Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33743) Peterhappy válasza borix (#33742) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm szépen a tippet! Le is töltöttem, holnap ránézek, remélem felismeri az övet.

Nem tudom mennyire jó ötlet. Az elmúlt kb. 15 hónapot végigalapoztam (késő tavasszal kezdtem a futást, mikor nem futottam, elliptikusoztam), idén egyértelműen feljebb kellett lépnem. Sajnos az elmúlt hónapokban biztos, hogy nagy részét elveszítettem a tavaly felépített alapoknak, de biztos, hogy nem futnék neki idén még egyszer, nulláról az egésznek. Tavaly még volt rá idő, idén sajnos már nincs - és nem az én türelmetlenségemről van szó, hanem immáron iskolás a legnagyobb gyerekem, vidékre jár főiskolára a feleségem, változott a munkaköröm bent is, kvázi otthon is, minden percet meg kell becsülnöm, amit a sportnak tudok szentelni. Ezért áldásos, hogy bringával tudok melóba járni (az napi 30km).

@emvy: állítólag erős lúdtalpam bokasüllyedésem van, hiába a stabil cipő, futótalpbetétet kellene használnom. A térdfájdalmaim ennek köszönhetőek. Állítólag. Azt mondták a nálam okosabbak és tapasztaltabbak, hogy mivel keményebb futófelületen jobban odacsapódik a talpam, így az jobban kihat a térdre, márpedig ahol a térdem fáj, az a bokasüllyedésnek tudható be.
Van másfél, egyforma cipőm (egy 400 km-es és egy 0km-es Asics Gel Phoenix 7), azokat most elkoptatom itt, ha addig bírom és még futni szeretnék tudok, akkor komolyabb cipőt veszek és csináltatok spéci futótalpbetétet, s visszatérek az aszfaltra.
Abban szinte biztos vagyok, hogy igazad van, s a technikám messze nem a legjobb. Sőt, lehet hogy helyes technikával aszfalton sem fájna a térdem - ahogy tavaly egyáltalán nem fájt. Egyelőre salakon viszont kerül a fájdalom, s mi mást is csinálhatnék addig, minthogy ezt lekopogom és élvezem a futást, míg csak tehetem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.