Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz Anulu79 #98043 üzenetére
én a motoros boltokban próbálkoznék első körben
(#98044) geresics
Idén hány tréning volt eddig és még mennyi lesz Pécsen?
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
BoB
veterán
válasz Anulu79 #94837 üzenetére
Az semmi mindegy mi van a hátizsákban (mennyire nehéz), mennyire kell előredőlni a motoron, és mennyi ideig kell kibírni (fél óra vs egész nap).
Ez körülbelül a melyik a jobb motor kérdéshez hasonlít (ahol a két motor két külön kategória). Nincs abszolút válasz.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
emre
veterán
válasz Anulu79 #82301 üzenetére
Akor súgo, de ott nem valószínű, meg volt valaki aki V2-eseket bont, talán ez az Bontóspityu
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
válasz Anulu79 #59510 üzenetére
Felhívod/írsz neki e-mailt és megkéred küldjön pár rendes fotót a motorról privátban. Ilyen majomságra én sem szívesen költök több száz forintot ha meg lehet oldani rendesen, inkább veszek csokit a gyerekeknek belőle.
(#59512) zeon.hu mindennek meg van az előnye és a hátránya. Mi is majd jövőre szembesülünk az egyik legnagyobbal hátrányával és a jelenlegi helyzetben félek le el kell a motortól is majd búcsúznom.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Burt1793
veterán
válasz Anulu79 #59224 üzenetére
Ott van jobb oldalon a szabályzója Oxford felirattal. Nekem is ilyen van, 30%-on is kellemesen meleg téli kesztyűvel ilyenkor, nagyon hidegben is elég 40%-on járatni. Nekem alapjáraton, bekapcsolt markolatfűtéssel kicsit elhalványodik periodikusan a két első helyzetjelzőm.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Anulu79 #59022 üzenetére
Az adott típusra rá kell keresni. A VN750-nek nem sok hibája van kardán tekintetében(olajat kell benne cserélni meg a tömítéseket kell megnézni) örökélet+1, viszont elsődlegesen a tengerentúli piacra készült. A km óra állás mérföldben van és a kötelezőket is aszerint kell nézni.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
polimorf
tag
válasz Anulu79 #59014 üzenetére
Az enyém kardános. Direkt kizárólag kardánost kerestem mert semmi kedvem a lánckenéssel, cserével és egyebekkel foglalkozni. Nem bántam meg, nagyon jó dolog. Szerintem semmilyen hátránya nincs a láncossal szemben. Nyugodtan vehetsz kardános motort. A kor nem jelenti azt, hogy rossz lenne, ugyanis a kardánhajtásban nem sok minden van ami elromolhat. Pár gumi ami esetleg megfáradhat.
Nekem a következő is kizárólag kardános lesz, és nem lesz sokkal fiatalabb mint amit linkeltél.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Archer
őstag
Miért ne lenne érdemes. Egy ma is használt megoldás, most is árulnak motorokat ilyen hajtással, nagyrészt a felsőbb árszegmensben. Megvannak a maga előnyei és hátrányai, mint mindennek. Hogy konkrétan annyi idős kardánost, mint amit linkeltél, szabad-e venni, nálam okosabbak megválaszolják.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valakik elhitték, hogy ezek a méregdrága "operettendurók" valódi terepmotorok: [link]
Nekem szimpatikus a kardánhajtás, viszont ha nem tökéletes az állapota, akár a motor értékének többszörösét is rá lehet költeni a javításukra.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
válasz Anulu79 #58922 üzenetére
Én vásároltam tőlük részletre. Nem olcsók bár rengeteg szolgáltatás is van az árban. Van választék és segítőkészek. Viszont én arra számítottam, hogyha tőlük veszek motort az kihúzza amíg kell, de ez nem igazán jött be.
-
válasz Anulu79 #58872 üzenetére
Amikor van a szívednek való, megfelelő állapotú gép. Azok a motorok amik sok-sok hónapon át nem mennek el valami miatt azok ára eshet, de valószínűleg annak oka is van. A jó/jobb ajánlatokra le kell csapni amikor lehet, mert azok nem fognak megvárni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Anulu79 #58872 üzenetére
Erről volt már szó és arra jutottunk, hogy a jó motornak ugyanaz az ára ősszel is, mint tavasszal. Ár szempontjából így mindegy.
Lehet a kínálat nagyobb az idény végén, bizonyára többen gondolkodnak úgy,hogy ezt a szezont még ezzel, szezon után eladják és majd tavasszal váltanak kategóriát. Fene tudja. Figyelni kell a piacot és ami jó, azt meg kell venni.
-
-
válasz Anulu79 #58859 üzenetére
Akkor ilyen 30kW + 50Nm amitől érdemes nézni szerintem.
(#58858) zeon.hu nekem ez az örökségem. Mások fényes ékszereket én fényes kobakot kaptam a sorstól. Sajnos nincs mit megnövesztenem pedig 15évig hosszú volt.
-
válasz Anulu79 #58826 üzenetére
Régiek már, sokat futottak és Németországban tudtommal nagyon sokat is eladtak belőle. Nagyon kevés a tényleg szép eredeti állapotú is. Rossznak nem nevezném. Vannak típusgyengeségei amik nem olyan vészesek, de ami a leginkább zavaró az a kicsi hatótáv.
-
válasz Anulu79 #58752 üzenetére
Így nehéz megitélni a két motort. El kell menni és jól megnézni mind a kettőt. Egyébként az első fiatalabb, olcsóbb is, valahogy jobban is bejön a gyáriasabb állapota miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Anulu79 #56599 üzenetére
Csak az 1600-assal. A marauder=kawasaki vulcan vagy mean streak...az én stílusomnak túl pöcsrezgetős, de erős gép, különösebben nagy baja nem szokott lenni. A mi nekem még nem tetszik, hogy a sok króm valójában műanyag
Feree13: ma kb. 400-at tekertünk le, de nem mondanám, hogy olyan hű de jó idő volt. Egyszer szarrá áztunk egy záporban, sok helyen durván fújt a szél, ami nem volt meleg, amikor meg elkezdett a nap lemenni kifejezetten nem volt melegem.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
válasz Anulu79 #56598 üzenetére
Csak azért írtam mert 130-as tempónál már nem feltétlenül tud az ember biztonságos sebesség különbséget kimotorozni egy előzéshez. Nem mintha fontos lenne. Nekem csak Intruderhez volt szerencsém, VZ800-as Marauderhez nem, nem is tetszett igazán.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Anulu79 #56593 üzenetére
A 400-asok jellemzően japán belpiacosak, az alkatrészek beszerezhetősége és ára miatt nem szokták javasolni a megvételüket (nem csak csopper, hanem az összes 400-as).
(#56594) Xaels: lassú voltam vaze, hiába, no, öregember nem gyorsvonat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Anulu79 #56593 üzenetére
400-asok belpiacosak. Ilyen téren nem ajánlom. Na meg ha a 650-esből indulok ki akkor az lehet már erőben kompromisszumot jelentene. A 650-es Dragstar 150-et megy, ott vége van.
-
válasz Anulu79 #56591 üzenetére
Hát a Dragstar is bőségesen léghűtéses Azért mondtam, hogy nagyon nem találsz Yamahából vizeset mert még a Dragstarokat váltó Midnightstarok is levegősek. Egyébként nagyon jó kis motor a Dragstar, de ott is inkább millió felett találni az igazán szép példányokat, pláne az 1100-eseket.
-
válasz Anulu79 #56589 üzenetére
Intruder szép motor szerintem is. Kicsit a fék és a hatótáv ami gyenge pontja, de van belőle választék és relatív nem a drágább fajta. A Yamahából melyik az ami vizes és chopper? Mondjuk Virago-ért nem adnék 700-800-at mint amit sok példányért elkérnek
-
-
válasz Anulu79 #56499 üzenetére
A 900 az beszámításon felül vagy összesen? Nehéz lesz olyat találni, esetleg kereskedők lennének, de azok áron alul számítanák be a mostanit. Szerintem egyébként egy VT1100 tetszene neked, de azok millió felett vannak leginkább.
