Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzi74
senior tag
Tegnap megjött a T440p, megpakoltam rammal, ssd-vel, újra installáltam a Win8-at majd upgrade 8.1-re.
Meglepett, hogy már nincs szerelőajtó, hanem az egész hátlap levehető 2 csavarral. A touchpad más, ez nem volt meglepetés.
Tetszik a szerkezet eddig és masszív benyomást kelt.
Windows teljesítményindexben a GPU a leggyengébb tényező, akkor is ha NVidia-ra kapcsolok, de ez annyira nem izgat, úgyis csak az OpenCl miatt érdekes nekem.
Egyetlen dologban nem volt szerencsém, az LG FHD panelt kaptam bele (nem az AUO-t), van némi light bleeding a képernyő tetején - valószínűleg feszül ott a panel - ha megnyomom akkor előjön máshol is.
Részteljesítményen tényleg van néha valami nyöszörgés (kondenzátor vagy venti, nem tudom), de halk, nem zavaró.BIOS update valamiért nem indul el CD-ről bootolva, állandóan újraindul a boot és nem történik semmi, pedig a secure boot-ot kikapcsoltam...
CD helyére létezik dummy ultrabay? Szinte sose kell és a hordozásban csak tönkremegy tapasztalatom szerint, na meg van némi súlya is.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Most néztem, hogy a 410be csak 1 ram foglalat van? Van benne nekem most egy 2gbos modul,de Windows 3gbot làt. Miért?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Tim82
félisten
válasz cellpeti #61003 üzenetére
Kettő van, egy a billentyűzet alatt, egy meg az alján, fedél alatt.
Hardware Maintenance Manual, 71-72. és 78-79. o. a doksi saját oldalszámozása alapján.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Olvastam, hogy az X200-hoz van az AFFS kijelző, illetve hogy még Full HD panelt is belehekkeltek. Ez alapján felmerül bennem a kérdés, hogy a T410-be lehet valahogyan moddolni valami jobb minőségű 1440x900-as kijelzőt?
-
Tim82
félisten
válasz krisi047 #61007 üzenetére
Ezt az "X200-ba full HD-t" honnan vetted?
T410-be nem tudsz ilyeneket "belehekkelni", mert nincs abban a méretben kompatibilis AFFS/IPS/nagyobb felbontású panel.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
krisi047
aktív tag
Köszi a választ. Itt a hozzászólás az X200-ról. Egy generációval feljebb menve, a T420-asnál se tudtok jobb minőségű megoldásokról 16:9-es képarányról lévén szó?
-
Tim82
félisten
válasz krisi047 #61011 üzenetére
Enyhén kételkedem abban, hogy egy 11,6" (és 16:9 arányú) panelt könnyedén bele lehet hekkelni egy 12,1" 16:10-es panel helyére. A normál AFFS panelre csere ehhez képest tényleg piece of cake.
A T420 esetében még nem tudunk ilyenről, de szorgos keleti barátaink nyilván dolgoznak a T440(p) paneljének belehekkelésén...
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Rez_Grof #61008 üzenetére
Így is nézhető.
Viszont nemrégen "dömping" volt, talán még van is T500-ból a használt piacon, tehát annyira nem ritka.
Egyébként, mint ahogyan korábban írtam, nekem bevált a T530, azonban nem félnék a T540p-től sem. Ámbátor talán a ThinkLight hiányozna, nem tudom, hogy az új masinákban megtalálható-e.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Kiindulva abból mekkora munka egy méretben és típusban is stimmelő, csak csatiban más kijelzőt berakni...ez ilyen tudományos fantasztikum halandóknak, sőt még profibbaknak is. Az ára meg hát nyilván a gép ára minimum.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
soldi3r
veterán
Nekem is nagyon csiklandozza a fantaziam. Pont ennyivel kellene tobb (most)
Left: HD (1366x768, 125.38 ppi) Right: HD+ (1600x900, 146.86 ppi)[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom h a jó kis T530-amba kéne SSD az optikai meghajtó helyére.
Mennyire bonyolult megcsinálni és mennyire költséges? Vannak ezekkel kapcsolatos tapasztalatok?
Illetve ha megvan a csere, utána mennyire bonyolult néha visszarakni az optikai meghajtót?[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Nem, a Thinklight a kepernyo folott levo kis lampa, felulrol vilagitja a billentyuzetet.
dabgergo: SSD a HDD helyere, HDD az optika helyere caddyvel. Egy mozdulat kivenni az optikai meghajtot, baromi egyszeru, ez az ultrabay lenyege.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
dabgergo
őstag
Köszi a gyors válaszokat!
Nekem minden a HDD-n van, és csak a fotófeldolgozásra kellene az SSD. Akkor is belülre kell rakni?
