 90 körül lesz az aktuális csapolási hőmérséklet, de holnap megnézem azt is), és az ízekben nem találtam egyértelmű égett jegyeket, a crema színe alapján simán megégett az első fele. Már várom a reggelt, az újabb adagért. Rosszabb ez mint a narkó.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
levytee
csendes tag
Sok sikert! És valójában melyikek azok a klasszikusnak mondható kezdő kávék?
levytee
Surda-
őstag
A friss, kis robusztát is tartalmazó, olaszos blendek.
A világos pörkölésekkel picit nehezebb dolga van az embernek.
Pl Covim Granbar
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
fragola.6035
aktív tag
A színes babnál egyszerűbb módja is van a bennmaradó őrlemény mérésének. Pont most is csináltam egy Varion.
Először őrölsz finom őrleményt, majd jóval durvábbat. Amikor a durvát őrlöd, először a pangó finom jön ki. Simán lehet így mérni a bennmaradót.
https://caffe35.webnode.hu/
soldier2
őstag
Hát amik nem 13k+-ba kerülnek kilónként, így nem pörgetik a szívedet akkor is, ha ki kell dobnod többet egymás után. Mert az elején bizony előfordul. Az első fél kiló kávém valamilyen robustás (nem nagyon) blend volt, de nem jött be. Aztán kísérleteztem Paljoc, Kapucziner kávékkal (kezdetben olcsóbb, majd drágább), majd társult ezekhez Kalmár, Casino Mocca, AVX, meg ami szembe jött. Van pár visszatérő kedvenc, de leginkább kisérletezek még mindig. Az Avenue kávé is, a Beanbusterben nagyon jó volt, azt is vsz kipróbálom otthon majd. Nem mondom, hogy ez a helyes út, de nekem bejött.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Új Hp Pavilion 15-eh Fémházas Szuper Laptop 15,6" -30% AMD Ryzen 7 5700U 8Mag 16/1TB FHD MATT
- ATI RADEON RX 480 -8 gb DDR5 256 bit videokártya
- Geforce GTX 460-1 gb DDR5 256 bit videokártya
- Geforce G 210 -1 gb videokártya
- Díszdobozos Lenovo Yoga Slim 7i Pro "Kis Gamer" Ultrabook 14" -40% i5-11300H 16/512 QHD+ 2,8K OLED