Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80201) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

(#80202) [CS]Blade2 válasza ubyegon2 (#80191) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Pl.: szerződtek a gyártóval, és abban benne van, hogy szállítás akkor történik meg, amikor már minden országnak legyártották a berendelt mennyiséget, és az adott országban engedélyezik a piaci alapú árusítást. A legtöbb gyártó évekre le van kötve jelenleg.
Így pedig attól eltekintve, hogy sokan ennek is tudatában fizetik be, a Kft.-nek lehet az a célja, hogy a beszedett pénzt megforgatja, amíg nem kérik vagy kell vissza adni.
Ez viszont lehet, hogy jogilag nem 100-as, nem csinálhatná.

(#80203) Parci válasza [CS]Blade2 (#80202) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egy minden lében kanál ismerősöm írta fészen, hogy nem is hinnénk, hogy mennyi vakcina van a szabad piacon is. áll is a bál miatta, de a gyártók pont leszarják. ettől még nehéz szerezni, mert ott is túlkereslet van, de nem az a kiinduló pont, hogy piacon nem is lehet venni.

de disclaimer én ezt nem tudom, és nem szeretném, ha bárki emiatt omlana össze, mert végül nem bizonyul igaznak. ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80204) ubyegon2 válasza Wn2tl (#80195) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Én se gondolnám hülye kérdésnek, még így sem, hogy én tettem fel, ugye itt már dolgozik egy "pre" előtag erősen, de valóban nem érdemes félvállal falnak szorítani a témát. :N No de lehet talán, hogy a Látóasszonyok topikjában helyén lesz ez kezelve.......

(én mindenesetre maradok egyre szkeptikusabb)

(#80205) natë válasza Z.É.T. (#80200) üzenetére


natë
nagyúr

Nem tudom, ír akcentussal köhögök.

(#80207) [CS]Blade2 válasza natë (#80196) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Kórházi kezelés után úgy néz ki, hogy járni fog. Ha valaki elkapta, és csináltat antitest vizsgálatot, akkor arra is állítanak ki kártyát. [pénzes mutatvány]
A te kérdésed a kettő között van, tehát igazolt fertőzött, de nincs kezelés. Hát erről még nem volt szó. Gondolom az a gáz, hogy neked ebből lehet akár egész minimális védettséged is, arra meg necces lenne ugyanazt a kártyát megadni.

[ Szerkesztve ]

(#80208) Parci válasza ubyegon2 (#80204) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

figyelj, tavasszal még azon is spekuláltunk, hogy a turul vér miatt nem terjed nálunk a cucc. lassan get over it, ez ilyen, a fejlemények mindig módosítják a dolgokat. az egyetlen, aki mindent jól megmondott előre, az laca. nem is értem, hogy miért engem szekálsz, mindenki tudja, hogy ő tudja :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80209) natë válasza [CS]Blade2 (#80207) üzenetére


natë
nagyúr

Csodás. Tehát aki elkapja az duplán szív. Ezért nem szeretnék kórházba vonulni.

Akkor adjanak oltást.

(#80210) [CS]Blade2 válasza Parci (#80203) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Jelenleg arra a hivatalos válasz, hogy ami nem állami covid oltóanyag, az csak hamisítvány lehet. Szóval valszeg azokban desztillált víz van kb.
Nem tudod ellenőrizni, hogy mi van benne, nem tudsz reklamálni, ha nem működik.
A gyártókat egyébként nemsokára meglincselik az országok a beigért alatti mennyiségek miatt. Ha mellette szórnának ki a fekete piacra, pláne a fehér piacra, akkor ez még hamarabb következne be.

(#80211) Wn2tl válasza ubyegon2 (#80204) üzenetére


Wn2tl
tag

Jah értem, pedig a mutációk miatt pl. nem tekintik védettnek az oltottakat a honvédségnél. Nem kötelező nekik, de nem választhatnak vakcinát, ha oltatnak.

(#80212) Parci válasza [CS]Blade2 (#80210) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jogodban áll megnézni egy antitest-szintet oltás után (akár állami, akár népligeti aluljárói)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80213) lacafaca válasza Parci (#80208) üzenetére


lacafaca
őstag

:P

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80214) ubyegon2 válasza Parci (#80208) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

hogy miért engem szekálsz, mindenki tudja, hogy ő tudja :DDD

Laca mély hittel terjeszti a hü... szóval az igét, nem tudnám megrendíteni, meg sem próbálom.
A rosszabb, hogy régóta kialakult jó szokásom, hogy mindig a felső szintet próbálom szekálni, szerintem ott sűrűsödik jobban a felelősség is. Szó se róla, nem díjazták őszinte mosollyal a hadseregben sem ezt, de ott legalább nem 30 napokat kaptam. :D

Ja és tuti, hogy nincs egy csepp turulvérem se, pici mackóvér inkább, szóval jöhet a Sputiny oltás bátran. :K

(#80206) Aweriot

50.113611°, 8.679722°

Rakd be ezt az aláírásodba és nyílt lesz a helyzeted még jobban. ;)

(#80215) lacafaca válasza natë (#80209) üzenetére


lacafaca
őstag

hallgassad végi a maigerit, mindent elmond: ha korházi vagy kapsz, ha lábon kihordott kapsz (mindkettő esetén lejárat nélkülit muhaha), ha antitestes teszted van és nem voltál jegyzett beteg, akkor 4hónapos lejárattal (megint muhaha)...irány az ecseri ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80216) Parci válasza ubyegon2 (#80214) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én ezt értem, de nekem nincs semmi felelősségem, amikor itt a topikban beszélgetés közben olyat mondok, hogy szerintem a szuri jó lesz a mutációkra is. nada. nichts. kein. semmi. :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80217) Parci válasza lacafaca (#80215) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem kérdezte meg tőle senki, hogy akkor végülis a gundel-féle kaja vagy a csúcskatona-menü a finomabb?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80218) Z.É.T. válasza natë (#80205) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi ezt, én meg új-zélandi akcentussal röhögök :D

[ Szerkesztve ]

(#80219) ubyegon2 válasza Wn2tl (#80211) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem kötelező nekik, de nem választhatnak vakcinát, ha oltatnak.

Anno nekem soha nem mondták semmire, hogy kötelező, max meghatározták mi a feladat, mi a napirend, mit kell végrehajtani. Egy koma egyszer kérdezte, hogy ezt kötelező neki is megcsinálni, mondták, hogy nem. (nekem szarabb volt, mert sokáig le sem szerelhettem)

Ott amúgy tényleg másként kezelik a védettség kérdését.

(#80202) [CS]Blade2

Pl.: szerződtek a gyártóval, és abban benne van, hogy szállítás akkor történik meg, amikor már minden országnak legyártották a berendelt mennyiséget

Így elég durva lenne valóban, de szerintem, ahogy Parci is említette, miért pont ez ne kerülne különutas piacra!? A gyártó annak ad el, aki többet fizet és az oltópont nem is ígéri olcsónak a szurit.

(#80216) Parci

de nekem nincs semmi felelősségem, amikor itt a topikban beszélgetés közben olyat mondok

Nincs a fenét! :K Max szeretnéd ha nem lenne és el is hiszem, hogy ebben a tudatban írsz, de akkor mostantól tudhatod, hogy van bizony! Lacának nincs, ez OK, de ez is nyilvánvaló. Mindannyian tudjuk, hogy a nagybetűsök azok nagybetűsök. Hatalmad is nagy és akkor ne lenne felelősséged? Jó vicc. Lava mikor adna nekem 30 nap banánt? ;] Nem csak honvédségnél van így, a hatalom felelősséggel jár!

[ Szerkesztve ]

(#80220) lacafaca válasza Parci (#80217) üzenetére


lacafaca
őstag

nem tudom, nem vagyok mazochista, hogy a politikai agymenéseket hallgassam/nézzem...ez csak a zanzásított infóm

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80221) [CS]Blade2 válasza Parci (#80212) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ha veszel egyet az aluljáróban, majd beadatod magadnak, és csinálsz egy antitest szintet, és semmi, és besétálsz a rendőrségre, hogy feljelentést tegyél, akkor odahívják a kollégáikat, hogy ők is röhögjenek.

