Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80751) Csókolom válasza Stanlee (#80688) üzenetére


Csókolom
tag

A ZDF most tegnap lehozott egy tajekoztato tablazatot arrol, hogy hol tart a beoltottsag Nemetorszagban.
A tablazatuk szerint pl. 1000 lakosbol Rheinland-Pfalz-ban (ök a legjobbak) 59,4 fö van mar tul a 2x-es oltason. A ZDF egy allami csatorna es szandekosan szamol /1.000 lakosra.

De... mivel kitalaltak egy fertözöttseg inzidenz mutatot, amivel a ZDF- is folyamatosan riogatta a TV-nezöket 2020-ban egesz evben, ami pedig /100.000 lakosra vonatkozik. Ezert ha kemenyek vagyunk es összehasonlitjuk /100.000-lakosban a ZDF beoltottsag mutatojat, összehasonlithatova valik hirtelen, hogy mi terjed gyorsabban:
a virus vagy az atoltottsag?

100.000 lakosra vonatkoztatva ertelmezzük a tablazatot tehat (a /1.000 lakos helyett) es lathatjuk, hogy 100.000 lakosbol csak 5940 lakos rendelkezik vedettseggel Rheinland-Pfalz-ban 2021.02.13-an -es ök a legelsök beoltottsagban...
Mikor lesz ennek igy vege? :DDD

Itt a tablazatuk:

[ Módosította: Qru ]

(#80752) lacos001 válasza pècsimunkás (#80727) üzenetére


lacos001
senior tag

Ha nincs covid, majdnem 100%, hogy most az építtetett házunkból írok...De van bacca meg...
2020 elején volt az első megbeszélés, letutizás, igaz még aláírás nélkül a céggel. Telek is volt..
Hetek alatt annyit változott minden, hogy le kellett fújni az egészet. Ugye a nagy "nem tudjuk mit kell tenni, mindent leállítunk" szisztéma volt akkor.
Eltelt egy év és toporgunk...Befejeztük.
Most akkor inkább újra kezdjük, kihagyva az építkezést...
Vásárlás lesz.
Ugye előbb új Miete, új melóhelyek (750km...) feltételek elérése a bank felé. Hiába van annyi, hogy ca. 2 évig simán elég....azért ettől egy házikó nagyobb összeg. Ekkora sztár nem vagyok. ;]
Legfeljebb tolunk kis önerőt belőle, nem 100% Finanzierung lesz felvéve. Jobb is talán...
Most úgyis minden a béka segge alatt van kamat ügyileg, még "jobban" is járunk.
Szóval építkezés idő hiányában elmarad....Nem fogok bele és innentől dupla idő, mint ami alapból lenne. Covid van...
Sebaj, nagy valószínűséggel az új tanévet/új oskolát a kisasszony a házunkból fogja megközelíteni...Addigra meg már úton lesz a tesó, remélem klappol majd minden.

[ Szerkesztve ]

(#80753) Csókolom válasza Csókolom (#80751) üzenetére


Csókolom
tag

uristen, meg rosszabb, a tablazatban a dozisok darabszama van 1000 lakosra ....uristen
Tehat 0,594 dozis jutott eddig 100.000 lakosonkent Rheinland-Pfalz-ban (2021.02.13). :DDD
Beteszem az oldalukat is, automatikusan frissül: [link]

[ Szerkesztve ]

(#80755) pècsimunkás válasza lacos001 (#80752) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Én is lassan 2 hónapja itthon vagyok, szabi + kurzarbeit kombón. Pénteken megyek vissza, aztán meglátjuk...Ez miatt is várok, nem kell kapkodnom.
A bérelt lakásom nagyon jó, de amennyit fizetek, abból kifizetek egy banki hitelt, és 10-15 év múlva lenne egy lakásom, amit 20 év múlva eladnék, és abból vennék itthon a nyugdíjas éveimre egy kis házat itthon.
Ez a terv...

[ Szerkesztve ]

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#80756) Ringman válasza daneel_hu (#80748) üzenetére


Ringman
nagyúr

Könnyen lehet hogy ebből a Pfizer lesz a leginkább elérhető, ha az új gyár miatt valóban leszállanak júliusig 250 millió adagot az EU-nak.

