Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81651) lacafaca válasza goldnarmz (#81647) üzenetére


lacafaca
őstag

Azért ha a szomszédoddal történt volna ez, szerintem csak elgondolkozol... :N

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#81653) envagyok válasza Ringman (#81640) üzenetére


envagyok
veterán

Az oltás hatásainál ne az állami propagandát és cilikét nézd, hanem konkrétan olyan ismerőst, aki megkapta.
Én kettőt ismerek, és mindkettő odavolt/odavan.
Olya covidost viszont ismerek, kb tucatnyit, akik megkapták, és vagy azt se tudták, hogy koronásak, vagy enyhe infuleanze szerű tüneteik voltak. És kb fele 40-50+-os...

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#81654) Reggie0 válasza Lauda (#81633) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat nem tudom, en mar voltam naluk oltason, az tobbe kevesbe rendesen ment. (be kellett kamuzni par kronikus betegseget, mert nem akartak beadni, de az mar a konkretan ott levo orvos miatt van, nem a cegvezetes).

Szerintem nem baj az, ha elore szedik a penzt, leirtak, hogy nem garantalt, hogy lesz oltas es visszaadjak, ha nem lesz semmi, sot meg azt is, hogy nem tudni mikor mi hogyan lesz beszerezve. Ebben nem tudom mi a naivitassal visszaeles.

A dijak meg ugy vannak, hogy ha meg nem voltal ott oltatni, akkor van egy regisztracios dij is az oltas aran es a beadas dijan felul. Gondolom ezt fedezi az elofoglalas dija.

[ Szerkesztve ]

(#81655) Lauda válasza goldnarmz (#81647) üzenetére


Lauda
félisten

Oké. A lényeg, hogy te keresed az oltás és a halála közti összefüggést és meg is találtad. Én csak arra világítottam rá, hogy az oltás nem véd meg a covidon kívül semmitől, tehát még egy csomó féle betegségben meg lehet halni pillanatok alatt a covid oltástól függetlenül.

[ Szerkesztve ]

(#81656) csƵ válasza envagyok (#81653) üzenetére


csƵ
őstag

Kollégámat tegnap oltották, ma jött dolgozni, kérdeztem és semmilyen mellékhatása nincs egyelőre. A karja fáj picit. Kíváncsi vagyok a következő napokra. A következő oltása 4 hét múlva lesz.

(#81657) Z.É.T. válasza envagyok (#81653) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Én sem húzom rá a teljes népességre a tiéddel totál ellentétes tapasztalataim, szerintem neked is felesleges és tévút.

Más:
Este leírom a Honvédkórházos mai kálváriát, elképesztő. (oltópont, szervezetlenség)

(#81659) goldnarmz válasza Lauda (#81655) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

"lényeg, hogy te keresed az oltás és a halála közti összefüggést"
Ha ez így is van, valószínűleg nem vagyok vele egyedül, hidd el...
Illetve abban sem vagyok biztos, hogy ha valóban ez történt, egyáltalán ki tudják-e mutatni az összefüggést. Vagy ki akarják-e mutatni, ugye... :U

(#81660) #22743424


#22743424
törölt tag

Szerintem minden oltásnak vannak olyan mellékhatásai amibe bizony bele hal az illető. Képtelenség lemodellezni minden hatást ellenhatást de ez igaz a kötelező oltásokra is amit kapunk. Ez elenyésző szám a beadott oltásokhoz képest. Persze ez nem vigasz azoknak akik belehaltak vagy családjának. :)

(#81661) bigdady válasza envagyok (#81635) üzenetére


bigdady
nagyúr

Melyik oltás?

(#81662) ubyegon2 válasza #20749568 (#81658) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

De. Megteheti, hogy elmegy szociális hálón élni. Ha meg nem tetszik akkor szarügy. Akkor dolgozni kell.

Nenenene! Ekkora sebességgel ne húzz kifelé a saját csapdádból/agymenésedből. Nem normál esetről van szó, hanem a jelen állapotokról! Most konkrétan az van, hogy nem csak azt nem értelmezed, amit írtam, hanem kiugrottál az egészből és a fenti hülyeséggel akarod elintézni! Én meg olyan hülye vagyok, hogy ebbe belemegyek! Persze. ;] Lószart.

