Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5501) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

hello!

gondoltam megkerdezem itt is, mivel a masik topikban sajnos nem kaptam valaszt. elore is koszonom, ha valaki tud segiteni.

some men just wanna watch the world burn...

(#5502) taltos válasza j0k3r! (#5501) üzenetére


taltos
senior tag

T510 -ről még nincsenek tesztek, de nagy valószínűséggel hasonló lesz, mint a T410. Ha tudsz angolul, akkor itt vannak a tesztek hozzá: T400, T410, T500.

Röviden a válasz: nem csak teljesítményben tér el, hanem alakítottak a belső felépítésén és a külső felépítésén is. A strapabíróságról nem lehet sokat mondani, mert még nem sokaknak van T510-ük. A fenti linkeken azért képet kaphatsz róluk, bár strapabíróság szempontjából nem hasonlítgatják őket.

(#5503) Prom válasza j0k3r! (#5501) üzenetére


Prom
tag

Szia!

Igén 1részt teljesitménybeli ,de ez inkább a procira vonatkozik Core i sorozat meg VGA több memoria, LCD stb . Szerintem téged inkább az érdekel hogy nem e esik szét vagy ilyesmi válaszom nem! :N T510 T410 szinte ugyan olyan külsövel rendelkezik mind a jelenlegi T400S vagy X301, billentyü illetve müanyagok minösége! :)

[ Szerkesztve ]

(#5504) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

mindkettotok gyors valaszat koszonom :R
valoszinu, hogy lesz meg kerdesem... : )

some men just wanna watch the world burn...

(#5505) Prom válasza j0k3r! (#5504) üzenetére


Prom
tag

Szivesen :) De szerintem ha thinkpadet akarsz venni és info kell róluk akkor itt érdeklödj ;)

(#5506) KilgoreTrout válasza Joe_Black7 (#5493) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Egy ismerősömnél lehet, hogy ez a gond, neki a T60 akkuja halt meg egyik napról a másikra. Elvileg a héten elviszi szervízbe, ott mjd talán megmondják, hogy emiatt történt-e.

(#5507) bwoay válasza taltos (#5500) üzenetére


bwoay
nagyúr

T400-ból is van LED-es, és a notebookreview szerint a T410-ben levőnek semmivel nem jobb a minősége. ami a melegedést meg a zajt illeti: számomra egyáltalán nem éri meg, hiszen a felhasználási céljaimnak a T400s teljesítménye is overkill.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5508) falatka jani


falatka jani
csendes tag

Sziasztok!
Használ valaki 17" méretű Lenovo táskát?
[link]
Ez a termékszáma: 43R9117

Az a kérdés, hogy ennek a szája csak felül nyílik, és szűken kell beletenni a laptopot, vagy az oldalát is le lehet cipzározni, és kinyílik teljesen? Sajnos nem találtam sehol ilyen "kinyitott" képet :F
köszi előre is :R

már megint elavult egy konfigom :(

(#5509) TOZ válasza falatka jani (#5508) üzenetére


TOZ
addikt

Emlekeim szerint minimalisan lemegy ket oldalt is a zipzar. Ha hazaertem megnezem neked.

Szerk:
Itt szerintem latszik is amit irtam, de megnezem majd.

[ Szerkesztve ]

(#5510) taltos válasza bwoay (#5507) üzenetére


taltos
senior tag

Igen, ezt mondtam (legalábbis akartam) én is (annyi kiegészítéssel, hogy azt, hogy a { T410 kijelző < T400s kijelző } -t nem a tesztben, hanem valamelyik forumon olvastam). Ilyen gépekbe nem tudom miért jobb a gyorsabb processzor, és a brutálisabb videókártya. Az asztali gépem rosszabb, mint a T500 specifikácija, és vígan megy a Dragon Age, Mass Effect stb (arról nem is beszélve, hogy notebookon nem játszunk :N ).

Persze nem gond a teljesítménynövekedés, amíg az nem a melegedés, zaj, súly stb kárára megy. Szerintem. :)

(#5511) patyyr


patyyr
csendes tag

Sziasztok!
Új vagyok itt és úgy érzem jó helyen járok! :D
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha IBM T60 ba szeretnék DVD írót venni, honnan tudom azt, hogy az adott készülékbe melyiket rakhatom bele........értem itt a szériaszámok és a gép számának összefüggését.
Biztos vagyok a korrekt válaszban, Várom!!

(#5512) Tim82 válasza patyyr (#5511) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ún. Ultrabay Slim szabványú írót keress.

Ajánlott keresőszavak a Google-ban: thinkwiki ultrabay slim super multi burner. Opera Miniről írok most, úgyhogy ezért csak keresőszavak konkrét típusok helyett. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#5513) patyyr


patyyr
csendes tag

IBM gépen az ilyen 39T2851 tipusjelhez hasonlót hol találok meg? hisz ilyen jelekkel dobálóznak bárhol ahol találok egy írót.........hová tegyem ezt?? :D

(#5514) Tim82 válasza patyyr (#5513) üzenetére


Tim82
nagyúr

A kis kallantyút kipattintod az optikai meghajtónál, aztán kihúzod az optikai meghajtót és megnézed, milyen típusszám van rá írva.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#5515) mdk01 válasza taltos (#5510) üzenetére


mdk01
addikt

Nem értem miért kell lovagolni a gépek teljesítményén.
Mindenki olyat választ magának amilyenre szüksége van. Még jó hogy nem 3 embernek gyárt gépet a Lenovo.:F

Én.

(#5516) mdk01 válasza bwoay (#5507) üzenetére


mdk01
addikt

Nem vagyok egy atomguru de sztem attól hogy a kijelző háttérvilágítása ledes lesz attól még a fajtája LCD marad.
Azt ne kérdezd hogy a hagyományos(régi, ha már szabad így írni) LCD-nek mi a háttérvilágítása.

Itt az én gépen alkatrészei és LCD a kijelző de a háttérvilágítás ledes.

Ha érdekel van egy linkem a kijelzők háttérvilágításáról is, de most hirtelen had ne keressem elő.

Üdv.

(#5517) taltos válasza mdk01 (#5515) üzenetére


taltos
senior tag

Nem értem miért vetted támadásnak amit írtam, csak elmondtam a véleményem, senkit nem bíráltam. :F

Egyébként amit írtál az igaz, "Mindenki olyat választ magának amilyenre szüksége van.". Ha neked CAD-re kell gép - amit a linkedben írtál - akkor nem veszel 12"-os Panasonicot. A T-ket elvileg nem arra találták ki, amit írtál (mert arra ott vannak a W-k). Pontosabban: valljuk meg, valószínűleg, mivel néha néha csinálod, amit csinálsz ("Én személy szerint CAD-el rajzolok rajta. Nem napi szinten de azért szoktam."), így bőven kiszolgál egy T is.

Arra akartam csak utalni, hogy a mindennapos használatra már 5-6 éves gépek is ugyanazt az élményt nyújtották/nyújtják, mint a maiak (kis túlzással, pl. a HD videók lejátszása miatt, de egyes gépeken még az is megy), ezért üzleti / office területre pozícionált gépeknél szerintem nem indokolt az olyan teljesítményövelés, ami hordozhatóság, hőkibocsájtás, hangkibocsájtás stb tulajdonságokat ront. Vagy ezeket kell javítani (mondjuk az X-eknél), vagy az értékek megtartása mellett javítani a teljesítményen (T-knél).

Mégegyszer: ez nem támadás, csak a véleményem. 500 másik jó profi CAD és egyéb speciális munkaállomást találni, egy csomó másik gép van multimédiás felhasználásra. Az ultra portable kategóriában is vannak jó darabok, gamer gépekről nem is beszélve. De ha az ember olyan munkára keres időtálló gépet, mint amire pl. Tin, akkor már erősen szűkül a mezőny (ahogy utána olvastam, szinte csak néhány Dell, HP és ezek a T-s ThinkPadek). Ilyen gépeknél a jó billentyűzet, strapabíróság, nem videókra bevezetett, szemkímélő felbontás/képernyő méret, nem kell különlegesen erős videókártya és processzor, fontosabb, hogy ne melegedjen, ne menjen állandóan a ventri és hogy ne legyen hangos. Szerintem nem vétek elvárni ezektől a gépektől, hogy ne olyan irányba menjenek el, amik valami másik kategóriába sodorják őket.

(#5518) #25954560 válasza mdk01 (#5516) üzenetére


#25954560
törölt tag

a regebbi a ccfl.
hidegkatodos fenycso.

(#5519) Tin válasza mdk01 (#5516) üzenetére


Tin
veterán

CCFL a "régi", a LED ugyanaz, csak ott ledes a háttérvilágítás. fontos, hogy a háttérvilágítás a LED, nem pedig a képpont.

a jövő pedig az OLED kijelzőkben van, de az a technológia még elég drága. ez nem LCD háttérvilágítással, hanem maguk a képpontok világítanak egyesével.

szerk: látom &rew megelőzött:) :C

[ Szerkesztve ]

(#5520) rankesz


rankesz
veterán

(#5521) bwoay válasza taltos (#5510) üzenetére


bwoay
nagyúr

hogy a T400s kijelzője a gyakorlatban jobb lenne, mint a LED-es T400-é, azt szeretném már most megcáfolni. Én semmilyen érdemi különbséget nem látok a kettő között, pedig mindkét fajtát elég sokat nézegetem (a T400 a kollegámé). Ugyanakkor jobb is, ha ezeket nem hasonlítgatjuk össze, mert egyik sem a kimagaslóan jó minőségéről híres :D Már korábban is írtam, hogy a T400s kijelzője elég gyenge, ezt most meg is ismétlem akár, bár azt is hozzáteszem megint, hogy engem ez személy szerint (hál' Istennek) nem zavar különösebben, de ha mondjuk 500-600e. Ft-ot fizettem volna érte, akkor vagy hőbörögnék bőszen, vagy állítanám váltig, hogy tök jó ;]

Az utolsó gondolattal egyetértek, mámint én is úgy gondolom, hogy az az optimális, amikor egy generációváltáskor az utód esetében a teljesítmény úgy nő, hogy a melegedést, a zajt és az áramfelvételt nem befolyásolja negatív irányba.

mdk01:
persze, hogy ugyanolyan LCD marad, nem tudok róla, hogy ezt vitattam volna bárhol is

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5522) Integra válasza taltos (#5500) üzenetére


Integra
titán

arra kell, hogy ha mondjuk ableton-nal zenélsz, akkor ne haljon szét a gép.. :DDD
meg mikor még fut egy pár szintén combosabb alkalmazás mellette. bírnia kell a strapát.
ledes panel kell, ez egyszerű tény, fényévekkel veri a tft-t, láttam én is élőben, zongorázni lehet a különbséget. én legalábbis nem veszek már tft-s laptopot.
touchpad nem érdekel, csak ultranav, pont ezért is sajnálom, hogy nem látom, hogy ilyen izmosabb gép lenne ultranavval. de végülis nem a világ vége, ki lehet kapcsolni.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5523) evone válasza Integra (#5522) üzenetére


evone
őstag

UltraNav

The classic integrated pointing device in ThinkPads was always a trackpoint. With the T30 IBM introduced UltraNav, a combination of both the traditional TrackPoint coupled with a programmable touchpad. The technology for this combined pointing device comes from Synaptics. The TouchPad features several customizable features, including scrolling by movement along the edges, tap zones, and ignoring accidental touches.

touchpad nem érdekel, csak ultranav, pont ezért is sajnálom, hogy nem látom, hogy ilyen izmosabb gép lenne ultranavval. de végülis nem a világ vége, ki lehet kapcsolni

??

Melyik uj izmosabb ThinkPaden nincsen TouchPad?

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#5524) rankesz válasza bwoay (#5521) üzenetére


rankesz
veterán

Nekem volt egyszerre T400 és T400 s egy pár napig, mind a 2 ledes volt és semmi különbség az ég világon nem volt a 2 között.
Pedig a T400-ban LG panel volt Az "s"-be meg Samsung van.
Talán a samsungnak egy kicsit hidegebbek a szinei, de az lehet hogy csak az előtelepített színprofil miatt volt. mert miután ledúrtam a gyári rendszert mintha már nem lett volna olyan kékes . De az is lehget hogy addigra megszoktam.

Prom: lehet szörnyűlködni, azzal kezdtem hogy a gyári rendszert a recovery-vel együtt ledúrtam a ... ;]

(#5525) bwoay válasza Integra (#5522) üzenetére


bwoay
nagyúr

amit te élőben láttál, az a panelek közti különbség, nem pedig az, ami a háttérvilágításnak köszönhető. egyébként a LED-es is TFT ;) Az ultranav pedig a trackpoint és a touchpad párosát jelenti.

evone:
bahh, tetűlassú vagyok...

rankesz: hát ja, Prom szeméven mi sátánisták :D vagyunk, mert én is azzal kezdtem, hogy tűnjön el a Vista a recovery partícióval együtt a fenébe... igaz, kiírtam a recovery disceket. A T400s panelről nem tudom, miféle, de az biztos, hogy ráférne egy jó beállítás, mert valamilyen színbe húz, azt látom jól (csak nem érdekel). Viszont mellé téve a CCFL-es (csak WXGA) x200s-nek az égvilágon semmi szégyenkeznivalója nincs, max annyi, hogy fényerőben nem éri utól.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5526) evone válasza bwoay (#5525) üzenetére


evone
őstag

Prom azokat velemenyezte, akik letorlik a recoveryt, kozbe tok hulyek az egeszhez, es csodalkoznak hogy a sajat kezuleg felrakott win rohadtul nem ugy mukodik ahogy kene. :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#5527) bwoay válasza evone (#5526) üzenetére


bwoay
nagyúr

tudom, és pont ilyenek vagyunk mi is :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5528) evone válasza bwoay (#5527) üzenetére


evone
őstag

Én nem szokta wines problemakra panaszkodni, max olyanra ami a recoverys vistan is elojott.

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#5529) sghc_toma válasza bwoay (#5525) üzenetére


sghc_toma
senior tag

"A T400s panelről nem tudom, miféle, de az biztos, hogy ráférne egy jó beállítás, mert valamilyen színbe húz, azt látom jól (csak nem érdekel)."

google-ben a "T400s icc" keresoszavakra az elso talalat egy notebookreview forumos topikhoz vezet, ahol van egy letoltheto .icm profil.. meg elvileg a Lenovo-tol is letolthto valami profil..

ja, es csatlakozom a "satanistak" taborahoz :) addig volt rajt a Win7, amig atvetelkor lecsekkoltam a gepet.. otthon ment ra rogton egy Arch..

in asm we trust

(#5530) hcpeter


hcpeter
tag

Sziasztok!

Sikerült belefutni egy érdekes problémába, pár napja googliztam utána, akkor nem lett megoldás. Tehát: hibernálás helyett lockolja a gépet mind a hibernálás dedikált gomb, és a menüpont is. Mindezt win7 alatt teszi, úgy hogy eddig teljesen jól működött.
Linux alatt megy a hibernálás, szépen. (egyébként aki gondolkozik valami linux, suse ment most fel rá, out of box ment, ultranav középső gombjával se kellett semmit varázsolni).
Természetesen frissítettem drivert, windows frissítés is volt (lehet az tett be neki? mintha utána tapasztaltam volna...), és még újra is indítottam:P
Valakinek valami ötlete?

#include <sör>

(#5531) rankesz válasza sghc_toma (#5529) üzenetére


rankesz
veterán

láttam már, de ahhoz hogy letöltsd regelni kell, nekem annyit meg nem ér... :)

(#5532) bwoay válasza rankesz (#5531) üzenetére


bwoay
nagyúr

csatlakozom, sátánisták is vagyunk, meg igazi trógerek is :K

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5533) sghc_toma válasza rankesz (#5531) üzenetére


sghc_toma
senior tag

ha csak a regelesen mulik: [link]..

in asm we trust

(#5534) bwoay válasza sghc_toma (#5533) üzenetére


bwoay
nagyúr

ááá, így sem jó, túl komplikált ez nekem, meg utána még be is kell másolni :))

thx :R

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5535) Integra válasza bwoay (#5525) üzenetére


Integra
titán

de vágod miről beszéltem, na:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5536) Integra válasza evone (#5523) üzenetére


Integra
titán

faszom TRACKPOINT, így jó?????
félreírtam, fáradt vagyok, csak lehet azért érteni értetlenkedés helyett... :))
de nehogy megsértődj, ott a baszott nagy szmájli is, teszek még 8at azért ide, just in case :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5537) rankesz válasza sghc_toma (#5533) üzenetére


rankesz
veterán

A kapcsolat alaphelyzetbe állt

pedig látod ennyit még megtettem volna.... :K

de amúgy a szándékot köszi

Integra: randalírozol mii, mert tudod hogy a "topiklakó modi" már bealudt... :D

[ Szerkesztve ]

(#5538) pure00


pure00
csendes tag

Hello!
Tud vki segítenni abban , hogy 133Mhz-es sd ramot hogy lehet használni IBM T21-es Notebook-ban?(Ha egyáltalán lehet??)

(#5539) evone válasza Integra (#5536) üzenetére


evone
őstag

LOL. :D

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#5540) Napfénysüti válasza sghc_toma (#5529) üzenetére

Véletlenül sima T400 ATI illetve Intel VGA-jahoz nem tudod hogy van-e valahol színprofil?

Més que un club!

(#5541) Anklar


Anklar
csendes tag

R400-ashoz melyik dokkoló/portreplikátor jó?

Lehet hozzá használni egy T40/T41es dokkolóját/portreplikátorát is használni?

Lenovo Thinkpad R400

(#5542) hcpeter


hcpeter
tag

Tegnap el is felejtettem.
Valaki nem akar venni dokkolót? Én csak a minin gondolkodom, de itthon az is nagyon aranyár. Ha rendelnék külföldről (esetleg többen) akkor olcsóbb lenne, és megoszlana a postaköltség is. Valaki?

#include <sör>

(#5543) Prom válasza Anklar (#5541) üzenetére


Prom
tag

T41 dokkolo nem jó hozzá
neked az kell ami jó R61,T61,R400,T400,T500,W500..... pl: FRU: 42W4623

(#5544) BobMaster válasza Anklar (#5541) üzenetére


BobMaster
senior tag

Lenovo Thinkpad Advanced Mini Dock
Cikkszám: 39T4587

Azért ezt javaslom, mert az Essential Port replikátor mellé nem jár töltő.

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#5545) BobMaster válasza evone (#5523) üzenetére


BobMaster
senior tag

Pl. Ezen biztosan nincs :)

http://www.takforsys.hu/notebookok/lenovo/thinkpad_x200

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#5546) FSK


FSK
csendes tag

Nemrég vettem egy (használt) Advanced mini dock-ot Thinkpad R400-hoz, tökéletesen működik, de ha leválasztom a dock-ról (mielőtt levenném) akkor csak az USB-t választja le, és a külső képernyő és a külső hangszórók is tovább működnek.
Ennek így is kell működnie?
Nekem logikusabb lenne, ha leválasztom akkor az összes funció leválsztódjon, mielőtt leemelem róla.

(#5547) spyduck


spyduck
nagyúr

Ezt a Svájci lokalizációs gépet itthon MO.-n is szervizelik ugye? Semmi más nem kell hozzá csak a széria és termékszám?

szerk: Bocsánat a link lemaradt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5548) HarryPotter válasza spyduck (#5547) üzenetére


HarryPotter
őstag

már úgy érted, garanciában?

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#5549) spyduck válasza HarryPotter (#5548) üzenetére


spyduck
nagyúr

Igen!!! Hogy máshogy érteném? :DDD

De konkrétabban ha elromlik megcsinálják-e ingyen?

(#5550) HarryPotter válasza spyduck (#5549) üzenetére


HarryPotter
őstag

úgy tudom igen, csak a serial number kell.

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.