-
válasz Anulu79 #56445 üzenetére
Ne haragudj kicsit átsiklottunk feletted. Hát az, hogy meddig érdemes visszamenni típus függő és pénztárca. Yamahát például vizeset nem fogsz találni. Honda Shadow-ból meg Suzuki Intruderből akár 10-15évet is vissza mehetsz az időben mert nagyon sokáig minimális volt amiket változtattak 1-1 szérián. Kérdés pontosan milyen igények vannak?
(#56477) zeon.hu szerintem én csak jövök-megyek, kis bandázás az ismikkel aztán ennyi. Amúgy Indian Larry akar lenni az avatarod?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Anulu79 #55407 üzenetére
Ilyenem van másfél éve. Fél-egyórás ázásokat kibír, utána már kezd beszivárogni a víz, tehát egész napos "esőtúrára" nem az igazi. Pontosan ugyanezt a típust munkavédelmi boltban 4000 körül/alatt megkapod. Az enyém is onnan lett.
-
válasz Anulu79 #54854 üzenetére
Köszi. Asszonyt nem viszem még egy darabig messzebbre, mert még cicire van kötve a kisebbik lányom és nem lehet lepasszolni fél napra. Majd összedobok egy tervet, nem akarok azért túl sok mindent bepaszírozni. Legyen időnk mindenhol.
MÁS:
Tegnap este a Fókuszban pont az anya-lánya robogós balesetről volt szó. Összeszorult a gyomrom, atomjaira volt robbanva a motor. Mint kiderül csak bukósisak volt mindkettőjükön. Semmi komolyabb ruha, csak papucs meg ruhácska. Párom kérdezte mi van. Komolyan annyira rosszul érintett, hogy úgy kellett a könnyeimet elfojtani mikor mondtam neki. Hogy lehetnek az emberek ennyire felelőtlenek...
-
válasz Anulu79 #54852 üzenetére
Bokod tudom, hogy nem nagy eresztés életben, de ott van 1 köpésnyire szinte. Megkerülni a fél országot nem szeretném, pláne nem hónap végén. De jöhetnek javaslatok is.
Köszi a linket, áttanulmányozom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
-
válasz Anulu79 #54321 üzenetére
Max 2 szín lenne egyszerűbb mintával [link]. Az sokkal kevesebb lenne mint a mostani airbrush festmény. Natúr 1színűnek meg nem szeretném. Igazából inkább az a kérdés, hogy fekete legyen az alap vagy vállaljak be inkább valami kevésbé alapszínt. MT-nél amit használ a Yamaha lilás kékes árnyalat is bejön.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Anulu79 #54127 üzenetére
Choppert nagyon ritkán használnak olyan körülmények között, ahol az a pár százalék különbség előjönne. Legalábbis szerintem. Ritkán látok chopperest az autópályán 160-al cikázni az autók között, és Lillafüred-Felsőtárkány között sem láttam még őket lábtartót karcolni.
A másik véglet, amit már inkább le se írok, mert olyan csúnya, hogy Alsóörsön a trélerről letolni és begurulni a kempingbe, bármelyik Harley jó, ha legalább 10millába kerül
De rendes ember motorral ilyet nem csinál. -
Ezek a motorok nemigazán kényesek, bár azért nem árt tisztogatni őket kicsit sűrűbben. A blokk sincs kiélezve. Ha megadják nekik a kötelezőt akkor nagyon megbízhatóak.
Hát igen. Nekem sem jönnek be az újabb Yamaha Midnight Star-ok. Árban meg a Dragstarok elég magasan vannak. Hamarabb találni Shadow-t meg Vulcan-t, na meg Intruderből 600-ast meg 800-ast.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
VN800 kawám volt, 4 év alatt semmi komolyabb baja nem volt kb 80K km alatt.
illetve annyi, hogy mindig volt rajta valami átalakítani való#?*@&!
-
vlevi
nagyúr
válasz Anulu79 #54120 üzenetére
Akkor majd trollkodok én
Azt nem tudom, hogy a Suzuki V-Strom, vagy a Kawa KLV 1000 a kényesebb-e
De tényleg nem lehet ilyen formában kategorizálni őket. Bármelyik gyártónál beüthet valami tervezési hiba 1-1 típusnál. De nem hinném, hogy egy Intruder sokkal rosszabb, vagy sokkal jobb lenne, mint egy (kawa) Vulcan, vagy egy Honda Shadow. Amúgy a Yamahát miért hagytad ki?
-
válasz Anulu79 #54123 üzenetére
Jó, de V motorral is gyártanak Túra Endúrót, Naked, Cruiser, Chopper motort. Mind mind másmilyen használatra hangolva. Egy SV blokkja másmilyen mint egy Intruderé hiába V2 mind a 2. Típustól és évjárattól is függ minél mire kell odafigyelni esetleg. Léghűtése, vizes... Egyébként szerintem a japánok között nem lehet kényesség tekintetében nagy a különbség...
[ Szerkesztve ]
-
-
emre
veterán
válasz Anulu79 #53782 üzenetére
Ha ezt sem tudod, szerintem ne erőltesd a dolgot. Egyébként a váltókart és az az feletti deklit kell leszedni. A dekli belseje is eléggé koszos lesz.
Ez milyen gép? Azt gyanítom hogy Yamaha.Mivel akarod letakarítani?
[ Szerkesztve ]
-
KoVee84
senior tag
válasz Anulu79 #53184 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem
2005 óta élek/vezetek Pesten, azóta érezhetően rengeteget javult a morál, az emberek előzékenyek lettek. Persze akad egy pár pöcs kivétel, de azokkal nem lehet mit tenni. Míg vidéken sosem engednek be, mert hát neki van elsőbbsége, hát nehogymá...
Pesten közlekedni szerintem jobb. -
fattyu
veterán
válasz Anulu79 #53100 üzenetére
Részemről a tapasztalat a jó műanyag vs pamut:
ugyanugy izzadsz. elvezeti és kultúráltan megszárad rajtad viszonylag gyorsan, mindezt úgy hogy nem leszel büdös.
Pamuttal tocsogsz és büdös vagy.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
polimorf
tag
válasz Anulu79 #52788 üzenetére
Autófényező vagyok, ha nincs tapasztalatod akkor inkább ne kezdj neki. Pláne spray, vagy obis cuccokkal.
Inkább várd meg vagy csináltasd meg másik szakival. A prohardveren is van egy srác aki szépen jó anyagokkal dolgozik Dodi72Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
válasz Anulu79 #52785 üzenetére
Én egy gyáli motorfényezővel beszéltem, nem volt veszélyes az ár amit mondott egy egyszerűbb elképzelésre. Ő volt az. Viszont nem esnék neki a helyedben, könnyen megfolyik, a szabadban beleragadhat minden vacak.
-
válasz Anulu79 #52776 üzenetére
Ha nem csináltál még ilyet és fontos a tökéletes eredmény akkor ne kezdj bele. Ha olyan részeket akarsz lefújni amik nem látszanak, akkor nem hiszem, hogy bajt okozhat. Én sem fogok pár rozsdafolt miatt kompletten vázat festetni profival, de a tankot nem vállalnám.
Más:
Hangos kipufogó: Sok mindentől függ milyen a hatás. Az enyém oldalra van megnyitva így mögöttem annyira nem durva mint mellette. Engem nem zavart eddig az 1700km alatt amit mentem vele, pedig az Eliminator ehhez képest lopakodó. A legutóbbi >600km alatt sem volt ezzel bajom, városon kívül sokkal inkább a szélzaj ami dominál a sisakomban. Akármerre megyek mindig akarják, hogy pörgessem meg kicsit. Az emberek kíváncsiak a hangjára.
-
válasz Anulu79 #52641 üzenetére
Felfrissít. Én sem voltam álmos egy cseppet sem amíg haza nem értem. Tankoláskor melegedtem egy kicsit Veszprémben, odáig volt húzósabb az út. Igaz odáig volt nyugisabb is. Max ha 2-3 autóval találkoztam odáig, onnantól meg rendesen volt kamionforgalom.
-
válasz Anulu79 #52634 üzenetére
Teljesen másként ér a szél. Most mikor jöttem haza, hiába volt rajtam a téli aláöltözet is, dupla zoknival jobban fáztam mint egyébként szoktam. Persze ebbe lehet benne van az, hogy nem aludtam, 1nap eltelt mire újra ágyba kerültem. Mondjuk ennek ellenére lenyomtam a távot és nem bántam meg, legközelebb a téli kesztyűt is beteszem. Valahogy a levegő teljesen más este, nyugi volt és az állatoktól sem estem kétségbe. Óvatosan mentem 90 helyett sokszor 60-al, max 70-el. Remélem te is találsz magadnak való gépet, azért még is csak más amikor minden klappol. A kawára is jó szemmel néztem, igaz ráülve hiányzott pár dolog, de itt nagyon boldog vagyok és nem tudom elképzelni miért vesz valaki ilyen motort ha párszáz km-t megy vele csak 1 szezonban.
(#52635) V.Stryker na akkor neked is jól telt a hétvége. Én kicsit szereltem ma. Legközelebb már nem fog zavarni a féklámpa Holnap ha nem esik akkor a krómpaszta lesz soron.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Anulu79 #52601 üzenetére
Nyomatékban azért ott vannak. Jól megindulnak, szerintem arra nem lenne panasz. A szélvédelem lehet előbb okozna fejfájást. Én ki nem állhatom a chopperekre aplikált plexiket, anélkül viszont merőlegesen kapsz mindent a mellkasodra. Ez valakit zavar, mint a Viragos kolléganőt aki ezért nem is megy 110-nél gyorsabban vagy nem mint engem.
-
válasz Anulu79 #52599 üzenetére
Imádom. Lehet nincs benne annyi ló mint a ZL400-ban, sőt azon vigyorogtunk, hogy papíron még gyengébb is mint az 535-ös Virago, de annak a legnagyobb hibáit itt orvosolták, igaz helyette máshol döntöttek kevésbé jól. Viszont 110-120 kényelmesen meg van neki és még akkor is 5l alatt marad. 150-nél vége van, elfogy az 5 sebesség, de addig relatív gyorsan felgyorsul. Mondjuk 110-120 felett egy edzéssel felér a menetszéllel való harc A hangjára mindenki felkapja a fejét. 5. hó 22-én hoztuk el. Azóta 1700km-t mentem vele.
Sajnos árban jól tartják magukat. Millió alatt ritkán jön ki az ember egy jó állapotúval. Az enyémmel is kell kicsit foglalkozni, de motorikusan szerencsére semmi komoly nincs.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Anulu79 #52565 üzenetére
650-es Dragstar Classic. A táska meg az ülés lekerült, nem jön be igazán úgy, majd ha lesz keretem dolgozom az ügyön a festéssel együtt.
Na meg volt Megyer. 9-kor indultunk, leértünk 3 után. Kisebb kerülőt tettünk Mivel nem jött álom a szememre, ezért hazajöttem egyedül hajnali 1-kor, kicsivel 6 előtt értem haza. Óvatosan jöttem, rengeteg őzt és rókát láttam. Kicsit hideg volt, felvettem a téli aláöltözőt is végül. Több mint 600km összesen.
Mivel zárva volt az Üvegtigris, megálltunk reggelizni Zsámbékon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest