Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80051) natë válasza Asbee (#80048) üzenetére


natë
nagyúr

Güntner Nagyszeben. Covid gócpont, több halottal. Bezárt, ha jól emlékszem 1 hónapra. Tudom Románia, de testvér gyár.

[ Szerkesztve ]

(#80052) Asbee válasza natë (#80051) üzenetére


Asbee
veterán

Már mondtam, 1-1 példát mindenre lehet hozni, pl német húsüzem. Ettől még nem ez a jellemző.

[ Szerkesztve ]

(#80053) Drizzt válasza t72killer (#80042) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ezzel a linkkel mit akarsz megcafolni? Ausztralia vedekezese gyakorlatilag az egyik legjobb, meg ha ilyen pici lyukak azon is vannak. De torekves is van ra, hogy befoltozzak. Nem tagadas, meg kicsinyites megy hibak eseten, hanem felelos cselekves.

I am having fun staying poor.

(#80054) lacos001 válasza #20749568 (#80033) üzenetére


lacos001
senior tag

Valahogyan nem látom azt a sok melletük álló hozzászólást a neten...

Kicsit olvasgathatsz... Bund und Länder einigen sich auf eine Verlängerung des Lockdowns
Kretschmann faces oldalán ezt linkelte...Vhonnan rémlik, hogy Novemberben is ez volt a tartalma a megmagyarázásoknak :(((
Kapja a savat eléggé..

Pl:
"Ihre Entscheidungen sind absolut untragbar! Und Ihre neueste Ausgangssperre eine absolute Unverschämtheit 😡😡😡! Sie wissen genau, dass auch diese vor Gericht nicht standhalten wird, vertrauen aber darauf, dass erst nach Fasching eine Aufhebung seitens des Gerichts erfolgen wird! Unrecht wird nicht zu Recht, auch wenn Sie es wiederholen! Eine Inzidenz über 50 bereits als "Hotspot" zu bezeichnen, nachdem sie noch vor kurzer Zeit strengere Maßnahmen ab einem Wert von 200 festlegten, ist ein Schlag ins Gesicht und macht Sie unglaubwürdig! Mitte März sind Wahlen und ich hoffe sehr, dass viele nicht vergessen haben, mit welchen Mitteln Sie selbstherrlich regieren! 😡😡😡"

Válasz...
"Hallo, wie Sie sicher mitbekommen haben, hat sich durch das Auftreten und die Verbreitung der Virusvariationen die Lage grundlegend geändert. Auch haben wir aus dem Lockdown-Light gelernt, dass die Zahlen viel zu hoch angesetzt waren und wir zu spät entschlossen gehandelt haben. Es wäre doch leichtfertig, wenn wir diesen Fehler jetzt wiederholen und damit den Lockdown noch mehr in die Länge ziehen, finden Sie nicht auch?"

És reagált ugyanaz
"Nein, es hat sich durch die Mutationen nichts relevantes verändert! Die Letalität ist nicht erhöht, die meisten haben weiterhin einen milden Verlauf, unser Gesundheitswesen ist nicht überlastet, und wenn Sie es in einem Jahr nicht geschafft haben, die Schwachstellen des Systems (Personalmangel im Gesundheitswesen und in Gesundheitsämtern, fehlende Digitalisierung), die Ihre angebliche 50 rechtfertigte, nicht beheben konnten, haben Sie gezeigt, dass Sie nicht in der Lage sind, ein Bundesland in Krisenzeiten herauszuführen. Sie haben keine einzige Schwachstelle abgebaut!"

Ez csak az első, ami megjelent nekem...
Sztem gyilkolnának ha tehetnék. ;]
Na átfutom ezt a több, mint 1K hszt.

[ Szerkesztve ]

(#80056) viharhozo


viharhozo
addikt

Na, a 70 eves aposomat behivtak a hetvegere. Nem kronikus beteg, ezert a Szputnyikot kapja. A haziorvos szervezi, de korhazban oltanak.

Kozben a zuhanyhirado szerint a fegyvereseknel alig akarnak oltatni, ezert nagyon gyorsan ugranak tovabb a tobbi allami alkalmazottra.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#80057) Amur válasza t72killer (#80042) üzenetére


Amur
addikt

Igen, Koreát említettem is, de náluk is volt egy jókora visszaugrás, korán engedték el, igaz utána megint bekeményítettek, komplett városokat zártak.
#80036 Drizzt
Ausztráliát mindig elfelejtem, pedig ők tényleg Colombo-s kontaktkutatással, utolsó fertőzöttet is karanténba vágva tényleg a legjobb példa talán a világon.
De tény hogy a legtöbb európai ország már egyik példát sem tudná követni, mert a fenti két ország pont azt csinálta jól, hogy az elején megfogta, mikor még kevés fertőzött volt, és soha nem is engedte hogy sok legyen.
Ez egyébként a mintaszerű viselkedés egy világjárványban.
Európa és amerika a full negatív példa ahol a politikai érdekek és a gazdasági haszonszerzés háttérbe szorította a logikus, szakértő gondolkodást.
Koreában és Ausztráliában nem is gondolom hogy gazdasági hatása olyan közvetlen lesz mint itt.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#80058) viharhozo válasza forumpista (#79976) üzenetére


viharhozo
addikt

Sztem meg tokeletesen megmutatjak, mi tortenik akkor, ha kinyitod az orszagot. A nemet es magyar csak azert van ott, h legyen ket pelda, ahol nem volt lazitas az unnepek alatt. A portugal grafikon onmagaban mindent elmond.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#80059) viharhozo válasza #20749568 (#79972) üzenetére


viharhozo
addikt

Sajnalom, de a hozzaszolasaidrol az az elmeleti fizikus jut eszembe, akit ehen halva talalnak egy erintetlen konzervvel es egy cetlivel a kezeben, amire annyit irt, h "Tegyuk fel, h a konzerv nyitva van."

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#80061) S e t h


S e t h
nagyúr

A török vakcináról van vmi hír?
Nem tudom mi volt az a pusmus pár hete, hogy a két diktátor már egyezkedik egymással, de azért na, kebabon kívül mást onnan nem engedek a testembe.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#80062) adalbert1 válasza Parci (#80014) üzenetére


adalbert1
veterán

Mondjuk ha jól számolom, akkor a 2 kg az 4000 db 500mg-os Aspirin, így az évi kb. 10 elfogyasztott szemmel várhatóan nem ez lesz a szűk keresztmetszet az életemben :), de jó tudni.
Vannak még ilyen nem túl közismert, de hasznos ökölszabályok (ez szerintem tök érdekes volt)?

(#80063) bigdady válasza Amur (#80057) üzenetére


bigdady
nagyúr

Tegyük hozza Ausztráliában nyár van süt a nap, ezért is hagyja nagyobbrészt békén a szaharai országokat is, és pl. Brazíliában is kirajzolódik, hogy hol mekkora a napi átlagos felhőborítottság, mert azt mutatja a koronavírus-térkép is ugyanis a vírus terjedésének gátlásához az erős, közvetlen napfény jól jön. Ugyanezért nem terjed 2000 m felett se, ahol az erős UV szépen lepörköli, mert az erős, közvetlen napfényt a kórokozók nem bírják, minél apróbbak, annál inkább nem bírják, a vírusok főleg nem bírják (amit a biológiai fegyverekben úgy old meg az ember, hogy a vírustartalmú aeroszolhoz UV/fényvédő és stabilizáló faktorokat kevernek, az átlagember sose gondolná, hogy a naptej hadászati jelentőségű alapanyag)

[ Szerkesztve ]

(#80065) bigdady válasza #32839680 (#80064) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nálunk egy helyen 12-en dolgoznak, már csak hárman nem voltunk. Mondjuk első körben 5 nem tudott róla csak teszteltek egy pozitív miatt mindenkit. Senkinek nem lett semmi baja végül a legrosszabb is csak nyomta az ágyat pár napig. 30-55 korosztály. Maga a cég kb 3000 fő (Home off kb 25%) ebből tavaly tavasz óta 221 pozitiv volt kórházba senki nem került.

