Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#85051) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Adott egy 30 éves fűrészporos tapéta a plafonon, nem volt még festve.
Ez simán átfesthető vagy illene újat rakni ?
Ha van egy jól felrakott fűrrészporos tapéta akkor kb hányszor
lehet átfesteni?
Minőségben létezik jobb és rosszabb fűrészporos tapéta vagy mind1 milyet veszek ?
:R

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#85052) AxBattler válasza DonThomasino (#85051) üzenetére


AxBattler
félisten

30 éves tapétánál én egy percet se gondolkodnék - le vele! :K

Erre valaki esetleg? :B

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#85053) Ferike81 válasza Morris (#85048) üzenetére


Ferike81
senior tag

WPC-t hanyagolnám. Egy barátomnál néztem msot nemrég, hogy a teraszburkolata abból van. Ahol éri a direkt napsütés a széleken, ott már nem az igazi. Egy baromi drága finn wpc-t vett, de közel sem gondozásmentes, mert minden évben kennie kell valami löttyel, és még így is fakóbb kívül, mint ahol nem éri a nap. És azt mondta, hogy úgy felforrósodik nyáron a napsütötte rész, hogy odaég a talpa mezítláb. Én szibériai vörösfenyőből csináltam a kinti lépcsőt.Ilyen lett

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85054) Siriusb válasza Ferike81 (#85053) üzenetére


Siriusb
veterán

Erről a jeget, rátaposott havat hogy tudod eltakarítani?

(#85055) Ferike81 válasza Siriusb (#85054) üzenetére


Ferike81
senior tag

Már le van fedve, így nem tud az eső ráesni, a havat meg le kell seperni mielőtt rátaposod.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85056) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

A lakásban a fürdő ajtaját elég nehéz mostanában kinyitni, nyomni kell egy erősebbet rajta, ahogy néztem a kilincs nem húzza vissza eléggé a nyelvet. Van ennek javítására valami homemade módszer? A zárcserét nem biztos, hogy be merném vállalni, sosem csináltam még olyat, de ha nem olyan bonyolult (egyszerűbb, mint a mostanit javítani) és leírjátok hogy kell, lehet megpróbálkozom vele.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#85057) ivana válasza DonThomasino (#85051) üzenetére


ivana
Ármester

Felejtsd el a francba a tapétát, szedd le gletteld ki és arra fess.

Az ilyen fűrészporos a lusta festők fegyvere.

[ Szerkesztve ]

(#85058) ecaddsell válasza AxBattler (#85052) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Nekem pont van ilyen 160W-os Bosch deltacsiszolóm még régről (simán kb. 15 éves). Az eddigi kihasználtsága elég alacsony volt, szóval azt mondanám nyílászárók felújításához nélkülözhető.

Amikor anno a régi lakásban felújítottam, ami legjobban bejött az egy háromszögletű (fanyelű) nagyon penge kaparó volt (amikor megvettem nem néztem volna ki belőle...) ami hőlégfúvóval kombinálva elég jól hántotta a festéket. (Ablak környékén nem szabad használni a hőlégfúvót mert megreped tőle az üveg, de az a kaparó annyira jó volt, vagy a festék annyira rossz, hogy a nélkül is ment).
Az ilyen rezgő csiszolóknak az a baja, hogy nagyon kevés anyagot szednek le, a festék meg még be is tud tapadni szóval elég alacsony a hatékonysága. Vsz inkább festetlen fára való.

A festők akik nálunk dolgoztak a legutóbbi felújításnál simán csak a kezüket meg jobb fajta vásznat fára rátéve használtak és az eredmény hibátlan volt (nem is törekedtek rá, hogy tökéletesen leszedjék a festéket, de nem is volt rá szükség).

Vsz. egyébként ritka az az eset amikor főleg ablakoknál az ilyen felújítás megéri, mert nem kevés munkával lehet esztétikailag javítani rajta, de a legtöbb régi ablaknak pl. a hőszigetelése gyatra (üvegezés rész; nem is olyan régen a 2.8-as érték még jónak számított...) és a nyitó/záró funkciója ettél megint gyatra marad (nem beszélve olyan rejtett hibákról, hogy a szú már belülről esetleg szétrágta).

Röviden: Sokat ebbe én nem invesztálnék...

(#85059) celf


celf
őstag

Üdvözlet!