(#80222) [CS]Blade2 válasza ubyegon2 (#80219) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

[link] Itt egyébként egész konkrét dolgokat írnak. 25.000.000Ft-ot szedtek be aug-szept-nov. Nov.-ben indult ellenük fogyasztóvédelmi eljárás.
és az is biztos, hogy nem Pfizerre várnak:
Pfizer képviselője ugyanis nemrég például tudatta: a cég oltóanyagát csak arra kijelölt állami oltópontokon lehet majd megkapni, magánrendelőkben, gyógyszertárakban nem.

az állami hatóság arra kíváncsi, hogy a vállalkozás a szakmai gondossággal ellentétes, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít-e meg azzal, hogy előjegyzéseket gyűjt a majdani koronavírus elleni oltásra, személyenként ötezer forintért. A lap úgy tudja: a fogyasztóvédelem felméri, hogy a kínált szolgáltatás mögött valóban van-e ténylegesen teljesíthető tartalom.

Ha nincs szerződése vakcinára, akkor ez bukta. Ha van, de 21.dec.31. utáni, akkor is bukta lehet, mert arra ígérte a csávó, hogy visszaadja a pénzt, ha addig sincs.

(#80223) Parci válasza ubyegon2 (#80219) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez a hatalom felelősséggel jár ilyen demagóg axióma. próbáld már meg elfogadni, hogy én itt nem döntéseket hozok a hatalmammal (akkor lenne értelme annak, amit írsz), hanem beszélgetek veletek.

ha sikerülne bebizonyítanod, hogy itt minden szavamnak beton súlya van, akkor majd rád szólok, hogy maradj csöndben ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80224) natë válasza lacafaca (#80215) üzenetére


natë
nagyúr

Ez az okmány a második oltás beadásának időpontját rögzíti majd. A felgyógyultak is kapnak majd ilyen okmányt, az ő esetükben a kórházból történt elbocsátás napja lesz a dokumentumban. Azok is kapnak majd ilyen okmányt, akik rendelkeznek olyan papírral, ami az antitestet igazolja szervezetükben. Esetükben négy hónapig lesz érvényes ez a dokumentum. Arról még nem döntöttek, hogy az okmány milyen jogosultsággal jár majd.

Hát itt nincs szó otthoni "kihordásról"...

(#80225) lacafaca válasza natë (#80224) üzenetére


lacafaca
őstag

háde te regisztrált leszel, csak lábon kihordtad...majd igazolja a körzetid...gondolom

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80226) lacafaca


lacafaca
őstag

tényleg zolisx4 koma minden ok veled? :U

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80227) Parci válasza lacafaca (#80226) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem ő tök rendben van, írt már sokszor. most cybermanusnak kell drukkolni! (másik topik, de tuti láttad)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80228) mozso válasza laszlohu (#80136) üzenetére


mozso
senior tag

Az orrsövény ferdülés szerintem nem ide tartozik, csak ha akut, de akkor azzal meg illett volna foglalkozni azért a covid előtt is.

Nekem is van, feleségemet emiatt 2x műtötték, köszönjük elvagyunk FFP3-as maszkban, akkor is ha 90 percet kell hordani.

Én biciklizni is ebben megyek (nem versenyzünk azért), de fél éve 8 órát volt rajtam az FFP3-as, amikor repülőzni kellett.

Tegnap pedig FFP3 + orvosi maszk duplában tartottam 90 perces előadást. Igen érezni, hogy rajtad van, de szerintem azért nem a világ vége. Szerintem.

(#80229) daneel_hu válasza natë (#80224) üzenetére


daneel_hu
addikt

Te PCR+ voltál nem?
Annak benne kell lennie az EESZT-ben.
u0710-es kód.

