Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hááát, izééé, ööö.... szóval tolatólámpa!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-Mike-
addikt
-
fattyu
veterán
válasz FIREBLADE78 #53655 üzenetére
debaazmeg.
komolyan?a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
V.Stryker
nagyúr
Na kezdődik... A feleségem és anyós is kezdi fúrni a motorozást. Igazából hétvégén van rá módom, esetleg hétköznap ha munka közben olyan a helyzet, akkor saját motorral, saját költségen mehetek céges ügyben a céges kocsi helyett.
De mostanában már mindig megy az orrhúzás, hogy valami van szervezve vagy miért nem a családdal vagyok, vagy a f@szom tudja....Van egy 3 éves gyerek, asszony most terhes a másodikkal, félidőben van....
Ma is le akartam menni Visontára délután, erre persze családi pizzázás van... jah, holnap meg jönnek hozzánk... Egy hete nem ültem a masinán... a hét közben bekentem a láncot, ennyi.
Jah igen, egész héten én voltam itthon a gyerekkel a bölcsiszünet miatt. Ami persze jó, de ma jól esett volna egyet tekerni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Something_
őstag
válasz V.Stryker #53658 üzenetére
Udv a klubban Melobajaros az RR, meg ha mennem kell erre-arra intezni valamit.
Mi is felidoben vagyunk, asszony 1 honapja veszelyeztetett terhes lett (semmi gaz amugy) es otthon van nonstop. Agyfaszt kapok, eddig tudtam akkorra idoziteni a motorozast/palyazast, amikor dolgozott.
Kb meg lelkiismeretfurdalasom van, mert holnap megyunk eringre..
..jol ki van ez talalva. -
Ferdzsoo
addikt
Bazmeg. Elakarunk indulni motorral 2 órája szakad az eső/jég. De csak itt bazmeg. És nem mozdul semerre...
Ez miez?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Idővel beletörődnek. Nálam is állandóan jöttek, hogy miért nem autót vettem inkább meg amikor válaszoltam, hogy arra nincs jogsim, akkor miért nem valami kis robogót... Mondjuk a te esetedben azért is nehezebb mert a terhes nők ki vannak élezve lelkileg
Tegnap azért bár benne volt a zabszem párom fenekében, rég ült motoron akkor sem sokat, de jól esett neki, hogy kivittem a Margit szigetre és haza is hoztam éjfélkor. Na meg naplementében a rakparton végigmotorozni, este pompás látvány a sok sirály a Parlament fényeinél.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
runner 125
nagyúr
válasz Ferdzsoo #53662 üzenetére
Haha, ugyanez. Beterveztünk mára egy Balatont, vártam két barátomat Bécsből, de már reggel hívtak h náluk szakad, biztos voltam benne h akkor hozzánk is elér... szóval most itt dekkolok, várom h elálljon és induljunk.
_Család vs. motor:
Értem én h a teszto mindenkiben dolgozik, de meg kell érteni a család álláspontját is. Főleg, ha már van gyerek.
A motorozás bárhol űzve veszélyt hordoz magában. A VFR volt tulaja 2 pici gyerek miatt vált meg a motortól, persze nem azért mert nem telt pelenkára és tápra, de amíg legalább a 18-at nem érik el, ő nem szándékozik visszaülni, amit valahol meg is értek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DonThomasino
veterán
Egy 11 Ah akksit mennyi ideig kell tölteni?
Kb 0 ról." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Daywalker
addikt
válasz DonThomasino #53665 üzenetére
Töltőtől függ, a töltőáramból ~ kiszámolható. De az biztos, hogy nem nulláról kell tölteni, ha totál nullán van akkor kuka
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
vlevi
nagyúr
válasz DonThomasino #53665 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy a teljesítményének legeljebb a tizedével szabad tölteni. Szóval 10-11 óráig, bármilyen is légyen az az akkumulátor. Ami így, ahogy leírtam nem igaz, mert a töltési idő alatt folyamatosan csökken a töltőáram.
Megmondom az őszintét, fogalmam sincs, én mennyivel szoktam tölteni, vagy egy régi Lidl-s töltőm, van rajta 6-12V átkapcsoló, piros, meg ződ LED, rákötöm az akksira, világít a zöld, ennyit tudok. De direkt kisteljesítményű, motoros töltő. 2008 óta van meg ez az akksim, eddig nem nyírta ki az akkut. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz DonThomasino #53667 üzenetére
Szerintem annak az akkunak már tök mindegy. Mélykisütésben volt, ráadásul folyadékhiányosan...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Felszerelve az új állítható hosszúságú és felhajló kuplung/fékkar, és rendeltem mellé új kormányvéget is.Már csak valami pöpec markolat kéne! Ez tetszik a legjobban, csak nem tudom, hogy a végéről a "kupakot" (ami a kormányvég súly akar lenni) le lehet-e venni, nekem nem tetszik, van sajátom!? Tapasztalata valakinek?
(^)(>.<)(^)
-
válasz runner 125 #53664 üzenetére
A közlekedés 1-2 kivételtől eltekintve mindig veszélyes üzem. Megfelelő hozzáállás, némi önmérséklet kell és a nagyobb gondokat azért meg lehet úszni. Az olyan kivételek mint pl. Tboldi esete autóval sem biztos, hogy sokkal jobban végződött volna.
Nálunk is van egy 2,5éves és egy 3/4éves gyerkőc. A motor mellett minden más hobbit eldobtam. Nincs gamerPC/konzol, nincsenek csúcskategóriás telefonok/kütyük, nincs Airsoft. Nem költök ész nélkül tízezreket ruhára/divatra. Egyébként sem iszom/dohányzom. A motor mellett szól az is, hogy mivel a munkába hosszú az út a városon keresztül, ezzel tudok haladni ésszerű keretek között is. Hamarabb hazaérek, több időt tudok a családdal tölteni. Lelkileg is jobban érzem magam még egy rövidebb út után is.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
baboss
őstag
Végre sikerült megvennem az első motoros ruhámat.
Amikor mentem ki a címre Budakeszinél elkapott egy zápor, az utcai ruhám hamar elázott.Visszafordultam és Pátyon át kimentem a 0-ásra.Így sikerült egy nagy kerülővel elmennem a címre.Már 2 ruhapróbán túl voltam és reméltem,hogy ez már jó lesz méretben.
Nagy örömömre amikor felpróbáltam minden stimmelt.Mint ha rám szabták volna.Hazafele már az új ruhában jöttem.Nagyon jó volt,a menetszél nem ment be a ruha alá mint az utcai ruhánál.Ami kellemes meglepetés volt,hogy 100-120-as tempónál nem csapkodott a menetszél.Az utcai ruhámba mindig belekapott és jól megcibált.Már csak egy csizma és egy kesztyű kell majd,egyenlőre elfogyott a keret.Majd a következő hónapban fogom megvenni.[ Szerkesztve ]
-
stereodead
csendes tag
Mi a véleményetek a motorozás közbeni zenehallgatásról? Régebben mindig zenét hallgattam bringázás közben, és jó volt, de nem vagyok biztos benne, hogy ezt motorozás közben is bevállaljam. Bár igaz, hogy ritkán van olyan, hogy a hangból értesülök valamiféle veszélyhelyzetről.
Szóval ti mit gondoltok erről?
fgsfds!
-
fattyu
veterán
válasz stereodead #53675 üzenetére
biciklin én is. nem kell hallani a vezetéshez.
de motoron NE. más a tempó. ne oszd meg a figyelmed.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
runner 125
nagyúr
Ah pasztmek, ezek a markolatok... Ebayrol 3 dollár free shippinggel?
_
Végül csak leértünk, frankó volt, de hazafele mint az utak többségén nagy forgalom volt. Nem is nagyon elozgettunk, bealltunk 100-ra egy autós konvoj mögé es ugy gurultunk hazáig.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
emre
veterán
Pedig ha nagyobb lesz a gyerek még ennyi időd sem lesz, olyan 4-5 éves kortól már az is igényt tart apára.
(#53674) baboss
A képek alapján ez egy ezer éves puha protektoros cucc lehet.
Bocs, de ingyen sem kellene.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
DonThomasino
veterán
Ha régóta nem volt beindítva amotor akkor a csapot
RES állásba kell tenni? (GS 500)
Első indításnál rögtön szivató zárt állásba?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
baboss
őstag
Köszönöm.
DonThomasino
Egy Richa márkájú ruha,csak a térdnél lehet berakni kemény protektort.Nincs mindenkinek a mostani divatnak megfelelő ruhára 100.000 ft-ja.Kezdésnek sokkal jobb és biztonságosabb mint az utcai ruha amit idáig használtam.(Valahol el kell kezdeni, amikor az asztalos szakmát kezdtem akkor indulásnak egy 8000ft-os neve sincs gagyi aksis fúróra futotta.Mos már egy 90.000ft.os Dewalt iparit használok.)[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz baboss #53682 üzenetére
Mennyi volt ez? Sztem 30k-ból kaptál volna full cordurát,kabát,nadrágot. Nekem sem kellett volna ingyen sem,habár jobb mint a rövid gatya. Úgy vagyok vele (illetve aki normális) hogy felszerelésen nem spórolunk. Ha leszakad a karod,akkor felteheted a kérdést,hogy megérte nekem a sóherkodás? Nem hiszem.
Ez nem csak neked szól,általánosságbanMacbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
emre
veterán
válasz baboss #53682 üzenetére
Asszem 45-ért vettem a shox-os kétrészes ruhámat, kesztyűvel. hasonló volt az is Szóval nem kell átesni a ló túloldalára.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
baboss
őstag
válasz FIREBLADE78 #53683 üzenetére
25 ért hoztam el.Ahogy írtam kezdésnek megfelel,ahogy nézegetem a városban a motorosokat van akinek még ennyi sincs.Amint lesz rá keret eladom (következő szezon) és akkor jobbat veszek.
emre
Nekem most még a 25-is sok volt,de legalább van valami ami jobb az utcai ruhánál.[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Hát rajtad volt-e mindenféle felszerelés amikor estél? Megint kezdődik a 200k-s bőrruha alatt nincs élet sztori...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
HSM
félisten
Ésszel kell menni, és nem az árokba szaltózni.
Máris nem kell félmilliós ruhaszett....
Ezt mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy használja a motort, milyen képességei vannak, és milyen "védelmi igényei".
Azt is elfelejtik sokan, hogy egy rosszul elsült nagysebességű közúti perec után is otthagyhatja az ember a fogát a legjobb védőfelszerelésben is, tehát hogy a védőfelszerelés sem tesz terminátorrá. A legfontosabb biztonsági felszerelés a józan előrelátás és megfontoltság a vezető fejében. Azt semmilyen páncél nem pótolja.
Persze, a strandpapucs+rövidnaci kombó azért nálam is általában kiverik a biztit...[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Teljes mértékben egyet értek veled.Huszon valahány éves fejjel (akkor még csak ETZ meg Jawa volt.) akkor én is mentem mint az eszetlen.Most 47 évesen azért már sokkal megfontoltabb és óvatosabb vagyok.Múlthéten mentem le Velencére,és sok motoros társam megelőzött,ami nem gond,de olyan helyeken is ahol én biztosan nem előztem volna.
Tegnap a Bach csomóponti felüljárón jött szembe egy kolléga a kanyarban aki legalább 80-al ment,rövidnadrág és póló volt rajta.[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
alig ült motoron de az észosztás megy,hogy aki normális az komoly cuccot vesz...az ember meg megvesz egy régi,DE bőrcuccot azt meg lefikázza,de lefikázza a strandpacskert is...atyaúristen milyen beborult szétoffolt elmék vannak...
ez nem Nekedszólt hanem általánosságbanMr.Brightside
-
Anulu79
addikt
Valaki nem tud olyan motorral kapcsoaltos topicot vagy oldalt ahol online is adnak egy ksi segítséget?
-
HSM
félisten
A "strandpacskert" én "fikáztam le", viszont nekem semmi, de semmi bajom nem volt azzal a régi bőrszerkóval. Ezt nem tudom, hogy raktad össze.
(#53689) baboss: Én is sokat látok hajmeresztő műveleteket akár autósoktól, akár motorosoktól... Én is inkább lassabban megyek, de ne az árakban kössek ki.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Amikor estem a sínek mellett,akkor utcai Gas bőrkabátom volt rajtam és csak egy normális kesztyű és térdvédő. (kezemnek,térdemnek semmi baja nem lett) tehát nem,nem volt rajtam a bőrruhám,mert meg sem volt még. Soha nem állítottam,h legalább 200k-ért kell venni felszerelést. Tőlem vehetsz 2k-rt is,nem érdekel,nem az én bőröm. Ha értelmezted volna a válaszom,oda írtam hogy 30k-t kapsz használt cordurát,protektorost. ( 30k csak tipp,lehet 40k)
Helybéli hülye gyereknek sem adok sok időt,aki 1000rr-el nyomul rövid nadrág,póló kombóban.Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Ferdzsoo
addikt
Srácok jövő hét elején jön a guma, kiszedem a kerekeket otthon.
Az első keréknek a tengelyét amikor szerelem vissza előtte megpucolom és szeretném bekenni zsírral.
Anno a cbf-ét valami kék csodával kenték...
Milyen zsírral is kell?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy Yamaha XTZ 750 Super Tenerét, és ezzel kapcsolatban lenne félétek a kérdésem, hogy mennyire megbízható motor esetleg vannak-e hibái mire kell odafigyelni vásárláskor és mikor használom. Szóval ilyesmikre lennék kíváncsi.A segítségeteket előre is köszönöm !
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Fenn3gyer3k #53697 üzenetére
1-es hsz-t ajánlom átböngészésre...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Már ne haragudj, de ha valaki olyat esik, hogy leszakad valamelyik végtagja attól nem fogja megvédeni a 200k-s ruha sem... Vagy azt hiszed pár kemény koptató meg szivacs mindent megold? Lehet ám lovagi páncélban is motorozni, az a tuti...
(#53675) stereodead max fél füllel... Nem tartom jó ötletnek, kerékpáron sem. Sokaknak néha a legszívesebben a nyaka köré tekerném a madzagot. Nem néz hátra, nem hal és úgy kacsázik, hogy motorral is "félek" elmenni mellette... Esetleg ha olyan motor akkor nyitott hifi rendszerrel nem gond.
(#53685) baboss a lényeg, hogy motoros cucc, ne nyomjon. Mondjuk ebben az időben rendesen meleged lesz benne
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs