Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35201) lm83 válasza Csatravi (#35198) üzenetére


lm83
őstag

Már vagy két-három minden külföldről hazaérkezőt 2 hetes karanténba kellett volna tenni.
Mikor a nagy nehezen 500 alá szorított aktív esetszám elkezdett szépen növekedni. Most már 700 felett vagyunk, iskola kezdés előtt a legrosszabb ami történhetett...
Nálunk most kezdi majd a gyerek az iskolát, majd ezek miatt ha nem mehet, nem tudom ki tanítja meg írni, mert, hogy én nem az biztos.
Meg azt se tudom ki lesz vele itthon mert nekünk szabadság már nincs. Mert biztos nem Orbán Viktor fog fizetni minden otthon maradó szülőnek.

(#35202) windlord válasza lm83 (#35201) üzenetére


windlord
őstag

Balatonrol is hazavihető ám. Sőt a boltból is, ahol a sok tahó a nyakán viseli.
Soroljam még mi van itthon?
Nem kell külföldre menni.
Mondom úgy, hogy nem voltam, most mennénk de gondolom buktam. Pedig nem milliós nagyvárosba készülünk.

(#35203) t72killer válasza windlord (#35202) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

attól függ, ki hogyan nyaral: a balcsin kevesebb volt valószínű, mint a horvátoknál, viszont a balcsin nem lehet annyira elkülönülni a tömegtől, mint egy x+5+y-odik horvát szigeten.

Mi is voltunk Franciao.-ban nem is olyan régen, ahol most 3000+ az új esetszám, nulla parával 20méteres "distancinggel". Valaki meg instant húz vmi zárt bulihelyre a másik taknyán vonaglani, vagy boltban beletolni a másik s.ggébe a bevásárlókocsit.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35204) lacos001 válasza Stanlee (#35180) üzenetére


lacos001
senior tag

"Ha lenne fertozott a virusellenes tuntetesrol, mar mindegyik media arrol irna, mert kell nekik es a politikanak is egy ilyen hir, mint egy falat kenyer. Idoben mar annyinal tartunk, hogy a legtobbon ki kellett volna jonnie a tuneteknek."

Ugyeugye? Semmi ezzel kapcsolatban, semmi. De veszély van és lesz is...

Pedig Söder báttyád eléggé meggyőzően tud makogni a kamerák előtt. Megfontoltan lead minden infót, ami természetesen nála is tök ugyan az, mint Merkel asszonyunknál hónapok óta. ezeknek is előre meg van irva minden szó, amit kiejtenek a szájukon. :DDD

(#35205) Polllen válasza lm83 (#35201) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez azért necces, mert míg a Balatonra kiteszik a megtelt táblát, addig Horvátországban van több olyan strand is, ahol alig vannak.

Lehet mutogatni külföldre, csak most nem érdemes.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#35206) radi8tor válasza Polllen (#35205) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jaja

⭐ Stella

(#35207) Stanlee válasza lacos001 (#35204) üzenetére


Stanlee
őstag

Kedden mondta Merkel, hogy tovabbi lazitasokra nincs mod. Nem tudom, milyen parhuzamos vilagban el az oreglany, de szerintem van azert par terulet, ahol lehet meg enyhiteni (pl. a boltokban), mert most meg ok, hogy kint varakozunk, de majd osszel meg telen a kutyanak se lesz kedve az esoben, hidegben, szelben kint acsorognia a sorban - mondjuk ahogy a nemeteket ismerem, tutko allnak majd a hentesnel, peknel egy fel orat az esoben.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#35208) Kékes525


Kékes525
félisten

A "tökéletes" járványkezelés következménye: [Európában sehol nem drágul annyira az élet, mint Magyarországon] , pedig eddig alig volt nálunk járvány. Mi lesz, ha erősödik?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#35209) windlord válasza t72killer (#35203) üzenetére


windlord
őstag

Nehezen értem meg, hogy mitől lehet ilyen egyszerűen átmosni a userek fejét ezzel a csúnya, gonosz Adriával.

Leugrottam a határ utáni első boltba csevapert.
Úgy néztek rám amikor visszajöttem mint egy pestisesre.
Voltam a horvátoknál, igaz a határ után 1500 méterrel , de voltam.
De ha a legnagyobb tömegben a Balatonon vettem volna meg, ha az már rendben van...

(#35210) Ezekiell válasza windlord (#35209) üzenetére


Ezekiell
veterán

A határon túl "idegenek" élnek, akiket lehet gyűlölni/lehet tőlük félni, illetve akik elutaznak nyaralni, azok mind biztosan gazdagok, és rohadjanak meg.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35211) Parci válasza Stanlee (#35207) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szakadó esőben nem az igazi kint várakozni. de télen? hogy jutsz el a boltig? szerintem felöltözve. akkor miért gond kint állni? mindig sokkal jobban utáltam lemenni mondjuk a metró melegébe nyakig felöltözve, mert nem tudtam mit kezdeni a rajtam lévő ezer ruhával.

én egyébként egy kellően tomboló járvány közepén sokkal jobban utálnám, ha be lennék kényszerítve zárt térbe. boldogan várom meg kint a sorom mondjuk egy gyógyszertárnál, mint hogy odabent legyek hat másik köhögő jóskabélával.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35212) Csatravi


Csatravi
senior tag

Vezérünk most tartja a Szent István Napi Díszünnepséget.
(Duna TV élőben)
Tömeg.Távolságtartás, maszk ? Ló.....t!

(#35214) szkorhetz válasza t72killer (#35203) üzenetére


szkorhetz
őstag

Balaton is meg Horvátország is tele van némettel, lengyellel és idén meglepetésre cseh-vel. Go figure. :)

Bőven hazaviszi horvátból, ha van valami, aztán egy hét múlva az öccse családja hozza a Balatonra, amellett, hogy a cseh, legyen ígyis-úgyis Mo-n keresztül megy haza. Itt is van melletünk egy német család, akik szombattól szerdáig balatonoznak meg Makarska után. De ez ugye rendben lesz mindenkinek, de én meg vagyok köpködve, mert külföldre mentem nyaralni.

Épp ezért teljes kamu szerintem ez a ne menj külföldre nyaralni dolog, hiszen amíg külföldieket engedünk be, ugyanúgy veszélyforrást teremtünk. Persze az egyik jó lesz Lölöéknek, meg nagyobb távlatból nézve a magyar gazdaságnak, a másik meg csak kifelé viszi a pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#35215) gergo5991


gergo5991
őstag

ha valaki elkapja a covidot tegyukfel hetfon, es ugyebar 2 het is lehet a lappangasi ido, kedden mar fertozhet meg mas embereket? vagy mennyi ideig kell az emberben fejlodnie a virusnak hogy azt tovabb tudja adni?

(#35216) bigdady válasza szkorhetz (#35214) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezekből a nyaralásokból van most ez a napi 20 ember. Ennél minek jobban szigorítani? Felesleges

[ Szerkesztve ]

(#35217) Ezekiell válasza bigdady (#35216) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az már nem napi 20 sajnos, hanem pl 44 tegnap. Minden járvány 1-2 emberrel indul - azért éri meg az elején szigorítani, hogy kordában lehessen tartani. Napi 20-30-40 esetet simán lehet követni/karanténozni/stb, napi 500at már nem olyan simán, 1000+-t meg sehogy kb.

Ezzel nem azt mondom, hogy szigorítani kellene, csak a miértet mondom el mögötte. De hogy mondjuk a horvátok zöldek, az azért felvet kérdéseket...

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35218) bigdady válasza Ezekiell (#35217) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nyilván nehezebb minél több de ez még mindig semmi a lakossághoz képest vagy a környező országokhoz képest. Ezt a szintet kell tartani és betartatni a maszkviselést és büntetni aki nem tartja be és kész. Osztogatni jó pár 30-50ezres csekket és kész majd hordaná mindenki.

Horvátban még most is sokkal kevesebb a halott mint nálunk valaha volt indulás óta, vagyis nálunk még mindig nagyobb hatása volt összeségében. Talán a negyede rémlik a miénkhez képest és a járványt a halottakból jobban lehet viszonyítani mint a tesztelésekből mert nem mindneki ugyanannyit tesztel

[ Szerkesztve ]

(#35219) Ezekiell válasza bigdady (#35218) üzenetére


Ezekiell
veterán

A maszkviselés betartatásával teljesen egyetértek, hogy kellene, de nem látok rá esélyt sajnos több okból se (aminek legalább a fele politika)...

Horvátban lehet, hogy kevesebb halott van, de nem az alapján kell most nézni, hanem az aktuális fertőzésszámok alapján, ami sokkal több, mint nálunk. Napi 200+ új eset, az aktív esetek száma két hét alatt több mint háromszorosára nőtt, és semmi jele, hogy ez lassulna.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35220) pjen válasza Ezekiell (#35219) üzenetére


pjen
félisten

Valamit jobban csinálnak,mert nem halnak bele.Lehet a fiatalok fertőzöttek és nem laknak a szülőkkel?

(#35221) nubreed válasza pjen (#35220) üzenetére


nubreed
veterán

Vagy a napsütés miatt amúgy is megemelkedett D vitamin szint enyhíti a lefolyást? Már ezt is kutatják és vannak adatok. [link]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#35222) janos1988 válasza bigdady (#35218) üzenetére


janos1988
addikt

Csak kár, hogy a jelenlegi (és az elmúlt hónapokban a) maszkviselési szokásokat elnézve, oly mindegy, hogy hordják-e vagy sem. És akkor tádááááám..........mégsem hullanak az emberek százával idehaza. Nem beszélve a strandokról, éttermekről stb. Mert aki járt az utóbbi hetekben ilyen helyeken az láthatta, hogy mennyire vannak betartva a szabályozások...És akkor tádááááám.... Érdekes.

És igen, még mindig csak lassítani próbáljuk a vírust, az egészség ügy és kórházak miatt, hogy bírják, ha úgy alakul. De csak nem akaródzik úgy alakulni...

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#35223) bigdady válasza janos1988 (#35222) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezeket a szabályokat úgy kell meghozni hogy bele kell kalkulálni x százalék úgy sem tartja be. Eddig bejött mert nincs semmi hónapok óta szerencsére legalábbis a 20-30 fő naponta az semmi

[ Szerkesztve ]

(#35224) janos1988 válasza Ezekiell (#35217) üzenetére


janos1988
addikt

És ha mindenkit letesztelnének akkor találnának 500 000 fertőzöttet és 5 000 000 olyan embert aki már átesett rajta.

bigdady: Csak ahogy látni nap, mint nap, az az x>=90%.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#35225) Ezekiell válasza janos1988 (#35224) üzenetére


Ezekiell
veterán

Levegőből előhúzott számokkal nem érdemes érvelni ám.

(#35222) janos1988 csak nem akaródzik úgy alakulni
Pont ez a lényeg: hogy ne is alakuljon úgy. Most nyár van, kedvezőtlenek a feltételek a járványhoz, így nálunk nincs járvány? Remek, örüljünk neki! Lesz még ősz/tél, amikor kedvezőek lesznek a feltételek, azért kell maszkot hordani, hogy akkor se szívjuk meg.

(#35220) pjen ez is benne lehet, persze. Ugyanolyan jó tipp, mint bármelyik másik :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35226) nobela válasza gergo5991 (#35215) üzenetére


nobela
senior tag

"ha valaki elkapja a covidot tegyukfel hetfon, es ugyebar 2 het is lehet a lappangasi ido, kedden mar fertozhet meg mas embereket? vagy mennyi ideig kell az emberben fejlodnie a virusnak hogy azt tovabb tudja adni?"

Én ugyanezt a kérdést tettem fel a "komoly" topicban.

Sajnos nincs rá egyértelmű válasz, nem kizárt hogy akár 1 napon belül is tovább tudjon fertőzni...

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#35227) gergo5991 válasza nobela (#35226) üzenetére


gergo5991
őstag

ha meloban elkapom akkor az amugy “munkabalesetnek” minosul, vagy melo altali betegseg, szoval 100%-os tappenz jar erte?
tobb kolega is most tert haza kulfoldrol, masnap mar munkaban voltak, masik kolega taborozni volt, es ma tipikus covid tunetek miatt betegszabit jelentett, fasz kivan ennyire felelotlenek

[ Szerkesztve ]

(#35228) Alex91 válasza gergo5991 (#35227) üzenetére


Alex91
félisten

Tudod igazolni, hogy ott kaptad el? Na, latod...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#35229) gergo5991 válasza Alex91 (#35228) üzenetére


gergo5991
őstag

de ha kolega az es en meg csak meloban jarok szerintem eggyertelmu

(#35230) pjen válasza Ezekiell (#35225) üzenetére


pjen
félisten

Romániában,Ukrajnában,Németben,Horvátban szintén nyár van.Valami másnak is kell lenni.

gergo5991:szkafanderben jársz dolgozni?

[ Szerkesztve ]

(#35231) Alex91 válasza gergo5991 (#35229) üzenetére


Alex91
félisten

Miert nem tartottad be a jarvanymegelozesi szabalyokat? Majd meg neked kell fizetned, mert elkaptad :DD !

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#35232) szkorhetz válasza pjen (#35220) üzenetére


szkorhetz
őstag

Horvátországban az utolsó sarki árus vagy fagyis csajszi se nyúl a pénzedhez azelőtt, hogy ne mutatná, hogy fertőtlenítsd a kezedet. Mindenhol kintvannak a kézfertőtlenítők, de tényleg a fagyisnál, a kocsmában, a gyümölcsárusnál, a boltok bejáratában. Mindenhol. Otthon ezzel szemben?

(#35233) Alex91 válasza szkorhetz (#35232) üzenetére


Alex91
félisten

Valoszinuleg nem a penzzel terjed :).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#35234) pjen válasza szkorhetz (#35232) üzenetére


pjen
félisten

Most már itt is egyre több helyen,még a piacon is.Viszont ahhoz képest nem állnak jól,sok a fertőzött,csak nem halnak bele.

(#35235) janos1988 válasza Gubu0101 (#35143) üzenetére


janos1988
addikt

Várjál csak, majd ha jön nemsokára a menetrend szerinti taknyolós, tüsszentős szezon...mi lesz itt. Még a faék is koronavírusos lesz. :U De legalább fellendül a gazdaság és az eddig kutyának sem kellett 20 ft-os maszkot adhatják újra 1000 ft-ért.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#35236) nubreed válasza janos1988 (#35235) üzenetére


nubreed
veterán

Na ez az. Ősz közepétől, tavasz közepéig tele van prüszkölős, köhögős emberekkel minden...

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#35237) janos1988 válasza Ezekiell (#35225) üzenetére


janos1988
addikt

Ki van zárva, hogy ilyen hanyag higiénés feltételek mellett 3/4 év alatt "csak nem akaródzik" beindulni ez a vírus nálunk. Sokan úgy látszik már elfelejtették mi volt itt, mielőtt jöttek a korlátozások tavasszal. Már akkor itt volt a vírus hónapok óta (és ilyentájt kezdtek tetőzni a görbék, főleg az olaszoknál), de nálunk az utolsó héten szinte mindenki maszk nélkül pánik bevásárolt, és majdnem szó szerint egymás hegyén-hátán tömegek a boltokban. Ha akkor nem terjedt a vírus, akkor ezután sem nagyon fog már.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#35238) khalox


khalox
őstag

33. hét - Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

De azért fog ám ez majd terjedni jobban is. Ha lesz naponta 100-150 igazolt fertőzött, akkor onnét már hamar ugrik. Egyelőre szerencsére nincs, amikor pedig volt, sikerült gyorsan elhalnia, de ettől még az itt van.

Nem is a higiénés feltételek azok, amik megakasztották ezt, hanem az a prózai ok, hogy kevés a fertőzött. Ezt mutatta a H-uncover is, nincs itt semmi látnivaló. Ha így marad, OK. Ha sikerül behurcolnia 120+ esetet a népnek innét-onnét, akkor ott lehetünk később, ahol a Románok most. Nem értem, miért nem fér el ez a fejekben.

Nem véletlenül nyomatja azt a díszpinty sereg, hogy maradjon a paraszt a fenekén, ne menjen külföldre.

Nyugodtan összetapicskolhatsz mindent a Tesco-ban az orrodat turkálva - ha nincs kitől elkapd, akkor nem fogod. Ha van, akkor viszont biztosan el fogod.

[ Szerkesztve ]

(#35239) Ezekiell válasza janos1988 (#35237) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ha akkor nem terjedt a vírus, akkor ezután sem nagyon fog már.

Ez egy nagyon veszélyes és alaptalan álláspont.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35240) Stanlee válasza gergo5991 (#35215) üzenetére


Stanlee
őstag

A Robert Koch Institut-nak van egy koronavirusos FAQ-ja, ez alapjan a fertozestol a tunetek mutatasaig a median ertek 5-6 nap. (a 14 nap ugyanugy extrem, mint az 1 nap)

Fertozni legjobban a tunetek megjelenese elotti napon tudsz, de persze a megfertozodesed utan mar tudsz fertozni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#35241) Lauda válasza szkorhetz (#35232) üzenetére


Lauda
félisten

Annak amúgy mi értelme? A bankjegyen is rajt lehet a vírus.

(#35242) Lauda válasza gergo5991 (#35227) üzenetére


Lauda
félisten

Fordítsuk meg. Ha te viszed be a munkahelyre, akkor a munkahelyed kérhet tőled kártérítést? Ugye nem tudhatod, hogy te kaptad el ott, vagy épp te vitted meg a kollégák közé. Ennyi értelme volt a kérdésednek.

(#35243) t72killer válasza windlord (#35209) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Attól függ: voltam már saroktaposós tömegben Trogirban pár éve - sose megyek többet arrafelé szezonban járvány nélkül se.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35244) t72killer válasza Lauda (#35242) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Más szabályok vonatkoznak a munkaadóra és a munkavállalóra, nem olyan mint két szomszéd esete.

Viszont nincs sok alapja a pereskedésnek, uis nincs egy letisztázott keret, hogy konkrétan milyen körülményeket köteles a munkaadó biztosítani. Nem olyan, mint pl ólombányászok, kohászok, stb évszázadok alatt kifejlesztett védőfelszerelése - amit ha nem biztosít a munkaadó, vagy az rossz minőségű, akkor az 1értelműen az ő sara.

Az mondjuk tiszta sor, hogyha a munkaadó felesleges egymásramászásra kényszeríti a dolgozóit mhelyi "önkéntes" buli/csapatépítés, stb keretében és hasonlók, akkor sztem igenis elő kéne venni. Magyar jogrendszerben viszont sztem még ekkor is elég esélytelen a per:(((.

#35245: ne is mondd, ha megyünk még bármikor, az februárban lesz....

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35245) Ezekiell válasza t72killer (#35243) üzenetére


Ezekiell
veterán

Trogirban azért nem nagy kunszt saroktaposós tömeget abszolválni :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#35246) windlord válasza t72killer (#35243) üzenetére


windlord
őstag

Van most olyan horvát nagyváros, ahol tömeg van?
Nem úgy látom a nyaralók megosztott képei alapján.

Közben mi a helyzet a Balcsin illetve a strandjainkon?
Mi a morál a boltjainkban?
Sorolhatnám én.

Migránsok, Soros és most már a horvátok is?
Hmm.

[ Szerkesztve ]

(#35248) t72killer válasza windlord (#35246) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fogalmam sincs, 5éve voltunk utoljára arrafelé...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#35249) windlord válasza t72killer (#35248) üzenetére


windlord
őstag

Mindenki a hírekből informálódik.

Én direkt nézem Facebookon a nyaralós topicokat. Valaki nagyon hazudik. Nyilván azok a szemétládák, akik lenn nyaralnak az Adrián, és nem itthon a NER szállodákban.

Tömeg nincs, ellentétben itthon testközelből látom mi zajlik.

Aggódunk a horvát nyaralók miatt, közben itthon meg a morál a bányász béka segge alatt van.

Maszk az száj alatt vagy a homlokon. Kézfogás hegyek kézmosás nélkül, tömeg a boltokban...
Több alkalommal szólnom kellett már, hogy a kasszánál le is akarjanak a tarkómra lihegni.

[ Szerkesztve ]

(#35250) Ezekiell válasza windlord (#35249) üzenetére


Ezekiell
veterán

Mindig egyszerűbb mást hibáztatni, mint magunkat.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.