Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57901) MrCsiT válasza tomboy1000 (#57583) üzenetére


MrCsiT
addikt

Szia!

Sikerült végül előre lépni, és a MailPlus-t mint saját levelező szervert beüzemelni?
Ha igen: végül hogyan?
Ha nem: hol akadtál el vele? :F

Én is szeretném valahogyan megoldani otthon a MailPlus-t, de elakadtam vele:
Dynu.com-os DDNS -em van amit az alábbi cikk leírása alapján állítottam be, Digi internet, és az általam használni kívánt szolgáltatásokat el is érem.
Jelenleg a MailPlus-ba pop3 kapcsolatokról (több email címről) kérem le a leveleket, és egy Synology NAS "levelező" user neve alatt így egy helyen meg tudom nézni, és tudok válaszolni is rájuk, az adott fiók email címéről.
Szépséghibák:
- A digi SMTP szerverét használom jelenleg a küldéshez.
- a Mail Server alkalmazás azt mutatja, hogy 0 levelet kaptam eddig, holott az évek során ez a szám nyilván nem 0. Gondolom, ez azért van, mert a küldéshez nem a "saját szerver"-t, hanem a külső SMTP szolgáltatót használom? :F

Valaki írta korábban, hogy ez nem a Syno NAS topic témája. Ezzel nem értek egyet, mert bármely olyan csomaggal kapcsolatban, ami a Syno-n futtatható, biztosan lehet ebbe a topicba írni, hiszen ezért van.
Mindemellett, hihetetlen, hogy a Synology oldalán mennyire kevés dokumentáció van (példákkal meg kb. semennyi) az alábbiakról:
- levelezési szabályok a Mail Plus kliensben: fel tudok venni szabályt, az először le is fut, áthelyezi a leveleket, amit szeretnék, de soha többet nem futnak le, vajon, miért?
- pontos beállítás és lehetőségek külön részletezve vállalati, és otthoni környezetre..

Ha valaki megoldotta otthoni, magán netcsomaggal ezt a Mail Plus /Mail Server problémát, kérem szépen, segítsen, hogyan tudnék tovább lépni, mit próbáljak?

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57902) degec


degec
senior tag

Tisztelet !

Előre is elnézést a nem túl pontosan fogalmazott kérdésért, nem vagyok NAS szaki..meg elég érdekes a probléma.. :R
Havernak van 2 vinyós NAS-ja Snyology, típus passz, nem volt talán 70k egy éve..kaptam hozzá felületet, file station-t ahol bármit tudok töltögeti törölni stb..igen ám, de csak upc optikáról tudom stabilan megszakítás nélkül feltölteni a dolgokat, iso fájlokat 6-7 gigabájt méretben, van céges upc, és céges telekom is bekötve, optika mindkettő fix ip mindkettő, router nincs, lanon lógok mindkét végponti eszközön (ahova dugom) kábel hibátlan (cat6) sebesség max mindenhol minden irányban, tűzfal nincs. De ha Telekomról töltök fel (150/75) totál random idő után leszakad, hibát ír és ennyi, nem tudja feltölteni csak a kis apró foto fájlokat pl....kezdem újra aztán megint szakad, megint máskorés más % állásnál. UPC alól tökéletes a feltöltés (500/23) egész nap mehet a feltöltés hibátlan, jelszint mindenhol maximálisan jó, optikai szál fizikai tulajdonságai tökéletesek, ez látszik ugye a végponti eszközben is, szerelőm is kimérte mindkettőt külön külön..tényleg ok. Windows 10 alól próbálom Chrome és Firefox alól is, Telekom alól tök mindegy mivel (Opera, Brawe browser,), szakad. Edgével is bénázott...én vakarom a fejem, hogy ilyenkor mi a franc van ? Ja igen netlimiterrel lekorlátoztam a feltöltést 23 megabitre, Telekom alól hátha :) ..akkor se...valami ötlet ? nagyon köszönöm szépen ! Tényleg bocsi a barom problémám miatt.. :R :R

(#57903) MrCsiT válasza degec (#57902) üzenetére


MrCsiT
addikt

Ha céges Tkom van bekötve, akkor kérdezd meg a támogatást, hogyan lehet az, hogy a szintén céges UPC kapcsolattal minden rendben, az övékével meg nincs? Ebben az esetben - főleg, ahogyan leírtad a környezeted - a legutolsó esetben gondolnám, hogy a NAS a hunyó, hiszen azt egyáltalán nem érdekli, hogy a kapcsolat milyen forrással épül fel.

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57904) degec válasza MrCsiT (#57903) üzenetére


degec
senior tag

Máshova napokig mehet maxon az ftp -zés telekom alól, irányomból..aki fogadja a cuccot ott is minden rendben van gigabites telekom optika....átnézte szerelő a vonalat...ahol a nas van ő is tud hozzám stabilan tolni fullomon ftp-n cuccot..ez még egy kis plusz infó..Azt is kipróbáltuk hogy a nasra csak én dolgoztam, minden mást lekapcsoltunk róla..1 kamerát rögzít, meg család matatgat róla ezt azt...akkor is kakukk.

[ Szerkesztve ]

(#57905) MrCsiT válasza degec (#57904) üzenetére


MrCsiT
addikt

Nálam kicsit expertebb majd megmondja, melyik logot nézd meg, ami segít a probléma felderítésében.

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57906) degec válasza MrCsiT (#57905) üzenetére


degec
senior tag

:R köszönöm a segítséget azért...rendes vagy !

(#57907) WaterWave válasza MrCsiT (#57901) üzenetére


WaterWave
veterán

Milyen smtp szolgáltató lenne a cél? Mi az elképzelésed?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#57908) Dolphine válasza Marci112233 (#57895) üzenetére


Dolphine
addikt

A Seagate IronWolf is megfontolható. Nekem egy WD RED már tönkrement egy év után. :Y

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#57909) MrCsiT válasza WaterWave (#57907) üzenetére


MrCsiT
addikt

Az én elképzelésem az volna, hogy a NAS-on a MailPlus Server lenne a levélküldő/fogadó.
Ehhez ugye sportszerűtlen nehezítés, hogy magán előfizetés esetén a 25-ös port tiltva van a Digi oldaláról.

Futtattam az alábbi oldalon elérhető online port scannert az alábbi eredménnyel:
open ports:
80 http
110 pop3
443 https
993 imap
995 pop3
filtered:
25 smtp

Kérdés, hogy így valóban lehetetlen ezt bekonfigurálni, vagy van valami működő elkerülő megoldás? :F

Dolphine: Seagate IronWolf nem lesz hangos? Plusz elég sok online riportot láttam mostanában, amikben a Seagate nem remekelt, magas volt a meghibásodási arány. :U

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57910) AiRLAC válasza MrCsiT (#57909) üzenetére


AiRLAC
addikt

" Plusz elég sok online riportot láttam mostanában, amikben a Seagate nem remekelt, magas volt a meghibásodási arány. :U"
Gondolom erre van egy konkrét linked is ;)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#57911) Marci112233 válasza Dolphine (#57908) üzenetére


Marci112233
őstag

Nekem még nincsenek 1 évesek a WD Red merevlemezeim, de ha 1 év után bedöglene fix hogy gariba cseréltetném. Nem azért veszek 3 év garanciával rendelkező terméket, hogy azon időn bedöglik, akkor ne javítsák vagy cseréljék ki, ha javítani nem lehet.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#57912) MrCsiT válasza AiRLAC (#57910) üzenetére


MrCsiT
addikt

Ha már így kérdezed.. érdemes megnézni, hogy melyik gyártótól hány % a failure.
Ha feltételezzük, hogy a riport nem fizetett hirdetés ( :DDD ) akkor azért elgondolkodtató.
De persze, véleményszabadság van, azt vesz mindenki amit akar.

Marci112233: nem az a kérdés, hogy cserélik-e gariba, hanem hogy
- biztosan minden adatod meglesz-e:
Nálam a fontosabbak vannak 2 példányban, de pl. egyszer nézős filmeket nem gondolom, hogy raid/SHR köteten szeretnék tartani, így van olyan lemezem, amin ezek vannak. Ha elvesznének, nem zavarna nagyon, de nyilván jót sem röhögnék rajta.

- mennyit kell vacakolni vele:
Nem egy kisker van, aki egyébként 5 év WD garis merevlemezeket ennél kevesebb garival értékesít. Ha egy ilyen adja fel, akkor regisztráció után lehet postázni a WD-nek a vinyót, akik kb. 2 hét alatt (lehet, szerencse volt csak) küldenek helyette másikat. Ez a postázgatósdi nem a kedvenc foglalatosságom, ezért igen, érdekel, hogy milyen eséllyel fog elhalni egy vinyó.

Hozzáteszem, hogy - nem AiRLAC, erre prompt nincs linkem xD - általános vélekedés szerint, az egyszerre vásárolt merevlemezek egyszerre is akarnak majd elhalni, ezen a ponton viszont a Raid/SHR se ment meg senkit a komplett újratelepítéstől, és persze attól, hogy még véletlenül se keverje az adatmentés és a raid fogalmát, amit sajnos néhány kereskedő is sugall mostanában: tehát, hiába az SHR, ha nincs backup az adatokról, akkor feladhatja a kötet (minősített eset, amikor 1 lemez hal ki, és a tömb újraépülése során hal ki a második..).

Lehetne mondani, hogy "áá, miről beszél ez a tag", de épp a PH futott bele emlékeim szerint ilyen raid problémába régebben.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57913) Marci112233 válasza MrCsiT (#57912) üzenetére


Marci112233
őstag

Nálam a NAS médiatár csak, ami mindig pótolható lenne, csak az internet ami marha lassú, és amiatt igen sokáig tartana újra letölteni. (10/1-es) Ami fontos az nekem is több helyen megvan egyébként.
Az is igaz hogy akár a kettő együtt mehet egyszerre is, de azért ez nagyon ritka, másrészt nálam a NAS éjszakánként ki van kapcsolva. Évi egyszer fordul elő hogy majdnem két napig megy egyhuzamban, ez akkor van mikor egyik nap megyünk rokonlátogatásra egybekötve az AgroMashexpo gépkiállítással és csak másnap jövünk haza, de azon kívül minden este lefekvés előtt kikapcsolom a NAS-t. Viszont hiába csak médiatár nekem a NAS megléte óta SHR-ben vannak a HDD-k.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#57914) WaterWave válasza MrCsiT (#57909) üzenetére


WaterWave
veterán

Ha van valami jelzem.. Nem tudtam, hogy a 25 ös portot tiltja a digi

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#57915) boba6 válasza #80977664 (#57891) üzenetére


boba6
aktív tag

ha kaptál regkártyát és/vagy olyan garjegyet amin fel van tüntetve a disztri akkor hivatalos jött be, ha nem, akkor szürke import, sanszosan némi áfázással megfűszerezve... sok sikert a Taiwannal való garis ügyintézéshez

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!

(#57916) MrCsiT válasza MrCsiT (#54783) üzenetére


MrCsiT
addikt

Az abban a HSZ-ben részletezett problémára, amire most válaszolok - azaz, hogy "Ha egy csomagot telepítettem mondjuk az 1-es lemezemen lévő kötetre, azt át tudom helyezni másikra?" - találtam egy roppant egyszerű megoldást, és most tűnt fel, hogy végül itt a fórumon nem osztottam meg ezt a tudást:

A MODS-Package-Manager ami letölthető spk csomagként innen megoldotta nekem a csomagok egyszerű áthelyezését:

Szerintem, ez mehetne 1-es hsz-be, hacsak valaki nem tud ennél jobbat.

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#57917) #80977664 válasza boba6 (#57915) üzenetére


#80977664
törölt tag

Teljesen mindegy hogy jött be ha van róla számlád a garancia él rá. Én a DS918+ -omat pl. az alza.hu-ról vettem és nem hiszem hogy áfát csaltak volna vele. Amúgy meg volt már gari időn túli problémám még az előző NAS-ommal, felvettem a kapcsolatot a helpdeskel és ha jól emllékszem Németországból küldtek hozzá tápegységet tök ingyen...

(#57918) Sanya válasza Marci112233 (#57895) üzenetére


Sanya
nagyúr

IronWolf.. Nekem bevált.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#57919) dkess válasza MrCsiT (#57916) üzenetére


dkess
őstag

Ami ezt "érdekessé" teheti az az, hogy sem az alap külső fejlesztők között - sem a SynoCommunity -ben sincs benne. Kérdéses lehet a későbbi támogatottsága illetve kompabilitása a későbbi DSM verziókkal.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a tapasztalatok alapján ez az áttelepülés másik kötetre hogy megy a munkamappák tekintetében? Mondok példát - Syno -s alkalmazásoknál (pl. Audio Station, Video Station, Médiaszerver stb.) ezek a munkamappák (képek, média info, thumbnail -ek, cache mappák stb.) is automatikusan átmigrálásra kerülnek? Avagy ezek első futtatásakor ezen programok áthozzák ezeket az új kötetre avagy "nulláról indulva" azokat létrehozzák és széttekerik a HDD -ket amíg újra leindexelnek és frissítik az adatbázisaikat vagy visszanyúlnak a régi kötetre ezekért?

A külsős alkalmazásoknál - ahol ezeket pl. állítani is lehet - ott mi újság? A Plex -nél nem tudom hogy van ez, de pl. Emby -nél külön lehet állítani az általános cache mappa helyét, a képek és thumbnails -ek helyét, külön a médiainfo helyét, de még a transzkódolás esetén használt cache mappa helyét is (amelyik nincs állítva az az alapértelmezett mappát használja). Költözéskor mi a tapasztalat ezekkel - mennyire kell manuálisan belenyúlni - esetlegesen manuálisan áthozni/beállítani dolgokat illetve akár törölgetni a régi helyről?

Szerk.: log mappákról egyebekről nem is beszélve még.

[ Szerkesztve ]

(#57920) tomboy1000 válasza MrCsiT (#57901) üzenetére


tomboy1000
tag

Szia!

Sikerult a sajat domain-hez a DMARC, a DKIM es az SPF beallitasa is,de sajnos a nagyobb levelezoszerverek eldobjak igy is a levelet,SPAM-nak tekintik,mert hianyzik a reverse DNS!A citromail eseteben rendesen a bejovo mappaba kuldi.Az olvasottak alapjan a reverse DNS-t a Fix IP cimhez adja az internet szolgaltato! PTR record hianya eseten a SPAM mappaban landol a level!
Itt van sok hasznos info:
https://119.59.123.133/syno:mailplus#spam_prevention
En nalam a Synology az elsodleges smtp kiszolgalo,illetve a mail kliens webws feluleten vettem fel a gmail fiokom pop3 lehivasat es az smtp-t!

[ Szerkesztve ]

(#57921) Aethel


Aethel
aktív tag

Üdv!
Egyik napról a másikra az USB-n lógatott vinyó csak olvasható. Nem enged semmit ráírni, ezt a hibaüzenet írja a DSM:
"Ez a kötet pillanatnyilag csak olvasható"
Kb. 3 éve megy a dokkolójában USB-n keresztül gond nélkül. Frissítést sem csináltam a közelmúltban, lövésem sincs mit nézzek meg. Ha próbálom átállítani a jogokat akkor is csak folyton ezt dobálja fel.
DS116

(#57922) Borisz76 válasza Aethel (#57921) üzenetére


Borisz76
veterán

DSM felületen leválasztás, majd vissza dugod ?
Vagy már próbáltad ?
Esetleg egy NAS restart....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#57923) Aethel válasza Borisz76 (#57922) üzenetére


Aethel
aktív tag

Restart megvolt, fizikailag kihúzni és bedugni nem tudom mert pár száz km választ el tőle és nagyon ritkán járok arrafelé.
A szoftveres leválasztást még nem próbáltam! Utána tudom valahogy távolról "visszaválasztani" ? :DD

(#57924) Multibit válasza Sanya (#57918) üzenetére


Multibit
veterán

Ahogy nekem is. Sőt, a 2013 végén vásátolt Seagate NAS vinyóim is (azok még nem Ironwolfok voltak) :K

(#57925) Marci112233


Marci112233
őstag

No akkor. Többen írtátok az Ironwolf-t. Mi az amiben a WD Red alatta marad? Van pár WD merevlemezem és abból egy már több mint 10 éves igaz az sima asztali gépbe való Blue sorozat. A mostani NAS-ban lévő Red-ek még nincsenek 1 évesek sem, de mint írtam venni akarok még egy 4 TB-ost melléjük mert lassan kifogyok a tárhelyből, de ha WD Red annyira nem jó akkor választok mást, bár még mivel írom is hogy van WD merevlemezem, nem hinném hogy a Red-el baj lenne főleg hogy nem mennek 0-24-be.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#57926) blakey válasza Marci112233 (#57925) üzenetére


blakey
titán

Mindegyik jó, nálam a Purple jobban teljesít, mint a Red, Ironwolf-om még nem volt.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57927) AiRLAC válasza Aethel (#57921) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ha NTFS akkor egy PCre rádugod és egy Scandisk mehet neki, utána általában jó szokott lenni. Olyankor lesz read only amikor nem szabályosan lett leválasztva (pl. áramszünet UPS nélkül).

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#57928) Borisz76 válasza Aethel (#57923) üzenetére


Borisz76
veterán

Szerintem nem lehet vissza varázsolni szoftveresen ha már leválasztottad.
Fizikailag is ki kell húzni, majd visszadugni.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#57929) Karcsi1974 válasza WaterWave (#57874) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Beléptem a Connectboxba.
Haladó beállítás, biztonság.
MAC szűrés, új szabály létrehozása.
Beírtam a fényképen szereplő Ethernet Mac ip címét.
Elneveztem, majd új szabály létrehozása.
Most ott is van, hogy MAC szűrő lista, de továbbra sem változott semmi.
Mit rontottam el? :W

(#57930) blakey válasza Karcsi1974 (#57929) üzenetére


blakey
titán

Miként írtad be a MAC-címet? Általában : az elválasztás és nem -.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57931) scream válasza Karcsi1974 (#57929) üzenetére


scream
veterán

A MAC szűrés és MAC binding nem ugyan az! Az egyik tiltja/engedélyezi adott MAC-nek hogy a hálózaton forgalmazzon (blacklist/whitelist), a másik meg rögzíti a MAC-et egy adott IP címhez.

[ Szerkesztve ]

(#57932) Karcsi1974 válasza scream (#57931) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Próbálok képet csatolni.

[ Szerkesztve ]

(#57933) Karcsi1974


Karcsi1974
csendes tag

Valamiért nem tudok.

[ Szerkesztve ]

(#57934) #80977664 válasza Karcsi1974 (#57929) üzenetére


#80977664
törölt tag

Leírtam hol tudod beállítani... DHCP beállítások majd alul adsz fix IP-t az adott MAC-nek (amit amúgy feljebb listáz is).

(#57935) Karcsi1974 válasza blakey (#57930) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Előre megvannak a rubrikák, ezt az egyet nem hibáztam el.

(#57936) Karcsi1974


Karcsi1974
csendes tag

Most elméletileg megcsináltam, de nincs változás. Továbbra sem tudok feliratot választani, vagy nyelvet váltani. Valószínűleg akkor a filmet is el fogja dobni.

(#57937) Karcsi1974 válasza #80977664 (#57934) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

(#57938) Karcsi1974 válasza #80977664 (#57934) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Sikerült felraknom képet, de még mindig ugyanaz a helyzet.
Most is elbaltáztam?

(#57939) #80977664 válasza Karcsi1974 (#57937) üzenetére


#80977664
törölt tag

Nem akarok csúnyát írni, de vágd ki messzire a BD lejátszód és vegyél egy normális hálózati média playert ami SMB/NFS játszik le. Peace!

(#57940) Tika6 válasza AiRLAC (#57558) üzenetére


Tika6
tag

Pont ilyenre gondoltam, köszönöm szépen!
Csak az nem működik, hogy minden userre azt írja, hogy DSM-mel lépett be, pedig tudom, hogy Photo Station-nel vagy Video Station-nel - ezt hogy tudom megszerelni?

(#57941) Karcsi1974 válasza #80977664 (#57939) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Az a helyzet, hogy kb. 2 évig hibátlanul működött, amikor megvettem, beállította nekem valaki. Csak Decemberben nem volt netem, és az UPC megdumált, hogy Reseteljem a Connectbox csodát, és azóta szívok.
Előtte hibátlanul játszott mindent, simán tudtam feliratot, vagy nyelvet választani, és sohasem dobta el a filmet.
Mivel én nemsokára betöltöm a 46. évem, és a számítástechnika kimaradt az életemből, ezért hülye vagyok hozzá. Ezért kérek segítséget.
Gondolom ami két évig működött, az tudna most is.

(#57942) blakey válasza Karcsi1974 (#57941) üzenetére


blakey
titán

Semmi baja a lejatszónak, véletlenül se kukázd ha nem akarod. Miután MAC-cím alapján fix IP-t osztottál, ez bármire végződhet, nem kell azt adnod amit kapott, akkor indítsd újra a CB-t és a lejátszót is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57943) spider23


spider23
aktív tag

Megjött az új hdd. Eddig egy db 2tb-os lemez volt benne ext4 file formátummal. Az új 4TB-os. Nem akarok egymásra mentegetni, arra van egy 1tb külső usb merevlemez a fontos dolgoknak.
Ráadásul az elsőt annak idején a 2-es helyre raktam be.
Mi a teendőm? Az újat berakhatom az 1-es helyre és menni fog gond nélkül? Mire javasolt majd formáznom ha az első ext4? Ez is legyen az, vagy mehet a btrfs?
Ha kérdez valamit az elején mit kell választanom az elején ezek tudatában hogy hogyan szeretném használni? Nem akarom elrontani. Köszönöm.

(#57944) #80977664 válasza Karcsi1974 (#57941) üzenetére


#80977664
törölt tag

Attól hogy fix IP-t adsz neki a felirat problémák nem fognak megszűnni mert azoknak semmi köze ahhoz. Ha a lejátszás maga elindul (akár fix akár dynamic IPvel) akkor a kapcsolat felépült.

Itt a fórumon tízből ~kettő probléma folyamatosan a DLNA/Plex és társaival kapcsolatos aminek kis túlzással semmi köze a Synologyhoz. Igen működhetnek akár jól is ezek ha megfelelően vannak konfigurálva és megfelelő filmeket akarsz lejátszani de az esetek többségében valami nem teljesen jól működik. Ezt egy pár tízezer forintos külső média lejátszóval meg lehet oldani. Ég és föld a kettő tudása és konfigurálhatósága közti közti különbség. Igen pénzbe kerül, de szerintem megéri.

PS: vélemény, amúgy mindenki csinál amit akar

[ Szerkesztve ]

(#57945) blakey válasza Karcsi1974 (#57936) üzenetére


blakey
titán

Mi a CA Blu-ray típusa és milyen firmware van rajta? Ha DLNA-t használsz akkor a NAS-on melyik szerver fut? Van olyan DLNA szerver amelyik nem tud minden kliensnek plusz feliratot és hangsávot biztosítani, van olyan amelyiknél be kell álltani minden kliens esetében, hogy milyen "renderer" működjön, amennyiben automatikusan nem ismeri fel. Bár én médialejátszó híve vagyok de a mai asztali Blu-ray lejátszók DLNA-n is képesek nagyon jól viselkedni, az én lejátszóim is jól kommunikálnak DLNA-n, van felirat/hangsáv váltás, kadenciahelyes a lejátszás. Tehát annak ellenére, hogy médialejátszóim vannak azért a Blu-ray lejátszókat is használom hasonló feladatokra és maximálisan elégedett vagyok velük. Szerintem a DLNA szerver körül van a hiba, lehet, hogy csak beállítási gond. NAS-nak is legyen fix IP-címe.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57946) keritohi


keritohi
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek:

Az irodai 218play NAS-t felcsatlakoztattam Win10-en hálózati meghajtóként WebDAV segítségével a kollégák notebookjaikra, hogy home office-ban is dolgozhassanak.

A probléma az, hogy Windows bejelentkezéseknél nem csatlakozik fel a távoli NAS-ra automatikusan, és minden egyes bejelentkezésnél kéri a felhaszn/jelszó párost, hiába pipálom be, hogy jegyezze meg. A Windows hitelesítőadat-kezelőben benne is van a NAS címe és hozzá a fnév-jelszó is, de mégsem csatlakozik a hálózati meghajtóra hanem kéri a bejelentkezési adatokat. Miután beírom, simán csatlakozik, de az lenne jó ha elég lenne csak egyszer beírni és megjegyezné.
(amikor a hálózati meghajtót hoztam létre, akkor bejelöltem hogy bejelentkezéskor újracsatlakozás, és azt is hogy csatlakozás különböző hit. adatokkal)

Előre is köszi a segítséget, szép napot! :R

(#57947) dkess válasza keritohi (#57946) üzenetére


dkess
őstag

Céges környezetbe főleg (meg egyébként is az esetek jelentős részében) inkább egy biztonságos VPN kapcsolatot javasolnék és azon keresztül SMB -n fel lehetne csatolni az érintett mappákat.

Az a WebDAV milyen protokol -on csatlakozik (illetve engedélyezett)? A HTTP -t javaslom tiltsd, mint lehetőséget is akár. HTTPS -hez kell tanúsítvány persze meg van egy kis trükkje (\\tecimed.synology.me@SSL@port\DavWWWRoot -et tartalmazó hozzászólásokra keress rá ebben a topikban), de ez alá biztonságban tényleg ne menj. Persze továbbra is a VPN javasolt.

Azt tudtad, hogy a Windows -ban alapból korlátozva van a WebDAV -on átvitt file -ok mérete? Ez a határ alapértelmezés szerint 50 MB . Ez elég lenne minden esetben? Ezt a registry -ben (igen, egyesével minden laptopon megtéve) át lehet állítani kb. 4 GB -ra. Ezen korlátozással is ez lenne a megfelelő megoldás?

Sokan inkább egy segédprogram (pl. NetDrive stb.) használatát javasolják erre a célra. Ezek általában fizetősek, de úgy is meg szokta érni aki használja.

Szerk.: Persze a legegyszerűbb megoldásszerű dolog lehet, ha csinálsz egy bat file -t, ami mindenkinek az asztalára kikerül és a boot -ot követően egy kattintás a csatolás ...

[ Szerkesztve ]

(#57948) Chrys_ válasza Borisz76 (#57928) üzenetére


Chrys_
addikt

Esetleg leválasztás és NAS restart. Akkor talán újra bekerül a rendszerbe.
Vagy csak simán NAS restart és helyrejön. Vagy nem.

(#57949) Aethel válasza Borisz76 (#57928) üzenetére


Aethel
aktív tag

Köszönöm a tippeket, végül sikerült megoldanom hogy valaki ki és be kapcsolja a dokkolót. Rögtön jó lett. :R

[ Szerkesztve ]

(#57950) AiRLAC válasza keritohi (#57946) üzenetére


AiRLAC
addikt

Inkább csinálj VPNt.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.