Tudtok esetleg konkrét darabot is ajánlani? Sebesség lenne a lényeg, nem annyira a méret, elég 128GB is simán de akár kevesebb is.[ Szerkesztve ]
-
krisi047
aktív tag
Na, csak nem hagyott nyugodni ez a panel dolog, találtam is jónak tűnőt, de arra sajnos már nem találtam választ, hogy a T420-hoz jó lenne-e. Róla lenne szó: [link] itt egy másik link is: [link]
Ebben a gépben van pl: [link]
Egy gondot látok elsőre, hogy 30 pines, a T420-ba meg 40-es kéne. Ez a kis konverter orvosolná a dolgot? Vagy ez az egész nem ennyire egyszerű? -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Látom volt már itt kérdés ezzel kapcsolatban, de nekem kicsit más jellegű lenne a kérdésem. Lényegében szeretném kicserélni a hdd-met egy ssd-re a T500-amban és a hdd-t átpakolni egy ultrabay keretbe az optikai meghajtó helyére. Ezzel eddig nincs is semmi gond, de érdekelne, hogy kell-e valamire figyelnem ssd választás közben? Vagy bármilyen sata3-as ssd belemegy? Illetve ha már itt tartunk akkor a ramot is bővíteném mert a 2GB már elég szegényes a mostani időkben. Itt is kell valami extrára figyelnem? Vagy bármilyen DDR3 noti ram belemegy? Esetleg a mhz-ekre kell figyelnem vagy ha jobbat rakok bele akkor visszafele kompatibilis lesz a notimmal? Bocsi a sok kérdésért, de mivel eddig semmi gondom nem volt a kis thinkpademmel nem is nagyon foglalkoztam notis kérdésekkel. Köszi a válaszokat előre is!
Üdv,
Ideg
-
Francia91
veterán
válasz franc0 #61033 üzenetére
SSD-bol tenyleg a Samsung jo valasztas, de RAM-bol nem rossz a Hynix sem. Nekem az van benne 2 x 4 GB 1600 MHz-es modul, azt hiszem, Tim82 T500-asaban is Hynix modulok vannak.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #61037 üzenetére
X200-amban igen, a T500-amban (és a barátnőmében is) Kingston modulok. De egyébként nincs jelentősége, korábban írtam, hogy Kingstonnal, Hynixszel is futottam bele ugyanezekkel a notikkal mindenféle X-Akták jellegű inkompatibilitási problémába, amikor keresgéltem beléjük RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz btudos #61023 üzenetére
Én se cserélném le a Thinklight-ot a billentyűzetvilágításra. Jó dolog a világító billentyű, asztali gépemen olyan van, de notebookra nekem jobban bevált a Thinklight. Nagyon jó, hogy a noti környékén is van így kis fény, a tapipadon is, a gyakorlatban hasznosabb szerintem ha valaki sötétben kényszerül csinálni valamit.
-
HSM
félisten
válasz btudos #61041 üzenetére
Persze, én se vetném meg a világítós billt, bár a ThinkLight mellett csak az első egy órában éreztem a hiányát. (Nekem a T410-en csak ThinkLight van.) Ugyanakkor 1-2 óra használat után marhára tetszett, hogy pl. a szememnek is jobb volt, hogy a noti körül is nagyobb fény volt így, és tényleg, bármit megtaláltam a noti mellett is, pl. a fekete egerem, vagy ha papírról kellett valami, bár ott a kijelző fénye is sokat segít.
-
btudos
nagyúr
Én elég alacsony fényerőn használom a kijelzőt világosban is, sötétben meg pláne (így kényelmes, nem szeretem ha kiveri a szemem a fényerő), így az nem ad elég fényt, kell a Thinklight, ha valamit papírról kell gépbe vinnem sötétben.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Dhampir
félisten
gyakorlatban hasznosabb szerintem ha valaki sötétben kényszerül csinálni valamit
Egyetértek. Például szükség esetén katéter-csere esetén is jól jöhet, de nem borul fel a kacsa keresgélése közben sem, sőt az ágytálat is könnyebb odahúzni és nem kell felrakni a klaviatúra tetejére, hogy célba lövés közben legalább alulról kapjon egy kis fényt.
-
HSM
félisten
válasz btudos #61043 üzenetére
Én viszont este is viszonylag magas fényerőn (10-12-esen, bár a tesztek alapján a T430-asodban lévő panel vagy 20%-al magasabb fényerejű maxon, szóval nálad ez olyan 8-10 körül lenne kb.) használom, de így is jó szolgálatot tesz a ThinkLight, vagy pont ezért, nincs olyan nagy kontraszt a fényes noti és a sötét környezet között.
A nagyon alacsony fényerőt én nem szeretem fárasztja a szemem nagyon.(#61044) Dhampir: Igen akár arra is jó lehet, bár élesben még sosem próbáltam erre használni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
HP-n én is kam miatt vettem. nekem simaliba volt, épp ez a lényege, hogy nem nagyon kell driverekkel csesződni. Kamerán is kell állítani valamint a gépen is kell valami szoftver amin buherálsz, nekem elég volt a movie maker.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest