Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89672) Dany007 válasza giigz (#89639) üzenetére


Dany007
veterán

Olyan 8-10 liter lehetett mikor rátankoltam még 42-t. De még így se volt teli.
Shell nitro valamit raktam bele. Talán picit jobban húzott, annyira nem érzékeltem a különbséget. De jobb érzés volt, meg volt egy kis placebo is. ;]

De amúgy igazatok van, kornelka-nak is. Csutkára kéne tankolni és úgy menni 100km-t majd megint csutkára, mondjuk az első kattanásig és akkor világosan le lehetne olvasni egy digitális kijelzőről mindenféle számolás nélkül, hogy mennyit fogyaszt százon.

Egyébként ahogy mondod, nem szeretem csutkára kiszárítani a tankot. Általában kijelzés után 10 max 20km-rel megy bele a következő. Olyan 7-8 liter lehet kijelzésnél. Nem tudom hogy van ez a Mondeonál.

Megmondom őszintén elsőre az OMV-nél voltam hogy tankolok bele 98-ast. De olyat nem találtam, csak azt max motion akármit és fogalmam se volt hogy mi az... :B
Aztán átmentem a Shell-hez és ott is csak 95-ös volt, meg mindenféle über szuper spéci nevű cucc. Na akkor mondom ha már csak ez van, akkor menjen bele a max.

De tényleg, most lemegy ez a kör és telerakom fullon... majd mikor tudom hogy városozok csak, akkor majd 100km után beállok megint.
Egyébként ez is a probléma az egésszel, hogy eléggé vegyesben utazok. Legalábbis előre nem mindig tudom mikor hova fogok menni. Múlt hónap pl csak város, ilyen évek óta nem volt. Jövőhéten meg v.színű lesz 2-3 pesti út ami cca 250-300km alkalmanként. Tehát megint csak nem lesz releváns az érték, mert lesz benne vidék és autópálya is bőven a szokásos városi menet mellett. : )
Egyébként nem vagyok egy fogyasztás troll. Nekem igazából mindegy hogy 8 vagy 9l-t eszik városban. A kíváncsiság hajt, hogy legalább egyszer lemérjem ha már a boardcomputert kispórolták az autóból, plusz ami most különösen érdekel, hogy mennyivel megyek többet 48l 95-ösből, mint 42 liter Shell nitro +-ból. Mert ha nincs érdemi különbség - ugye elvileg 9l-es fogyasztásnál a plusz 6 liter az 45km - akkor nincs értelme a 95-öst tankolni ha alig megyek vele távolabb és a nitro+ vagy a max motion 100 még jobbat is tesz az autónak.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.