[ Szerkesztve ]

(#80066) natë válasza #32839680 (#80064) üzenetére


natë
nagyúr

Nálunk is ue van, mégis...igaz ez nagy cég.

(#80067) t72killer válasza Parci (#80047) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

szúrás előtt kéne tudni, hogy valaki hajlamos-e az ilyenre, mert ez így oroszrulett. MMR-t évente többmillióan kapnak mégis kevesebb a komplikáció.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#80068) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Oxford Covid vaccine has 10% efficacy against South African variant

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#80069) Rage47 válasza t72killer (#80068) üzenetére


Rage47
veterán

Ha esetleg megkaptad ezt az oltást már és ide is betör az afrikai vírus, akkor ha kapsz egy Pfizert vagy Modernát, azok védenek? Vagy nem lehet gyakran felhalmozni a vakcinákat magadban?

(#80070) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Egész eddig minket elkerült a covid a munkahelyen, csak kollégák voltak karanténban a gyerekeik miatt összesen 3-an, de negatív teszttel jöttek vissza.
Múlt szombaton tűnt el egy kollégának a szaglása, most hétfőn szólt a dokinak, tesztelték, pozitív lett, és 15.-ig van karanténban. Bekérték a kontaktjait, tegnap a cég elvitte őket tesztelésre, de már nem jöhettek vissza, ők a teszteredményre várnak, de karanténba rakták őket. A felesége pedig + további 10 nap karantént kapott, mert egy házban lakik vele. Kollégának onnan indul tehát, amit bemondott, hogy szombaton már nem volt szaglása.
5 embert vitt el a cég tesztelésre tegnap, azoknak még nincs eredménye. 2 ember meg külső cégtől dolgozott mellette, őket is tesztelik.
Én egy 2-3 órát voltam a közelében, beszélgettünk is előtte való nap (pénteken), mielőtt elment a szaglása, de engem nem tesztelnek. Előtte két nappal még reggel találkoztam vele, az előtt meg múlt hét hétfőn. (5 nappal a szaglása elvesztése előtt).
Az egész onnan indult el, hogy a helyi óvodában egy óvónő elkapta, és a csoportjából hazaküldték a gyerekeket. Több gyerekről kiderült azóta, hogy pozitív, valszeg kolléga is a gyerekétől kapta el.

(#80071) radi8tor válasza Rage47 (#80069) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

1 éven belül nem oltanak újra.

⭐ Stella

(#80072) Stanlee válasza lacos001 (#80054) üzenetére


Stanlee
őstag

Most a mutacio a mumus es ami mutacio nelkul eleg volt, az mutacioval mar nem eleg. OMFG. Mutacio volt, van es lesz. A nepet meg az angol mutacio talan erdekelte, de szerintem a tobbseg mar csak legyint, ha van valami ujabb orszagbol jott valtozat. Igazabol mar en se foglalkozom vele, hogy hol milyen mutacio van es az eppen mennyire fertozo.

A tegnapi nagy osszeroffenes elott olyan arcok kerultek elo a fiokbol, akikrol meg eddig en nem is hallottam. A kedvencem o: "Deutschlands oberste Amtsärztin Ute Teichert lehnt es ab.." eddig en errol a norol nem is tudtam, hogy letezik, pedig a frontvonalban dolgozo Gesundheitsamt-ok fovezere. Eddig nem volt kedve felszolalni. Ranezek, es tudom, hogy azert nem megy elore a digitalizacio, mert mar o sem akarja. A tipikus Beamte, aki 5 peldanyban irat ala, pecseteltet le egy papirt, ha valakinek az alairasa hianyzik, vagy nem jo helyre irta ala, akkor minden indul elolrol. egy ceruza megvetelehez hetek az elokeszulet.

Kretschmann meg jobb lesz, ha nyugdijba vonul. Kevesebb mint 1 honap a valasztasig, en nem latom azt a nagy kampanyt a sajtoban, de nem en vagyok a fo celkozonseg.

NRW-ben meg elkapaltak a bolt elotti parkoloban a maszkhordast. Nem is baj, ertelme nem is volt sok...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#80073) Parci válasza Stanlee (#80072) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"A tipikus Beamte, aki 5 peldanyban irat ala, pecseteltet le egy papirt, ha valakinek az alairasa hianyzik, vagy nem jo helyre irta ala, akkor minden indul elolrol. egy ceruza megvetelehez hetek az elokeszulet."

bár az egész német szitu itthoniként gondolkodva messze felülreprezentált a topikban, időről-időre olvasok valami érdekeset. most például ezt, mindig öröm tudni, hogy a posztszocialista adminisztrátor-néni, a vérbeli bürokrata, aki teljesen öncélúan, sosem a megoldást keresve, hanem ügyekben és iratokban gondolkodva a halálba szivat akár éveken át, nem csak nálunk létezik!!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80074) Parci válasza S e t h (#80061) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van török vakcina előrehaladott állapotban?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80075) Parci válasza adalbert1 (#80062) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

biztos van, de nem jut eszembe most. de mindig igaz, hogy gyógyszert csak indokolt esetben szabad szedni, amikor viszont indokolt, akkor jót és jókor.

például egy gyomorfekély para és nem könnyű kijönni belőle, ha már felborult az egyensúly. egy protonpumpa-gátló kúra ilyenkor megváltás, mert időt ad a regenerációra. úgy amúgy viszont ez egy "méreg", kerülni kell, tehát, a regeneráció után fenn kell tartani az egyensúlyt a megfelelő étkezéssel arra a maradék 30-40 évre, nem pedig megint chipset zabálni pizzával, aztán bedobni a következő pantoprazolt.

na, mára ennyi :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80076) Parci válasza t72killer (#80068) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"The small study in 2,000 people aged 31"
(persze ez újságírói hülyeség, nem csupa 31 éves volt, hanem ennyi volt az átlag életkor)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80077) csƵ válasza #20749568 (#80033) üzenetére


csƵ
őstag

Majd, ha lemegy 35 közelébe, akkor meg lejjebb viszik 15-re. Így megy ez.

(#80078) Lauda válasza Parci (#80074) üzenetére


Lauda
félisten

A legelőrehaladottabb is csak a második fázisnál tart. [link] Gondolom pár hét múlva már oltanak ezzel is itthon....

(#80079) Stanlee válasza Parci (#80073) üzenetére


Stanlee
őstag

"posztszocialista adminisztrátor-néni, a vérbeli bürokrata" :D

Baratnom amikor az egyetemen dolgozott a tanulmanyi osztalyon, minden heten jott a Beamtenblatt vagy mi, mindenkinek ra kellett szignoznia, hogy elolvasta, majd precizen, az erre kijelolt helyisegben archivaltak 10 evre az ujsagot. Viccen kivul, tenyleg volt egy kulon szoba csak ezeknek a kozlonyoknek fenntartva, 2017-ben.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#80080) Parci válasza Stanlee (#80079) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az a vicc, hogy itt a vadkeleten néha még működik, hogy az ember finoman megkérdezi, hogy papírt akarunk szaporítani vagy megoldani a problémát? és aztán ötszáz szabályt áthágva páff, meg lehet oldani, majd utólag lepapírozni egyszerűen. sejtem, hogy az überprecíz németeknél ez már nem megy, ott "a szabály az szabály".

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80081) seolwon


seolwon
tag

Igaz nem összehasonlítható, de az egyik ország oltásban jóval előbb jár a kettő közül.
Én nem tudnám ez alapján eldönteni, hogy melyik az. Mást kellene néznem, túl korai?

[ Szerkesztve ]

(#80082) Parci válasza seolwon (#80081) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elég sok dolog befolyásolja a járványgörbét. az oltás ezek közül egy. viszont beoltott (védett) az első szuri után egy hónappal lesz valaki, még mindig elég korai nézegetni ezt. majd márciusban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#80083) Kékes525


Kékes525
félisten

[Bele lehet halni a COVID-vakcinába? IGEN, de...]

"Mi a helyzet a Pfizer kapcsán észlelt súlyos allergiás reakcióval? Tényleg okozhat halált egy oltás? Ezekről beszélek, őszintén. Hazánkban a történelem során sok orosz vakcinát kaptak a magyarok, de sok vakcinát aztán Magyarországon gyártottak, és azokkal oltották be főként a gyerekeket."

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80085) Ricardo


Ricardo
félisten

Közebn szépen csendben emelkednek az itthoni számok. A hivatalos friss fertőzöttek száma erősen megugrott. A mai szám: 1862/97 fertőzőtt/ elhunyt [link]

A halálozás kb mennyi idővel szokta követni a fertőzésszám változását?

(#80086) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

gyógyszert csak indokolt esetben szabad szedni, amikor viszont indokolt, akkor jót és jókor.

Messziről is lerí rólad, hogy igazi orvosi család sarja vagy! Ennél esszenciatívabb definiálása nem létezik a kémiai orvoslásnak. :R (csoda, ha idejár fél ország, hogy mit szedjen a nyavajájára?)

Érdemes lenne az Összefoglalókba is megörökíteni fenti alapvetést.

(#80084) Aweriot

A dokumentumok szakszerű kezelése pedig igen fontos dolog, a porosz népek jól kitalálták! Maga a hétpecsétes titok gyakorlatilag egy létező valami volt még aktív koromban is, nálam volt anno a hitelesítő fémpecsét!

[ Szerkesztve ]

(#80087) natë


natë
nagyúr

A köhögés meddig jellemző? Naponta 1-2 alkalommal van, olyan, mintha csiklandozná valami a torkom meg a légcsövem, amiatt köhögök. Nem vészes, csak nem kellemes.

(#80088) daneel_hu válasza Ricardo (#80085) üzenetére


daneel_hu
addikt

Két hét

(#80089) [CS]Blade2 válasza seolwon (#80081) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ez Izrael és MO.

Szerintem a legnagyobb probléma a fertőzöttek tesztelésében itt az lesz, hogy az oltottak is ugyanúgy elkapják, és a pálcikán ott lesz a vírus.

A halottak számán viszont idővel jelentkeznie kell, hogy van kb. 2.000.000-3.000.000 ember, aki már nem igazán tud belehalni. Ellenben még bőven van, aki meg igen, és, hát valszeg lesz is.
Főleg az olyan országokban, mint pl. az EU-s országok, hogy nem lesz kötelező az oltás.
Bár ki tudja, hogy mit mutat majd, amikor valaki már 10. alkalommal fogja elkapni. Egyre jobban megbirkózik fele az immunrendszere, vagy épp ellenkezőleg, gyengíti, mindig hoz valami szövődményt, és idővel csak-csak belehal.