Lehet én az u0720-assal majd kuncsoroghatok antitest-tesztre. :DD

(#80230) lacafaca válasza Parci (#80227) üzenetére


lacafaca
őstag

persze...megígértem zét-nek, nem szarom szét a totyikját, de olvasom ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80231) perempe


perempe
addikt

Mit szóltok a nézőpontos kutatás eredményéhez?

* Brahms: 4. szimfónia *

(#80232) daneel_hu válasza perempe (#80231) üzenetére


daneel_hu
addikt

Óriási faszság.

(#80233) lacafaca válasza perempe (#80231) üzenetére


lacafaca
őstag

simán el tudom képzelni...ha csak kisnyugdíjasokat kérdeztek :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80235) zolisx4 válasza lacafaca (#80226) üzenetére


zolisx4
őstag

Igen meg vagyok semmi baj,.
Csak sok volt a meló meg kezdődött 2 rendelőben az oltás a faluban,múlt heti el maradt,de ma lement,elkezdődött a 80 felettiekkel ,Pfizert kaptak, :K
De végig olvastam esténként mi történt :K

[ Szerkesztve ]

(#80236) lacafaca válasza zolisx4 (#80235) üzenetére


lacafaca
őstag

👌

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80237) laszlohu válasza mozso (#80228) üzenetére


laszlohu
addikt

Köszi az infot a maszkokkal kapcs. eddig csak ffp2 -est használtam,
az ffp3 - ast nem ismerem,
a műtéttel kapcsolatban, eddig akivel beszéltem, és megműtötték orrsövény ferdüléssel, annak egynek sem sikerült a műtét, úgyhogy köszi nem.
Egyébként az allergia orrsövényferdüléssel garantálja nálam az orrdugulást, a maszk meg 100 x - osára felerősíti az orrdugulást,
ami rámegy a fülemre, majd ha nem kezdek vele valamit, akkor sükettséget okoz.

(#80238) Parci válasza laszlohu (#80237) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, nekem a süketség megvan gyerekkorom óta, mostanában meg romlik. még így is túl hangosak a gyerekek :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80239) andor80 válasza #20749568 (#80234) üzenetére


andor80
senior tag

beteg na.nem vehető komolyan

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#80240) Ringman


Ringman
nagyúr

az új gyártóüzemben való termelés miatt 250 millió adag többletadag vakcinát ígérnek júliusra, csak eu-n belülre a pfizerből, azt azt jelenti, hogy csak ebből Mo-ra ~2,7-2,8 m ember oltására adag brüsszelita vakcina érkezik.
így egy fokkal jobbnak tűnik a helyzet, ha valaki nem a szputnyikot/sinopharmot szeretné választani, mert e mellé jön még AZ is.

(#80241) Ezekiell válasza #20749568 (#80234) üzenetére


Ezekiell
veterán

attól függ, mennyire vagy fideszes :D

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#80242) Narxis


Narxis
nagyúr

Dél-Afrika megszabadulna 1,5 millió AstraZeneca-vakcinától, mert rajtuk nem segít [link] :Y

Thanos was right.

(#80243) lacafaca válasza Parci (#80238) üzenetére


lacafaca
őstag

küldjek párat? ez mindent is gyógyít :P

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80245) Parci válasza lacafaca (#80243) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

visszaépíti az agyhártya-gyulladás által 4 éves koromban kivégzett hallóideget?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80246) Parci válasza Narxis (#80242) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

helyette akarnak valamit, ami még "kész sincs" és eleve rosszabb számokat ígérnek. ez inkább tűnik politikának, mint valódi járványkezelésnek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80247) Z.É.T. válasza lacafaca (#80243) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nem ismerem fel, mert vegyesben fogyasztom, mik ők pontosan?
Hagyma, retek, mustár, brokkoli?

(#80248) lacafaca válasza Parci (#80245) üzenetére


lacafaca
őstag

még az is lehet... :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#80249) Parci válasza lacafaca (#80248) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem hinném, ettől függetlenül jól néz ki és biztos finom is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80250) attiati


attiati
veterán

gyerekkorom kedvenc meséje:

Volt egyszer az élet

lazításképpen vagy gyerekeknek :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.