Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81252) Lauda válasza lacafaca (#81243) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen, ez aztán nagyon kell ide a topikba. Legalább raknád link mögé a baromságaidat.

[ Szerkesztve ]

(#81253) syberia válasza Asbee (#81247) üzenetére


syberia
veterán

Mi folyik itt Indiában?! :DDD

Parci: Hogy jön ide egy kezdeti fázisban lévő gyógyszerfejlesztés :F Természetesen támogatandó a hazai erőfeszítés, de jó időbe beletelik mire eljut a patikák polcaira.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#81254) Reggie0 válasza Lauda (#81252) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem olyan nagy para az, van aki a gilisztat is felszivja az orraba :D

(#81255) headhunter


headhunter
addikt

"Utolsók" várhatnak...

"...Magyarországon a COVID vakcinára várakozók száma előtted 2 589 967 és 2 912 928 (fő) közötre tehető.📅 Kiindulva abból, hogy a beoltottak száma heti 50 561 fő és a biztos oltásfelvevők aránya 38%, az első adag vakcinát várhatóan 2023. február 3. és 2023. május 4. között kapod meg.

A második oltást 2023. február 27. és 2023. május 28. között kaphatod meg..."

(#81256) Floyd80


Floyd80
addikt

Nálunk ilyen nem fordulhat elő. :DDD

More than 480 people, including several ministers and a former president, were quietly vaccinated against Covid-19 in Peru even before the country's official vaccination campaign began, says President Francisco Sagasti. Sagasti announced Monday that 487 people "took advantage of their position" to receive the Chinese-made Sinopharm vaccine early, during a televised address Monday night, reported state media Andina.

Peru Sinopharm scandal: More than 480 people vaccinated before official rollout, says President - CNN

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#81257) Ringman válasza Floyd80 (#81256) üzenetére


Ringman
nagyúr

hogy emiatt valaki lemondana?

ilyen tényleg nem fordulna elő. :)

(#81258) Lauda válasza Floyd80 (#81256) üzenetére


Lauda
félisten

Hát ha kínaival oltják őket, csak tessék nyugodtan előre állni. : DDD

(#81259) Lauda válasza headhunter (#81255) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem sok értelme nincsen ezekkel a kalkulátorokkal foglalkozni, mivel minden összetevője folyamatosan változik.

(#81260) t72killer válasza Ezekiell (#81226) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Á, már értem, miért osztották két dózisra: így spórolnak a szűkös oltóanyagon

#81256: nem értem, miért csinálták így. A kínai vakcinával szemben nagy a bizalmatlanság, ha élő adásban oltatták volna magukat a politikusok, mondván megnyugtatják a kétkedőket, akkor még népszerűségi pontokat is szerezhettek volna. Fű alatt sutyiban meg nem értem, miért nem szereztek Pfizert:F?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#81261) Floyd80


Floyd80
addikt

Izrael be is vezette a szelektálást, kicsit vicces azért történelmileg. Színház, szálloda, fürdők, fitnesz, sportesemény stb. csak zöld kártyásoknak (két oltás) lesz igénybevehető.
[link]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#81262) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Két évig is eláll a Sinopharm vakcinája

Az oltóanyag akkor lesz felhasználható, ha az NNK-ban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, mivel az oltóanyag Európán kívülről érkezik.

Galgóczi Ágnes hozzátette: ilyen vizsgálat minden oltóanyagnál megtörténik, van, ahol csak a készítmény dokumentációját nézik át, illetve bizonyos laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek. A kínai vakcinát, ha felhasználható lesz, a kormányhivatalok fogják eljuttatni a háziorvosokhoz.

Kérvényezték a Janssen vakcina európai engedélyeztetését

Az amerikai cég holland leányvállalata által gyártott Janssen vakcinájából egy dózis is elég lehet a Covid elleni védelem kialakításához, a tesztalanyok 96 százalékánál egyetlen adag is növelte a semlegesítő antitestek koncentrációját.