(#80757) Stanlee válasza Csókolom (#80753) üzenetére


Stanlee
őstag

Merkel azzal nyugtatja a nepet, hogy az angolok azert allnak jobban, mert 1 honappal hamarabb kezdtek oltani. Az igazsag az, hogy Nemetorszag ha az angolok 1 honappal korabbi adatait nezzuk akkor is jobban alltak es ezen mar nagyon semmi nem fog valtoztatni. Az oltast eltaktikaztuk.

A ZDf meg a tobbi kozszolgalati a politika szocsove. A helyukben en is arrol irnek, hogy 1000 emberre mennyi adag oltas jut, mert atlagjozsit jol osszezavarjak a 100000-re vetitt 7 napos osszesitett incidensszammal, meg ezzel.

@Ringman: az uj nemet gyartasi kapacitasok csalokak. Halle alapbol benne volt a termelesi tervben. Marburg hiaba termel mar most, az elso csomagolt oltasokat aprilis elso hetetol fogjak kiszallitani. Marburg tud majd max. 60 milliot havonta termelni, marciustol, amit majusban szallitanak.

A kovetkezokeppen nez majd ki a szallitas:
- aprilis vegeig: 50 millio
- majus vegeig: 60 millio
- junius vegeig: 60 millio

Amit en nem tartok elfogadhatonak, hogy a curevac tübingeni gyara igazabol nem termel, hanem helyette all. Phase 3-ban van a sajat oltoanyag es majd Q2-ben beadjak engedelyezesre az EMA-nak, ahelyett, hogy mar most licenszben gyartanak a biontech oltasat, ha csak par honapig is a sajatjuk helyett.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#80758) Floyd80 válasza Lauda (#80754) üzenetére


Floyd80
addikt

Pont az nem derül ki, hogy miért. :DDD Persze azért, mert hiánypótlóként felverhetik az árat és szépen becsatornázzák magukat a "szarfészek"országokba, pl. 100 ezres giftekkel.

Experts have also suggested that beyond reputation gains, distribution of anti-coronavirus shots should also reinforce or revive the Belt and Road Initiative across the developing world, not only because of Chinese subsidies and loans for purchases of its vaccines but also by coupling vaccine distribution with the promotion of other development projects.

Amúgy meg a duplájáról indultak, 40 ezer az kemény lett volna.

A potential coronavirus vaccine being developed by a unit of China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) could cost no more than 1,000 yuan ($144.27) for two shots, state media on Tuesday quoted chairman Liu Jingzhen as saying.

“It will not be priced very high. It is expected to cost a few hundred yuan for a shot, and for two shots it should be less than 1,000 yuan,” Liu told the Guangming Daily newspaper.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#80759) Csókolom válasza Stanlee (#80757) üzenetére


Csókolom
tag

egyebkent elbasz*am a hozzaszolasban mert a 0,594 az 5940 lakos.
Tehat 100.000 lakosbol Rheinland-Pfalz-ban 5940 kapta meg vagy az elsöt vagy mindkettö oltast eddig (igy benne van az "Erste" es a "Vollst" oszlopok összege az 5940-ben). Mar szoltam a moderatornak, hogy javitsa majd ki.

A ZDf meg a tobbi kozszolgalati a politika szocsove.
Pontosan. Ezert tettem be a tablazatukat, mert abbol latszik, hogy ez a beloltasosdi ha nem gyorsul be de nagyon, egy baromi nagy politikai pofaraeses, most azon lehet vitatkozni, hogy ki legyen a fekete-peter.
En arra gondolok, hogy azert kellene annyira felni a mutaciotol, mert az legitimalja a tovabbi korlatozasokat. De az all mögötte, hogy nagyon keves oltoanyag van = a lakossag nagyon kis resze van beoltva = 1,6% a ZDF tablazata szerint
Es a ZDF nem csapja le igazan ezt a labdat, mert kormanyzati media.

[ Szerkesztve ]

(#80760) Csókolom válasza Stanlee (#80757) üzenetére


Csókolom
tag

Itt a ZDF masik tablazata lakossagaranyosan a beoltottsag Magyarorszaggal összehasonlitva
kb azonos. Forras: ZDF [link] (Impfungen weltweit)
Namost az egyik orszagban ez egy pofaraeses, a masikban meg nem az :D

[ Szerkesztve ]

(#80761) Hieronymus válasza Stanlee (#80586) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Bajorországban van a covid "szenthármasságának" a tartománya.
A teljes Bajorország tegnap 55,6-ot incidenst hozott össze. Ebből

Hof város: 187,7 és a járás 138,2
Wunsiedel: 229,9
Tirschenreut: 309,5

[link]

Tavasszal is jól teljesített ez a terület. Úgy tűnik, hogy a németek bevásárolni járnak át a csehekhez, a csehek meg dolgozni a bajorokhoz. Sörözni közösen szoktak. A németek sokkal komolyabban veszik a korlátozásokat, másutt. Ennyi.

A rosszul teljesítésnek van egy teljesen logikus magyarázata. A lezárások bevezetését nem szabad halogatni. Néhány napi gondolkodás nagyságrenddel dobhatja meg a napi fertőzések számát. Onnan visszatérni a tartható állapothoz sokkal több fájdalommal jár.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#80762) Csatravi


Csatravi
senior tag

Feloldottak egy korlátozást: isznak, buliznak és bunyóznak a lengyelek, egy autó kigyulladt
Tévedés ha azt hisszük, hogy ha az emberek krízis helyzetben szabadon dönthetnek akkor (is) helyesen tudnak dönteni.

(#80764) perempe válasza Csatravi (#80762) üzenetére


perempe
addikt

síugrás? továbbra is nézők nélkül.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#80765) Ezekiell válasza #20749568 (#80763) üzenetére


Ezekiell
veterán

Attól, hogy "minden joguk megvan rá", attól még nincs igazuk...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#80766) Csatravi


Csatravi
senior tag

Az kellene nekik. Óriás sáncról :)

(#80768) Stanlee válasza Csókolom (#80760) üzenetére


Stanlee
őstag

Egyik orszag se fog tobbet tudni oltani, amig a kozosen rendelt eu-s mennyisegeket hasznaljak fel. Ha elkezdene jonni az orosz meg a kinai hozzank, akkor tudna Mo esetleg tobbet oltani.

Ahogy Mo-n se egy sikertortenet az oltas, ugy a nemeteknel sem, szerintem. Innen fotelbol persze egyszeru nekem mondani, hogy lehetett volna jobban is kezdeni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#80769) Csókolom válasza Stanlee (#80768) üzenetére


Csókolom
tag

A ZDF meg le van picit maradva mert Mo. az orosz es kinainak köszönhetöen jobban all mint 1,6%, ami ugye az EU-tagok között egyenlöen elosztott mennyisegböl adodna, -ugy 3% alatt/körül valahol. Persze javits, ha nem igy van.
A a 3% a 60%+ os celhoz meg nagyon messze van az 1,6 pedig meg messzebb, annyira messze, hogy nem erdemes mar vele foglalkozni; nem is verik nagy tamtamra az 1,6%-ot, helyette van mas, pl. mutacio, hatarlezaras es a mutaciok-mutacioja amiröl lehet beszelni -ma mar minden korona mutacio egy korabbi korona mutaciora vezethetö vissza ezert jo tema :DDD -, illetve az idöt eltölteni ebben, amig lesz elegendö oltoanyag.

[ Szerkesztve ]

(#80770) #22743424 válasza Stanlee (#80757) üzenetére


#22743424
törölt tag

Már beadták az EMA-nak engedélyeztetésre. Hamarosan jönni fog az is.

(#80771) Csatravi válasza Ezekiell (#80765) üzenetére


Csatravi
senior tag

Egyetértek.
Ahol nem a jogaikért sivalkodnak hanem megértik, hogy mit kell tenni még ha az számukra nem kedvező akkor is, azok meg csodálatos módon túlélik ezt a krízist.
[link]

(#80773) Csatravi válasza FrezeR (#80772) üzenetére


Csatravi
senior tag

Kár, hogy nem írják le hogy az a súlyos 31 az mennyi oltásból jött össze. Ez így elég kevés infó. :(

(#80774) mozso válasza Csatravi (#80773) üzenetére


mozso
senior tag

282484 adag oltást adtak be szlovákiában a szombati (tegnap) adatok szerint.

(#80775) Csatravi válasza mozso (#80774) üzenetére


Csatravi
senior tag

~1,1%
Ez elhanyagolható mennyiség. Persze akit érint az nem így érzi (mert miért pont neki) de összességében nem mondható magas számnak. Szerintem itthon is volt már pár eset. A világon nincs olyan vakcina, gyógyszer aminek ne lenne mellékhatása. Sőt, ennél sokkal magasabb százalékarányú esetszámmal sokkal komolyabb mellékhatásokkal.

[ Szerkesztve ]

(#80777) Csatravi válasza #20749568 (#80776) üzenetére


Csatravi
senior tag

Hát ha nálad az elhalálozás és a rosszullét az azonos kategória akkor lelked rajta.

(#80778) radi8tor válasza #20749568 (#80776) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Tipikus kettős mérce.

⭐ Stella

(#80780) Kékes525


Kékes525
félisten

Nem voltam fertőzött, legalábbis a közelmúltig:

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80781) Csatravi válasza Csatravi (#80775) üzenetére


Csatravi
senior tag

Bocs itt pár nulla lemaradt. ~1,1% 0,011%

(#80782) Csatravi válasza #20749568 (#80779) üzenetére


Csatravi
senior tag

Te ezt nehezen fogod megérteni. Te a jóléted érdekében simán zsákba rakatnád az öregeket. Én nem.
A kettő közül melyiket választanád ha azonos arányban lenne? Zsákba kerülni vagy elszenvedni egy kezelhető mellékhatást. Ugye, hogy nem ugyanaz?!
Tudod a halálozásból egy is sok, gondolom egyszer majd rájössz, hogy miért.

(#80783) radi8tor válasza Csatravi (#80782) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ugye azzal tisztában vagy hogy nem kevesen haltak már meg a covid vakcina miatt is?!

⭐ Stella

(#80784) Csatravi válasza radi8tor (#80783) üzenetére


Csatravi
senior tag

Pontos infó?

(#80785) Ezekiell válasza radi8tor (#80783) üzenetére


Ezekiell
veterán

Úgy gondolom, azért az ilyen kijelentéseket illendő (sőt jelen helyzetben kötelező) alátámasztani valamivel...

#80779Aweriot
Ez marhaság. 1.1%-al több sót teszek a levesbe, kutyát nem érdekel. 1.1%-al elbaszom a tranzakciók értékeinek jóváírását a munkámban, annak kurva komoly következményei vannak. 1.1%-al elkefélik egy rádióteleszkóp kalibrálását, az egész egy nagy rakás fémhulladék. 1.1%-al eltolnak egy fúziós reakciót - bumm.
A kontextus a király, mint mindig, akármennyire is figyelmen kívül akarod hagyni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#80786) Ringman válasza mozso (#80774) üzenetére


Ringman
nagyúr

arról is van infó, hogy milyen csoportokat oltottak be?
(átlagéletkor, foglalkozás, szoc. otthonok lakói voltak-e, stb)

(#80787) Hieronymus válasza #20749568 (#80763) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Sehol nincs az leírva, hogy muszáj bármit is tenni a vírussal szemben. Teljesen igazuk van amikor ezt teszik, minden joguk meg is van rá. "

Ez többszörösen nem igaz!
Az aktuális ország kormánya a pandémia visszaszorítása érdekében szükséges korlátozásokat hozhat.
Csak azt teheted meg, ami nem tilos. A járművek felgyújtása már tilos kategória, BTK-ba ütköző cselekmény. A bulizást is korlátozzák a békés együttélés biztosítása okán. Ezt helyi rendeletekkel szabályozzák. Eltérő lehet a településeken.

Amennyiben úgy érzed, hogy alaptalanul/méltánytalanul korlátoz valamiben az az állam, amelyikben élsz, perelheted az államot. Az első körökben az adott ország jogrendje szerint, majd nemzetközi bíróságon.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#80788) Kékes525 válasza radi8tor (#80783) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez nem igaz. [Fact-check: No link between COVID-19 vaccines and those who die after receiving them] , [Fact check: Are COVID-19 vaccines causing deaths?]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80790) Parci válasza radi8tor (#80783) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

legalább tudom, hogy honnan szedi az egyik tanárunk ezt. ugyanonnan, ahonnan te is. legyél szíves, írd meg, hogy mi a forrásod erre. elég súlyos állítás ugyanis.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80791) Hieronymus válasza FrezeR (#80772) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Az oltás mellékhatásainak ismertetésével van baj.

"például váll- és végtagfájdalom, láz, hidegrázás, fejfájás, izom- és ízületi fájdalom, hányinger."

Ezek ismert mellékhatások az oltóanyag beadása előtt velünk ismertették. Az oltás előtt meg kellett mondani melyik oldalra kéred, mert az oltás helyén garantált az izomfájdalom, Pfizer esetében. Az oltás után félóráig egy pihenőhelyen kellett maradni. Ha valaki rosszul lesz, legyen orvos a közelben.
Holnap jön a második kör, majd kiderül az izomfájdalmon kívül lesz más mellékhatás vagy sem.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#80792) tom_tol


tom_tol
addikt

Anyós, após megkapta az első oltást. Remélem nem halnak bele.

(#80793) radi8tor válasza Parci (#80790) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az USA adatok mindenki által kereshetőek itt: [link]

⭐ Stella

(#80794) forumpista válasza Parci (#80790) üzenetére


forumpista
tag

Én úgy tudom a svédeknél vagy a norvégoknál le is állították az oltást az idősek körében ez miatt.

Egyébként meg Aweriotnak tökre igaza van, jelenleg így működik ez a kettős mérce:
egy 80 éves elkapja a covidot és meghal: covidban halt meg, akkor is ha amúgy végstádiumú leukémiája volt.
Másik 80 éves megkapja az oltást és meghal: nem számít, úgy is öreg volt, amúgy is meghalt volna...

(#80795) gergo5991


gergo5991
őstag

valaki tudná linkelni esetleg megmondani hol tudom megnézni a csongrád megyei covid adatokat?

(#80796) Ezekiell válasza forumpista (#80794) üzenetére


Ezekiell
veterán

És újra is indítottak, mert nem találtak kapcsolatot a halálok és a vakcina között...

[Radi8tor ] pontosabban? Mutasd hol van ott covid vakcina halál.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#80797) mozso válasza Csatravi (#80781) üzenetére


mozso
senior tag

Ezt akartam írni, hogy nem jól számoltál és nem 1.1%!! Sokkal kevesebb.

persze már rögtön jött két-három ellentáboros aki osztotta az igét, hogy nesze milyen veszélyes a Pfizer oltás.

Most majd módosítják a hozzászólásaikat?!

(#80798) radi8tor válasza Ezekiell (#80796) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mobilról macerás lenne kikattogtatnom (Search CDC wonder gomb), de szűrni kell vakcina nevére. Január végén ezek az adatok voltak:

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#80799) forumpista válasza Ezekiell (#80796) üzenetére


forumpista
tag

"És újra is indítottak, mert nem találtak kapcsolatot a halálok és a vakcina között..."
vs
"nem számít, úgy is öreg volt, amúgy is meghalt volna..."
Persze ringasd csak magad tévhitekbe ha úgy jobban tetszik a világ, majd pár év múlva olvashatsz valami cikket az indexen, hogy politikai okokból elhallgatták ezt meg azt az oltások kapcsán, pont úgy ahogy szintén politikai okokból így meg úgy hamisítottak a covid halálozási számait a németek.

(#80800) mozso válasza radi8tor (#80798) üzenetére


mozso
senior tag

Ennek mi a forrása? Mert a Pfizer/Moderna oltás miatti 3.37%-os halálozás világszenzáció lenne, ugyanis az magasabb, mint a Covid miatti halálozás..........

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.