Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34301) Lauda


Lauda
félisten

Csütörtökön bejelentik, hogy pápa az új gócpont. Szombatra már 131 karatént rendelt el a hatóság. Ezután vasárnap simán megrendezik a várkertfürdő 17 éves szülinapi buliját.


A polgármester és a képviselőtestület döntő része fideszes. Azt gondolom innentől fogva értelmetlen arról beszélni, hogy ezeket érdekli a koronavírus terjedése. :U

(#34302) radi8tor válasza Lauda (#34301) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Értem én - mindenről a kormány tehet. Az egyéni felelősség fogalma ismeretlen, mert ha buli van akkor OTT KELL LENNI. Még akkor is, ha nincs ingyen pia.

Ja megvan miért mentek az emberek:

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34303) Lauda válasza radi8tor (#34302) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt a felfogást követve semmilyen korlátozást nem kellene hozni, mert az egyéni felelősség...

Igenis korlátozni kell az embereket a saját hülyeségüktől is. Szerintem.

Mivel gócpont lett a város, ezt a rendezvényt most nem szabadott volna megtartani. Csak hát önkormányzati intézmény (még ha jóskapista kft mögé is van elrejtve) és kell a bevétel, ezért szartak az egészbe.

[ Szerkesztve ]

(#34304) bulikavagyok válasza Lauda (#34301) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Fantasztikus. :U

[ Szerkesztve ]

(#34305) ProEvoFan válasza Lauda (#34301) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Akkor nézd meg mi volt hétvégén a Balatonon.
Meglesz ennek a böjtje.Asszonynak már mondtam, hogy kb októbertől ne csodálkozzon ha megint itthon kell maradnia a gyerekekkel... remélem nagyon nem lesz igazam.

[ Szerkesztve ]

(#34306) radi8tor válasza ProEvoFan (#34305) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Októberben nem a Balcsi miatt, hanem a szeptemberi iskolanyitás miatt lesztek otthon.
Szabad téren erős UV mellett sokkal nehezebben fertőz, ellentétben a zárt térrel ahol még klimatizálás is segít neki hogy repkedjen.

⭐ Stella

(#34307) Lauda válasza ProEvoFan (#34305) üzenetére


Lauda
félisten

A pápainál szerintem az a fő gond, hogy tudják, terjed a cucc a városban és mégis ilyesmiket rendeznek, ami nem volt szerintem most olyan fontos. Gyermekorvosi ügyeleten is találtak pozitívot, a lidlben is, az egyik óvodában és az óvónő családtagjai között is.

[ Szerkesztve ]

(#34308) Drizzt válasza pjen (#34296) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Social distancing, gyakori kezmosas, arcfogdosas elkerulesenek hangsulyozasa. Kijarasi korlatozas, tavmunka, iskolak bezarasa online oktatassal, zart teri rendezvenyek tiltasa, majd 500 foben maximalizalasa, idosotthonok es korhazak latogatasi tilalma, e-recept kiiras telefonon keresztul, idosek kulon vasarlasi idosavja, allando hirdetese a higienia es maszkviseles fontossaganak, tavmunka eloirasa, ahol lehetseges. Aztan ezek fokozatosan enyhitve lettek es veluk egyutt bejott a legfontosabb zart tereken kotelezo maszkviseles. Es ez eddig kimondottan jo eredmenyeket is hozott idehaza. De a fegyelem sajnos enyhul, s raadasul pont az osz/tel kozeledtevel. Es sajnos nagyon konnyu hirtelen rontani a helyzeten, jopar orszag peldaja bizonyitja. Hogy ertelmesebbet/fejlettebbet is mondjak kozuluk, ott van Ausztralia. Tel bekoszontevel indult be naluk a jarvany, ami addig jol porazon volt. Most sem rettenetes meg a helyzetuk, de ott eleg drasztikusan leptek is a kedvezotlen valtozasokra. Ha ilyen modon valtoznak a szamok itthon, valamifele szigoritas szukseges is lesz, mert egy nem tul nagy, de kritikus szamot atlepve a fertozottek szama nagyon nehezen tarthato lenn.

Usa pl. viszont vegre enyhe javulasnak indult. Szerintem igen eros osszefuggesben azzal, hogy Trump is elkezdte a maszkkal kapcsolatos ellensegeskedest lejjebb csavarni. Tehetne azert joval tobbet is ebben a kerdesben. Bizonyitekom persze nincs ra, hogy azert van az enyhules, viszont mas racionalisnak tuno magyarazatom sem.

Ha arra vagytok kivancsiak, hogy korlatozas nelkul hogy viselkedik a covid19, akkor az indiai szamokat erdemes nezni. Legalabbis ott latszik egyedul a toretlen exponencialis terjedes, 3 het idotartam alatti napi esetszam duplazodassal. Hivatalosan ott is vannak korlatozasok, sot az elejen igen kemenyek is, de ha van hely, ahol nehez azokat betartani, az ott van. Most naluk no a leggyorsabban a fertozottszam.

Aids: ma mar vannak gyogyszerek, amivel dzinte tunetmentes, hosszu eletet lehet elni. Malaria: van ra gyogyszer, nekem is volt amikor Indiaba utaztam. Rak: osszefoglaloan nem erdemes rola beszelni. Vannak nagyon durva, meg gyogyithatatlan valtozatai, de vannak szinte teljesen gyogyithatok is. Nagyon jo lenne, ha meg tobbet foglalkoznak a kutatasaval, de messze nem elhanyagolt terulet igy sem. Komoly veszelyt jelent, viszont mind a kutatasa, mind a gyogyitasa allandoan fejlodik. Es ha te azt mondod, hogy a rakrol nincs nagyon gyakran szo mainstream media szinten is, akkor nem tudom mit nezel, de mainstream mediat valoszinuleg nem. Stroke: szinten nagyon komoly dolg, a tobbi sziv- es errendszeri megbetegedessel egyutt, viszont amikor nem genetikai meghatarozottsag az oka, akkor eletmodvaltassal nagyon sokat lehet tenni ellene. Es ez sem egy olyan terulet, amin ne lenne nagyon sok kutatas.

Viszont mindezekkel szemben a Covid19 konnyen elkaphato, s joval sulyosabb lefolyasu lehet, nincs ismert gyogyszer, ami hatna ellene, brutalisan magas a halalozasi aranya a mas konnyen fertozo betegsegekhez kepest. Nincs meg bizonyitottan mukodo oltas, nem ismert, hogy mekkora immunitas alakul ki ellene. Nem ismert meg, hogy a kronikus es idos betegeken felul kikre veszelyes.

I am having fun staying poor.

(#34309) ProEvoFan válasza Lauda (#34307) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Mecseknádasdon ezt jól kezelik.
Pl az augusztus 20-i búcsú elmarad. [link]

(#34310) Parci válasza radi8tor (#34302) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért ezen logika mentén akkor sehol, semmilyen felelőssége sincs a fenntartóknak

picit hasonlóan általánosító, mint a "minden kutatásra adott pénzt valaki, tehát" logikához :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34311) radi8tor válasza Parci (#34310) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Értem mit akarsz mondani, de akkor is ha az egyén valamit nem akar, akkor nem teszi meg. Ha én paráznék, akkor nem mennék oda, ha nem parázom elmegyek de mondjuk maszkban. Gondolom Mezőkövesd elég nagy ahhoz, hogy még mindig marginálisan kevés esélye van valakinek azzal a 30 fertőzöttel találkozni.

⭐ Stella

(#34312) headhunter


headhunter
addikt

"...Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy a nyári meleg nem változtatott komolyan a koronavírus terjedésén, és az őszi lehűléssel hamarosan azt is meglátjuk, hogyan befolyásolja a járvány a minden évben visszatérő influenzát. Ha mindkét vírus a megszokott módon terjed, az hatalmas terhet ró majd az egyébként is végletekig kimerült egészségügyre – de a szakértők szerint az sincs kizárva, hogy a koronavírus megfékezése érdekében berögzült szokásokkal gond nélkül átvészeljük majd az idei influenzaszezont.

Veszélyes a hasonlóság...

Két, egymással párhuzamosan zajló járvány önmagában is elég kellemetlennek tűnik, ebben az esetben azonban van még egy elég fontos plusz probléma is, mégpedig az, hogy az influenza és a koronavírus-fertőzés tüneteit gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egymástól. A szezonális légúti betegségek tünetei egy laikus számára a megszólalásig hasonlítanak, még a szaglás és az ízlelés elvesztése sem jelent garanciát arra, hogy valaki koronavírusos. Mégis rendkívül fontos lenne, hogy valahogy megkülönböztessük a kettőt – például azért, mert egy koronavírusos beteget csak védőfelszerelésben lehet kezelni, az influenza ellen viszont az orvosok be tudják oltatni magukat. Ehhez egyértelműen tudni kell, hogy az illető melyik betegségben szenved, ezt a problémát csak óriási mennyiségű, és nagyon megbízható tesztekkel lehet megoldani..."

Ijesztő duó lehet az influenzából és a koronavírusból...

(#34313) #75376384 válasza radi8tor (#34298) üzenetére


#75376384
törölt tag

mondjuk pont ez a krva nagy problema a kisemberek felfogasaval. amikor egyszerre tobb milliard ember kerdezi, hogy mit tehetne mondjuk a klimavaltozas ellen. a tobbit remelem le tudod innentol vezetni.

(#34314) radi8tor válasza headhunter (#34312) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi ebben az újdonság? Tavasszal is volt COVID az influenzajárvány idején. Akkor még influenzaként kezelték a tüneteket produkáló betegeket. :K
Aztán jött az a bizonyos iráni diák és megjelent itthon is "hivatalosan" a járvány (megsúgom a hatóságok már látták februárban is).

vzarmo: klímaváltozás az más téma. Ne mossunk össze mindent.
Itt a Brazil őserdőirtásról, meg az afrikai halálozásokról volt szó ami a tiszta víz hiánya miatt következik be. Ez ellen a kis emberek nem tudnak mit tenni.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34315) Lauda válasza ProEvoFan (#34309) üzenetére


Lauda
félisten

:R A szeptemberi csülökvesztivált törölték már vagy két hete. Most, hogy beindult a cucc, a várkertfürdős bulit meg megtartják. Gondolom ez sok bevételt hoz az önkormányzatnak, így "nem tartották indokoltnak" a rendezvény törlését. Vicc az egész. :D

(#34316) #75376384 válasza radi8tor (#34314) üzenetére


#75376384
törölt tag

irhattam volna erdoirtast is, meg afrikai halalozast. elobbi eseten ugye meg veletlenul se a brazil nep valasztja meg az eppen aktualis vezetot, mig utobbira pedig nincsenek szervezetek, akik probalnak az ilyen helyzetu embereken segiteni?

persze sokkal egyszerubb olbe tenni a kezeket es mindent az aktualis hatalomra ratolni.

(#34317) Parci válasza radi8tor (#34311) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze, az egyén mindig lehet még óvatosabb, mint az előírt, és némi gondolkodás mellett nem is az előíráson múlik, hogy én hol húzom meg a határt

viszont ne feledd (és ez csak egy szemléletes példa), hogy van egy csomó konteós, vírustagadó egyén is, járvány kellős közepén is lesznek. igenis a fenntartó felelőssége is, hogy megvédje őket is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34318) Parci válasza headhunter (#34312) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az influenzát idén márciusban mintha elvágták volna, karantyén és maszkok mellett beszakadt és vége is volt

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34319) radi8tor válasza #75376384 (#34316) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ezt Laudának írtad aki a fideszes polgármestert okolja a fürdő-event megtartásáról? :D

Én azt írtam, hogy "Ami fura nekem, hogy erre semmilyen szervezet nem tud hatni, de Covid miatt lezárták a világot."

⭐ Stella

(#34320) Lauda válasza radi8tor (#34311) üzenetére


Lauda
félisten

Nem lehet mindent az egyén saját döntésére bízni. A hatóságoknak az embereket meg kell védeni önmaguktól is a korlátozásokkal. A köz érdekét kellene hogy szolgálják az intézkedések.

Alapjában véve értem amire gondolsz, sajnos az a tapasztalatom, hogy az embereknek csak egy kis százaléka képes felelősen gondolkodni. ;)

(#34321) radi8tor válasza Lauda (#34320) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Gyanús hogy egyeztettek az operatív derékkal meg törzzsel és arra jutottak, amit én is pedzegettem: kültéri rendezvény lévén nem olyan nagy kockázat.

Emlékezz vissza a fürdők éjszakájára. Hány hete is volt hogy zárt térben zsúfolva, stb rengetegen áztatták magukat? Mégsincs covidboom.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34322) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

viszont lassan készülni kéne az őszre, egy hónap, és most a a legjobb feltételek mellett is egyre több góc bukkan elő a "semmiből", nem közösíthetők, szóval azért csak lett némi mozgás koronailag...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34323) Polllen válasza radi8tor (#34298) üzenetére


Polllen
nagyúr

A felelősség hárítása. Egy egy másik, ami miatt nem tudjuk megoldani/kezelni őket.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#34324) radi8tor válasza Polllen (#34323) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Oké, te hogyan oldod meg az orangutánok mészárlásának problémáját Magyarországról? Azon kívül hogy pénzzel támogatsz erre szakosodott szervezeteket, nem sokat tudsz tenni mint kisember.

⭐ Stella

(#34325) Ezekiell válasza radi8tor (#34302) üzenetére


Ezekiell
veterán

Pár hónappal ezelőtt még az volt a mantra itt a topicban (nem is alaptanul), hogy ami nincs tiltva, azt lehet, és ne akarjuk már korlátozni az embereket tovabb. Hova jutottunk... ;)

De amúgy mindkét félnek igaza van itt: meg se kellett volna tartani, de tomegrendezvenyre akkor se megyünk, ha meg van tartva,ha a város "új gocpont".

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34326) #75376384 válasza radi8tor (#34319) üzenetére


#75376384
törölt tag

nem. en arra reagaltam, amit Pollen-nek irtal es ott le is van irva, hogy te mikre reflektaltal. szoval keretik nem csusztatni. amugy teljesen mindegy mi a tema, amig a kisember annyit ir, hogy o mit tehetne ezert meg azert, addig semmi se fog volt valtozni.

es mivel szobakerult az allatvedelem es a "mit tehet az orangutanok meszarlasa ellen magyarorszagrol?"
hogy egy peldat hozzak: https://www.vier-pfoten.ch/

a sort pedig lehetne folytatni.

es mivel a politika a beka segge alatt van Mo-n igy ja, nem meglepo, hogy rakeni a fideszes polgarmesterre egy pillanatig se gondolkodva azon, hogy nyomast gyakoroljanak a vezetosegre. persze ez nem ilyen egyszeru es ide azert el kellett jutnia az orszagnak, de sajnos nem ugy tunik, mint ha ezen valtoztatni is akarna barki, hiszen "mit tehetek en, mint kisember?".

[ Szerkesztve ]

(#34327) Polllen válasza radi8tor (#34324) üzenetére


Polllen
nagyúr

Innen indultál:
Leginkább azért, mert ez nem a kisemberek dolga.
Ide jutottál:
Azon kívül hogy pénzzel támogatsz erre szakosodott szervezeteket.

Forgassam ki vagy te is érzed, a Pál fordulást a két posztod között?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#34328) t72killer válasza radi8tor (#34302) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fentebb volt téma, hogy az emberek birkák. Valóban azok.

#34306: az alap IQ>42 strandolási szituban én is ezt mondanám. A fentebb ábrázolt egymás s.ggébe bújás esetén viszont olyan erős UV kéne, ami leszedi a húst a csontjaidról. Persze esemény akkor van, ha van egy nagyszájú/köhögcsélő fertőzött a bandában.

Sokan prüszkölnek a nyaralókra: lehet ezt is full intelligensen csinálni, bár saját kocsi kell hozzá és olyan helyre kell menni, ahol nem lihegnek a nyakadba. (!=v0.1-es "óccóhorvát" helyek)

A sulinyitás valóban izgalmas lesz, ha a nebulók pl 1 ezreléke hoz szuvenírt a (nem fentebbi módon végrehajtott, bulikázós) nyaralásból és beindulnak az énekórák.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34329) radi8tor válasza Polllen (#34327) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ne forgasd mert az téged minősítene.
Meg hát ugye voltak előtted páran a sorban.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34330) radi8tor válasza #75376384 (#34326) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez szép és jó, de nem szünteti meg a kiváltó okot (őserdők kivágása).

Amúgy 4 pfoten nem foglalkozik ilyennel, Jane Goodall igen: [link]
Vásárlási szokásainkat újragondolva jelentősen csökkenthetjük pálmaolaj-fogyasztásunkat.

⭐ Stella

(#34331) bopeti98


bopeti98
őstag

A háziorvosi rendeléssel mi a helyzet jelenleg?
Simán, a szokott módon lehet menni rendelési időben, vagy továbbra is telefonos konzultáció, utána meg időpontra menés van?

(#34332) radi8tor válasza bopeti98 (#34331) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Lehet menni, ha nem vagy beteg. Ha beteg vagy, akkor telefon.

⭐ Stella

(#34333) t72killer válasza t72killer (#34328) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Van itt jobb: A legtöbb egyetem megtartja a gólyatáborokat

Aki volt ilyenben, annak nem hiszem, h magyarázni kéne hány megaparszekre van egy gólyatábor a járványvédelmileg átgondolt elfoglaltságtól... A táborba érkezve hányan szállnak le egyáltalán józanul a tömegközlekedésről?

Hány 60+-os professzorunkat bukjuk majd erre?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34334) Kékes525 válasza bopeti98 (#34331) üzenetére


Kékes525
félisten

[4/2000. (II. 25.) EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről - Frissítve: 2020. augusztus 7. 13:39]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34335) Alex91


Alex91
félisten

[link] , a hatarok zarasat csak nem kellett volna feloldani...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34336) #75376384 válasza radi8tor (#34330) üzenetére


#75376384
törölt tag

ez mar megint csak a csurese csavarasa a dolgoknak. nem is ertem miert probaltam meg ertelmesen vitatkozni.

akkor leirom a szefos-ok kedveert. az altalam hozott pelda arra probalt ramutatni, hogy vannak szervezetek, akik a vilag masik vegen elo allatokat segitik. vagyis igenis tehet a kis ember is az ugy erdekeben.

amit te hoztal peldat is jol mutatja, ezt. bar ez a fogyasztasi szokasokra megy ra es nem a penzbeli es egyeb tamogatasra. egyebkent ez azert fura, mert sajat magadra cafoltal ra, amit en is szova tettem ugyebar, hogy ki mit tehet, milyen ugy erdekeben.

a kivagas ellen pedig, nem olyan vezetot kell valasztani aki melyen behajol a nagyvallalatoknak es tesz az illegalis kitermeles ellen is.

(#34337) Parci válasza radi8tor (#34330) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem a pálmaolaj-fogyasztást kell csökkenteni, végiggondolták már, hogy ha helyette sokszorosát telepíted másfajta olajtermőből, nem jársz jobban, sőt. nevetséges így kiemelni egy-egy tételt egy olyan világból, amikor egyszerűen az egyes emberek lábnyoma ezerszerese, tízezerszerese vagy akár több milliószorosa annak, mint ami fenntarthatóan lehetne.

ház, autó, bolt, bevásárlás, aszfaltos utak, egymillió dolog van, ami miatt a nyugati típusú életvitelt a környezet nem bírja el, miközben mindenki ilyet szeretne magának.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34338) ooloo válasza radi8tor (#34302) üzenetére


ooloo
őstag

Azért a kis combosért - jobbról a harmadik - vállalnám a kockázatot . Egyszer élünk . ;)

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#34339) #75376384 válasza Parci (#34337) üzenetére


#75376384
törölt tag

marmint azt is kell csokkenteni. sokszor latni, ezt az "ez az ossz szennyezes ekkora meg akkora szazaleka csak" ervet, amivel egy-egy tetelt probalnak meg elbagatelizalni, holott pont ez a lenyeg, hogy sok kicsi, sokra megy es elvileg ez lenne a tudatosabb eletmod alapja is. pl, ne egyel annyi hust, ne utazgass annyit, ha lehet potold massal a palmaolajat, ne csereld evente a telefonod, keruld a "fast fashiont".
itt felenk van par nagyobb marka, aki repceolajat hasznal, amit itt termelnek meg, pl chips es ovomaltine. dragabb, mint a "sima" cuccok, meg mennyivel, de inkabb veszek ilyet. nem beszelve arrol, hogy nem kell belole annyit enni es akkor nem lesz zavaro az ara sem.

vagy ott van, ami felett nem terek napirendre, pl milyen kurva sokat esznek magyarorszagon az emberek. en amiota kikoltoztem sokkal kevesebbet eszem (ugye kisebb labnyom) es tobbet mozgok (nem utazas, hanem helyben), de basszus megvagyok igy is. aztan nem beszelve arrol, hogy mekkora terhet raknak ezzel az eu-re stbstb.

na de ez mar nagyon off.

(#34340) Micsurin válasza t72killer (#34333) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Pont emiatt lőtték ki nálunk idén. Ahogy volt kapta az ötlet a torpedót mondván szó sem lehet róla. Pont mint a fizikai előadások is, nuku.
Laborok, gyakorlatok, konzultációk maszkban, labornyi (15 átlagban, max 20)emberrel mehetnek csak.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#34341) pw12345 válasza Lauda (#34301) üzenetére


pw12345
aktív tag

Ez inkább vér(kert)fürdő. :D

Maszktipp, nem szűr, de a távolságot tartani fogják :K : [link]

Maradj itthon kampány, ezek a jóravaló, derék emberek helyben maradásra buzdítanak :R : [link]

Kettős mérce :N : [link]

(#34333) t72killer
De miért vagy rosszindulatú? :( Gólyatáborban nem isznak, legalábbis nem vizet, azt sem pohárból, átköpik egymásnak. Meg egymásra sem
másznak, legalábbis józanul nem, azt is csak szexuális jelleggel, úgy meg nem terjed... már, hogy nem lassan. :K

[ Szerkesztve ]

(#34342) Sped válasza Ezekiell (#34325) üzenetére


Sped
aktív tag

Olyan opció miért nem lehet, hogy ajánlások vannak és majd mindenki saját belátása szerint dönt? A félősek otthon maradnak, a nem félősek meg nem? Ez miért lenne baj? Influenza szezonban ki hordott eddig maszkot? Senki. Most meg tolva van ez a szájkosár, mintha a mosatlan maszk bármitől is megvédene.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34343) radi8tor válasza Sped (#34342) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Attól feltétlen megvéd a maszk hogy a boltban értsék amit mondani akarsz. Visszafele irányba detto.

⭐ Stella

(#34344) Ezekiell válasza Sped (#34342) üzenetére


Ezekiell
veterán

Azért, mert ha csak ajánlás, akkor nem fogja a nép betartani. Szabálykövető, felelős társadalmakban ez működhet - nálunk sajnos nem :( És ez nem olyan dolog, hogy ha te betartod, akkor veled nem történhet baj. Ez egy járvány, ahol vagy a nagy többség betartja a járványvédelmi intézkedéseket, vagy (ha nem lesz olyan mákunk, mint tavasszal) rácseszünk mind.

Elég megnézni az USA-t, hova vezet az "ajánljuk a maszkhordást/távolságtartást, de nem kötelezünk rá".

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34345) t72killer válasza pw12345 (#34341) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

<- :DD :R

#34335: itt is az emberi hülyeség. Mert hova megy a zárlatos agysejtű parasztja? A hónaljtól-hónaljig tömött Krk-i strandra, ahova a Djokovid-hulladék is megy, mert azt tudja. Mi nemrégiben voltunk pár napot a francia Atlanti parton: 35fok meleg, végig homok és a legközelebbi strandoló úgy 20méterre van tőled. Ja és semmiféle "lángosértsorbanállás" mutatványban nem vettünk részt, csak szimplán jól éreztük magunkat. Felesleges kontaktusok százait kihagyva.

#34343: Nem mondták, hogy ne a füleden hordd? Nem kicsi bolti háttérzajban sem volt soha gondom megértetni magam vagy török vendégmukást megérteni. Lassan téged kéne kimoderálni téves infók terjesztéséért.

#34342: 285+x lerágott csont, hogy mitől és mennyire véd a mk1.0 gyűrött-gyötört alap műtősmaszk:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34346) pw12345 válasza Alex91 (#34335) üzenetére


pw12345
aktív tag

Görbítjük... a görbét :U

(#34342) Sped
Kb, annyira lenne hatékony, mint BKV-n a becsületkassza. Pláne, amíg az emberek jó része 3x hülyébb, mint 6 pár gumi csizma. :K

(#34347) Alex91


Alex91
félisten

[link] , nem mindegy, hogy mit teszel a szad ele..

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34348) envagyok válasza t72killer (#34345) üzenetére


envagyok
veterán

Krk szigeten nem csak a krk-i strand van.
Én is itt vagyok 1 hete lassan, de ahova mi járunk, embert nem látni.
Az úton ki sem szálltunk az autóból, az apartman üres volt több napja, kis falu utolsó utcája, utolsó háza a mienk. A part 200m gyalog az erdőben, szintén embermentesen. Bezzeg a Balaton ahova ajánlott most menni, ott még az utolsó strandon is több ezer ember tömött sorokban. Vagy elég csak a Pápai várkertfürdőt nézni.
Ezt a képet tegnapelőtt lőttem itt KRK szigeten:

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#34349) t72killer válasza envagyok (#34348) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jogos, mi pár éve januárban jártunk arrafelé és elborzadva néztem a Baskai strandon a táblákat, ami azt írta, hogy egy turista csak 1 törölközőt hozzon (nyilván akkor egy lélek se járt arra, a tábla Augusztusra vonatkozott).

Az ismert tömegstrandok gondolom tele vannak most ott is.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34350) Rive


Rive
veterán

Fujfujmédiamindentfelfúj témakörben: pl. az időkép radar mostanában az egyszerű nyári záporokat ugyanúgy mutatja, mint korábban a jégesős-viharos felhőszakadásokat.
Plusz mostanában oda van szerkesztve van valami hülye glow effect is, ha volt villám.

Időjárás monnyon le :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.