(#80091) bigdady válasza [CS]Blade2 (#80089) üzenetére


bigdady
nagyúr

Persze hogy elkapják ez nem is kérdés, a vakcina a betegség lefolyásától véd

(#80092) radi8tor válasza natë (#80087) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nincs olyan hogy jellemző. Van aki egyáltalán nem köhög, van akit a fulladás kerülget. Attól függ mire húzódik rá

⭐ Stella

(#80093) Stanlee válasza bigdady (#80091) üzenetére


Stanlee
őstag

Csak ezt kell megertenie a politikusnak is, amit irsz, hogy nem szabad a pozitivsagra rameredve nezni es varni, hogy csokkenjen a szamuk.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#80094) lacos001 válasza Stanlee (#80072) üzenetére


lacos001
senior tag

Az, a mutáció a minden. Még itt sincs, de az Ro-t feltornássza majd az előrejelzések szerint 0,3al... Igen, 0,3 van irva. :D

Azért az ilyen kérdésekkl kapcsolatban sem ártana felvilágositást adni a jónépnek..
Bár, kapott választ...

"Und was ist mit all denen,die vor dem Lockdown in €450 Jobs gearbeitet haben und seit Monaten NICHTS mehr verdienen?????"

"....für die Finanzhilfen ist die Bundesregierung zuständig. Ob es hier einen Ausgleich für nicht versicherungspflichtige Tätigkeiten gibt, müssten Sie dort erfragen.
- Redaktion Staatsministerium"

Ennyi.

Tegnap feleségemre ráirt egy ismerőse, hogy magyarázza már el neki, miért is csökken a Kurzarbeitgeldje.
Eddigi összeghez képest 600€val kevesebb....
Majd biztosan előjön valamikor szeptember környékén ennek is a megoldása....

Engedd el az egészet.
Mutáció, erekció, kalkuláció, analizáció...minden van bammeg a sok süket vaker mellett.

(#80095) natë válasza radi8tor (#80092) üzenetére


natë
nagyúr

Én messze vagyok a fulladástól, csak néha jön rám, inkább a felső légutakban érzem

(#80096) Asbee válasza radi8tor (#80092) üzenetére


Asbee
veterán

Hát igen, teljesen másképpen reagál mindenki. Munkatársam hányt 2 napig, egy kis hőemelkedés mellé, meg enyhe fejfájás. Aztán covid volt az is.
Tegnap volt a háziorvosomnál egy 40-es évek beli, letelt már a karanténja. Semmi extra tünete nem volt, de szólt hogy vizsgálják meg, mert elkezdett fulladni, kettőt lép elfárad. Véroxigén 53-as szaturáció, hívták is a mentőt a rendelőbe. Igaz még haza akart menni.

(#80097) attiati válasza [CS]Blade2 (#80089) üzenetére


attiati
veterán

Ilyen ez, ha az ember sok covid görbét nézeget :DDD

Mint középsuliban a vaktérkép :)

Egyébként felvet egy másik kérdést: történetesen az oltás biztos feljogosít majd az utazásra?
Aki oltva utazik, az védett. De tőle nem védett a befogadó ország.

[ Szerkesztve ]

(#80098) ubyegon2 válasza #20749568 (#80090) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Azzal, hogy döntésképtelen, baromi széles hierarchián belül kell mozogni, ahol a munkavállalók basznak dolgozni, mert de facto kirúghatatlanok

Ez valóban gond szinte mindenütt, talán skandinávoknál vannak annyira kevesen a közszolgák, így ott a bürokrácia is élhető szintű.

(#80099) Drizzt válasza [CS]Blade2 (#80089) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"A halottak számán viszont idővel jelentkeznie kell, hogy van kb. 2.000.000-3.000.000 ember, aki már nem igazán tud belehalni. "
Ez azert nem igy van. Multkor nyilatkozta a miniszterelnokuk, hogy az elmult honapban a koronavirusban elhunytak kozul 3% volt, aki kapott mar oltast. Arrol sajnos nem tett emlitest, hogy mennyien kaptak 1 kort es mennyien kettot kozuluk. Igazabol csak az az erdekes, aki megkapta mindkettot.

I am having fun staying poor.

(#80100) bigdady válasza Stanlee (#80093) üzenetére


bigdady
nagyúr

Elvileg ha nincs tünet nem lesz miért tesztelni és csökkennie kell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.