A generálkivitelezőnk felmondta a munkát.
Esetleg nem tudtok jó szakembert, vagy esetleg külön kőművest, víz-gáz-, villanyszerelőt, padlófűtést lerakni tudó szakit?

Budapesten.

(#85060) Siriusb válasza Ferike81 (#85055) üzenetére


Siriusb
veterán

Jaaaaa, hogy így. Törtem a fejem, mivel oldod meg az ónos eső problémát. Hát így könnyű. :)

(#85061) ecaddsell válasza celf (#85059) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

https://www.eon.hu/hu/lakossagi/foldgaz/regisztralt-szerelok.html

Vagy még jobb ez.

Kőműves az nehéz történet, az olyan kőműves meg pl. aki után nem kell töméntelen mennyiségben aljzat-kiegyenlítőzni eltűnőben van...

Villanyosok itt is elfordulnak.

[ Szerkesztve ]

(#85062) celf válasza ecaddsell (#85061) üzenetére


celf
őstag

király vagy, köszi, ránézek a linkekre!
:R
bárki más tud még valami tutit, szóljon plz!

(#85063) pjen válasza hentes555 (#85056) üzenetére


pjen
félisten

Ha csak sima kulcsos zár akkor biztos egyszerübb.Ezek már nem is nagyon szétszedhetőek.Kiveszed a kilincset,egy csavar.Aztán az ajtó élén van két csavar ami fogja a zárat,kicsavarod és a zárat ki tudod buktatni egy csavar húzóval.

(#85064) Ferike81 válasza Siriusb (#85060) üzenetére


Ferike81
senior tag

Ónoseső? Háááát az ellen nem véd. Legalábbis nem tökéletesen. Nekem még a teraszra is becsap az ónosesős cucc. de a semminél több.Így néz ki.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85065) e=mc²


e=mc²
őstag

Ide is beteszem, hatha:

Sziasztok!

Koltozni fogunk uj lakasba, ahol 3 gazkonvektor van a szobakban. Azonban a furdoben nincs semmilyen futes. Igy keresek valamilyen kiegeszito futotestet, mert egyelore felo, hogy nem fog oda eleg meleg bearamlani.

Elektromos torolkozoszaritora gondolnek elsosorban praktikussag miatt. Van ilyennel tapasztalatotok, esetleg tudnatok ajanlani tipust? Illetve mire figyeljek ezeknel?

Koszi, udv,

Ambulimax Provider

(#85066) hentes555 válasza pjen (#85063) üzenetére


hentes555
senior tag

Én is valami ilyesmire gondoltam ahogy jobban megnéztem, hogy végülis csak kicsavarozom, kiszedem, beviszem a boltba hogy ugyanilyen kell, aztán azt meg visszacsavarozom a helyére.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#85067) Ferike81 válasza hentes555 (#85066) üzenetére


Ferike81
senior tag

Na ja. A kilincset vedd le először, sok kellemetlenségtől kíméled meg magad. :DD Ha biztonsági zárbetét van benne azt is. Ha kopott a kilincs profilja azt is érdemes venni, az ajtóra szerelt címerrel, és a hozzá való csavarokkal. Csak,hogy ne kelljen ötször menned. ;)

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85068) vzozo válasza ivana (#85057) üzenetére


vzozo
senior tag

Viszont ha már év(tized)ek óta ott van a falon, azt szép meló lesz lekaparni, been there, done that... Utána meg jó meló lesz simára glettelni az egészet.

Nem tudom mekkora a szoba / fal, de azért ez jó pár napos tömény szívásnak ígérkezik...

(#85069) macilaci78 válasza hentes555 (#85056) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Leakasztod az ajtólapot és a pántokat beljebb tekered, mindet egyformán 2 fordulattal. Ezzel az egész ajtólapot a pántok felé tolod el, így a zárnyelvnek több helye lesz.
Mikori beépítés és milyen ajtó amúgy?

A zárak nemigen szoktak elromlani, ha kiáll a zárnyelv, akkor a típus összese kiáll. Amúgy a csere nem kunszt: leveszed a kilincset, rozettát, mindent, majd az ajtólap éléből kiveszed a két csavart és kijön a zár. Bemégy egy zárszaküzletbe, hogy ennek a helyére adjanak egy újat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85070) macilaci78 válasza Ferike81 (#85053) üzenetére


macilaci78
nagyúr

WPC és WPC közt is van különbség. Egyrészt ez kompozit anyag, faőrlemény és műanyag keveréke, aminek a minőségét a két anyag aránya és fajtája adja meg. Minél több a műanyag, annál jobb. Illetve a fa is lehet lombos keményfa, vagy puha tűlevelű fa, a legaljánál meg bambusz. Másrészt tisztában kell lenni azzal, hogy a fa érik (csersavas, UV-re reagál), másrészt a műanyag fakul (igen, tényleg), minél világosabb, annál tartósabb a szín.
A gondozásmentes meg azt jelenti, hogy ha nem csinálsz vele semmit sem, akkor is kiszolgál 15-25 évet, műszakilag nem megy tönkre, legfeljebb esztétikailag nem tetszik majd. Kenegetni meg ápolószerrel lehet, van, ami színezőt is tartalmaz.
És egy méregdrága WPC 40 k/m2, de a megjelenésére is füttyentesz, tartós is.

Az egekig magasztalt szibériai vörösfenyőnek meg ha olyanja van, 10 év alatt kuka, bármit is csinálsz vele. Zsebbe kell nyúlni és egzótát venni, mert kis túlzással bármelyik trópusi fa köröket ver az európai fafajokra kültéri használat esetén. Teak, ipe, cumaru és van még bőven.
Európai fafajokat termokezeléssel szoktak ellátni, hogy jobban bírják a kültéri használatot. Gyakorlatilag megsütik a fát elpusztítva ezzel a sejtszerkezetet, így nem fog dilatálni. Valóban tartósabb így, de nagyon csúnyán öregszik és bizonyos fafajok esetén képes repedni, hasadni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85071) ivana válasza vzozo (#85068) üzenetére


ivana
Ármester

Én is csináltam már néhányszor, leszedni nem vész, a glettelés tényleg szívás, de újra tapétázni is az, és akkor ugyan úgy gagyi tapéta lesz fent.

(#85072) Ferike81 válasza macilaci78 (#85070) üzenetére


Ferike81
senior tag

Ez lehet így is van, és nem jó minőségűt vett. Bár 5 éve csináltatta, akkor valami 45K körül volt négyzetmétere plusz tartozékok, de neki nem valami szép. Nekem a lépcsőre 200K fölött lett volna a WPC így inkább a fenyőt választottam. Ha 5 évente kell cserélnem akkor is háromszor ki tudom cserélni. 3 este munka után felraktam, nem is volt nagy cucc. Az a baj, hogy nem egy fúró ez a WPC, hogy mindenkinek van és az ember megkérdezi a szomszédot a tapasztalatairól a márkát illetően. Nekem a tulaj is azt ajánlotta, hogy bár neki minden eladó, de nem biztos, hogy jól járnék a WPC-vel. Így ezt vettem. Magam is tudtam felrakni, így az sem került plusz pénzbe. Na de én senkit nem szeretnék lebeszélni róla, csak az én meglátásomat mondtam el.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85073) pjen válasza macilaci78 (#85069) üzenetére


pjen
félisten

Az a beljebb tekerés nem biztos, hogy jó. Lehet neki huzatja úgy a toknak, hogy be se lehet csukni. Esetleg a zár nyelvből lehetne a kiálló részt leflexelni.

(#85074) macilaci78 válasza pjen (#85073) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lehet, hogy műanyag a zárnyelv... Fotelfilozófia ez, amíg se kép, se gyártó nem ismert.
Nyilván ha be se tudja csukni, arra hamar rájön. Mint ahogy arra is, ha a pánt nem betekerős fajta. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85075) macilaci78 válasza Ferike81 (#85072) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mi forgalmazunk ilyen-olyan dolgokat, 4-5 oldalon taglalják kültéri teraszburkolatok esetében, hogy mi mindenre nem vonatkozik a garancia. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85076) Morris


Morris
veterán

Hát akkor nem tudom mi legyen. :(

(#85077) mokus1


mokus1
addikt

Led szalaghoz vennek profilt. Nappaliba sarokba alp-007 lesz valoszinuleg opal uveggel. 2cmeteres szalakban vannak. Viszont 5m kellenne. Ezt felbe lehet vagni?

