Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34551) Sped válasza Hieronymus (#34548) üzenetére


Sped
aktív tag

Egyetlen kérdésem van: influenzára miért nem alkalmazzuk ezt? Ez most miért olyan extrán különleges vírus? Talán többen halnak meg benne, de így is elhanyagolható. Kórházakban a szuperbaktériumok is vannak ilyen veszélyesek, de mégis jól tűrjük, hogy se szappan, se kéztörlő nincs a kórházainkban illetve a betegek hordják be magukkal. A koronavírus kb. most érte el a szuperbaktériumok által okozott éves halálozási számot, szóval ráértünk volna most elkezdeni pánikolni miatta. Merthogy eddig 7-800 ezer ember halála elfogadható volt és még a hírekbe se nagyon került be. Nem tudom a most elhunyt 7-800 ezer ember mitől fontosabb. :U

Amúgy a 4-es pontot te se gondolhatod komolyan. Egy kis orrfolyás miatt senki nem fog otthon maradni. Eddig se tették mégse pusztult ki a társadalom és dőlt ágynak a fél ország. Ezután se fog.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34552) t72killer válasza Sped (#34550) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Noigen, az oltás pár hónapnál hosszabb távú hatékonysága egyelőre erősen kérdőjeles. Több helyen írják, hogy 2-3 hónap után totál eltűnnek az ex-betegek szervezetéből az antitestek, ezzel még egy helyi járványhullámot se nagyon lehet helyileg besaccolni, szimplán tovább tart...

#34551: ha nincs a kezdeti pánik, akkor kínában lett volna 10-20M halott és most nem okoskodna sok "influenzázó", hogy felesleges védekezni. De egyébként támogatom, irtsuk ki az influenzát, utálom amikor elkapom.

Romavírus... :(((

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34553) fatal` válasza Kékes525 (#34547) üzenetére


fatal`
titán

Nincs közöm a témához, ezért elképzelhető, hogy teljesen rosszul gondolom. Ha jól tudom még sosem próbáltak éles környezetben bevetni ilyen vakcinát. Ez az egyik aggályom, a másik pedig, hogy úgy emlékszem úgy működik, hogy a sejtjeid módosítja és ellenanyagtermelésre készteti. Na most a sejtek módosításában látok némi kockázatot egy esetleges rossz cuccal (rák?). Persze mivel semmi közöm a témához, lehet, hogy ez elképzelhetetlen és teljesen rosszul gondolom.

És nagyon nem vagyok oltásellenes, sőt. Nehogy ez legyen a konklúzió :)

(#34549) pjen: Az egyessel is, ugyanis soha nincs elég oltás, már így is minden évben hiány van belőle.

(#34551) Sped: Azt kéne már megérteni, hogy a SARS-CoV-2 gyorsan tud terjedni, 3-4x gyorsabban, mint az influenza. Ha most kezdenénk kapkodni, akkor nem 800 ezer halott lenne, hanem esetleg 8 millió, vagy mégtöbb.

[ Szerkesztve ]

(#34554) Ringman válasza Kékes525 (#34524) üzenetére


Ringman
nagyúr

ok, akkor nem a szovjet csodavakciából. (aminél nem volt Phase 3 tesztelés)

(#34555) t72killer válasza fatal` (#34553) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem módosítja a sejtjeid, a fehérvérsejtek normál munkaköri leírásába tartozik, hogy a befecskendezett idegen anyagra antitesteket kezdenek fejleszteni.

#34553: kínában ugye már január végén a katonaság által lezárt utak, maszkot nem hordók karhatalmi elfenekelése, karanténezettek ajtajának beheggesztése és hasonlók jellemezték a közállapotokat. Emellett jutottak el a bevallott 3e halottig. Ha ezt "cikiamaszk" módjára ellazáskodták volna, akkor alsóhangon 2 de inkább 3 nagyságrenddel többen találkoznak a vírussal.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34556) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Munkaügyben mennem kéne a britekhez hamarosan: "érdekes módon" a repülők és a komp sőt, még a csalagút ára is kb duplázódott :(((. A repülést mondjuk alapból ki akartam hagyni a sok kontakt miatt.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34557) Kékes525 válasza Sped (#34551) üzenetére


Kékes525
félisten

"Egyetlen kérdésem van: influenzára miért nem alkalmazzuk ezt? "

Mert az egy másik vírus. Más a szerkezete, mások rajta az antigének. Ha arra gondolsz, hogy egy oltás legyen a kettővel szemben, az viszont megoldható. Akkor keveréket használnak, de annak kifejlesztése, tesztelése idő, amiből most nagyon kevés van. Ha évenként kell majd beadni mint az influenzát, akkor lenne értelme.

