Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77898) eight válasza JohnD (#77897) üzenetére


eight
senior tag

Egy routerrel nem lesz elegáns megoldás sajnos, túl nagy a távolság, különös tekintettel a két épület külső és belső falaira.
Vannak vezetéknélküli megoldások, de (szerintem) Ilyenkor inkább megondolandó egy földkábel húzása a két ház között és egy AP (vagy router AP módban) elhelyezése a másik épületben. Persze ez nagyobb költség, és jóval több munka (földmunkák az árok ki és betemetésénél, lépésálló fekete gégecső, utp kábel, túlfeszvédelem kütyü a kábel mindkét végére, stb), de az eredmény is sokkal jobb lesz, ezért én mindenképpen ezt tenném, 20 méternél még nem kell optikát húzni, utp-vel is minden tökéletes lesz.

Ha csak az kell, hogy akárhogy is, de "olcsó legyen és menjen", akkor pl egy Asus router amin fut a HGG fw, és fel kell "tekerni" amíg át nem lövi az összes falat amit át kell lőni.
De tényleg fontos hangsúloyzni, hogy ez messze nem elegáns megoldás, (és nem is teljesen legális, bár családi háznál nem nagyon fogsz zavarni senkit vele, csak saját magadat). Annyi az előnye, hogy olcsó és kész, nem biztonságos a zárt és a régi fw miatt és nem is biztosít jó minőségű kapcsolatot.
Az a gond az "erős jell" megoldásokkal, hogy az eszközöknek válaszolnia is tudni kell azon a sok falon és a nagy távolságon keresztül, egy telefonban vagy egy táblagéppben pedig messze nem olyan erős antenna van mint egy routerben (főleg úgy nem, hogy a router antennája "illegálisan" túl van hajtva). A távoli eszközökön nagyon "döcögős" lesz a kapcsolat, menni fog úgy ahogy, de nem szabad sokat várni tőle (pl online játék felejtős)
Az előbbi fentartások mellett viszont, meglepően sokat ki lehet hozni egy ilyen túlhajtásból, rt-n18u-val két emeletes betonfödémes házban lehetett chatelni a második emeleten telefonnal úgy hogy a router a földszinten volt és a ház másik sarkában (kb 30 méterre átlósan), az UDP-t használó szolgáltatások (pl video streamek) pedig teljesen jól mentek.
Ha mégis erre mennél akkor én javasolnék még egy erősebb tápegységet is, mert hosszú távon nem fogja bírni a gyári (pl ha a routernek 12V és 1.5A-es a tápegysége, akkor kell venni valahol - pl adapter.hu - egy ugyanolyat ami legalább 3A-es)

A tutit majd mondják az igazi szakértők, én csak éppen ráértem :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.