Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185049) tutis válasza tutis (#184994) üzenetére


tutis
őstag

Elmentem teszt vezetni ma, mivel jövő hétvégén végén érkezik meg a tipo hatchback, szóval már kiváncsi voltam milyen lesz. Nem sokat tudtam menni vele, mindenesetre az 1.4 95 LE tényleg alapmotor. Viszont annyi a szerencsém hogy nem próbáltam ki a turbós változatot, így nincs nagy csalódás feeling. Amúgy városban 50-el közlekedni ez is teljesen jó. Kimentünk az egyik érdi emelkedőre, ott is felment 5-ikben 2 személlyel normálisan.
Hazafelé jövet elkezdtem gondolkodni mire is kell nekem az autó:
2x 25 km budapesten át (dél-észak majd észak-dél) remélhetőleg nem csúcsforgalomban, (6-kor indulok be melóba, és edzés után 18:30-19:00-kor indulok haza), így nagyjából elkerülöm a csúcsot, illetve elugrani boltba (hideg indítás, 2-3 perc után leállítás), hétvégén 2x7 km (edzőterembe majd haza) na kb erre elég ez az 14 szívó benzin is. Persze tudnék vigyázni a turbósra is, reggel tudom melegíteni az autót és munkába beérkezés után se állítanám le rögtön, de így kisebb figyelemmel kell lennem.
Szóval a felhasználási szokásomra elég lenne valszeg ez az 1.4 is. Persze majd meglátom összképileg milyen, ha nem szokom meg akkor eladom max..
Fogyasztásra kíváncsi leszek, tesztautónál meglepő módon 6.1-es fogyasztás volt, elvileg sok városi használattal hajtja a kereskedő. Az ugye mérve 6.6 kb, de az is még túlzottan baráti lenne, én kiegyeznék vele. Szóval meglátom, 1.5 hét és itt az autó, utána még kb 1 hét míg rendszám, stb meglesz, utána tesztelek pár hetet és leírom a tapasztalatokat.

http://www.youtube.com/tutisgsxr

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.