Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#23772) harry válasza szabjan (#23765) üzenetére


harry
veterán

Köszi a tanácsokat megint!
Szétszedtük a bojlert, sikerült kicserélni a membránt, tömszelencét, tömítéseket, és sikerült is végül összerakni. De sajnos nem igazán történt változás... maga a cucc amúgy meglepően jó állapotban volt, nem volt semmi baja a membránnak, a szelencében lévő pöcök is simán mozgott. Na mindegy, ha már szétszedtük, cseréltük.
Vízvezeték oldalon végül maradt egy sarokszelep (nem az én döntésem), és arra egy hollandis forrvéggel rákötöttük a vizet. Így engem továbbra is némileg elgondolkodtat, hogy alacsony lenne a víznyomás... noha a bojler leírása szerint 0.5-10bar között üzemképes, az meg csak megvan, és végül is, eddig is üzemelt valahogy...

Igazából én nem használtam a cuccot, nem tudom, használat közben ténylegesen mennyire lehet bonyolult / kényelmetlen... az eredeti gond szerint, csak tökig nyitottnál kezdett melegíteni, ez forró volt, hideget mellé nyitva meg lekapcsolt. Ilyen gond most nincs, pici hideget talán mellé lehet nyitni, szóval ki lehet sakkozni egy értelmes hőfokot (persze próbáltuk a bojlert is állítani, gázt, vízmennyiséget), szóval lehet, ez ilyen.

De azért körbejárom a témát új cucc ügyben is, ne akkor kelljen, ha már cserére szorul.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.