Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35401) forceberg válasza Lauda (#35368) üzenetére


forceberg
veterán

Ki miben hisz, sajnos ennyi az egész. :(( A normális étkezés, hogy mi? Azt is lehet mondani, hogy már minden szintetikus, "semmi sem olyan, mint régen". A növények, amik mindent feláldozva arra vannak kigyúrva, hogy ellenállóak legyenek és teremjenek sokat, nagyot?!
Vagy a csirkecomb, amit megeszel, ami nem bírta el a csirkét maga felett?

(#35400) Kékes525: átesett =/= ki is feküdt tőle. Nem olvastam végig, de azokkal mi van, akik akár tünetek nélkül gyűrték le a náthákat?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#35402) Parci válasza Kékes525 (#35400) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát akkor most már csak imádkozni kell, hogy az a sok szar, amit lenyomtunk itthon, nem csupa adeno- vagy rhinovírus volt :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35403) Parci válasza envagyok (#35376) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lázgörcsöt mi megúsztuk, cserébe croupos mindkettő. mindig van olyasmi, amin nagyon lehet parázni, sajnos. és igen, egy hét ott, két hét itt, az embernek már a haja hullik ki :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35404) Parci válasza idegen lény (#35390) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"És aki megivott egy pohár kolerabaktériumot, és mégsem lett semmi baja?"

:U

nem voltunk ott, nem ismerjük a részleteket, pedig azok fontosak. de fogj tízezer embert, mindenki igyon bacit, meg kend a szemébe, szájába, aztán nézzük meg, hogy mi történik. segítek: az, ami anno a járvány alatt történt (sőt, még azabb).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35405) idegen lény válasza Drizzt (#35392) üzenetére


idegen lény
őstag

Az orvos sem a mindentudás szinonimája. Ők csak egy általános és elavult egyetemi tudásanyagot kapták meg, azt kellett bebiflázniuk a majdani jó fizetés reményében. Ez nem azt jelenti, hogy minden orvos hozzáértővé vált a vitaminokat illetően. Csak azok az orvosok, akik ebben továbbképezték magukat, mint például Lenkei. Hogy mennyire elavult az orvostudomány tudásanyaga a vitaminokat illetően, azt jól példázza a D-vitamin közelmúltbeli revelációszerű cunamija. Egyszer csak felfedezték azt, amit a hozzáértők addig is javasoltak az adagolását illetően, vagyis, hogy a hivatalosan ajánlottnál tízszer(!) több D-vitaminra van szükségünk. Szerencsére én már azelőtt is inkább a hozzáértőkre hallgattam, és már jóval előtte is napi 4000 NE-t szedtem, ami az akkori vélemények szerint még végzetes túladagoláshoz vezető mennyiségnek számított, nem is lehetett kapni a patikákban. "2013-ban készült el a Semmelweis Egyetem reprezentatív felmérése: a vizsgálatok szerint a tél végére a magyar emberek 95%-a volt D-vitamin-hiányos. A becslések alapján országosan legalább 100.000 gyermeknek van extrém mértékű D-vitamin-hiánya." Ha olyan nagy tudásanyag lenne az orvostudomány kezében, mint ahogy képzelik egyesek, akkor ez nem fordulhatna elő. Akkor nem lenne ilyen beteg a magyar társadalom. Lassan már ott tartunk, hogy 30-40 éves korukra teljesen leamortizálódnak az emberek. Az IGAZSÁG a D-vitaminról

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#35406) Kékes525 válasza forceberg (#35401) üzenetére


Kékes525
félisten

Akik tünetek nélkül gyűrték le a náthát azok is védettek lehetnek, ha az a fertőzés koronavírustól volt. Ha a T sejtes aktivitás erős, akkor a vírusfertőzés is lehet tünet nélküli. A T sejteknek is van memória sejtjeik, azaz immunitást jelentenek ezek is, nem csak a B sejtes védekezés. Másként fogalmazva antitest termelődése nélkül is lehet immunitás.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35407) Ricardo válasza idegen lény (#35390) üzenetére


Ricardo
félisten

"És aki megivott egy pohár kolerabaktériumot, és mégsem lett semmi baja? [link]"

Az as félelmetes ebben, hogy ő ezt komolyan gondolja :(

(#35408) Sped válasza Csatravi (#35377) üzenetére


Sped
aktív tag

Az emberek élvezik a nyarat, úgy látom. Hogy merészelik... :U

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#35409) Corleone33


Corleone33
aktív tag

[link]

No comment... :W

Előző rossz tapasztalatok miatt sajnos nem üzletelek 0km-es /0 értékeléses felhasználókkal!

(#35410) Ricardo válasza Sped (#35408) üzenetére


Ricardo
félisten

Kíváncsi lennék, ha valamiennél jóval ütősebb cucc terjedne mi lenne. Ezeknek az embereknek egy része akkor is menne, nehogymá egy nyáron ne menjen le a tengerre.

(#35411) Csatravi válasza Ricardo (#35407) üzenetére


Csatravi
senior tag

Az a baj hogy az ilyen szélhámos kuruzslók még mindig szabadlábon vannak!

(#35412) Csatravi válasza szkorhetz (#35396) üzenetére


Csatravi
senior tag

Nagyon finoman fogalmaztál!

(#35413) Lauda válasza Ricardo (#35410) üzenetére


Lauda
félisten

Általában ez úgy szokott működni, hogy a user konkrétan beleszarik az egészbe, vagy csak annyira foglalkozik a dolgokkal, ameddig azok az ő csodálatos életét nem korlátozzák. Viszont mikor beüt a baj, akkor őérte azonnal, késlekedés nélkül menjen a mentő, vele azonnal foglalkozzon magyarország legjobb orvosa legalább öt nővérrel, akik szintén az ország legjobbjai. Számára legyen vadonatúj kórterem saját vizesblokkal, motoros ágy, légkondi, michelin csillagos étteremből szállított 8 fogásos étel napi háromszor. Ha ezekből valami nem teljesül, azonnal fenyegetőzik, hogy feljelenti az orvost, a nővéreket, a kórházat még az ombudsmannál is. Tb-t persze nem akar fizetni, vagy csak amennyit muszáj/szidja a rendszert, hogy számára miért nincs minden ingyen.

(#35414) Csatravi válasza pw12345 (#35395) üzenetére


Csatravi
senior tag

"Nincs rosszabb, mint mikor egy rakás gyakorló covidos közt lerohad rólad a maszk, mert elpattan a pánt."
Nem véletlen nincs az orvosi maszkon gumi. Nem is kell. Van annál tartósabb anyag ami nem megy tönkre. Már a 40. mosáson is túl van és bírja pedig kapott hipót kapott lobogó forró vizet. Lassan jön az ózon próba is.

(#35415) Csatravi válasza Lauda (#35413) üzenetére


Csatravi
senior tag

+1
Tökéletesen megfogalmaztad!

(#35416) Lauda válasza Csatravi (#35415) üzenetére


Lauda
félisten

Azt nem tapasztaltátok a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, hogy általában az emberek úgy kezelik a másikat, hogy csak a többi ember lehet a fertőzött, a terjesztő, a másik a leprás. Ő maga nem. Jókat mosolygok nap mint nap ezen a primitív gondolkodáson/viselkedésen. :D

[ Szerkesztve ]

(#35417) Kékes525 válasza Ricardo (#35407) üzenetére


Kékes525
félisten

Szerintem nem gondolja komolyan, csak a szakmájában nem tudott sikert elérni, így ezzel próbálkozik. Végül is mindegy. Szerintem ez büntetendő cselekmény. Az igazi kérdés az, hogy miért engedik? Ennyire liberális lenne az állam? Habár egy liberális államban sem lenne szabad ezt engedni. Az ember személyes szabadsága addig tart, amíg azzal másokét nem korlátozza. Ez pedig az egészséghez való személyes jogomat korlátozza.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35418) Ezekiell válasza idegen lény (#35405) üzenetére


Ezekiell
veterán

Te ezeket, amiket írsz, el is hiszed? "Ők csak egy általános és elavult egyetemi tudásanyagot kapták meg" - ezt mondd már kérlek arcba majd a téged kezelő orvosnak, jó? :U

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35419) Csatravi válasza Lauda (#35416) üzenetére


Csatravi
senior tag

Napi szinten találkozok ilyenekkel.

(#35420) Csatravi


Csatravi
senior tag

Ahogy bukik le a nap úgy lesznek egyre többen.
[link]

(#35421) Drizzt válasza idegen lény (#35405) üzenetére


Drizzt
nagyúr

""2013-ban készült el a Semmelweis Egyetem reprezentatív felmérése: a vizsgálatok szerint a tél végére a magyar emberek 95%-a volt D-vitamin-hiányos. A becslések alapján országosan legalább 100.000 gyermeknek van extrém mértékű D-vitamin-hiánya." Ha olyan nagy tudásanyag lenne az orvostudomány kezében, mint ahogy képzelik egyesek, akkor ez nem fordulhatna elő."
Miért is nem? Azon kívül, hogy felhívják rá a figyelmet, javasolják a napfénymentes időszakokban a pótlást, mit kellene még tenniük? Erőszakkal beletolni az emberbe? Az álláspontok a D vitaminról ismertek. Ha valaki akarja, követi a javaslatokat, ha meg nem akarja, akkor nem. Én amondó vagyok, hogyha valami bajom van, azt előbb diagnosztizálni kell, nem pedig (potenciálisan félre)kezelni. Egyébként lehetne még pl. arra költeni, hogy szűrővizsgálatokon mutassák meg az embereknek az egészségi állapotukat. Csak éppen arra áldozni errefelé nem neő.
"Lassan már ott tartunk, hogy 30-40 éves korukra teljesen leamortizálódnak az emberek." Erről nyilván nem a fenntarthatalanul működő gazdaság, meg végsőkig hajszolt életforma tehet, hanem az, hogy nem tömjük a Lenkei-féle kuruzslók szarjait ellenőrizetlenül és korlátlanul magunkba.

I am having fun staying poor.

(#35422) idegen lény válasza Parci (#35366) üzenetére


idegen lény
őstag

"a vírusok létszámukat tekintve a leggyakoribb organizmusok a Földön, gyakorlatilag mindenhol előfordulnak és csak egy kis töredékük emberi kórokozó" "Az már közismert volt korábban is, hogy bennünk rengeteg baktérium él, melyek sejtszáma meghaladja az emberi sejtek számát. Azonban ... a bennünk élő vírusok száma legalább tízszerese a baktériumok számának." "Becslések szerint naponta körülbelül 30 milliárd vírus szívódik fel a szervezetünkbe a bélrendszerünkön keresztül." "A születés után egy héttel, a baba székletének minden grammja 100 millió vírust tartalmaz és ez a későbbiekben még legalább egy nagyságrenddel növekszik. Ez valószínűleg hozzátartozik az egészséges élethez." "a vírusok hozzájárulnak a baktérium-fertőzés elleni védekezéshez, segítik, kiegészítik az immunrendszert" "a vírusok mindenhova, minden szervünkbe, így például még az agyba is bejutnak és feltehetőleg hatással vannak az immunválaszra is" "leginkább gyulladáscsökkentő hatásuk van" "szervátültetésnél csökkenthetik a transzplantált szerv kilökődésének az esélyét, és a bakteriális fertőzés által kiváltott szepszisben enyhíteni tudják a tüneteket a baktériumok elpusztításával. Ráadásul, egyes vírus eredetű fehérjék gátolják a gyulladási folyamatokat. Még az is felmerült, hogy ezt a tudást új generációs gyulladáscsökkentők kifejlesztéséhez lehetne használni." "Az egészséges emberekben nagyon sokféle vírus létezik. Betegségekben ez a sokféleség lecsökken, bár az össz-vírusszám megmarad, ami azt jelenti, hogy bizonyos vírusok elszaporodnak." "a vírusok az emberi evolúcióban, azaz a mai ember kialakulásában is fontos szerepet játszottak" "fontos szerepet játszanak az immunműködésben és például a placenta kialakulásában is" "az emberi szervezetben a legnagyobb számban előforduló organizmusok a vírusok" "szükségesek az egészséges élethez" Prof. dr. Szalai Csaba MTA doktora, dr. habil.
A BENNÜNK ÉLŐ VÍRUSOK

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#35423) szabonagyur


szabonagyur
félisten

A városok által szervezett rendezvények, fesztiválok a sokszor 500 fővel egy kis helyen mivel másabbak vajon, mint az egyéb fesztiválok? Tökre meglepett, hogy itt is NYH-n megtartják a fesztiválta a napokban.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#35424) Csatravi


Csatravi
senior tag

Ha valaki lát egy maszkot viselőt annak fizetek egy szörpöt :)
(#35420) webcam
Pillanatkép

(#35425) Jablocskov válasza Parci (#35354) üzenetére


Jablocskov
tag

A gyengébb minőségűek szemmel láthatóan vékonyabb anyagból készülnek, rosszabb kidolgozással. Általában semmilyen jelölés nincs rajtuk. Érdemes először kevesebbet rendelni egy eladótól, azután ha rendben van akkor lehet többet. Méretre sem egyformák, van amelyik olyan vastag, hogy alig megy át rajta a levegő. Lehet, hogy jobban szűrne, de így a levegő nagy része a maszk mellett megy át.

[ Szerkesztve ]

(#35426) Rage47 válasza Csatravi (#35424) üzenetére


Rage47
veterán

:C

(#35427) aprokaroka87 válasza szabonagyur (#35423) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Okos vírus nem megy olyan buliba ahol 500-nál kevesebben vannak :D

Ezt megnondták az okosok...

(#35428) pjen válasza idegen lény (#35405) üzenetére


pjen
félisten

Ez a D vitamin pótlást már többször megpróbáltuk a családban,nem megy.A nejemnek és nekem is pár nap után olyan csont fájdalmaink voltak,hogy abba kellett hagyni. :)

(#35429) szabonagyur válasza aprokaroka87 (#35427) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hát csak ez az, hogy ez városi rendezvény, bőven 500 fő felett.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#35430) Ricardo válasza idegen lény (#35422) üzenetére


Ricardo
félisten

"Az egészséges emberekben nagyon sokféle vírus létezik. "

Csak nem mindegy milyen:U

(#35431) Csatravi válasza szabonagyur (#35423) üzenetére


Csatravi
senior tag

OFF!!!
Mivel drága vezérünk (3x földig hajoltam) és okos segítői úgy döntöttek, hogy a gazdaságélénkítés zászlaja alatt elvesznek bizonyos adóbevételeket az önkormányzatoktól (pld gépjármű adó) így a településeket sok helyen valósággal kisemmizik. Nem csoda hát hogy minden önkormányzat próbál abból pénzt csinálni amiből lehet. Na ilyenek pld a rendezvények, fesztiválok is.

(#35432) aprokaroka87 válasza Ricardo (#35410) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Az volt a baj hogy már eleve rosszul lett kommunikálva.

1. Azt kelett volna terjeszteni, hogy ettől a virustól szinte mindenki meghal 7 napon belül, de persze lesznek " kiválasztottak "

2. nyugodtan elő lehetett volna az összes Chamtrail, meg 5G dolgot, igen úgy is terjed.

3. Nyugodtan lehet vizionálni világvégét.

De előjönni a társadalmi összefogás, a szuperhősök dologgal.

Meg persze kell pár ember aki ezt letudná nyomni az emberek torkán..

Lehet másabb világ lenne :D

(#35433) idegen lény válasza szkorhetz (#35396) üzenetére


idegen lény
őstag

Az lehet, de megfelel a tényeknek. Vidéken még mindig nem hordanak maszkot, sőt, kinevetik, kigúnyolják, leköpik a maszkosokat. A nagyvárosi és a vidéki választási eredmények közötti döbbenetes különbségek is igencsak beszédesek mindig. Nincs ezen mit szépíteni, ezek elég szépen mutatják az IQ-szintet. Na, nem mintha a pestiek IQ-szintjét olyan nagyra tartanám, de azért a többségük mégis képes volt felelősségteljesen viselkedni. Ez vidéken nem ment volna. Én a nagyvárosokat nem veszem vidéknek. Azt mondom vidéknek, amit az USA-ban is annak mondanak. De azért Pécset ne hasonlítsuk már a fővároshoz a 140-150 ezer fős lakosságával. Nagyváros, de nyilván sokkal kisebb a fertőzés kezelhetetlen elszabadulásának esélye. Amúgy én is vidéken nőttem fel, egy faluban, hiába élek most Pesten. Úgyhogy én is vidéki voltam, nem kell nekem bemutatni a belterjes, szűk látókörű gondolkozást és a néhány ostoba hangadó uralmát, akik rákényszerítik a többiekre a csökevényes világlátásukat, nevetség tárgyává téve a másként gondolkodókat, ismerem jól, meg lehet róla a véleményem. Bár, ha jobban belegondolok, ebben a topicban is ez folyik. Na, de sebaj.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#35434) Lauda válasza idegen lény (#35433) üzenetére


Lauda
félisten

Vidéken még mindig nem hordanak maszkot, sőt, kinevetik, kigúnyolják, leköpik a maszkosokat.

Nincs sok értelme általánosítani szerintem (hogy vidéken mindenhol az van amit írsz). Nálnuk egyik sem igaz amit írsz. Sőt...

(#35435) idegen lény válasza Lauda (#35434) üzenetére


idegen lény
őstag

Vannak (jobb) vidékek.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#35436) andor80


andor80
senior tag

"ZombieThe CranberriesAnother head hangs lowly
Child is slowly taken
And the violence, caused such silence
Who are we mistaken?But you see, it's not me
It's not my family
In your head, in your head, they are fighting
With their tanks, and their bombs
And their bombs, and their guns
In your head, in your head they are cryingIn your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie
What's in your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie, ohDu, du, du, du
Du, du, du, du
Du, du, du, du
Du, du, du, duAnother mother's breaking
Heart is taking over
When the violence causes silence
We must be mistakenIt's the same old theme
Since nineteen-sixteen
In your head, in your head,…"

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#35437) t72killer válasza forceberg (#35401) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"akik akár tünetek nélkül gyűrték le a náthákat?"

A nátha maga a tünet, nem? Azaz ha van, akkor definíció szerint nem vagy tünetmentes.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35438) idegen lény válasza pjen (#35428) üzenetére


idegen lény
őstag

Valószínűleg csontritkulásotok van. "A D-vitamin a kalcium bélből való felszívódását, és a vizelettel való kiválasztás csökkenését segíti." A D-vitamin megfelelő kalciumszintet biztosít az egészséges csontozat kialakításához, viszont ha izoláltan fogyasztjuk, akkor még a csontokból is felszabadíthatja a kalciumot. Hiányában szinte biztosan nem szívódik fel elég kalcium. Ezért nem szabad D-vitamint önmagában fogyasztani, csak transz K2-vel és A-vitaminnal együtt. Egyébként ezt nemrég írtam itt a topicban. "Nem megfelelő K2-vitamin bevitel esetén a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, és csontritkulás alakul ki." Csak a transz K2 jó, az olcsóbb, cisz formák hatástalanok. Ha nem írják rá a dobozra, hogy transz K2-t tartalmaz, akkor biztos, hogy ciszt, mert az sokkal olcsóbb. Én ezt szedem.
És akkor mellé mehet a D-vitamin és az A-vitamin, vagy a Swanson A-vitaminja, de külön nem jó szedni egyiket sem. Tehát nem a D-vitamin abbahagyása lett volna a megoldás, hanem a többi zsírban oldódó vitaminnal való kiegészítése. "A természetben a preformált A-vitamin és D-vitamin mindig együtt van jelen (pl. tojás, vaj, csukamájolaj stb.). Ez nem véletlen, mert erre a két vitaminra egyszerre van szüksége a szervezetünknek! A zsírban oldódó vitaminokat főként a májban tárolja a szervezetünk. Izolált magas D-vitamin bevitel azonban hosszú távon kiüríti a máj A-vitamin tartalékait, A-vitamin hiány lép fel, ami hiánytünetek kialakulásához vezet, és ez potenciálisan veszélyes. Ezért fontos, hogy az A-vitamint, D-vitamint és K2-vitamint mindig közösen használjuk." [link]

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#35439) windlord válasza idegen lény (#35433) üzenetére


windlord
őstag

... azta

(#35440) envagyok válasza windlord (#35439) üzenetére


envagyok
veterán

Én is ledöbbentem kicsit ezen..
Azért Bp nem egy kiválasztott nagy IQ-vsl rendelkező emberek gyülekezőhelye.
Lehet emberünk vmi elmaradott faluból származik, ahol akinek volt egy kis esze, elmenekült, de ez nem azt jelenti, máshol is így van. Az én falumba kimondottan jönnek élni intelligens emberek, pedig 120km Bp

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#35441) Kékes525 válasza pjen (#35428) üzenetére


Kékes525
félisten

Hát ez elég furcsa. Félre ne értsd, de szerintem ez hipochondria. Nagyon sokszor és nagyon sok embernél (szinte mindenkinél) előfordul, csak a mértéke különbözik. Azért gondolom annak, mert éppenhogy a D vitamin hiány okozhat csontfájdalmat. Másrészt az is "gyanús", hogy neked és a feleségednek is ugyanaz az egyáltalán nem leírt "mellékhatás" alakul ki, holott nem vagytok genetikailag rokonok.

[A D-vitamin túladagolásáról]

"klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a 10 000 NE hosszú távú bevitele sem hordoz kockázatot"

"A túladagolás tünetei:
gyomorpanaszok,
hányás, hányinger,
hasmenés,
gyengeség,
Súlyosabb esetben törékennyé válnak a csontok, megemelkedik a vér kalciumszintje (hiperkalcémia), valamint a lágyszövetek elmeszesedése és vesekőképződés veszélye állhat fenn."

Sőt!

[5 jel, hogy D-vitamin-hiányunk van]

"1. Törékenyebb csontok
2. Krónikus fájdalmak, pl.: csontfájdalom(!)
3. Depresszió
4. Erős izzadás
5. Szokatlan gyengeség"

Arra gondoltál, hogy a esetleg a szedett D vitamin minősége a rossz? Én az Eurovit D vitamin 3000NE-et szedem.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35442) pw12345 válasza Csatravi (#35414) üzenetére


pw12345
aktív tag

Pedig gumiszerű az amit belinkeltél (kösz a linket, de nem vagyok varrónő, így maszkot sem fogok gyártani, Aliról nem is tudok rendelni, de, ha rendelnék is 1-2 hónap, mire megjön, addigra meg mindnyájunkat elvisz a kórság... ja), de, akkor szilikon. És valóban ilyen madzag van a műtős maszkon, de, akkor érthetetlen, hogy az eldobandóra miért tesznek tartós, soha le nem bomló pántot, a moshatóra meg moshatatlan gatyagumit. Amúgy nem maga a pánt szokott elszakadni, hanem a faxa, vizes(vagy nem) ragasztott, gányolt rögzítés.
Láttam már, drága maszkról lejönni a csatot.
A pánt csak kitágul, főleg az agyonhasznált maszkokon. De miért kínzod, azokat a szerencsétlen maszkokat, sós kútba teszed, onnan is kiveszed, kerék alá teszed, onnan is kiveszed. :( :D
Az orvosi, eldobandókat pont nem szánták főzésre, ózonozásra, ha mégis bírja, miért is kell eldobni (költői)?

(#35424)Csatravi
A főnök megmondta: szeptember 1-től más világ jön > átkerülünk a másvilágra. :K A főnök azt is mondta, a magyar archetípusa a gazda: a vírusgazda. :))

(#35428) pjen Azért, mert D3 vitamint pakolnak mindenbe, arra meg vödör víz+mászkálás kell, hogy ne oda rakódjon le, ahová nem kellene.

(#35438) idegen lény
A D vitamin téma erősen túlmisztifikált.
Maga a D vitamin konkrétan Ca vegyület, tk. maga a Ca, így "szabályozza" a Ca forgalmat, meszesedést okoz. Alaposan meg kell nézni miből mennyit szedsz, meg mivel. Ezek az
anyagok, amellett, hogy létszükséglet mérgek. Egymással új vegyületet alkotnak, kioltják, vagy erősítik egymást. K2(1,3) vitamin vérrögképző (covidra nem okos dolog), a szervezet is tud
termelni ("A K2-vitamint a vastagbélben lévő egyes baktériumok termelik; idős korban, illetve antibiotikus kezelés hatására termelése csökkenhet."), ellenben a K1-el, amit viszont nem
lehet kapni, legfeljebb nagyon kevés és kevert változatban. A K3 meg toxikus, ritkán használják. Az A vitamin pl. a retinához kell, közben rombolja a látóideget és növeli a tüdőrák kockázatát, főleg dohányosoknál.
C vitamintól lehugykövesedsz egy érték felett, pláne, ha nem 100%-os a veséd. Bizonyos nyomelemekkel nagyon nem célszerű szedni, mert szabadgyökképző lesz, antioxidáns helyett.

Zn a tuti, most azt szedem covidra nyakló nélkül:
Tünetek a cink hiánya esetén:
Csökkent ízérzékelés és szaglás (minő véletlen)
Étvágytalanság
Növekedési zavar gyermekeknél
Depresszió
Gyakori megfázások és fertőzések (gátolja a vírus szaporodást, ki hinné)
a cinkhiány negatív hatással van a fehérvérsejtek számára és a szervezet immunválaszára
Túladagolása esetén: idegméreg (hülye leszel tőle, nálam már 6), véres hasmenés > szintén vér hígító hatású (ugye vWF, elképesztő). Gátolja az ACE receptorok működését (döbbenet). A
nagy mértékű cinkbevitel (rézhiány miatt) akár kétszeresére is növelheti a prosztatarák esélyét. Segítheti a gombák növekedését is.
Gátolja a Ca (D vitamin, ezért kell eltolva szedni), Mg (csontritkulás, többek közt) és rézfelvételt (ezek visszafelé a Zn felvételt), ami egyfelől bizonyos ráktípusokra kedvező (a réz segíti a
daganatsejt anyagcserét), másokra meg nem, rézhiány miatt megzuhan a fehérvérsejt szám is. Nem tudsz okos lenni. Ha szeded, azért döglesz meg, ha nem, akkor meg azért.
Réz és Al felületeken megdöglik a vírus, ja, amíg elegen össze nem tapperolták, az így képződő zsírrétegben (lásd mobil kijelző) már vígan megmarad.
A réz kilincset is meg lehet nyalni, főleg, ha ragad a fekete kosztól. :P
De, ha már vitamin mizéria, az ugye megvan, hogy, amiket pl. covidra ajánlanak "szedd ezt, szedd azt", általában nem a szokásos "PR" hatás (lásd Zn haj és köröm regeneráló >
csajoknak) miatt, hanem az esetleges egyéb (mellék) hatások miatt (E vitamin > antioxidáns vér hígítás, D vitamin > csont és májképzés tüdő és belekre gyakorolt hatás, ACE2 receptorok)
ajánlanak. Így a mit, miért, mivel, kell szedni, hogy fancy, trendi és sexy legyél, az covidra nem feltétlen működik. :N

(#35422) idegen lény
Ja, marha jótékonyak, főleg PC-n. :((
Azok a vírusok, amikről itt szó van (bakteriofágok) a baktériumok "ragadozói" (a covid nem ilyen, ne simogasd, mert harap!), ezért a gyulladáscsökkentő hatás, már, ha nem a saját bélbaktériumaidat támadják meg. Ne akarj te magadba állati(emberi) sejteket fertőző vírust. Még, ha nem is az emberre utazik, azért bepróbálkozik, roncsolja a DNS-t > rák.
A szervezetben található baktériumok nagy része az emésztőrendszerben található, ezekről van szó a "több kiló baktérium az emberben" konteóban.
Régen rossz, ha az agyban vírusok és baktériumok portyáznak > temcsi.

(#35416) Lauda
Ezzel magam is így (primitív suttyó) vagyok, hiszen rajtam van maszk > nem terjesztem, a szembe jövő, göthös, sudri bunkón nincs > terjeszti. :((
Azt tapasztaltam, hogy milyen vírus, nincs is, meg különben sem veszélyes és a háttérhatalom, a gyíkemberek, meg a Soros műve, viszont az Orbán riogat vele, hogy ne tüntikézz.
Ezért tavasszal a meccseket és a turizmust is képes volt beáldozni a piszok, pedig látszik, hogy nincs vírus, hiszen nem hord maszkot, tehát nem is kell. Soro(so)ljam még? :DDD

(#35443) Ricardo válasza idegen lény (#35433) üzenetére


Ricardo
félisten

"Nincs ezen mit szépíteni, ezek elég szépen mutatják az IQ-szintet."
nem konkrétan maszk téma, de jól mutatják az emlegetett magasabb IQ-t :U
Ez csak az a kettő, amibe ma reggel botlottam.
[link]
[link]

(#35444) pjen válasza Kékes525 (#35441) üzenetére


pjen
félisten

Mi is az eurovit D vitamint szedtük. Sőt az ismerettségi körömben elég sokan megpróbáltuk és szinte mindenki abbahagyta valamilyen panasszal.Egy fél éve voltam csontritkulás vizsgálaton semmi gond.A tipikus panaszaim sincsenek.Például ha nyomom a szegy vaty síp csontomat akkor fáj.Viszont amíg szedtem vagy a borda közi izmok vagy maga a szegycsont mindíg fájt. :Egyébként sok helyem még mindíg azt írják egy egészséges ember,ha napi 30 percet a napon tartózkodik a szervezet elég D vitamint termel.Én és még több millíóan évtizedekig éltünk + D vitamin bevitel nélkül.Nem biztos,hogy a mostani trend a helyes.

[ Szerkesztve ]

(#35445) Kékes525 válasza idegen lény (#35438) üzenetére


Kékes525
félisten

"ha izoláltan fogyasztjuk, akkor még a csontokból is felszabadíthatja a kalciumot."

Bizonyíték hiteles forrásból?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35446) windlord válasza Kékes525 (#35445) üzenetére


windlord
őstag

Nagyvárosi ember. Magas az IQ -ja.
Nem elég?

(#35447) Kékes525 válasza pw12345 (#35442) üzenetére


Kékes525
félisten

"Maga a D vitamin konkrétan Ca vegyület"

Jujj, ilyet azért ne! A D vitamin szteroidszármazék. A neve (kalciferol) azért ez, mert a kalcium anyagcserében is részt vesz. Igazából nem vitamin, hanem szteroidhormon.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35448) Csatravi válasza pw12345 (#35442) üzenetére


Csatravi
senior tag

"Pedig gumiszerű az amit belinkeltél"
Pedig nem az :) Rugalmasra szőtt elasztikus anyag. Amúgy a gyárban nem ragasszák hanem ultrahanggal hegesztik.
És ha kell akkor itthon (pld) is kaphatsz az orvosi maszk vastagságúból. Orvosi maszkot meg nem mosok két okból sem mert nem olyan anyag, és mert átszoktam a saját gyártásúra.

"de nem vagyok varrónő,..."
Én sem, de nem varrónő hanem tű + cérna + olló + anyag kell hozzá. De ha van varrógép akkor még jobb.

(#35449) pw12345 válasza Kékes525 (#35447) üzenetére


pw12345
aktív tag

Ja, valóban: C27H44O fehér kristályok:R
AKKOR VISZONT PJENőnek VAN IGAZA, TÉNYLEG NEM KELL SZEDNI,
NEHOGY MÁR HORMONT SZEDJEK! :Y
A tabletta úgy néz ki és kb. az íze is olyan, mint a mész, meg az orvosok szerint járkálni kell vele, hogy ne rakódjon le. :F

(#35448)Csatravi
"elasztikus anyag" (valójában hormon... ja nem) itt legumizza, aztán azt írja poliészter. Kérdés, miért nem csinálják ebből az egész repülőt
a többi maszk pántját is? :F
Már amelyiket hegesztik, nem taknyolják.

DE, HA VAN MASZKGYÁRTÓGÉP AZ MEG A LEGJOBB! ;]
Nincs varrógép :( , anélkül meg látom milyen remekművek kerültek ki, nálam varróbb... nőbbek kezei közül is. :U Azok szoktak pl. menet közben atomjaira hullani. :K
Ahogy én varrok, úgy az ökör is csak vágtában hugyozik: az ember tudja a korlátait.

[ Szerkesztve ]

(#35450) Hieronymus válasza pw12345 (#35442) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Régen rossz, ha az agyban vírusok és baktériumok portyáznak > temcsi."

A herpesz vírusok valóban közel állnak ahhoz, hogy az agyban portyázzanak. Az ideggócokban tanyáznak addig, amíg optimálissá vállnak a körülmények, hogy elmenjenek piknikezni a kedvenc bőrfelületükhöz. Ezzel megkínozva a gazdatestet, szaporodjanak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.