Japánban nincs elég injekciós tű, többmillió adag Pfizer-vakcnia veszhet kárba

[ Szerkesztve ]

(#81263) Coyot válasza Asbee (#81242) üzenetére


Coyot
őstag

Most leírtad kb ugyan azt mint én kioktató hangnemben, és sikerült elsiklani a lényeg felett? :DDD Ez a mindegy mit írok csak megmondjam a frankót fórum behaviour behalok rajtatok, vagy mindegy csak az utolsó szóra hajtasz? :D

Amit mondtam kb minden városi körülményt élő ember így élt meg. És igen baszki home office-ban voltak fél éven keresztül mindenki akinek picit is lehetett, sőt akinek nem és nem volt rá szükség otthon maradt köteleőzen és pont. Plusz ők gyártják az oltást és adják be mindenkinek.

Az hogy szerinted mert sokan vannak ott nem lehet hogy fél évig be voltak zárva az max a véleményed amit úgy adsz elő mint valami szentgrált vagy mint syberia az ivermectint...

Én meg azért próbálom elmesélni mit hallottam, mert 10 fejlesztőm van kinn és elég sokat meséltek a helyzetről. Náluk januárban már 2 napos lakoldalmak voltak kérlek, aminek az oka az, hogy fél évig szigórubban vették.
Ez az amit nem sikerült megértened, hogy ennek az az okozata, hogy lazaságos videó van 26-ról, hogy előtte fél évig kuss a nevük, nem tudom már jobban és érthetőbben leírni csak neked.

És igen elsiklottál megitn a lényeg felett, de leírom egy négyszavasban is, "hammer and the dance". Vagy írjam hogy lazítás-szigorítás? Nem értem miért feldolgozhatatlan az, hogy bezárnak majd ha lehet nyitnak kicsit aztán ha szar lesz a helyzet megint a rendőr basz agyon gumibottal ha kimész az utcára. Ehhez képest amit te írtál az hangulatkeltésre jó de legalább nélkülöz minden lényegi infót. Ellenben ítélkezik, várjál nem vagy te fideszes? ;]

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#81264) Asbee válasza Coyot (#81263) üzenetére


Asbee
veterán

Látszik, hogy fogalmad sincsen az indiai viszonyokról , milyen àllapotok, életmód beli különbségek vannak. Nagyvárosokban is hogyan élnek. Azért mert az informatikus otthon home officeban melózik, ez nem azt jelenti, mindenki ezt teszi és tette. Úgy tűnik ezt nem sikerül megértened, a média, youtube pedig nem hiteles. Szóval akkor home officeban volt az ország, az utcán meg a rendőr verte őket és szépen fokozatosan nyitottak. Hát nagyon nem, igaz hogy van ilyen ezt nem tagadom.
Nem tudom a fidesz hogy jön ide. Esetleg te is valami fideszfóbiás forradalmár vagy? Túl sok a home office?

[ Szerkesztve ]

(#81265) t72killer válasza Floyd80 (#81261) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"A következő fázisban az oltást nem felvevőknek 15cm átmérőjű sárga csillagot kell viselni a külső ruházaton jól láthatóan rögzítve..."

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#81266) Coyot válasza Asbee (#81264) üzenetére


Coyot
őstag

Mint írtam elég sokat meséltek az elmúlt fél évükről, és ahogy írtam feljebb ami felett megint ügyesen sikerült elsiklani, elég szigorúan otthon voltak tartva, segítek mert szeirntem túl sok neked már a karakter: "fél évig szigórubban vették." Ezt ők mesélték akik ott élnek, nincs okom ezt kétségbe vonni, akkor sem ha Asbee kurvaokos a koronatopicban.

Ha elkezdesz azon lovagolni, hogy igen van oylan munka amit nekik is el kellett látniuk, nyilván de nem is azt írtam hogy mindenki home office ba volt még a hentes is, idézze magam vagy elolvasod magadtól újra?

Nem vagyok amugy sem home offiszban, sem vagyok forradalmár, de ahogy viselkedsz itt egy elég jól illeszkedő mintát mutat... bocs.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#81267) Asbee válasza Coyot (#81266) üzenetére


Asbee
veterán

Már 2x írtam, biztos az elemi kimaradt, azért nem érted, nézz utána hogyan éltek az elmúlt időszakban és élnek most is. Milyen tömegek, csoportosulások vannak és voltak. A tény az tény hiába Coyote a kurvaokos itt, meg meséltek neki ezt azt. Ha neked a tények nem értése fideszre utal, akkor vannak bajok. Szerinted a kutatók is miért vizsgálják , tartják kérdésesnek miért csökkent így le? Biztos nekik nem meséltek a home officeosok. Vagy lehet ők is tudják valójában mi ment és megy....