A kórházi fertőzésekért a nem megfelelő higiénia a felelős. Nem biztosít elég pénzt erre az állam. A kórházi higiéniáról tudnék mesélni saját tapasztalatból.

"Influenza oltás se jó semmire, valaki attól betegszik meg"

Ez egyáltalán nem igaz. Nagyon sok ember megbetegedését és halálát lehet vele megelőzni. Magyarországon 29%-os az elterjedtsége az influenza elleni védőoltásnak, ha jól emlékszem, ezért lehetnek influenzás betegek is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34558) Kékes525 válasza fatal` (#34553) üzenetére


Kékes525
félisten

" Ha jól tudom még sosem próbáltak éles környezetben bevetni ilyen vakcinát."

Erről szól a vakcina tesztelés III. szakasza. Most kezdték meg ennek a tesztelését, éles környezetben. Például az oxfordi vakcinát Brazíliában élesben próbálják ki.

"Ez az egyik aggályom, a másik pedig, hogy úgy emlékszem úgy működik, hogy a sejtjeid módosítja és ellenanyagtermelésre készteti."

Nagyon nagy vonalakban: Az immunsejtek reagálnak az antigénekre és az antigénnek megfelelő ellenanyagot (antitesteket) fognak termelni. Ez semmilyen veszélyt nem jelent a szervezetre nézve, mert az evolúció ezt több száz millió éve "teszteli". Az esetleges mellékhatásokat nem ez okozza, hanem az oltóanyag által esetlegesen kiváltó allergizáló hatás, bőrpír, duzzanat és fájdalom. Általános tünet a láz, a rossz közérzet, fáradtságérzés és fejfájás. Másrészt ha elölt, vagy legyengített kórokozót alkalmaznak, akkor elméletileg maga az oltóanyag is okozhat fertőzést, de a mostani vakcinák többsége nem ezt alkalmazza.

Ha valakit részletesebben is érdekel az oltóanyagok mellékhatásai, akkor olvass el ezt: [Védőoltások mellékhatásai], [A védőoltások rövid áttekintése A védőoltások hatásossága A védőoltások biztonságossága Az alkalmazás szempontjai.], Bulvárosan pedig: [Oltások mellékhatása - Melyik oltásnál mire lehet számítani?] Ez a gyerekek oltásairól szól.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34559) Corleone33


Corleone33
aktív tag

[link]

Egy részt ebből különösen fontosnak tartok kiemelni cikkből:
' Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor heteken belül újra olyan lehet a helyzet, mint márciusban, amikor országos veszélyhelyzetet vezetett be a kormány."

Mindenki vonja le magának a szükséges konkluziókat ebből

[ Szerkesztve ]

Előző rossz tapasztalatok miatt sajnos nem üzletelek 0km-es /0 értékeléses felhasználókkal!

(#34560) Alex91 válasza Corleone33 (#34559) üzenetére


Alex91
félisten

Olyan zaras mar valoszinuleg nem lesz. Mondjuk telepulesenkenti, megyenkenti korlatozasokat el tudok kepzelni, es a szabad mozgas korlatozasat. Most mondjuk a jelenlegi helyzetben Bekes vagy Tolna megyet miert kellene lezarni...?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34561) Corleone33 válasza Alex91 (#34560) üzenetére


Corleone33
aktív tag

Úgy legyen akkor, bár mostani helyzetben max az a biztos hogy semmi se biztos

[ Szerkesztve ]

Előző rossz tapasztalatok miatt sajnos nem üzletelek 0km-es /0 értékeléses felhasználókkal!

