Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz Runner_fxr #8151 üzenetére
El kell menni kipróbálni őket, nem kerül semmibe, csak időbe. Már csak azért is érdemes, mert én jártam már úgy, hogy egy régóta álmaimban dédelgetett autó akkora rohadt nagy csalódás volt gyakorlatban, hogy még a könnyem is kicsordult.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
törölt tag
válasz Viszlát #8150 üzenetére
Sógoromnak volt 2.5-es dízele, száznyolcvanvalahány pacis, Avant Quatro, 6-os váltóval...országúton 7-8 körül evett, városban 9-10 litert. A németeknél autópályán 230-ig húzattuk..
Másfél évig melózott másodállásban a "ha csak egy kicsi hiányzik"-éknál, akkor is gond nélkül járkált, mikor mások csúszkáltak a jeges-havas úton. Sokmindent nem kellett költenie rá.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Runner_fxr #8142 üzenetére
De egy 4.8-ast se lehet mindig taposni, majd megszelídül sz pár hét után ,és akkor beáll a fogyi. Odakint jó a gázos kocsi, minden sarkon van kút, 0.7 Eur körül adják literjét, és a 30 liter gáz is csak 15 liter gázolaj, ha meg normálisan használod, akkor simán elvan a sprintmonitor szerint is 15-20 literből, az meg épp 7.5- 10 liter gázolaj- benzin ára.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Viszlát #8152 üzenetére
Nos igen, el tudom képzelni lehet nekem is kicsordulna a könnyem. Bár nem sűrűn tapogattam ilyen minőségű autókat, úgyhogy engem nem lesz nehéz lenyűgözni!
Rick4: Ez elég jól hangzik, de nem károsítja ez jobban a motort? Teljesítménye nem kevesebb mint benzinnel?
Tiger.huhhhh: Köszi, remélem is, hogy minden sikerül.
-
8th
addikt
válasz Runner_fxr #8151 üzenetére
Én átmeneti megoldásnak 2-3évre vennék valami olcsóbb awd tucat autót. Golf IV 4motion-t vagy valami hasonlót. Üzemeltetni sokkal olcsóbb mint egy X5-öt, az értéktartása is jobb ami továbbértékesítésnél jó pont. Pár év elteltével amikor már a helyére kerültek a dolgaid odakint, bőven ráérsz X5-öt venni. Szerintem.
...
-
Runner_fxr
Ármester
Én is gondoltam erre, de ismerem magam és ha lehetőségem lesz rá, hát nem tudom, hogy kibírom e, hogy ne vegyem meg azt amit igazán szeretnék. Tényleg nem vagyok egy pénzszóró, de amikor az ember sokáig nélkülöz, majd egyszer csak lehetőség nyílik valamire, amiről eddig csak álmodott, akkor nehezebben fogja vissza magát.
De pl. egy ilyen sokkal ésszerűbb megoldás lenne, tudom én is. Aztán majd meglátjuk, hogy a józan ész győzedelmeskedik e vagy az érzelmek. -
Rick4
félisten
válasz Runner_fxr #8156 üzenetére
Kevesebb lóerő lesz 3%-kal, számolj mennyit buksz, cserébe nem kokszolódik az olaj, elvileg a dupla csereperiódus a normál (én 10 helyett 13-14 között cserélem) és csak jobbá teszi a motort, ugyanis a kisebb kokszolódás miatt tovább futnak a csapágyak, szivattyú jobb minőségű olajban, nagyobb előgyújtást lehet adni (mármint majd a comp adja) mivel a gáznak nagyobb a kompressziótűrése, és valamivel lassabban terjed a láng, annyira nem üti a dugót- csapszeget- hajtókarcsapágyat.
Ha a motorolaj tiszta marad, és 13-14 ezrenként cseréled, akkor kb úgy megy a gép, mintha benzinnél folyamatosan 5 ezrenként cserélnéd. Ez meg pont a hidegindításoknál lényeges, szóval csak jót teszel vele. Átalakíttatni viszont itthon kell, mert kint a kinti melós órabére van benne, itthon az itteni.
Némi üröm, hogy a géz égéshője kb 100°c-kal magasabb mint a benziné, de egy jó motornál ez nem szempont, nincsen vele gond 5-600 ezres futás után sem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #8159 üzenetére
Akkor vegyél egy ésszerűt nyomorogni, amíg jobbra nem futja
-
Rick4
félisten
Észérvekkel megtömött hirdetés, ütős, nyálcsorgatós képek, intelligens tulaj, mi kell még: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Runner_fxr
Ármester
Ez nagyon jól hangzik, sokkal szívesebben vennék benzinest mint dieselt. Így felmerülnek egyéb típusok is. Ennek még azért utána olvasok és kérdezek.
Egyébként a benzines turbó motor mit szólna a gázhoz? Azt is lehet gázosítani?Tiger.huhhhh: Hát ez már azért nagyon szemtelen lenne! Miniszterest nem akarok játszani!
-
Viszlát
addikt
válasz Runner_fxr #8167 üzenetére
Valahol olvastam, hogy 360 LE-ig lehet (bár nem értettem, hogy miért addig, lehet, hogy ez csak az adott rendszerre volt igaz, a lényeg, hogy meg tudják oldani).
szerk: meg van, itt olvastam: [link]
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
némi évődés után (pár hete se lehet, h itt jártam) végül 1,4-s astránám kötöttem ki.
(5-6 éves autót kerestem max 1,4-1,5m forintig, akkor még picit, most már inkább nagyobbat)Érdemesebb lehet szerintetek egy kicsit idősebb és inkább az érték határ feleső részét karcoló H astrát választni?
Köszi!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Bocsi a tudatlanságomért. 1995-2000 Ford Mondeo benzines (1.800 köbcenti). Mennyi a tank űrtartalma Fogyasztást akarom mérni.
-
dabadab
titán
válasz chungee #8171 üzenetére
Ahhoz minek ismerni a tank űrtartalmat? Persze, meg lehet csinálni, hogy teletankolod, aztán addig mész vele, amíg kifogy a benzin, de ez egyrészt nem tesz jót a katalizátornak, másrészt meg veszélyes és macerás is, harmadrészt meg nem túl pontos.
Tankold tele, menj vele, megint tankold tele, aztán oszd el a tankolt literek számát a megtett úttalDRM is theft
-
a_tesz
Korrektor
válasz dabadab #8172 üzenetére
nem véletlen üzemanyag-szivattyút akartál írni?
#8173 chungee: az úgy úgyse lesz pontos, mert az üzemanyagszint jelzője még csak pár literre se tudja pontosan mutatni az aktuális szintet, a telitankolós módszernél esetleg csak egy jobb megoldás lenne, átfolyásmérő a nyomó és a visszafolyó ágba, de ha telitankra nincs pénzed, tartok tőle, hogy erre se lesz.
[ Szerkesztve ]
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
-
Runner_fxr
Ármester
Erről valami vélemény? Árban elég jó. Fogyasztás mennyi lehet ennek?
-
Rick4
félisten
válasz Runner_fxr #8178 üzenetére
Ismerősnek volt ilyen, csak újabb, az mondja a kocsi 6 millát ér, elpukkant valami amit 5 kilóért javítanak, félreállította, és 600 ezerért vett egy 7 személyes amerikai kocsit. Neked is azt mondom, ha ekkora verda kell, keress egy jó amerikait, rakj bele gázt és nyomjad neki. Minden más felállás csak szopóág lesz ehhez képest.
-
őstag
annyit azért hozzátennék, hogy oylan típust keressen amihez jó az alkatrészellátás európában, mert az én jeep cherokeemhoz (99-es 4.0 beznin amerikai modell), kurva lassan jöttek meg az alktrészek amikor kellett valami
cserébe olcsó volt hozzá minden, de amikor elektronikai alkatrészek (főtengely jeladó, hőmérséklet szenzor) kellett, akkor bizony hetekig állt a kocsi egy helyben, és ez nagyon bosszantó volt
fék, olaj, szűrők stb voltak azonnal persze, azzal nem volt gondcryptot minden termékemért elfogadom
-
AMD Power
titán
válasz Runner_fxr #8178 üzenetére
Japán diesel... ki tudja mennyi km van benne. Szerintem drága hozzá az alkatrész ha elmegy benne valami.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Én 8 nap alatt meghozok bármit kintről, de mindenképp szívás még akkor is, pont most beszélgettünk egy Chevrolet Berettás sráccal erről, hogy neki is melóba kell a kocsi, sok a 8 nap is. Erre mondtam, hogy kell két kocsi ha úgyis ketten vannak, és akármi van az egyikkel, még mindig ott a másik. Viszont ha pl X5-öst vesz valaki, és 200K egy alkatrész, lehet akkor meg a következő fizuig kell várni, az se jobb..
-
Zewa
senior tag
Aki X5-t vesz és egy 200k-s alkatrész nem tud kifizetni zsebből az hogy is mondjam? HüJe?
Runner_fxr: LPG-vel szerintem is jobban jársz. Ezekkel a használt, modern dízelekkel könnyen lehet belépőjegyet váltani a "szopóroller" nevű játékra.
Honda Cr-v? Van egy a családban és nagy elégedettséggel, különösebb problémák nélkül használják már 4éve..."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
őstag
már lecseréltem egy turbós volvora pont a fogyasztása miatt
amugy városban 16-17liter, országúton 9-11 liter voltigazából lehetett volna gáz szettet építeni bele, de az alkatrészellátás lassúsága miatt inkább eladtam
meg egy 1 milla értékű kocsira nem is nagyon volt kedvem 3-4 kilót költeni gáz beépítésrecryptot minden termékemért elfogadom
-
Zewa
senior tag
Benne van persze de egy tisztességesen átvizsgált, karbantartott, valós szervízkönyvel rendelkező X5-nél ennek az esélye elég csekély..
Viszont az ördög nem alszik szóval mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér..
Sokan ezt felejtik el aztán meg megy a rinyálás..LuckyL: Tiéd a vas és tudod hogy pöpec, hibátlan állapotú és nem kívánod mostanság eladni+ rakod bele a km-eket miért ne érné meg az LPG? Mindegy hogy az az autó 500ezer vagy 2millió.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Qru
MODERÁTOR
Haver így járt, megvette a D4-D Avensist aztán mikor vezérlést kellet cserélni meg kettőstömegű lendkereket alig tudta kiköhögni. Ezek után a turbó is megfikkant... Kicsit pihentetni is kellet a kocsit mire tudott venni bele egy használt turbót ami kitudja meddig húzza megint...
De legalább tanul(t) a hibájából, azt mondta soha többet nem vesz dieseles kocsit.#nincsbennetarcsi
-
Runner_fxr
Ármester
Valami ilyesmit? Esetleg ezt?
Nekem is volt egy haverom akinek pont ilyen pajero volt, csak az benzines volt, de nem nagyon volt vele probléma. Én úgy tudtam, hogy az egy jó autó.AMD Power: Németországban azért többnyire valósak a km-ek. Persze mindenhol átverhetnek, de azért ott kisebb az esélye, hogy órát tekergetnek, meg simliskednek.
Zewa: A Honda az megbízható, az biztos, de annak a belseje nagyon nem tetszik, kívülről még elmegy, de belül nagyon gáz szerintem.
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #8190 üzenetére
Ha honda akkor a civic helyett inkább az accord [link] Kinézetre mindenképp, belseje is tetszetősebb, a megbízhatóságáról már keveset tudok, de gondolom, nem egy folyton lerohadó fajta...
Sehogyse vagyok a civicekkel kibékülve -
Zewa
senior tag
válasz #10726912 #8191 üzenetére
Ki beszélt itt civicről?! Srác valami 4x4-es egyterűt keres leginkább.
Mindenképpen maradnál az egyterüknél?
Egy A4 1.8T kotró nem játszik vagy mondjuk egy octavia 4x4-ről mi a véleményed?LuckyL: Nem egy rossz indok.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Tökmindegy
senior tag
MITSUBISHI L 200 vagy TOYOTA LAND CRUISER kell a kollegának.
Legalábbis én olyat vennék ,arra a feladat körre.
Az L200 az elnyűhetetlen egy szerkezetFúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Runner_fxr
Ármester
Tulajdonképpen nekem elég lenne egy kisebb autó is. (nincs még családom, sőt még a barátnőm se akar velem jönni, ideköti a munkája, gyakorlatilag egyedül maradtam.)
Nekem egyedül meg mondhatni luxus egy nagy autó, de amióta a haverom meghalt egy kis autóban, azóta máshogy gondolom ezt az autó kérdést. Nem itt akarok spórolni, persze eszetlenül se költekezni.
A megbízhatóság is fontos szempont.
Audi a4 1,8t jó kis autó, ez akár még szóba jöhet. Bár az X5 az ami leginkább tetszik. Rengeteg autón gondolkoztam, de valahogy mindig oda jutok, hogy egy X5 kéne legjobban.
Persze még nem biztos, hogy ez lesz. Egyenlőre kölcsön kapom fateromtól a golfját. Egy V-ös golf 1.6-os benzinese van, ezzel megyek ki, egy darabig nálam lehet, szóval még van időm nézegetni, gyűjtögetni.
Amit mindenképpen szeretnék még, az a bőr belső és az automata váltó. -
AMD Power
titán
válasz Runner_fxr #8196 üzenetére
Automata váltó? Az nőknek való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest