Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106001) Tikakukac válasza Butcher82 (#106000) üzenetére


Tikakukac
titán

Segíteni segít. Amennyiben szétszedhető volna és az eddig bedolgozott kenőanyagot ki lehetne mosni a porral, majd szépen a legminimálisabbat visszajuttatni, igen. Mondanom sem kell hol borul a dolog :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106002) HSM válasza Tikakukac (#106001) üzenetére


HSM
félisten

Nem tudom, nálad hol borul a dolog, én már javítottam így erősen zajos notebook ventit. Üzletszerűen nyilván nem éri meg vele foglalkozni, mert borzasztó macerás a ventilátorházat megbontani, és nem is kockázatmentes, és utána lehet a műanyag rögzítőket "visszaolvasztani", meg a sok ragasztott vackot a helyére rakni, de ugyanakkor ha valaki ráér és van ehhez némi affinitása simán meg lehet csinálni.
Mondjuk én véletlen sem WD40-et raknék bele, nem viccből létezik olyan termék, hogy csapágyzsír.
Nyilván, nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden típuson ez járható út, de nem is szükségszerűen bukta a dolog. X230-al nincs tapasztalatom, ott mennyire kivitelezhető.

[ Szerkesztve ]

(#106003) Tikakukac válasza HSM (#106002) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem tudom, nálad hol borul a dolog, én már javítottam így erősen zajos notebook ventit.

Ott, hogy a javítás nem egyenlő a hiba elodázásával és maszkolásával.

Üzletszerűen nyilván nem éri meg vele foglalkozni, mert borzasztó macerás a ventilátorházat megbontani, és nem is kockázatmentes, és utána lehet a műanyag rögzítőket "visszaolvasztani", meg a sok ragasztott vackot a helyére rakni, de ugyanakkor ha valaki ráér és van ehhez némi affinitása simán meg lehet csinálni.

Nem azzal van a gond, hogy 3 darab kis műanyagpöttyöt ne lehetne visszarakni. A ventit a tengelyről hogyan szeded és mosod ki? Sehogy. Én úgy 20-30 már eleve kuak ventivel megpróbáltam, asztali PC-s ventiket még csak-csak, ezek a kis vackokat lebontani csakis valamilyen gyártott célszerszámmal lehetne roncsolás mentesen.

Mondjuk én véletlen sem WD40-et raknék bele, nem viccből létezik olyan termék, hogy csapágyzsír.

Amiknek szintén van egy felhasználási köre, ha elolvasod :K

Mondom ismét: lehet csinálni, én sem egyszer csináltam már, mert ki szokott bírni még x időt így egy venti. De ez tipikusan az az alkatrész amit nem javítunk vagy kenegetünk vagy bármit teszünk vele. Ez tényleg kuka ha lejárt az ideje.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106004) HSM válasza Tikakukac (#106003) üzenetére


HSM
félisten

"Ott, hogy a javítás nem egyenlő a hiba elodázásával és maszkolásával."
Nem hát. Ugyanakkor a hiba oka a csapágyból a kenőanyag kiszáradása, valamint kosszal együtt távozása, így a tisztítás és újrakenés által a hibát nem elodáztad, hanem elhárítottad, ami óriási különbség. Természetesen, ha már szétkopott a persely, nem lesz nyilván tökéletes, de ilyenhez nem volt még szerencsém.

"A ventit a tengelyről hogyan szeded és mosod ki?"
Miért akarnám leszedni a tengelyről a ventit? :Y A tengelyt meg a csapágyházat elpucolod, amennyire hozzáférsz, kenőanyag bele, már lehet is összerakni. A bontás általában egy kis zégergyűrű lepattintása, néha még azt sem kell.

"De ez tipikusan az az alkatrész amit nem javítunk vagy kenegetünk vagy bármit teszünk vele."
Mint írtam, ez azért van, mert általában egyszerűbb cserélni. Ugyanakkor drága, jó minőségű, vagy nehezen beszerezhető siklócsapágyas ventilátoroknál ezzel örök élet kb. amíg elmegy, így érdemes lehet foglalkozni vele. Amit javítottam így notebook, évek óta nem kellett hozzányúlni, VGA ventiknél is csak pozitív tapasztalatom volt. Lásd pl.: [link] .

(#106005) Tikakukac válasza HSM (#106004) üzenetére


Tikakukac
titán

Én értem amit írsz, engem ez gyakorlatba ültetve érdekelne, hogy hogyan megy. Tehát ezek a szavak, hogy tisztít, elpucol, amennyire hozzáférsz stb. stb. stb. stb. ezek így kibontva, hogy ha ledobok 10 ventit, akkor ezek hogyan lesznek makulátlanul kitakarítva majd újrakenve.

Nem árulok el ismét titkot: nem poénból nem csinálta egyetlen műszerész sem a cégnél, ha ilyen kérés volt. Mert nem adta volna a munkához a nevét. Ahogy én sem. Mert az esetek többségében az, amit a lenti képpel is mutatsz, totálisa megoldhatatlan. Az első része pedig maszatolás és szenvedés :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106006) Sinu


Sinu
senior tag

Sziasztok!

Van nálam egy céges T470.
Tegnap reggel nehézkesen indult, kiírt valami hibakódot, újraindult és működött. Sajnos nem nagyon figyeltem így erről nincs is több infóm.
Ma reggel viszont nem kapcsolt be.

Töltőre dugva nem mutat semmit a kijelző, de maga a gép bekapcsol. Melegedik, és a power gomb zöldje is világít. Egy órát hagytam így menni, semmi nem történt.

Táp nélkül is bekapcsol, ekkor néha, de nem minden bekapcsolás után kiír annyit, hogy "To interrupt normal startup, press Enter", viszont egy-másfél óra alatt sem mozdul innen.
Ha megnyomom az Entert akkor a következő képernyőn áll meg a történet.

Van bármi jó tanacsotok, vagy ötlet arra, hogy mi lehet a gond?

No Future

(#106007) Gege94


Gege94
tag

Sziasztok!

Szeretnék csatasorba állítani egy t410es gépet (kornavirus és tavoktatas), de rossz a kijelzője, plusz eléggé leharcolt a külseje is, de amúgy 4 gigás i7es ssdvel. (Tökéletes irodai)

Kérdésem: Ha Jófogáson veszek valami nagyon gagyi hardverest, de nagyon szép külsejű gépet, akkor abba könnyen vagy nehezen tudom beleépiteni a jelenlegi gépet? Nem áll távol tőlem a szerelgetes, vannak is szerszámaim. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy teljesen kompatibilisak-e ezek a szériák egymással vagy azért figyelnem kell valamire amivel könnyen mellé nyúlhatok? Pl az alaplapon a a kijelző szallag kábel csatija teljesen más ennél meg annál a szérián belüli változatnál. Vagy ha van valami oldal ahol könnyen tájékozódok és amit nem találtam meg azt is szívesen fogadom. Köszönöm előre is. :R

(#106008) barnam_ válasza Gege94 (#106007) üzenetére


barnam_
nagyúr

Hello,

Keresd ki a hardware maintenance manualban, hogy a különböző felbontáshoz ugyanolyan szalagkábel való-e. Bár ha a donor gép kijelző szalagkábele megvan, elvileg nagy probléma nem lehet.
Amit én csinálnék az az, hogy keresnék egy ázott, alaplaphibás, stb. T410-et ahol a kijelző ép, és ennek a donor gépnek a felső részét áttenném a meglévő gépre. Egy T400-nál ezt csináltam anno, azóta is működik.
Az egész hóbelevancot átpakolni szerintem elég időigényes.

(#106009) HSM válasza Tikakukac (#106005) üzenetére


HSM
félisten

"ha ledobok 10 ventit, akkor ezek hogyan lesznek makulátlanul kitakarítva majd újrakenve."
Gyakorlatban a 10 random ventiből pár alapból bukó, mert golyóscsapágyas lesz. Ez mondjuk legyen a 10-ből 3. Lesz a 10-ből mondjuk 2, aminél úgy konstruálták, hogy nem tudod roncsolás nélkül megbontani, vagy elképesztő gyenge és megsérül. És van a maradék mondjuk 5, amit megbízhatóan, számtalanszor helyre tudsz rakni. A takarítást egyáltalán nem kell túltolni, a tengelyt egyszerű, a csapágyházba meg legrosszabb esetben is beférsz egy fogpiszkálóval, légy kreatív. ;) De ha el is marad sincs nagy gond. A lényeg, hogy úgy rakd össze, hogy legyen benne elég (azaz nem is túl sok, nem is túl kevés) és megfelelő minőségű (pl. belevaló, megfelelő csapágyzsír, pl. amit írtam) kenőanyag , visszarakod a zégergyűrűt ha van, és élvezed az ismét néma csendes ventit újabb évekig.

"nem poénból nem csinálta egyetlen műszerész sem a cégnél"
Persze, hogy nem. Én is csak úgy vállalom, és csak ismerős/családi körben (nem ebből élek), hogy ez vagy jó lesz, vagy nem és csak akkor, ha már csak mint utolsó lehetőség a csere előtt. Sok a kérdőjel, nem tudsz mire garanciát adni. (Céges környezetben ez nyilván komoly probléma, és a random ügyfélnek sem feltétlen egyszerű elmagyarázni, és ki tudja, utólag nem-e fogja így is a fejedhez vágni, hogy "de ő működött gépet adott le".) Ugyanakkor eddig két notebookon lett ez az "utolsó lehetőség", és mind a kettő azóta is hibátlanul teszi a dolgát. Nem túl nagy minta, de eddig ez a statisztikám. "Csak úgy", karbantartás címén én nem zsírozok újra ventit, főleg notebookban, mert azért benne van, hogy valami nem jön ki jól, és kuka a hűtés.

[ Szerkesztve ]

(#106010) zsizsef


zsizsef
senior tag

Üdv!
T500 kamerája működik w10 x64 alatt.? A mikrofont életre keltettem, de a kamerával nem boldogulok. :R

(#106011) Tikakukac válasza HSM (#106009) üzenetére


Tikakukac
titán

Okay :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106012) fungi válasza zsizsef (#106010) üzenetére


fungi
aktív tag

Működik. Telepítés után a Windows saját driverével. Közben frissítésnél eltűnt? Windows7 a tuti ezen.

(#106013) zsizsef válasza fungi (#106012) üzenetére


zsizsef
senior tag

10-es van rajta. Eddig nem kellett a kamera, de most kellene. Eszközkezelőben milyen néven van nálad?
[Ezt is felraktam]

[ Szerkesztve ]

(#106014) fungi válasza zsizsef (#106013) üzenetére


fungi
aktív tag

Képeszközök-Integrated Camera /Illesztőprogram verziója:10.0.10240.16384 Microsoft driver 2006 06 21/

Biztos hogy működik a kamera? Eszközkezelőben látszania kéne.

[ Szerkesztve ]

(#106015) WaterWave


WaterWave
veterán

Tulajdonosa lettem egy Thinkpad yoga X1 típusu laptopnak.. Nagyon szuper, viszont észrevettem, hogy a battery sáv az alsó sorban nincs (zöld ikonszeru).. Lehet windows 10 kompatibilitási probléma... Mivel lehet ezt orvosolni? Vagy külön programot kell hozzá leszedni?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#106016) FoxiestFox válasza WaterWave (#106015) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Szedd le store-ból a Vantage-t, és állítsd be, hogy mutassa.

(#106017) WaterWave válasza FoxiestFox (#106016) üzenetére


WaterWave
veterán

Az le van szedve sztem, de hol állítod be pontosan le tudod írni?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#106018) BFeco válasza WaterWave (#106017) üzenetére


BFeco
aktív tag

Szia!
Lenovo VANTAGE
Eszköz, Saját eszközbeállítások, Egyéb beállítások: Lenovo Vantage eszköztár: ON

MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS

(#106019) WaterWave válasza BFeco (#106018) üzenetére


WaterWave
veterán

Köszönöm szépen.. Megvan

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#106020) zebra_hun válasza FoxiestFox (#105976) üzenetére


zebra_hun
addikt

Köszönöm az ötleteket és a kedvcsinálót Fórumtársak. Ahogy pár napja ígértem, újraraktam az egész windowst 10-esre. Jó hír, hogy minden működik tökéletesen. Gyártótól legújabb asio driver, szoftver és 1909 w10. Mint írtam a w10 kísérlet kb 2-3 éve történt, akkor nagyon nem ment. Elkönyveltem hogy a T420 nem való erre, vissza w7-re. Elismerem, nem kellett volna így leszólnom magamban. Jelenleg tökéletesen működik, jobban mint 7-el. Gyorsabb, nem kicsit... Örülök hogy rátaláltam a fórumra, itt kaptam kedvet az újabb próbához. Maradok csendes olvasó ;) thx még1x

(#106021) qnadam válasza zebra_hun (#106020) üzenetére


qnadam
veterán

x éve, amikor újdonság volt a w10 ingyen frissítése, én is kipróbáltam az x220-on, akkor nem is volt jó. ma mindenképp azt tennék fel.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#106022) zsizsef válasza fungi (#106014) üzenetére


zsizsef
senior tag

Megvan, de rejtett eszközként. Nem tudom élesíteni. nincs opció az engedélyezésre. Lenovo saját szoftverében sem jelenik meg.

(#106023) WaterWave válasza qnadam (#106021) üzenetére


WaterWave
veterán

összecsiszolták:)

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#106024) Tikakukac válasza WaterWave (#106023) üzenetére


Tikakukac
titán

Úgy összecsiszolták, hogy a legutóbbi frissítés után az alvó állapot idejét a Soha-ról magától átállította 30 percre :B
A vezérlőpult használata pedig az általam látott legnagyobb katasztrófa amit oprendszer valaha el tudott követni.
De örülök, ha valakinek ez így jó :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106025) MrPetya19 válasza Tikakukac (#106024) üzenetére


MrPetya19
addikt

Az egész felhasználói felület szörnyű szerintem. A win 8.1 külön megoldása sokkal jobb volt, az animációkról nem is beszélve.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#106026) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Sziasztok. Srácok T580-nál a világítós bill. hogy kéne működjön? Mert azt tapasztalom, hogy bekapcsolom, világít egy ideig, aztán elsötétül, és újra be kell kapcsolni. HP-nál pl úgy működik, hogy ha sokáig nem gépelek akkor elsötétül, majd ha bármilyen gombhoz hozzáérek, akkor újra világít. BIOS-ba kéne vmi mahinálni? :R

(#106027) FoxiestFox válasza Tikakukac (#106024) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Tele van inkonzisztens megoldásokkal és a UI is vérhányás, de a hardvertámogatottsága és stabilitása nagyságrendekkel javult release óta. Akkoriban pl W500-on olykor csak úgy csonttá fagyott valami driveranomália miatt.

Azóta T60-T61-W500-T510-T420-W520-X220t-T430s amiken használtam, vagy van/volt a környezetben, és beton stabil, az összesen megy minden hardver, a régieken kis trükközéssel, de nem volt még olyan Windows, ami lassan 10 éves gépeken egy új gép hasznáhatóságát adná.
Mikor a Win7 (kedvenc Winem ever) kijött, feltetted egy 10 éves gépre, és sírva tetted vissza az XP-t. :))
Tehát volt ott csiszolás bőven, csak a felszín még kissé fostos. :D

(#106028) fungi válasza FoxiestFox (#106027) üzenetére


fungi
aktív tag

Régi gépeken a W10/van egy harmatgyenge R60e itthon, letölteni/ kimondottan gyorsabb mint a Win7, kicsit kell mókolni vele, de aztán használható böngészésre, /videóra már nem/ - de a T500-on meghagytam a Win7-et, az úgy jó.

(#106029) FoxiestFox válasza fungi (#106028) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Kb olyan hasonlattal lehetne élni, mintha a 10 éves, akkoriban megjelent Symbian Nokiákon tudnál ma valami modern Android verziót futtatni. Elképzelhetetlen a dolog mobilok között, pc-n pedig végre eljutottunk idáig. :)
Nem rossz.

(#106030) qnadam válasza FoxiestFox (#106029) üzenetére


qnadam
veterán

van olyan windows mobile-lal szinte pont tíz éve kijött telefon, amire később androidot is lehetett tenni :)
sőt volt olyan androidos telefonom, amire akár asztali wint is lehetett volna tenni :D (oké, nem ilyen egyszerű ez, driverek kellenek meg alkalmas bootloader, de x86 atomra épült)

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#106031) Tikakukac válasza qnadam (#106030) üzenetére


Tikakukac
titán

HTC HD2. A telefonok svájci bicskája volt. Imádtam.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106032) safranek322


safranek322
csendes tag

Sziasztok

Ma a T450s magyar billentyűzetemből kiesett az Enter billentyű :((( . A billentyű hátoldalán pici műanyag pöckök le vannak törve.. Tudja valaki, hogy hol tudnék ilyet szerezni (már kerestem neten de egyenlőre sikertelenül)? Elég borsos a komplett billentyűzet ára mert világítós magyar..

köszi

- És üdvözlöm a kedves feleségét. - Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él...

(#106033) Tikakukac válasza safranek322 (#106032) üzenetére


Tikakukac
titán

Mármint mit szeretnél találni? Ha nem a gombról magáról vagy a mechanikáról hiányzik darab és ahogy nézem nem, akkor ez egy billentyűzet kuka és vásárlásos sztori lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106034) FoxiestFox válasza Tikakukac (#106031) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Jó gép volt. Kár, hogy idővel mind elszaródott a nyomorék gombdesign miatt. Mára szinte lehetetlen szépet és jót találni.

(#106035) safranek322 válasza Tikakukac (#106033) üzenetére


safranek322
csendes tag

Ha a gomb hátoldalát megnézem akkor nagyon picike műanyag kapcsok le vannak törve róla (pirossal jelölve). A mechanika az jónak tűnik. Szóval elég lenne a gomb. Bezzeg a T400am billentyűje nem akar tönkremenni 10év alatt..

- És üdvözlöm a kedves feleségét. - Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él...

(#106036) SNor válasza safranek322 (#106035) üzenetére


SNor
tag

Hardveraprón van valaki aki billentyű magyarítással foglalkozik. Egy kérdést megérhet.

(#106037) Tikakukac válasza safranek322 (#106035) üzenetére


Tikakukac
titán

Nagyon fura a szög. Biztosan megvan minden fém kapocs azon a billzeten?

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106038) safranek322 válasza Tikakukac (#106037) üzenetére


safranek322
csendes tag

Igen, megvan,és valóban nem látszik jól hogy van lyuk a kapcsokon de 4 db kapocs van, nem töröttek.

[ Szerkesztve ]

- És üdvözlöm a kedves feleségét. - Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él...

(#106039) Tikakukac válasza safranek322 (#106038) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor kuka billzetből kell szerezned egy entert.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106040) btudos válasza safranek322 (#106035) üzenetére


btudos
veterán

Ahogy nézem, az ollómechanika ép, úgyhogy ha szerzel egy másik Entert, a fedlapot kell csak a helyére műteni.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#106041) safranek322 válasza btudos (#106040) üzenetére


safranek322
csendes tag

Igen én is ebben bízok. Írtam pár fórumtársnak hátha van nekik. Amúgy ez a típusú billentyűzet ilyen sérülékeny a más thinkpadokéhoz képest? Bár használtan vettem a gépet lehet előtte kapott már rendesen..

- És üdvözlöm a kedves feleségét. - Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él...

(#106042) hszilard666


hszilard666
veterán

Sziasztok!

Soha nem volt még thinkpadem, de évek óta látom hogy mindenki ódákat zeng róluk. A napokban a mancsaim közé került egy x230 as. I5, 256SSD, 8giga ram. Picit ütött kopott, de nagyon bejön a billentyűzet, valamint a puritán dizájn. Gépelésre olyan mint a 2008 as macbook pro, nagyon tetszik. A kérdésem az lenne hogy mennyit szabad adni a fent említett konfigért? Picit ütött kopott, gyári TN panel van benne, a bill nem világítós (itt jegyezném meg hogy nagyon tetszik a pici lámpa a webcam mellett, aranyos megoldás) az akksi 3 órát tud alacsonyabb fényerőn.

ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/4zpfvccf

(#106043) fattyu válasza hszilard666 (#106042) üzenetére


fattyu
veterán

30 40 attól függ mennyire szerelem.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#106044) WaterWave válasza hszilard666 (#106042) üzenetére


WaterWave
veterán

Én is így vagyok vele, t500-al kezdtem aztán volt minden, most egy x1 yoga van, de ha windowsra kényszerülök csak thinkpad.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#106045) hszilard666 válasza fattyu (#106043) üzenetére


hszilard666
veterán

Köszönöm, 31 ért elhoztam pótgépnek.

ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/4zpfvccf

(#106046) vicze válasza hszilard666 (#106042) üzenetére


vicze
félisten

"itt jegyezném meg hogy nagyon tetszik a pici lámpa a webcam mellett, aranyos megoldás"
A xx3x az utolsó generáció ami ilyennel rendelkezik, 4. generációs Core i-től háttér világításos billentyűzet van.

(#106047) sztikac


sztikac
őstag

Lenovo 100e gépekkel van valakinek tapasztalata? Mennyire bírják a hurcolást?
Nem vagyok biztos benne, hogy ez a megfelelő topik :U , úgyhogy esetleg nyugodtan útba igazíthattok.

(#106048) hszilard666 válasza vicze (#106046) üzenetére


hszilard666
veterán

Igen, láttam, mielőtt ráugrottam körülnéztem, ami tetszik még az az X1 Carbon. Tesóm kapott cégesgépnek olyat, nagyon tetszik, csak nem adnék érte annyit amennyi a bolti ára. Netezős pótgépnek overkill kicsit

ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/4zpfvccf

(#106049) Tikakukac válasza sztikac (#106047) üzenetére


Tikakukac
titán

Oké, rákérdezek: miért pont ez?

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#106050) sztikac válasza Tikakukac (#106049) üzenetére


sztikac
őstag

Röviden: kicsi, könnyű, strapabíró (a marketing szerint) és olcsó.
Hosszabban: üzletkötőknek (90%-ban nők) keresünk valami könnyen hurcolható notebookot. Erőmű nem kell, kb. 1 db webes portált kell elérni a gépről + Outlook fog futni rajta. Lehetne akár tablet is, csak ahhoz meg nehéz normális billentyűzetet találni + egyelőre még kell az asztali Outlook.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.