[ Szerkesztve ]

(#81268) Coyot válasza Asbee (#81267) üzenetére


Coyot
őstag

"Már 2x írtam, biztos az elemi kimaradt, azért nem érted"
Ez biztos a kimoderált hsz-ben volt mert sajnos nincs meg. :( :D
Leírtam, hogy mit meséltek az ott élők. Ők hogy látják, és nem, nem voltak csoportosulások majd fél éven keresztül, saját bevallásuk szerint sem. Szóval a tény igen tény, csak nem sikerül felfognom hogy mit nem értesz és miért kötekszel ennyire? Szerintem továbbra sem hihetelen hogy bezárás után + jól átfertőzödve lementek a számaik.

Ja és oltanak is ezerrel, ha kell vakcina csak indiáig kell utazni, igaz azt nem tudták miféle - nem nekünk való hely az :DDD

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#81269) Csatravi


Csatravi
senior tag

Koronavírus: soron kívül megkaphatják az oltást a magyar raktárosok
Sorból kilép, előrejön...... aztán a sor végére visszaszalad ha meglátják a kínai betűket?

(#81270) Lauda válasza Floyd80 (#81261) üzenetére


Lauda
félisten

Nem tartom kizártnak, hogy nálunk is lesz ilyen megoldás.

(#81271) Lauda válasza Ringman (#81072) üzenetére


Lauda
félisten

Mi a furcsa azon, hogy a háziorvos hűtőtáskával és jégakkuval megy az oltásért?

A Telex által megkérdezett háziorvosok nem is értették a felháborodást: egyrészt teljesen elterjedt módszer, hogy az influenzaoltást vagy a gyerekek kötelező védőoltásait így szállítják, másrészt többen azt mondták, hozzájuk eleve futár vitte ki a koronavírus elleni vakcinát és a hozzá való fecskendőket is.

Namost vagy ner lovagokat kérdeztek meg véletlenül, vagy ez tényleg így működik.

(#81272) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Jön a Johnson & Johnson vacinája. Egy oltás elegendő a 66%-os védettség eléréséhez.
Második oltásra nincs szükség és nem is változtat az oltóanyag eredményességén.

Látatlanból rendeltük meg annak idején. De jó, legalább lesz nyugati alternatívája az orosz és kínai változatoknak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#81273) goldnarmz


goldnarmz
aktív tag

Sógorom már mindkét oltást megkapta (egészségügyi dolgozó), a másodikat ~2 hete, és most lett pozitív a tesztje. Jópárszor tesztelték már az elmúlt egy évben, mindig negatív lett.
Ennyire hatékonyak ezek a szuper vakcinák? :U

[ Szerkesztve ]

(#81275) radi8tor válasza goldnarmz (#81273) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

90% feletti hatékonyságú, tehát <10% esetén nem véd.

⭐ Stella

(#81276) bulikavagyok válasza goldnarmz (#81273) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Igen, ennyire. Nincs 100%-os hatékonyságú vakcina.

(#81278) mozso válasza goldnarmz (#81273) üzenetére


mozso
senior tag

Vannak tünetei?

Én megértésem eddig: oltás után is el tudod kapni, de nem leszel beteg vagy nem lesznek komolyabb tüneteid.

(#81279) Lauda válasza goldnarmz (#81273) üzenetére


Lauda
félisten

Nincs összefüggés a vakcina és a pozitív teszt között. A beoltott is megfertőződhet, csak enyhébb lesz a lefolyása és kevésbé fertőz tovább.

(#81280) radi8tor válasza Lauda (#81279) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És máris nincs értelme kivételezni a beoltottakkal. :)

⭐ Stella

(#81281) goldnarmz válasza mozso (#81278) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Egyelőre nincsenek tünetei. De az egész család pozitív lett, és van, aki elég sz@rul van.
Megmondom őszintén, hogy nem nagyon vagyok benne a témában, igyekszem minél kevesebbet idegelni magam a vírus kapcsán..
Bocs, hogy csak úgy becsörtettem, de eléggé felb@sztam az agyam, hogy az egyetlen ismerősöm, kiről tudom, hogy mindkét oltását megkapta, most pozitív tesztet produkált.
Tehát az oltott is fertőzhet tovább. Ezt nem tudtam... :U

#81280 radi8tor: pont ugyanez jutott nekem is eszembe... :(((

[ Szerkesztve ]

(#81282) Lauda válasza radi8tor (#81280) üzenetére


Lauda
félisten

A beoltottakat gond nélkül "összeeresztheted" a már említett okok folytán.

(#81283) Dottorei válasza Lauda (#81279) üzenetére


Dottorei
tag

...pedig rendre így reklámozták orbánék (mintha taszítaná vazze :D )...jelen állás szerint életünk végéig szurkálni kell magunkat ha nem találnak ki valami jobbat

[ Szerkesztve ]

(#81284) Fire/SOUL/CD válasza Hieronymus (#81272) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ahogy olvasom J&J-ről, akkor ez kb. a Szputnyik Light-al megegyező vakcina.

radi8tor 81274 :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#81285) Csatravi válasza goldnarmz (#81273) üzenetére


Csatravi
senior tag

Az hogy a nyálkahártyán kimutatható lett a vírus jelenléte az nem jelenti azt, hogy a vakcina nem ér semmit. A felületen mutatták ki a vírus jelenlétét. Ahhoz hogy ott se lehessen kimutatni ahhoz nem oltás hanem szkafander meg spec ruha kell.

(#81286) Lauda


Lauda
félisten

Korábban volt itt egy hipotézis arról, hogy az oltó orvos felelős lehet, ha gond van a vakcinával. Az influenzával kapcsolatban találtam:

Ki vállal felelősséget az oltás biztonságáért?
A védőoltásokkal kapcsolatban előforduló nem kívánt eseményeket a területileg illetékes egészségügyi hatóság minden esetben kivizsgálja. Az influenza elleni védőoltással kapcsolatban a termékfelelősség a gyártót, a védőoltás szakszerű alkalmazásának felelőssége az oltó orvost terheli.

Az orvos csakis a szakszerű beadásért felel. Ha a vakcina bármilyen problémát okoz, amiatt a gyártó tehető felelőssé.

(#81287) radi8tor válasza goldnarmz (#81281) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Amit el tudok képzelni, hogy nem 2 héttel a második után fertőzte körbe a családot, hanem valamivel előtte.

⭐ Stella

(#81288) radi8tor válasza Lauda (#81286) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Covid vakcina esetén ez nem így van.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#81289) lacafaca válasza Lauda (#81286) üzenetére


lacafaca
őstag

jelen esetben a sóhivatalé a felelősség :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#81290) Lauda válasza radi8tor (#81288) üzenetére


Lauda
félisten

Szerinted nem így van, vagy van a kijelentésednek hivatalos alapja?

(#81291) Drizzt válasza Lauda (#81282) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nem, mert az nem zarhato ki, hogy tomegevel megfertozik egymast, s utana szethordjak mindenfele a nem oltottak kozott.
Ez a megoldas csak akkor mukodne, ha az oltottak utana nem oltottakkal nem talalkozhatnanak.
En tovabbra is tartom, hogy a kezdeti oltas idoszaka lesz a legproblemasabb idoszak. Akik be vannak oltva, magasrol szarni fognak mindenki masra, emiatt meg van esely, hogy sokkal gyorsabban terjedjen a jarvany, mint elotte.
Ok, egyaltalan nem biztos, hogy igy lesz. Ez csak egy az eshetosegek kozul. Van csomo egyeb tenyezo, ami kiolthatja ezt a hatast.

I am having fun staying poor.

(#81292) Csatravi válasza goldnarmz (#81281) üzenetére


Csatravi
senior tag

"Egyelőre nincsenek tünetei. De az egész család pozitív lett, és van, aki elég sz@rul van."

Honnan tudni, hogy ki volt az első aki megfertőzte az egész családot? Valaki becipelte és végigfertőzött mindenkit. Az oltott is beszipákolt belőle neki viszont már az oltás miatt van egy bizonyos védettsége.

(#81293) Asbee válasza Lauda (#81290) üzenetére


Asbee
veterán

Volt erről régebben valami hivatalos, hogy nem vállalnak.

(#81294) lafaty80 válasza lafaty80 (#80723) üzenetére


lafaty80
őstag

Látom vagy érdektelenség miatt vagy mert átsiklott rajta mindenki, kérdezném, hogy erre valaki valamit?
Közben kicsit kutakodtam, de még jobban belevesztem. Van a hatékonyság és a hatásosság ugye. Van ahol külön veszik ezt a kettőt, és van ahol összemossák, egyként kezelik.
Ha jól értem, akkor a hatékonyság ez esetben mutatja azt hogy mondjuk 100 emberből, aki ki van téve covidnak azonos körülmények között, mennyi kapja el. (100-ból 10 -> 90%)
Az elkapottak esetében pedig a hatásosság mutatná meg, hogy mire számítson a lefolyás tekintetében. Ugye erről eddig 9x százalék feletti számokat dobáltak be. De erről nincs hivatalos infó, vagy van?
Vagy a hatékonyság = hatásosság? :F

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#81295) radi8tor válasza Lauda (#81290) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze hogy van, nem én álmodtam meg. A kormányok vállalják a felelősséget jelenleg a vakcinákért.

⭐ Stella

(#81296) lacafaca válasza radi8tor (#81295) üzenetére


lacafaca
őstag

kormányok vállalják khmmm :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#81297) Lauda válasza radi8tor (#81295) üzenetére


Lauda
félisten

Hát ez így khmmmm..... :D (forrás nuku) És azt sem írtad igaziból, hogy melyik nem így van covid oltás esetén. A lényeg itt az lett volna, amivel fel is vezettem a kommentem, hogy az oltó orvos felelős-e a vakcina által okozott problémákért.

[ Szerkesztve ]

(#81298) radi8tor válasza lacafaca (#81296) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

"A termékfelelősségre vonatkozó uniós szabályokkal összhangban a felelősség továbbra is az adott vállalatot terheli. Az oltóanyag-fejlesztés szokatlanul rövid időtartama miatt a gyártók által vállalt potenciális kockázatok ellensúlyozása érdekében azonban az előzetes piaci kötelezettségvállalások előírják a tagállamok számára, hogy az abban meghatározott bizonyos feltételek mellett kártalanítsák a gyártókat az esetleges felelősségvállalásokért."

⭐ Stella

(#81299) Lauda válasza radi8tor (#81298) üzenetére


Lauda
félisten

Tehát ugyanúgy a gyártó a felelős, csak a károkat átvállalják a tagállamok.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/qanda_20_1662

A termékfelelősségre vonatkozó uniós szabályokkal összhangban a felelősség továbbra is az adott vállalatot terheli. Az oltóanyag-fejlesztés szokatlanul rövid időtartama miatt a gyártók által vállalt potenciális kockázatok ellensúlyozása érdekében azonban az előzetes piaci kötelezettségvállalások előírják a tagállamok számára, hogy az abban meghatározott bizonyos feltételek mellett kártalanítsák a gyártókat az esetleges felelősségvállalásokért.
A Bizottság az oltóanyag-stratégia végrehajtása során mindvégig egyértelművé tette, hogy nem hajlandó kompromisszumokat kötni a gyógyszerek forgalomba hozatalára vonatkozó hatályos szabályok alkalmazásával kapcsolatban. Ez az elv változatlanul érvényes minden olyan kártalanítási záradékra, amelyről a Bizottság tárgyal.
Következésképpen a felelősségvállalásra és a kártalanításra vonatkozó rendelkezések semmilyen módon nem változtatják meg a vállalatokra háruló azon, szabályozásból eredő terhet, hogy bizonyítsák termékeik biztonságosságát és hatékonyságát.

[ Szerkesztve ]

(#81300) lacafaca válasza radi8tor (#81298) üzenetére


lacafaca
őstag

én tudom ezt tee...amiatt köhécseltem, hogy addig álljál féllábon

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.