Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34951) nubreed


nubreed
veterán

Urak, hölgyek, szept 1. -től (elvileg, jelenlegi tényállás szerint) indul a suli. Az iskolás tömeg rászabadul a tömegközlekedésre. Minden tudós azt mondja, hogy ez jelentősen növel a fertőzés kockézatot, emelkedni fognak a számok. Erre hivatkozva, mint vidékről ingázó ember szerintetek kérhetem, hogy engedjenek el HO-ra?

Ja és tudni valamit arról javaslatról, hogy inkább 9_kor kezdődjön az iskola? Ezt meglépték?

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#34952) pjen válasza nubreed (#34951) üzenetére


pjen
félisten

Sok szülőnek nem lenne jó a későbbi kezdés.Csak többet lenne a gyerek feleslegesen a napköziben.Ha melózni kell menni,valamit a gyerekkel is kezdeni kell.

(#34953) Csatravi válasza Kékes525 (#34947) üzenetére


Csatravi
senior tag

Megtörtént eset. Volt egy (nem egy) emberke nagy szájjal és önteltséggel aki mindig verte a mellét, hogy őt aztán nem gyűrik le a betegségek mert sportol, egészségesen táplálkozik stb... Aztán egyszer rákos lett, hiába volt az a nagy egészséges életmód. Felajánlották neki a kemót (is) de akkor is előadta magát, hogy neki aztán nem kell a méreg, az ő szervezete majd legyűri a daganatot. A dokik hiába mondták nekik, hogy nem lesz ez így jó, ő csak erősködött. Aztán egyre jobban lebetegedett és már nagyon sz@rul nézett ki. Mikor már mindenki azt mondta, hogy nem sok van hátra akkor elkezdett rimánkodni, hogy mindent bevállal csak mentsék meg az életét. Hát az orvosok nála már nem tudták visszalapátolni a sz@rt a lóba.

(#34954) Ricardo válasza Csatravi (#34953) üzenetére


Ricardo
félisten

Van ez így . Segíteni csak azon lehet aki hagyja. Senkit nem lehet önmagától megvédeni.

(#34955) Kékes525 válasza radi8tor (#34948) üzenetére


Kékes525
félisten

"Érdekes hogy a svédeknek erről más a véleménye."

Ez nem igaz. Legfeljebb csak a hatóságnak más a véleménye. A svédek is keményen védekeznek (lásd proci985 hozzászólásait). Amúgy az egyik hülyesége, erkölcstelensége nem indok arra, hogy mi is ugyanolyanok legyünk. Sőt épp ellenkezőleg! Az okos(!) ember tanul más kárából.

"Azért mert szerintetek jó dolog begubózni 5 évig nem azt jelenti hogy az a jó megoldás hosszútávon. "

Ez neked és a hasonló gondolkozásúak csúsztatása. Ha olvastad volna amit eddig írtam, akkor tudhatnád hogy nem ezt szoktam mondogatni.

A begubózás az csak a végső fegyver akkor, ha a hasonló magatartásúak, felfogásúak nem tartják be a minimális védekezést és az állam nem végzi rendesen a tesztelést, kontakt kutatást, izolációt és nem ellenőrzi a lakosság maszkviselését és a távolságtartását.

(#34953) Csatravi

Számtalan hasonló példa van a koronavírussal kapcsolatban is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34956) Kékes525 válasza nubreed (#34951) üzenetére


Kékes525
félisten

"Erre hivatkozva, mint vidékről ingázó ember szerintetek kérhetem, hogy engedjenek el HO-ra?"

Miért ne kérhetnéd? Más kérdés, hogy a munkáltatód ezt respektálja e.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34957) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A HO sztem szuper dolog, a növekvő esetszámra is hivatkozhatsz, és a visszatérő nyaralókra.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34958) nubreed válasza Kékes525 (#34956) üzenetére


nubreed
veterán

Majd úgy teszek, hogy respektálja. Már jelenleg is vannak kollégák akik így nyomják, persze elvileg ők más miatt.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#34959) pjen


pjen
félisten

Hat kínai bányásznak is a napjainkban terjedő koronavírushoz hasonló tünetei voltak még 2012-ben. Közülük hárman később meghaltak, szövetmintáikat pedig elküldték a Vuhani Virológiai Intézetnek, írja a Daily Star az Independent Science News júliusi cikkére hivatkozva.
A hat férfi együtt dolgozott egy Jünnan tartományban található bányában, amikor mindegyiküknél a tüdőgyulladáshoz hasonló tünetek jelentkeztek. Valamennyien magas lázra és fejfájásra panaszkodtak, amihez száraz köhögés is társult.
A bányászok feladata volt a tárnában a denevérürülék eltakarítása.
Az akkor még ismeretlen betegséggel kezelt férfiakat egy kínai orvos felügyeletére bízták, aki a szövetminták mellé részletes leírást is csatolt az esetekről a vuhani laboratóriumnak. Az orvos összefoglalóját a közelmúltban Jonathan Latham virológus és Allison Wilson molekuláris biológus lefordította, és véleményük szerint ez teljesen új megvilágításba helyezi a Covid-19 néven ismertté vált világjárvány eredetét.
A széles körben elterjedt magyarázat szerint az új típusú koronavírus egy vuhani halpiacról indult hódító útjára még tavaly decemberben. Ezzel szemben a két amerikai tudós úgy véli, hogy a fertőzött bányászok már 2012-ben is épp azokat a tüneteket produkálták, mint a napjainkban koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált páciensek.Csak úgy.

(#34960) pjen válasza Kékes525 (#34955) üzenetére


pjen
félisten

Azért az a svédben élő magyar orvos házaspár nem pont ezt mondta. :)

(#34961) pw12345


pw12345
aktív tag

(#34878) radi8tor Ne aggódj te emiatt, a modern élelmixaripar gondoskodik róla, hogy elég koszt egyél. 4-5 nap múlva lejáró döghúsok, már a csomagolás napján büdösek és gyakran
csomagolnak mellé fekete húslegyet, az ugye jár hozzá. :P Arról is vannak, adatok, a csomagolt (macska)kajákba mi mindent pakolnak bele.
(#34890) pjen gyerekek jobban tűrik, mint a kretén, kondimackó, bulihuszár felnőttek, minél kisebbek, annál inkább :K
(#34895) radi8tor Ezek nem rémtörténetek, tapasztalat, meg némelyik büszke is rá.
(#34895) radi8tor Fehér macskával, az szerencsét hoz, emellett a vajákolás, a ráolvasás és a kuruzslás is hasznos lehet.
(#34929) Sped "szabadság, kellemes mindennapok egy kis óvatossággal." Nagyon kis, kb. 0 óvatossággal:
https://www.origo.hu/sport/egyeni/20200816-kajak-kenu-balaton-atevezes-helyszini-beszamolo-tudositas-szabo-gabriella.html
Szabadban, UV alatt nem terjed (100% páratartalom, borult ég, szakadó esővel), 500-nál többen tömörögtek a parton, maszk, szoctáv nélkül, a vizen meg úgysem lehet elkapni, főleg egy
sárkányhajóban, ahol egymás szájában ülnek.
"mindenki agyhalott lesz a félelemtől amit belé sulykolnak." Pont nem tapasztalom azt a nagy félelmet és a sulykolást (ja a migrációra gondolsz?), a telibexarást látom. :U
(#34949) Alex91 Ebből, amit felsoroltál az egészségügy és valamennyire az iskola (a felügyelet miatt, amúgy munkaerő piacra használhatatlan baromságokat tanítanak a kölyköknek, már,
ahol leadják az anyagot, arra pont elég az on-line is, egy dolog, hogy milyen kiváló a megvalósítás) a gáz, a többi észjátszás, kifogás, luxus, ahol nem megoldható a HO (pl. kubikolás)
ott, eddig is bejártak és be is fognak, kivéve, ha, akkora lesz a gebax, addigra viszont minden más bedőlt (viszik a szemetet? nem, hozzák!), tehát tök mindegy.
(#34950) pjen Röhejes ez az intim kapcsolat példa, eddig sem tiltották sehol, ráadásul nem is a veszélyeztetett csoport, amiről írsz, más kérdés, ha qrwázni jársz napi szinten. :F
Csak, aztán, ha ki intim kapcsolták egymást, nem kell telibe tüsszögni, büszkén, maszk nélkül a nyilvános helyeket, amúgy meg otthon intim kapcsolódjon, mert más nem kíváncsi rá, főleg a liftben, metróajtóban, meg a mozgólépcső tetején. :N

(#34962) pjen válasza pw12345 (#34961) üzenetére


pjen
félisten

Leírnád,hogy ismerkedtek meg?Két tizenéves találkozik és romantikusan egymáshoz érintik a maxkot,nem.Valóban nem ők a veszélyesztetett korosztály(már fiatalok is halnak :C )a vírust haza viszi a szüleinek,otthon gondolom nincs maszk.Röhejes ez az intim kapcsolat példa,

(#34963) radi8tor válasza pjen (#34960) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ugyan már, 2000 km-ről ne mondj ilyet. :D
[link]
[link] <-- ez az
Sry ennél újabb linkeket nem találtam.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34964) Drizzt válasza radi8tor (#34948) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Amugy Svedorszagban 50 fo a max. limit nyilvanos rendezvenyekre. Lebuktal, hogy szigoritasokat akarsz. :)

I am having fun staying poor.

(#34965) radi8tor válasza Drizzt (#34964) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jaja erre pályázok. (amúgy ez a része hidegen hagy a dolognak - tényleg ki lehet bírni 1 évig ilyen létszámmal a bulikat - más kérdés hogy a szolgáltatók becsődölnek, de na)

⭐ Stella

(#34966) Ezekiell válasza radi8tor (#34963) üzenetére


Ezekiell
veterán

Tehát az emberek otthon vannak, megy a social distancing (ami északi népeknél annyira nem is meglepő), távmunkáznak, időseknek vásárlási sáv van, plexi a pénztáraknál, felfestve távolságtartásra figyelmeztető jelzések a pénztáraknál, idősek nem mozdulnak ki, orvosi ellátás akut esetekre korlátozódik, és maszkot hordanak.

Ez kísértetiesen hasonlít, nem? :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34967) Kékes525 válasza pjen (#34960) üzenetére


Kékes525
félisten

Forrás?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34968) pjen válasza Kékes525 (#34967) üzenetére


pjen
félisten

Nincs forrás,már vagy egy hónapja olvastam.

(#34969) pw12345 válasza pjen (#34962) üzenetére


pw12345
aktív tag

Én már tizenévessel sehogy, mert nem vagyok pedofil. :U
Amúgy tök jól érveltél most, amellett, miért nem kellene most ismerkedni, tökéletesen megcáfoltad a példád, rendesen összefoglaltad, nem is tudok nagyon mást hozzátenni. :N

30-as a mai tegnapi nyerőszám és nincs újabb áldozat: nincs vírus, de nem veszélyes, mindenki mehet beerpongolni. :K

[ Szerkesztve ]

(#34970) radi8tor válasza Ezekiell (#34966) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Bevallom én nem látok korlátozást pl a vásárlási időben, csak javasolták a népeknek hogy ne csinálják ezt vagy azt.
Ugye érzed a különbséget a kötelező és a javasolt dolgok között?

"minden embernek megadja a lehetőséget egy általános jólétre, függetlenné válásra." Ezt Covid miatt sem írták felül.

⭐ Stella

(#34971) Ezekiell válasza radi8tor (#34970) üzenetére


Ezekiell
veterán

Persze hogy érzem a különbséget. Szted ha nálunk csak javasolt intézkedések lennének kötelezők helyett, akkor mekkora lenne a a "javaslatkövető" emberek száma? Mekkora lett volna márciusban? És mennyivel lett volna több/kevesebb a fertőzések száma?

Tök jó egy olyan társadalom, ahol ez működik, bárcsak a magyar is olyan lenne - de sztem mind megegyezhetünk, hogy nem olyan. Nagyon nem sajnos.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34972) Kékes525 válasza pjen (#34968) üzenetére


Kékes525
félisten

Hm.

Amúgy az sem igaz, hogy a svéd kormány ne védekezne. Már rég feladta ezt az álláspontot, ennek ellenére itthon sokszor csúsztatnak ezzel. [The Government’s work in response to the virus responsible for COVID-19]

"The Swedish Government has presented a range of different measures to limit the spread of the COVID-19 virus and to mitigate the economic impact of it. The government’s overarching goal is to safeguard people’s lives and health and to secure the health care capacity. The Government’s policy and decisions aim to:

• Limit the spread of infection in the country
• Ensure health care resources are available
• Limit the impact on critical services
• Alleviate the impact on people and companies
• Ease concern, for example by providing information
• Ensure that the right measures are taken at the right time."

Stb., stb., stb...

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34973) pjen válasza pw12345 (#34969) üzenetére


pjen
félisten

miért kellene most ismerkedni?Szerinted az megoldás,hogy a következő évek egyszerűen kimaradnak mint párválasztás.Húsz év múlva lesz egy ötéves,vagy hosszabb időszak mikor a születések száma a nullához közelít.

(#34974) nubreed


nubreed
veterán

Bocs, még egy kérdés. Budapesten "offline" boltban, hol lehet kapni ffp2 maszkot nem horror áron? Nem akarok 10-es meg 20-as csomagokat rendelni, sok webáruházban csak ennyit lehet, egyelőre csak 2-3 db-ot szeretnék beszerezni.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#34975) Drizzt válasza nubreed (#34974) üzenetére


Drizzt
nagyúr

En anno a budai Szent Gellert Gyogszertarban vettem. Akkor 1500Ft./db. volt. Szerintem amugy erdemes felhivni a kozeledben levoket, valahol csak lesz.

I am having fun staying poor.

(#34976) pw12345 válasza pjen (#34973) üzenetére


pw12345
aktív tag

A te víziód ez a baromság, hogy a filyataloc maszkban smárolnak, stb., egyelőre az van, hogy éjjelente 3-5 bulibanda (természetesen mindenki FFP3 maszkban... ja nem, mert útban van az üveg, meg a cigi) randalírozik az ablakom alatt. A lányok sírva-röhögősre ittasan, könnyeznek, vinnyognak egymásra borulva (egy részeg fószer sem épületes látvány, de, azt hittem legalább a nőkben több tartás van :DDD ). Nem fenyeget a kihalás, legalábbis nem a kapcsolatok hiánya, HANEM A COVID MIATT! Ja nem, nem, neeem, az nincs, csak a gyíkemberek propagandája. :D
Ha ez évekig húzódik, az lesz a legkisebb gondjuk, hogy később, majd, hogy alakul a demográfia.
Ha meg 20 év múlva még mindig itt tartunk (valószínűleg nem, sokkal rosszabb dolgok lesznek még addig ;] ), akkor már b-hatjuk, meg, annyit is érünk: tényleg megértünk a kihalásra. :U
Nagyobb veszélynek látom a témádra, hogy, annak a gyereknek meg is kell születni és nem tudom, hogy fog a már most fekvő EÜ teljesíteni, a folyamatos korona készültség mellett, nem beszélve azoknak a szerencsétleneknek a túléléséről egy posztapokaliptikus világban.
És még mindig nem tudni, hogy hat a cov a magzatokra, a kölykökre, főleg, ha szezonálisan elkapják, stb. 20 év múlva lehet tele leszünk egy rakás félidióta, neurotikussal. :F

Az másnak is megvan, hogy, ha napi 600 eset, meg 60 halott lenne, akkor sincs az az Isten, hogy a szezon végéig, de legalábbis 24-éig beszigorítanának. Nincs az a hullamennyiség, de lehet én vagyok a rosszhiszemű. ;]

(#34977) andor80


andor80
senior tag

Mikor lesz meg az 1 milliós teszt itthon?.Soha?

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#34978) pjen válasza pw12345 (#34976) üzenetére


pjen
félisten

A te víziód ez a baromság.Ezt megindokolnád.Mondjuk nem kellene ennyire közönségesnek lenni.Engem ennél enyhébbért 1 hétre kitiltottak.Nem az a normális,hogy buliznak az ablakod alatt,de valamilyen szinten kapcsolatoknak kell létre jönni.Az ember társas lény és egyenlőre szaporodni se tud szűz nemzéssel mint a levél tetvek.5-10 évig nem lesz vakcina se gyógyszer,a WHO szerint talán soha,akkor hogy is oldanád meg.

(#34979) pw12345 válasza andor80 (#34977) üzenetére


pw12345
aktív tag

KÖNYÖRGÖM NE ADJ TIPPEKET! :O
Holnap olvashatod, hogy a Méhszájas & Méhszájas kft. megnyerte a tendert, 1milka/db áron szállítanak teszteket az EÜ-nek. :W

(#34980) Ezekiell válasza pjen (#34978) üzenetére


Ezekiell
veterán

5-10 évig nem lesz vakcina se gyógyszer

Hiteles forrás erre?

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34981) pjen válasza Ezekiell (#34980) üzenetére


pjen
félisten

Minden eddiginél több koronavírusos megbetegedést, szám szerint több mint 294 ezret regisztráltak egy nap alatt világszerte a WHO szerint. Az Egészségügyi Világszervezet vezetője kijelentette: lehet, hogy soha nem is lesz megfelelő vakcina a vírus legyőzéséhez.Startlap.

(#34982) Rive válasza lacos001 (#34902) üzenetére


Rive
veterán

Gyakorlatilag a Covid-19 olyanná válna, mint az influenza, csak tízszer nagyobb mortalitással.

Izé, nem. Mármint, mostanra valszeg lehetetlen elkerülni, hogy a mondat első fele beteljesedjen: de a második felének bekövetkezte nagyon valószínűtlen.

A legvalószínűbb verzió továbbra is az, hogy a második-sokadik fertőzés már nem lesz több, mint megfázás.

Az, hogy ez a hatás védőoltással is kiváltható-e viszont nyitott kérdés.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34983) pw12345 válasza pjen (#34978) üzenetére


pw12345
aktív tag

Nekem meg konkrét becsület sértésért sem tiltottak le embert, úgyhogy ezen vitatkozhatnánk :U , de látszik, hogy elfogyott a kraft, ha már tiltatni szeretnél.
1x azzal jössz, hogy 2m-ről maszkban kell csókolózni, utána, hogy hazaviszik a nagyinak, most döntsd el, hogy mi az álláspontod, de te tudod én elengedem a témát, nincs benne több. :(
Egyébként meg az (volt) a normális, ha buliznak, de ez most nem egy normális időszak (szerinted nem is lesz vakcina és sosem lesz ennek vége és ja lehet), lehet nem is lesz az többé és át kell értékelni az eddigi életmódot. És, ja, lehet, hogy lombik nélkül egy idő után nem fog menni.
És nem feltétlen csak a covid miatt, nemrég két nyalakodó csajt kellett kivágnom a liftből, úgy be voltak tépve, hogy azt sem tudták hol vannak, nemhogy kivel. :DDD
Korona nélkül is elég gyatra az ismerkedési ráta, ha nem tűnt fel, de rád hagyom, teljesen igazad van. :R
Hol írtam, hogy tudom a megoldást, nem is az én dolgom, azé a rahedli semmirekellő virológusé, epidemiológusé, a CHO-é, meg egyéb kutatóé lenne. :(((
A rák ellenszerét nem kéred rajtam számon? :((
De, akkor mi a te megoldásod, mehet a gruppen, mindegy milyen korcs, csak gyerek legyen?

(#34982) Rive
Tök jó, de nemrég linkelte ide valaki, hogy 33% már az első körből ideg károsodással keveredik ki: tele leszünk félnótásokkal, még többel.

[ Szerkesztve ]

(#34984) pjen válasza pw12345 (#34983) üzenetére


pjen
félisten

Én nem akartalak tiltani,csak furcsa volt és most is furcsa a stílus.Szerintem nem is érted amit írok. :)

[ Szerkesztve ]

(#34985) pw12345 válasza pjen (#34984) üzenetére


pw12345
aktív tag

Furcsa felvetésre (azóta sem fejtettem meg hová akartad kivezetni, de már elengedtem), furcsa stílus. :U Teljesen igazad van. :R

(#34986) Ezekiell válasza pjen (#34981) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ezért kellene kicsit jobban tájékozódni, és nem 1 soros híreknek hinni. Valójában mit is mondott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz?

"Számos fejlesztés alatt álló oltóanyag van jelenleg a harmadik kísérleti fázisban, és azt reméljük, hogy több hatékony vakcina is elérhető lesz majd, amellyel megállíthatóvá válhat a koronavírus terjedése. Ugyanakkor pillanatnyilag még nincs meg a tökéletes megoldás, és nem kizárt, hogy olyat soha nem is találunk"

Tehát TÖKÉLETES megoldásról beszélt: ami valóban nem valószínű h lesz. De a tökéletelen megoldások is jók (csak mondjuk nem 100%ban hatnak, hanem 90%ban, és nem egy életre adnak immunitást, hanem 1 szezonra).

Mit mondott még?
" WHO-főigazgatója és Mike Ryan vészhelyzeti igazgató közösen arra szólította fel a világ valamennyi országát, hogy szigorúan tartassák be az egészségbiztonsági előírásokat, azaz a szájmaszk viselésére, a távolságtartásra és az alapos kézmosásra vonatkozó ajánlásokat, illetve végezzenek folyamatos tesztelést."

Szóval kontextusból kiragadott mondat, amit hoztál - és az nem megy, hogy egyszer hiszel neki, amikor neked tetszőt mond, másszor meg nem. Döntsd el, melyik ;)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34987) Rive válasza pw12345 (#34983) üzenetére


Rive
veterán

...tele leszünk félnótásokkal, még többel.

Hát ja. Ezér' lenne fontos, hogy rendesen odanézzenek a potenciális vakcinákra: amelyik tényleg csak ideiglenes védelmet képes nyújtani, az nem sokat ér hosszú távon :(

A másik fontos kitörési pont lenne egy még nagyobb banhammer ;]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34988) pjen válasza pw12345 (#34985) üzenetére


pjen
félisten

Így randizz a koronavírus után - Változó randiszokások

(#34989) pjen válasza Ezekiell (#34986) üzenetére


pjen
félisten

Minden eddiginél több koronavírusos megbetegedést regisztráltak egy nap alatt
Minden eddiginél több koronavírusos megbetegedést, szám szerint több mint 294 ezret regisztráltak egy nap alatt világszerte a WHO szerint. Az Egészségügyi Világszervezet vezetője kijelentette: lehet, hogy soha nem is lesz megfelelő vakcina a vírus legyőzéséhez. A járvány a világ 188 országában van jelen, az esetek fele ugyanakkor három országban: az Egyesült Államokban, Brazíliában és Indiában van.Az,hogy a maszk,kézmosás,távolságtartás véd nem vitatja senki,csak nem megoldás.legfőképpen nem győzelem.Nem tud mindíg mindenki maszkot hordani és a távolságtartás sem opció hosszú távon.Ezt már oly sokszor leírtam,már unom.

(#34990) Kékes525 válasza andor80 (#34977) üzenetére


Kékes525
félisten

Már naponta? 15 ezer elég lenne naponta, komoly kontakt kutatással.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34991) Kékes525 válasza pjen (#34978) üzenetére


Kékes525
félisten

Egy éven belül Magyarországon is lesz, de nem 100%-os, mert olyan vakcina semmi ellen sincs. Olvastam a Who jelentését, ott tényleg említenek ilyet is, de nem ebben az összefüggésbe. Addig amíg nincs, addig felelőtlenség biztosra menni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34992) pjen válasza Kékes525 (#34972) üzenetére


pjen
félisten

Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. Dél-Afrikában április végéig vannak érvényben szigorú kijárási korlátozó intézkedések, amelyek értelmében tilos a kocogás, az alkohol vagy a cigaretta értékesítése és a kutyasétáltatás is.Svédország: a maszkviselés nem ajánlottInfostart / MTI2020. augusztus 5. 09:40 Előzmények:Svédország - nem jött be a csodafegyverBerobbanni látszik a járvány, rekordszámú új fertőzés van a világ minden nagyobb térségébenA skandináv állam egészségügyi szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy így helyes.
Svédország járványszakértője továbbra sem javasolja a koronavírus-járvány ellen maszkok viseletét.

(#34993) pw12345 válasza Rive (#34987) üzenetére


pw12345
aktív tag

Én marha még egy érdemi gyógyszert is várnék. Legalább a már meglévőkből. Valamit. :U Már csak ebben a kutyulék bika drogban bízok, hátha előbb megoldják a designerek. :DDD

(#34988) pjen
Mert mi a gondod? Távkapcsolat, a nő már tojt is egy cuki drótszamarat:
kíméli a környezetet. :K

(#34992) pjen
Na bakker én meg most mostam ki őket, amúgy szűri a pollent, allergiára jó, kb. ez az egyetlen, ami pozitív a hordásában. :K

[ Szerkesztve ]

(#34994) Lauda válasza Kékes525 (#34991) üzenetére


Lauda
félisten

Egy éven belül Magyarországon is lesz,

Mi lesz egy éven belül?

(#34995) nubreed válasza Lauda (#34994) üzenetére


nubreed
veterán

Gondolom oltás.

#34996 Ezekiell:
Ezzel egyetértek, eléggé zavaró úgy olvasni valamit, hogy egy hírnek csak mondjuk az első része van bevágva ide, de nincs a forrásra mutató link.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#34996) Ezekiell válasza pjen (#34989) üzenetére


Ezekiell
veterán

Először is tanulj már meg linkelni, könyörgöm, fáj olvasni, amit idemásolgatsz. Mobilról is lehet ám, ha véletlen az a kifogásod.

Másodszor még mindig nem sikerült a teljes nyilatkozatát elolvasnod, ugyanazt copyzod be értelmetlenül, megint a kontextus nélkül.

Így felesleges veled beszélgetni teljesen.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34997) papaya


papaya
senior tag

A hétvégén megint dobáltak ismik a BCG-s szöveggel, hogy amiatt védetebbek vagyunk. Na, számoltam egy kicsit, a mai adat szerint 4946 azonosított fertőzött van / volt eddig itthon. 608 halott, azaz 12,29%-os moralitási ráta a hivatalos. Szlávik nemrég azt mondta, hogy a valós fertőzött 10 esetleg 20x-os is lehet. Ha ezt lematekozzuk akkor 10x-es esetén a ráta 1,23%-os, 20x-os esetén 0,61%, középen 0,92% körüli. A világ olyan 3,5% körül alakul de a valós inkább olyan 1-2% körüli a becslések alapján. A korcsoport szerinti halálozás eloszlásban viszont nagyon hasonlóak a számaink, ezért nem hinném, hogy a BCG- oltásnak túl nagy hatása lenne a covid-re. :B

(#34998) pjen válasza Ezekiell (#34996) üzenetére


pjen
félisten

Azt hiszem inkább veled.Még mindig nem írtál semmi konkrétumot a győzelemről.Pedig tegnap este hiányoltuk páran.A lényeg,hogy szerinte nem lesz oltás belátható időn belül.Hogy ajánlja vagy nem a maszkot,távolságtartást,kézmosást egy másik dolog.Ja nem akarok linkelni,bemásolom.

[ Szerkesztve ]

(#34999) Kékes525 válasza pjen (#34992) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem ezt írtam, hanem ezt: "Amúgy az sem igaz, hogy a svéd kormány ne védekezne."

Tehát az nettó hazugság, hogy ne védekeznének hivatalosan. Különösen az a netto hazugság, hogy úgy általában azt mondjuk, hogy a svédek nem védekeznek. A maszkon kívül is van más védekezés is.

Másrészt a lakosság védekezik!

[Swedish university tells staff and students to wear face masks if distancing can't be maintained]

[Swedish researchers recommend use of face masks based on studies]

[Swedish researchers recommend faces masks for children in schools: report]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35000) Kékes525 válasza Lauda (#34994) üzenetére


Kékes525
félisten

Erre válaszoltam: "5-10 évig nem lesz vakcina se gyógyszer,a WHO szerint talán soha,akkor hogy is oldanád meg."

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.