Annyira eddigi saját elméletednek mondasz fenti mondataiddal ellent, hogy az már fáj. ;]

Ha meg nem tetszik akkor szarügy.
Ha meg nem tetszik akkor szarügy.
Ha meg nem tetszik akkor szarügy.
.......

Ezek szerint mások esetében ez normális lenne? Csak az van, hogy a kiszolgáló réteg nehogy már eldönthesse, mit akar. Értem. Ez egy tipikus libero álláspont, tőlük földközelből még soha nem hallottam semmi értelmeset.

[ Szerkesztve ]

(#81664) Ringman válasza envagyok (#81653) üzenetére


Ringman
nagyúr

ja, induljunk ki egy nem reprezentatív mintából. :U

(#81665) Ezekiell válasza #20749568 (#81663) üzenetére


Ezekiell
veterán

Te is elköltözhetsz Svédországba - ha ez nem tetszik, akkor szarügy. ;]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#81667) ubyegon2 válasza #20749568 (#81663) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az a fene nagy szabadság hamar átment liberálkapitalizmusba.

Meglepődnél, hogy mennyien vannak azok akik tényleg annyira fosnak, hogy inkább otthon ülnének.

Imént ennek pont az ellenkezőjét mondtad. No mindegy, ezek szerin az első elméletem jött be, az, hogy a Te társadalmi szinted élhessen pont ugyanúgy szabadon, mint eddig, a többi, aki ehhez a kényelmet biztosítja, az meg le van szarva. Ez így nem annyira hangzik ám jó, de legalább tisztult a képünk kicsit! :K

Mi van, ha a nemrég felsorolt kiszolgáló népek sokan fosnának és otthon maradhatnának, mondjuk pár hónap beleférne nekik.....kukás, boltos, etc....arra mit mondanál?

Jár neki a szociális háló. Ha az meg nem jó, akkor van az, hogy elmegy aztán önfenntart. Ahogy azt teszi mindig is.

Eszerint semmilyen plusz támogatás nem lenne a rendszerben? Érdekes lenne gyakorlatban, amit elképzelsz. A gond az, hogy nem társadalmi szintű az igényed, hanem turbo egoista, így a realításoktól is qrva messze van.

Svédországban sem az van, hogy az emberek szabadon döntik el, mit csinálnak, max ott nincsenek korlátozások, de ez qrvára nem ugyanaz, mint amiről eddig áhítoztál. :N (csak szólok, mielőtt beleélnéd magad) ;]

[ Szerkesztve ]

(#81668) Ezekiell válasza #20749568 (#81666) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nekem mondod.... De ami késik nem múlik (és ennek semmi köze a víruskezeléshez részemről)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#81671) ubyegon2 válasza #20749568 (#81669) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Azt, hogy a piac majd kezeli. Majd találnak olyat aki elmegy helyettük dolgozni, főleg az olyan nem különösebben nagy háttértudást igénylő munkahelyekre mint a boltos, vagy kukás etc.

Ja így érted, hogy mindenki szabadon dönthesse el....aki fél, megteheti, hogy otthon marad, de ki van rúgva. Ez mitől szabad döntés így? Persze több foglalkozást is felsoroltam, ahol pont nem a piac dönti el, mi történjen, hanem az állam. Ezeket nagyvonalúan átlépted. :)

És igen, az élet nehéz és nincs sehol megírva

Amúgy az a paradoxon a helyzetben, hogy a népek a fenenagy szabadság vágyukat az állam kezébe helyezte és onnantól kezdve már sehol nincs leírva, hogy egyes döntéseit mindenki megelégedésére kellene hoznia! Igazad lett végül mégiscsak! Az élet nehéz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#81673) tom_tol válasza Parci (#81615) üzenetére


tom_tol
addikt

Már van egy év a hátunk mögött. Ezt figyelembe véve milyen alapon korlátozzák a gyerekeket? Még ha igazad is van abban hogy simán elfelejtik akkor is ez már már bűncselekmény velük szemben.

(#81674) ubyegon2 válasza #20749568 (#81672) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Pont az a gond, hogy nincs szabadságvágy. Hanem a vágy az erős kéz után dominál. És pont ezért tartunk itt ahol, ahol egy másodperc alatt lehet felrúgni az eddigi játékszabályokat. Igen, a szabadságnak ára van és soha senki nem mondta, hogy mindenki nyertese lesz. Nem is lehet. Nincs is ezzel a világon semmi baj.

Van szabadságvágya az embereknek, éppenhogy szabadsága nincs jelenleg sem! A szabadságot nagyban korlátozza a társadalmi/anyagi helyzet.

Igen, a szabadságnak ára van és soha senki nem mondta, hogy mindenki nyertese lesz. Nem is lehet. Nincs is ezzel a világon semmi baj.

Ilyen alapon akkor totál semmi gond nincs a szabadság korlátozásával sem, sem ennek sem annak nem lesz mindenki nyertese, ha az egyik neked teljesen természetes, akkor a másikat is el kell fogadnod, mert az meg másoknak természetes. Nyilván aki teljesebben tudja/tudná élvezni a szabadságát, az nyertes lehetne, de ezek szerint, saját szavaiddal élve, így járt! ;]

Eljutottunk oda, hogy mostanra szépen levezetted, miért is nem lesz most más, mint ami van. Innentől már felesleges is nyekeregned, hogy adják vissza a szabadságodat, nem? De! :D

Kékes ft után szabadon :DD

[ Szerkesztve ]

(#81676) Reggie0 válasza ubyegon2 (#81674) üzenetére


Reggie0
félisten

Pedig ez a dontes szabadsaga. Tudod kik nem donthetnek szabadon? A rabszolgak. A rabszolga nem donthet ugy, hogy nem dolgozik es esetleg csoves lesz. Jonnek es addig verik amig nem fog dolgozni, vagy lelovik. Na ilyen az, amikor nincs szabadsag.

(#81677) Ringman


Ringman
nagyúr

(#81678) Rage47 válasza Ringman (#81677) üzenetére


Rage47
veterán

Hm azt hittem eü dolgozók Pfizert kaptak.

(#81679) t72killer válasza #20749568 (#81643) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérek belőle, igencsak leegyszerűsítené a munkábajárást :DD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#81680) Reggie0 válasza Ringman (#81677) üzenetére


Reggie0
félisten

Es ezt latta is valami fuggetlen szereplo? :)

(#81681) Corleone33 válasza #20749568 (#81672) üzenetére


Corleone33
aktív tag

Na látod, a demokrácia se úgy működik hogy mindig minden a te személyes szájízed szerint fog történni.

És járványhelyzetben sajnos más játékszabályok vannak mint békeidőben. Nem mintha egyetértenék a kormány intézkedéseivel, de ez ettől független tény

[ Szerkesztve ]

Előző rossz tapasztalatok miatt sajnos nem üzletelek 0km-es /0 értékeléses felhasználókkal!

(#81682) Lauda válasza Ringman (#81677) üzenetére


Lauda
félisten

Ott a legmodernebb és legmagasabb hatékonyságú pfizer vakcina, majd az orosz turmixot adatja be magának.... :DDD

(#81683) ubyegon2 válasza #20749568 (#81675) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tehát akkor a te verziód alapján a szabadság nagyban korlátozódik attól, hogy mit értem el az életben. Ami meg tőlem függ.

Jaj ne, ezt a lézerjani2 thread-et másik topikban már kiveséztétek, de kb annyira igaz, hogy a jó töltött káposztához káposzta kell.

Csak az egyikből következik, hogy mindenki szív, a másikban meg te felelsz azért, hogy ne szívj. Kva nagy a különbség a kettő között.

Te felelsz érte, de azt úgy nem lehet, hogy közben mindenki más sorsát meg leszarod. Nem is covid téren most, hanem úgy amblock. Alapból a teljeskörű szívatással én sem értek egyet, de az se jó, ha a kedvedért mindenki, aki másként gondolkodik, legyen kirúgva, majd vesznek fel helyette mást. Mindenki nem tudja megoldani úgy az életét, hogy ne szívjon se a covid miatt, sem gazdaságilag/anyagilag.

Szóval nincs szabadság, szabadság iránti igény van, amire meg jelenleg a népek valóban tojnak. Nyilvánvaló, ha mindenki veled azonos társadalmi helyzetben lenne, akkor akár hasonlóan is gondolkodhatna, de nincs így. Sajnos. Bár ha így lenne, akkor ki végezné azt a pár alap kiszolgáló munkatevékenységet, ami miatt a szabadság nem középkori szintű életminőségben realizálódna? Vagy inkább őskori. :K

(#81685) ubyegon2 válasza Reggie0 (#81676) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Pedig ez a dontes szabadsaga. Tudod kik nem donthetnek szabadon? A rabszolgak.

Marhaság, az átlagnépek nem dönthetnek szabadon, de még Aweriot komám sem, hiába társadalmi helyzete alapján megtehetné. Olvashattad miért nem települ át Svédországba. Akkor dönthet szabadon vagy nem?

Most is rabszolgaság van, csak éppen modernkori. Komolyan gondolod, hogy kényszeríteni csak bottal veréssel lehet? Jajjjjjistenem......

(#81684) Aweriot

Miért? Mert ezt így eldöntte a fejünk felett a politika?

Miért, ha a politika úgy dönt, hogy nem foglalkozik a járvánnyal? Ugyanígy a fejünk felett, az jobb? Neked igen, másoknak meg éppen nem jobb. Körbe is értünk.

Amúgy már reggel be akartam írni, hogy egy év elteltével kb semmi nem változott, minimális alapvédekezés mellett lehetne indítani az országokat, mert magától úgysem ül le a vírus. A fagyott tengerek alatti permafrost alól olvadnak ki az évmilliós galádságok, épp egy éve olvastam egy írást erről. Szóval használjuk ki az időnket, mert tényleg a klímaváltozás nyír ki bennünket, nyilvánvaló.

[ Szerkesztve ]

(#81686) #22743424


#22743424
törölt tag

Még 5 nap :)

(#81687) Reggie0 válasza ubyegon2 (#81685) üzenetére


Reggie0
félisten

Azt irta, hogy a csaladja miatt nem koltozott. Ez az o dontese, nem kenyszer. Van aki meg ilyen korulmenyek kozott is kikoltozik. Semmi sem gatolja meg abban, hogy igy vagy ugy dontson.

Sehol nem irtam, hogy bottal vagy veressel lehet kenyszeriteni, mert lehet bortonnel es egyeb buntetessel vagy egyeb modon, nezd meg, hogy a jogrendszer hogy mukodik. Marpedig ilyen nem jar egyikert sem. Minden mas pedig sajat dontesed. Ha te egy tenyezot felertekelsz es ez alapjan ugy csinalsz, mintha nem donthetnel, az attol meg egy dontes. Ahogy azt is, hogy mit mennyire ertekelsz.

[ Szerkesztve ]

(#81689) ubyegon2 válasza #20749568 (#81688) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Aki akar az előrébb fog jutni. Aki meg nem, az nem.

Pontosan, épp ahogyan csak káposztából tudsz töltött káposztát főzni. Azt az ökörséget most ne erőltesd, hogy más nem is kell egyikhez sem. :N

De van szabadság. Mert a szabadság az nem arról szól, hogy bármikor elugorhatsz Tahitire, hanem arról, hogy saját magad felett önrendelkezési jogod van. Az meg most nincs.

Máskor sincs, kevés kivétellel mindenki valamiképpen korlátozva van. Egyrészt azért, mert nem csak saját magadra kell gondolnod, még neked sem, hiába vagy hyperegoista. Na ugye. ;]

Bocsánat.... de én miért vagyok ilyen helyzetben? Nem azért mert a madarak összehordták.

Ez megint csak a káposzta esete, Te vagy a káposzta, hiába gondolod, hogy csak Te egyedül elég vagy bármihez is, de én aztán nem akarom lelombozni az önbizalmad. :N

Az én szabad döntésem volt, hogy nem mentem ki. Mérlegeltem, majd hoztam egy döntést.

Totál a Te döntésed volt, hogy nem megy ki a család vagy mi? Tényleg nem érted, már az se rajtad múlik, hogy ha akarnál kimehetnél Svédo-ba. Jóval kevesebb múlik az egyénen, mint szeretnéd. De majd oly bölcs leszel idővel, mint én, megérted. :D

(#81690) Kékes525 válasza Ringman (#81677) üzenetére


Kékes525
félisten

Nyal felfelé. Nem vártam tőle mást.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81692) Kékes525 válasza #22743424 (#81686) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem, 6. De mi? ;]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81693) tom_tol válasza #20749568 (#81691) üzenetére


tom_tol
addikt

Ez egy új covid szindróma. Unalom. Kíváncsi leszek mikor sorolják be a long covid tünetek közé. :DDD

(#81694) #22743424 válasza Kékes525 (#81692) üzenetére


#22743424
törölt tag

1 éves lesz a topik. Volt előtte másik is csak az törölve lett ha jól emlékszem. :)

(#81695) Ricardo


Ricardo
félisten

Ezt kicsi túlragoztátok. Szerintem az igazság félúton van. Van egy csomó olyan dolog ami tőlünk független, és abban is van igazság, hogy mi irányítjuk a sorsunkat.

Példa.
Életerős fiatalember, az egyik pillanatról a másikra önhibáján kívül (betegség, baleset) tolószékbe kerül. Az ő döntése volt hogy le akar bénulni? Nem. Voltak olyan tervei ami emiatt mehetnek a levesbe? Valószínű. Adódott egy szituáció, amire nem volt hatással, hogy ő mit akar, és nincs döntése, hiszen ha akar sem száll ki többet a kerekesszékből. Az viszont már rajta múlik, mit kezd az új helyzettel, és mit hoz ki belőle.
Nem csak rajta múlik mit ér el, hiszen, ha akarna sem lehet például magasugró. Ettől függetlenül sokminden lehet még, és lehet hogy nyit olyan irányba amire addi g nem is gondolt.

Összefoglalva:
Önámítás azt hinni, hogy az életben rajtunk múlik minden, és csak mi alakítjuk a sorsunkat. Van egy csomó olyan tényező ami tőlünk, mint egyéntől független, mégis nagyban hatással van az életünkre, és a sorsunk alakulására
Az is téves, hogy mi nem alakítjuk a dolgokat, hiszen nagyon sok múlik az egyénen.

Az igazság véleményem szerint középen van. Van egy sor dolog, ami kihívások elé állít bennünket. Ezek közül vannak olyanok is amik visszafordíthatatlanul megváltoztatják az életünk. Az viszont rajtunk múlik mit kezdünk ezekkel, és mit hozunk ki belőlük.

(#81696) Avicularia válasza Ezekiell (#81668) üzenetére


Avicularia
veterán

Nem akarsz te Európa második legveszélyesebb országába költözni

Független szervezet: Európában Svédország a második legveszélyesebb ország

(#81697) Lauda válasza Ricardo (#81695) üzenetére


Lauda
félisten

Ez így van.

Aki pedig egy önmaga által generált, egyébként nem létező világban él, annak felesleges bármi olyat írni, aminek köze van a való élethez, mert csak néz bambán.

[ Szerkesztve ]

(#81698) Parci válasza tom_tol (#81673) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem tudom. pláne úgy nem, hogy nekik nem is készült oltás. én nem korlátoznám őket.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#81699) Parci válasza tom_tol (#81693) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez nem valami kedves tőled. szerinted aki hónapokkal a covidja után időnként egy helyben ülve kap egy 120-as pulzust, ezen felül nem tud pihenés nélkül felmenni egy emeletet, de korábban heti 5x futott és kutya baja sem volt, az... behipochonderkedi magának ezeket? vagy mi a megfejtésed? mert odáig tény, hogy nagyon durva életminőség-romlást szenvedett el.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#81700) Asbee válasza Kékes525 (#81690) üzenetére


Asbee
veterán

Az még véletlen sem lehet, ezzel próbál bizalmat szerezni az embereknél, hogy fogadják el az oroszt? Ez is gond?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.