(#85078) sanzi89 válasza sanzi89 (#84384) üzenetére


sanzi89
addikt

Mosógép és szárítógép együttes szennyvíz bekötésére megfelelne egy ilyen adapter: Alcaplast P149Z mosógép szifon dupla csonk
Ugye a lényeg az volna, hogy a csatorna szag ne jöjjön vissza a gépbe, valamint ha pl. a mosógép szivattyúzza ki a használt vizet, az ne menjen bele a szárítógépbe és fordítva. Elvileg ebben mindkét ágban van visszacsapó szelep, így a víz nem tud egyik ágból a másikba folyni, így gondolom a csatorna szag se áramolhat - vagy nagyon kis mértékben - visszafele. Jól gondolom?
Próbálok neten olvasgatni, de szinte semmit se találok szárítógép víz elvezető csövének bekötéséről...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#85079) Jaded válasza Ferike81 (#85064) üzenetére


Jaded
senior tag

Szia!
A kép jobb oldalán lévő terasz tetőről tudnál mutatni képet? Én is szeretnék jövőre egy féletetőt, de annyi ötletet és megvalósítást láttam, hogy magam sem tudom eldönteni milyen is lenne jó. Annyit tudok, hogy plexi lenne a fedés. :)

Renault Megane IV Limited

(#85080) emre válasza Jaded (#85079) üzenetére


emre
veterán

Itt van egy fajta ha zártszelvényből készített is érdekel.

terasztető

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#85081) moma


moma
őstag

Sziasztok! Lenne két kérdésem.

Azt vettem ma észre, hogy nem megy a bojler és aztán látom, hogy le van vágva a megszakító. Ha visszakapcsolom minden rendeben. Ez jelenthet valami nem jót mégis. Van rajta egy kis lámpa az néhány másodpercenként villan egyet pirosat nem tudom az mi. Az 1000lmp/kWh felirat melletti balra.

A másik pedig az, hogy egy régi szoba zárbetétbe tudok venni kulcsot? Mondjuk ha elviszem valahova a zárbetétet ahol ilyet árulnak. Ha igen hol árulnak ilyen kulcsokat? Vagy csak zárbetétet tudok venni?

we all deserve a bit of luck.

(#85082) ivana válasza moma (#85081) üzenetére


ivana
Ármester

Jelenthet, ha újra csinálja akkor gond van, lehet simán vízköves is a bojler, vagy már kuka a fűtőszál. De egyszeri zavar lehet bármi, ha újra csinálja akkor érdemes vele foglalkozni. A piros villogás normális, az órához ne nyúlj.

Szerk: a megszakító a bojleré vagy a fő az óra előtt?

Zárbetét: elképzelhető, szerintem irány a helyi kulcsos első körben. Nem mindenhez létezik, a szoci tömeggyártotthoz lesz, de valami tényleg régihez nem biztos.

[ Szerkesztve ]

(#85083) AndrewBlase válasza moma (#85081) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

A másik pedig az, hogy egy régi szoba zárbetétbe tudok venni kulcsot? Mondjuk ha elviszem valahova a zárbetétet ahol ilyet árulnak. Ha igen hol árulnak ilyen kulcsokat? Vagy csak zárbetétet tudok venni?

Ha hagyományos "tollas kulcsos", akkor kiveszed a zárat, elviszed egy kulcsmásolóhoz, és jó eséllyel kapsz hozzávaló kulcsot. Eléggé egy kaptafára készültek ezek a zárak.

Miért mindig én???

(#85084) moma válasza ivana (#85082) üzenetére


moma
őstag

Köszönöm a segítségedet! És az éjszakai áram megszakítója, amin csak a bojler van.

AndrewBlase: köszönöm neked is :)

we all deserve a bit of luck.

(#85085) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Van a szüleim házának egy szerintem nagyon necces része. A pincében van a mosógép és a csatornába való bekötése ezáltal az utcaszint alatt van.

Egy visszatorlódás esetében ebből igen nagy baj lehet. Valami kis visszatorlódás gátló van ugyan a bekötés előtt, de arra nem bíznám feltétlen a teljes pince épségét.

Ugyan dombtetőn vagyunk és a legközelebbi víznyelő a közcsatornára kb 250m-el arrébb, 8m-el lejjebb csatlakozik (javarészt árkokkal van megoldva az esővízkezelés errefelé), de ez a jótól távol álló megoldás. Így nem lehet építeni dolgokat, hogy kis eséllyel lesz baj, szerintem ezt nem is engedi meg szabvány amúgy csak átemelőszivattyúval, amely a csatornaszint felé emel, onnan meg gravitációs becsatlakozás lesz a csatornába :D Most azért azt hagyjuk, de valami lehető legkorrektebb okosságra szükség volna.

Van valami általatok ajánlható komolyabb visszatorlódás gátló, ami ide beépíthető lenne a nagyobb biztonságérzetért? Átrakni sajnos nem lehet a mosógépet. Valamint lehet komolyabb gátlónak az áramlási ellenállását már nem bírja a mosógép szivattyúja legyőzni...

Alaphelyzet a csövekkel és a mosógéppel:

Alapesetben egyéb infó híján tervezéskor az utcaszintet kell visszatorlódási szintnek venni amúgy, ami itt a plafon volna nagyjából.

Ez meg volna a jelenlegi bekötés közelről a mosógép hátánál:

Köszönöm véleményeteket előre is :R

(#85086) Ferike81 válasza Jaded (#85079) üzenetére


Ferike81
senior tag

Csinálok neked róla képet, de ezzel sokra nem mész. Jövőre lebontjuk és átépítjük mert elég kókány megoldások vannak rajta. Így vettem a házat, hogy meg volt a teraszfedés. A baj az, hogy az ácsmunka elég gáz, ettől még én is jobban csináltam volna meg egy fűrésszel. A fedését én nem plexivel csinálnám a helyedben, erre jobb a polikarbonát.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#85088) ecaddsell válasza sanzi89 (#85078) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Ez a csonk jól néz ki, mert úgy tűnik van 1 kisebb keresztmetszetű része ez pedig kell a szárítógéphez.
Ugyanis a szárítógép kisebb csonkot igényel mint a mosógép...

Mivel anno nem találtam ilyet (pláne nem olcsón) nálunk másképp lett megoldva (viszont ehhez kellett szabad 50-es PVC kimenet ami nálunk pont volt...)
A szárítógéphez adnak egy olyan idomot is mint a trombita vége. Ez pedig pont frankón illeszkedik a pissoir gumi tömítéséhet (kb. 200 Ft; a Ferenczi épületgépészeti boltban volt valaki annyira rafkós, hogy ezt kitalálja).
Mai napig így megy...

(#85089) M43g válasza csubuka (#85085) üzenetére


M43g
aktív tag

Úgy látom nem csak nálunk vannak cső-csodák. :F

(#85090) updog válasza updog (#83692) üzenetére


updog
senior tag

Sziasztok!

Érdekes dolog merült fel... tegnap ordítva hív apám hogy hogyan kell kikapcsolni ezt a sz*rt (a vadiúj Honeywell szénmonoxid érzékelőre gondolt, amit kb. egy hónapja üzemeltem be, többször teszteltem, eleve úgy adták hogy rendben kell hogy legyen).

Szóval: ugye legutóbb (hivatkozott hsz.) két, egymástól független helyen lévő CO érzékelő riasztott be nem sokkal egymás után, úgy hogy a lakásban semmi nyílt égés nem volt, és most szintén ugyanez volt a helyzet a harmadik érzékelővel, váltig állítják hogy se a kiskandallóba, se a fürdőszobai gázkazánba nem volt begyújtva, sőt, mivel holnap jönnek ablakot cserélni, kb. minden tárva nyitva volt otthon, mert most pakolnak.

Itt jön a felvetésem: lehet-e olyan sz*r alapvetően a kinti levegő, (É-Mo. faluról beszélünk, ahol mindenki éget mindent IS), hogy az érzékelők szépen beriasztanak rá? Ugye ilyen 50 ppm körüli hosszútávon vagy 2-300 ppm az azonnali riasztás... és ha igen, akkor mit csináljunk a télen? Mert van egy nyílt égésű gázkonvektor amivel esténként fűtjük a fürdőt, és egy kiskályha az előszobában, amiből nyílnak a hálók, tehát nem árt ha van működő CO érzékelő.... legközelebbi riasztáskor biztos vagyok benne hogy fater kib****a az udvarra a 15.000 forintos Honeywellt is.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#85091) #73959936 válasza updog (#85090) üzenetére


#73959936
törölt tag

Átveszem mind a hármat, postaköltséget állom ;]

A kérdésre nem tudom a helyes választ, nálam is ilyen működik, még sohasem csengetett be, pedig jól záródó mindenhol minden. Hogy a település külső levegője ennyire ..ar lenne ? Lehet, ha pl. köd pára lefelé nyomja a rengeteg füstködöt...

H egyről volna szó, na de 3 szinte egyszerre ???? Biztos, hogy nem termékhibás :N

[ Szerkesztve ]

(#85092) sanzi89 válasza updog (#85090) üzenetére


sanzi89
addikt

Békéscsaba kertváros. Az előszobába folyamatos füst szag van, mintha egy kolbász szárító lenne, mert ott vesszük le a ruhát, amiben az udvaron vagyunk. Ha a kutya szőrét megszagolom nem kutya szaga van, hanem füst. Este, ha tekerek haza bringával instant köd, az autó fényszórója meg oszlopot világít a levegőben. Borzalmas, soha nem emlékszem ilyenekre, kb 2-3 éve tapasztaljuk. :(
Vajon milyen hatással van ez az ember egészségére?

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#85093) M43g válasza updog (#85090) üzenetére


M43g
aktív tag

A por tudtommal nem tesz jót ezeknek a cuccoknak. Ha pakoltak, akkor van por is.
Ha bejelzett, akkor van rá esély, hogy kuka a cucc, de ez utóbbit csak mint kontár mondom, nem mint hozzáértő.

(#85094) canniball válasza ecaddsell (#85088) üzenetére


canniball
nagyúr

Ha már szóba került: a szárítógép szivattyúval nyomja ki a vizet (mint a mosógép) vagy gravitációsan? Avagy lehet-e pl. tekergetni a csövét (mint a mosógépnek) vagy csak lejtetve lehet rákötni a csonkra?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#85095) dugynok


dugynok
senior tag

Sziasztok!

Kültérre építettünk egy kerti tàrolót osb lapból. Tetejét kàtrànypapírral fedtük be, de az oldallapjait le kéne festenem valamivel, ehhez kérnék tippet.
Köszönöm

(#85096) sanzi89 válasza canniball (#85094) üzenetére


sanzi89
addikt

A miénk biztos nem gravitációs, tekintve, hogy a víz a gép alján gyűlik össze szárítás közben, ami időnként a tetejénél lévő gyűjtőbe folyik, mintha csapot nyitnál ki.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#85097) updog válasza M43g (#85093) üzenetére


updog
senior tag

Egy valóban tiszta retek volt, ami először bejelzett. Majd a párja, amit előző tél óta a dobozában a szekrényben tártoltunk, az is bejelzett. És most egy hónap múlva egy harmadik, más márkájú (Honeywell, nem is az olcsóbbak közül való) vadiúj, egy másik szobában, szintén bejelzett. Egyik sincs lemerülve, és kizártnak tartom hogy ez véletlen vagy hiba lenne. Na de akkor mi? :)

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#85098) n@p@lm válasza updog (#85097) üzenetére


n@p@lm
őstag

Por esetleg?
Nálunk a takarító néni bejeleztette a füstriasztót, a porszívó "okádta" a port.

(#85099) #73959936 válasza updog (#85097) üzenetére


#73959936
törölt tag

Azért érdekes, amit írsz, mert ha nyílászáró csere miatt minden tárva-nyitva volt, akkor nem fordulhat elő ugye gondolom az, hogy a házban felhalmozódott szén monoxid szint olyan magas lett, amire már beindul a riasztás.

Ha nincs elégszer szellőztetve (bocs átszellőztetve) akkor ugye csak gyűlik -gyűlik fenn a pallástól lefelé a sok -sok mérgező gáz...és amikor előbb szédülés hányinger stb. jelentkezik, akkor már hiába próbál az ember felkelni, mert a gáz nem lenn van, hanem fenn...

Nem tudom, nem vagyok szakértő...csak jobb félni mint megíjedni, nem :U

[ Szerkesztve ]

(#85100) updog válasza #73959936 (#85099) üzenetére


updog
senior tag

Csak ugye az a fura, hogy minden este felfűtik a lakást a kiskályhával, a fürdőt a gázzal, sose riasztott azokra eddig (pedig nyilván olyankor 10-12 óráig zárva a lakás minden ajtaja/ablaka, tehát tényleg gyűlhetne). Amikor meg nem megy semmi, sőt, nyitva van minden, akkor meg riaszt? ... fura, na :)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.