(#34562) radi8tor válasza t72killer (#34556) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Lesz itt még nemulass január 1-től.

⭐ Stella

(#34563) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Reszletek az orosz oltassal kapcsolatban]

- Evi 1.5m gyarthato, de szeptemberig nem lesz tomeggyartas.
- Jelenleg a veszelyeztetett csoportok kaphatnak belole.
- A phase 3 trial meg csak ma kezdodik.
- Januar 1-ig kene befejezodnie, s onnantol elerheto szeles korben.
- Usanak is van torvenyi lehetosege hamarabb engedelyezni oltast, mint a trial fazisok vege. Viszont sokkal erosebb tudomanyos oldali approval kell hozza.

I am having fun staying poor.

(#34564) t72killer válasza radi8tor (#34562) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hja, ne is mondd...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34565) attiati válasza Drizzt (#34563) üzenetére


attiati
veterán

1,5m / év kevésnek tűnik
Ők élesben nyomják a tesztelést.
Elvileg önkéntes alapon, ha ismerik ennek a szónak a jelentését.

(#34566) Ezekiell válasza attiati (#34565) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az konkrétan semmi...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34567) Lauda válasza attiati (#34565) üzenetére


Lauda
félisten

Az a cég tud annyit gyártani. Ha megfelelő a vakcina, akkor a paraméterek alapján más cégek is tudják millószámra ontani magukból. Gondolom.

(#34568) Lauda válasza Corleone33 (#34559) üzenetére


Lauda
félisten

Kezdenek megint begajdulni az emberek. Láttam már cukor, liszt betankolásokat. Múltkor a hypót vitték előttem zsugorban. :F

[ Szerkesztve ]

(#34569) aprokaroka87 válasza Lauda (#34568) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Lehet valaki hypot fog inni....

(#34570) t72killer válasza aprokaroka87 (#34569) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Trump szerint intravénásan kell. Infúzió?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34571) Lauda válasza aprokaroka87 (#34569) üzenetére


Lauda
félisten

Gondolom szét akar vele fertőtleníteni mindent. Persze a maszk úgy volt rajtuk (egy idősebb pár volt), hogy lógott az állukon, sem a szájukat, sem az orrukat nem takarta. Szóval ők leszarták, hogy mik az előírások és hogy esetleg terjesztők lehetnek. De otthon aztán még a bűzmirigyét is kihipózza. Érdeklődve figyelem ezeket az atlanságokat.... :F

[ Szerkesztve ]

(#34572) Ezekiell válasza aprokaroka87 (#34569) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az USAban nő az esetek száma, amikor úgy kerülnek kórházba, hogy fertőtlenítőt isznak... Trumptardok :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34573) Hieronymus válasza Sped (#34551) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"... Kórházakban a szuperbaktériumok is vannak ilyen veszélyesek, ..."

Nincs szuperbaktérium. A kórházban is nagyjából azok a baktériumok léteznek, mint bárhol máshol. Például a konyhákban.
Az egyetlen eltérés az, hogy egy egészséges ember észre sem veszi a megkapott fertőzést, egy frissen operált beteg, akinek már az o.p. előtt sem teljesített jól az immunrendszere belehal a fertőzésbe.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#34574) Ricardo


Ricardo
félisten

Franciaországban meghosszabbítják a kötelező maszkviselést

"napi 2000 új fertőzöttet észlelnek az egy héttel korábbi ezer helyett."

(#34575) pjen válasza Hieronymus (#34573) üzenetére


pjen
félisten

Viszont antibiotikum rezisztensek vannak és leginkább a korházakbanl

(#34576) Rive válasza Hieronymus (#34573) üzenetére


Rive
veterán

Nincs szuperbaktérium.

De, van. A kórházi környezet a gyakran használt antibiotikumokkal elég csúnya változatokat tud produkálni, némelyik nem is csak (akár szimultán több) antibiotikumra, de néhány szokásos fertőtlenítőszerre is csak vállat von.

MRSA, mint az egyik klasszikus 'superbug' kórházi indulással, fényes közösségi karrierrel.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34577) Parci válasza Hieronymus (#34573) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt nem így tudom, a belgyógyászati osztályokon vannak az igazán ütős dolgok, az a mondás, hogy amint ki tudod vonszolni magad onnan, ki is kell, mert nem kevés ember hal meg kórházi fertőzésben.

sőt, elvileg egy kórház épületének is lejár a szavatossága pár évtized alatt, akármilyen állapotú, mert olyan cuccok tenyésznek ki és "épülnek be", amitől jobb megszabadulni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34578) Kékes525 válasza Hieronymus (#34573) üzenetére


Kékes525
félisten

"Nincs szuperbaktérium. A kórházban is nagyjából azok a baktériumok léteznek, mint bárhol máshol. Például a konyhákban."

Vannak, habár csak a média nevezi őket így a polirezisztens baktériumokat, amelyek ellenállnak a legtöbb antibiotikummal szemben. Ezek a baktériumok azért a kórházakban vannak a legnagyobb mennyiségben, mert ott használnak legtöbbféle antibiotikumot, így a kórházi környezet speciális környezetet jelent a szelekciójukhoz. Azaz alkalmazkodtak a legtöbb antibiotikummal szemben.

(#34576) Rive

Látom fürgébb voltál. :)

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34579) Sped válasza t72killer (#34555) üzenetére


Sped
aktív tag

Ha elfogadjuk, hogy ennyi halál lett volna, tehát mondjuk 30 millió, akkor az a kínai lakosság 2%. Az nekem nem tűnik soknak. Ebben a globalizált világban egy járványt csak akkor lehet megfogni, ha tönkretesszük a világot. Ha összeomlik a gazdaság, abból sokkal nagyobb problémák lesznek, mint egy vírusból. Ezért nem lesznek lezárások, nem lehetnek olyan lezárások és kijárási tilalmak, mert az katasztrófához vezet. Egyszerűen le kell nyelni a békát.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34580) Parci válasza Sped (#34579) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek a számítások ott túlzóak mind, hogy simán feltételeznek egy 100%-os átfertőzöttséget. nincs ilyen, a fele is brutális.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34581) fatal` válasza Kékes525 (#34558) üzenetére


fatal`
titán

A linkelt cikkek, illetve a működési elv nem a gyengített kórokozós vakcinára vonatkoznak? Ha jól tudom az oxfordi vakcina ilyen.

A Moderna meg mRNS vakcina, ami teljesen új technológia. De lehet, hogy tévedek. :) Alapvetően tisztában vagyok nagyjából a működésükkel.

[ Szerkesztve ]

(#34582) Alex91


Alex91
félisten

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.

Mondom, maradjon mindenki a s*ggen...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34583) t72killer válasza Sped (#34579) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A globalizált világ önmagában tönkreteszi a bolygót, nem kár érte, ha megállítják és újragondolják (nem fogják sajnos).

1-2% emberveszteség a természetes halálozás felett neked nuku? Ennyi volt kb a világháborúk áldozatainak száma.

A gazdaság időről időre önmagától is összeomlik, ld 1929, 2000, 2009, stb-stb. Kb minden évtizedre jut egy válság, ha nem vetted volna még észre.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34584) Sped válasza Alex91 (#34582) üzenetére


Sped
aktív tag

Persze, ha észreveszek magamon tüneteket... ősszel jó eséllyel az emberek kétharmadán átmegy egy takonykór, de emiatt mindenki maradjon otthon, csak azért, mert "LEHET" hogy Covid? Ez teljességgel vállalhatatlan és kivitelezhetetlen. Már egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy kár ennyit tesztelni, mert feleslegesen pánikoltatja be az embereket és ilyen eszméletlenül életképtelen és valóságtól elrugaszkodott javaslatokat szül.

(Zárójel, személyes példa: anyukám egyik volt kolléganőjénél két hete diagnosztizáltak rákot. Ki is írták műtétre, DE előtte tesztelni kell Covidra. MINEK? Ha pozitív nem műtik meg? Vagy elkülönítik? És ha Covidra negatív, de egyébként más vírusfertőzése van, az nembaj? Őszintén nem értem.)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34585) Ricardo válasza Sped (#34584) üzenetére


Ricardo
félisten

"Ki is írták műtétre, DE előtte tesztelni kell Covidra. MINEK? Ha pozitív nem műtik meg? Vagy elkülönítik? És ha Covidra negatív, de egyébként más vírusfertőzése van, az nembaj? Őszintén nem értem.)"

Így van. akkor nem műtik meg. Ha más vírusfertőzése van akkor sem.

(#34586) t72killer válasza Sped (#34584) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha ennyire szimpatikus a korona, akkor próbáld ki, utána oszd itt az észt.

A daganatos beteg jó eséllyel más daganatos (fokozottan veszélyeztetett) betegek között fog feküdni a kórházban. Búnuszképp jó eséllyel az orvosok fele is bőven a veszélyeztetett korosztályban van és max félig hatékony védőfelszerelést visel normál esetben. Ha Bergamo-t akarsz, akkor beteszel közéjük egy koronást... Egyébként ha csak a konkrét pácienst nézzük, egy műtét lehet igencsak megterhelő a szervezet számára, nem biztos, hogy szerencsés akár egy ütősebb influenzával egyidejűleg felbontani, szétszedni majd összerakni valakit.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34587) Kékes525 válasza fatal` (#34581) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen. Ez az oltás egy közönséges megfázás vírusának gyengült változatára épül, amely tipikusan csimpánzokat fertőz meg. Ez egy olyan módszer, amelyet a csoport már a járvány előtt kifejlesztett a közel-keleti légzőszervi szindróma (Mers) és az ebola kezelésére. Először a csimpánzvírust genetikailag megváltoztatták, így lehetetlen emberben szaporodnia. Ezután olyan géneket adtak hozzá, amelyek fehérjéket termelnek a Covid-19 vírusból, az úgynevezett spike glycoprotein. Ez azért is jó, mert kettős immunválaszt ad az első tapasztalatok során. A T és B sejtes védekezést is serkenti, kiváltja.

"A Moderna meg mRNS vakcina, ami teljesen új technológia. De lehet, hogy tévedek"

Nem tévedsz.

Itt egy jó összefoglaló az oltásokról: [Versenyfutás a koronavírus-vakcináért]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34588) Sped válasza Ricardo (#34585) üzenetére


Sped
aktív tag

De más vírusra nem tesztelik csak Covidra.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34590) Drizzt válasza Parci (#34580) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Vagy az is lehet, hogy alulbecsloek, mert az immunitas ideiglenes, s utana ugyanolyan sulyos lefolyasu betegseget lehet szerezni a virustol. En nem tartom valoszinunek, hogy igy lenne, de kizarni eddig nem zarta ki senki, sot szoktak olyan hangok lenni tudomanyos iranybol, hogy ez elkepzelheto ennel a virusnal.

Szerintem az lenne a legjobb az emberiseg szempontjabol, ha megjelenne egy olyan mutacio, vagy akar masik virustorzs, ami ugyanugy jut a sejtekbe mint a covid19, de sokkal gyorsabban terjed, s sokkal enyhebb lefolyasu betegeseget okoz(, ehhez mondjuk egeszen brutalis R0-ja kellene legyen). Egyszeruen kiszoritana a covid19-et.

(#34579) Sped: "Ebben a globalizált világban egy járványt csak akkor lehet megfogni, ha tönkretesszük a világot. Ha összeomlik a gazdaság, abból sokkal nagyobb problémák lesznek, mint egy vírusból."
En ezekbol az allaspontokbol mindig azt olvasom ki, hogy a problema akkor a gazdasaggal van igazabol. Ovatosan bizok benne, hogy ertelmesebb es fenntarthato iranyba mozdul a jovoben a dolog. Csomo mas problemat ami a nyakunkon van, ugyanugy nem tud kezelni ez a gazdasagi rendszer. De erre nem az a jo megoldas, hogy akkor szarjuk le a problemakat, hanem az, hogy akkor alakitsuk at a gazdasagot.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#34591) Kékes525 válasza Sped (#34588) üzenetére


Kékes525
félisten

Minden vírusfertőzés fontos a beteg állapotát illetően, de most a leggyakoribb a koronavírus. Ezért ellenőrzik azt. Ha koronavírusos, akkor fel kell készülniük a beteg koronavírus kezelésére és izolációjára.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34592) t72killer válasza Sped (#34588) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hidd el, ha releváns és felmerül a gyanú, tesznelnék HIV-re, hepatitisre, stb. Sima véradáskor megnézik, milyen vért adtál.

Náthára, egyéb, a covid-nél kb 8-10x enyhébb lefolyású cuccokra nem tesztelnek, ahogy leprára, búbópestisre és afrikai álomkórra sem.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34593) Sped válasza t72killer (#34586) üzenetére


Sped
aktív tag

Nem szimpatikus, miért lenne az? Én nem osztom az észt, hanem a saját véleményemet mondom el. Nem vagyunk egyformák, ne várd el, hogy mindenki egyformán fog reagálni egyes eseményekre. Vkit érdekel, vkit nem, vkit kevésbé, vkit jobban. Ha felméred a saját esélyeidet (egészségi állapot, életkor, kórtörténet stb.) nagyjából be tudod lőni, hogy rád mennyire veszélyes és neked mennyire kell elbarikádozni magad.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34594) Drizzt válasza Sped (#34584) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"Persze, ha észreveszek magamon tüneteket... ősszel jó eséllyel az emberek kétharmadán átmegy egy takonykór, de emiatt mindenki maradjon otthon, csak azért, mert "LEHET" hogy Covid? Ez teljességgel vállalhatatlan és kivitelezhetetlen."
Ez miert vallalhatatlan/kivitelezhetetlen?

I am having fun staying poor.

(#34595) Rive válasza Sped (#34584) üzenetére


Rive
veterán

ősszel jó eséllyel az emberek kétharmadán átmegy egy takonykór, de emiatt mindenki maradjon otthon, csak azért, mert "LEHET" hogy Covid?

Az a nagy helyzet, hogy ha mindenki tesztességgel otthon maradna amikor beteg (de legalábbis felvenné azt a k*va maszkot), akkor ez a 'kétharmad' töredékére esne hirtelen. A Covid elleni védekezés igazából az összes légúti gernyó ellen működik, sőt: minden más ellen sokkal nagyobbat üt, mint Covid ellen.

előtte tesztelni kell Covidra. MINEK? Ha pozitív nem műtik meg? Vagy elkülönítik?

Egyrészt a személyzet védelme.
Másrészt friss coviddal beleszaladni egy műtéttől legyengült állapotba, kemóba nem feltétlenül életbiztosítás. Minimum, hogy az orvos tudjon a dologról.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34596) Parci válasza Sped (#34588) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mert ilyenkor nyáron jellemzően nincs más, azaz, ha nincs egyéb tünete, akkor feltehetően nincs vírusos fertőzése. a covid kivétel, mert hosszan lappanghat és mert éppen aktívan fertőz a lakosságban.

de a lényeg, hogy semmilyen vírusfertőzés mellett nem műthető.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34597) aprokaroka87 válasza Sped (#34584) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Igazából a sima a nátha is virús útján tud terjedni, az hogy valaki könnyebben vészeli át, nem biztos hogy egy idős vagy egy gyengébb immunrendszeres igen.

(#34598) Floyd80


Floyd80
addikt

https://24.hu/tudomany/2020/08/12/koronavirus-parlagfu-allergia-pollenallergia/

Nem úgy volt, hogy az allergiások immunrendszere alapból erősebb?

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#34599) forceberg válasza Floyd80 (#34598) üzenetére


forceberg
veterán

Akik allergiások, azoknak alapból valami nem kerek az immunrendszerükkel.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34600) Sped válasza Drizzt (#34594) üzenetére


Sped
aktív tag

Mert enyhe tünetekkel lehet dolgozni. Teát főzöl, napközben elkortyolgatod, irodában simán el lehet lenni. Ilyenre nem pazarolunk el szabadságot. Táppénz meg pláne nem játszik, hisz az kevesebb pénzt jelent hó végén. Másfelől nincs az a munkáltató, aki hosszabb távon ezt elnézné. Pláne, ha hirtelen a munkavállalók ilyen tömegben "ébrednének öntudatra".

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.