Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24451) föccer válasza macera2 (#24449) üzenetére


föccer
nagyúr

Jó az, csak baromira drága. Mit javaslok helyette? Keverni kell vakoló habarcsot. :)

Víz, mész, homok, cement.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24452) föccer válasza Reaper04 (#24450) üzenetére


föccer
nagyúr

A vasbeton nem elavult. Ha megnézed manapság szinte csak azzal építenek. :) A födémeknél a nyílás távolság számít, nem a falakkal együtt mért vastagság és nem kell hajszál pontosan +/- 5 cm belefér. Ennél több a nyíró vasak miatt nem túl szerencsés.

A nehézen azt értem, hogy az egészet telibe kell zsaluzni alulról, rendesen megtámasztani, terv szerint megépített vasszerelést kell csinálni. Előre be kell helyezni a födémbe épített szerelvényeket, gégecsöveket. El kell készíteni a pontos födém áttöréseket, a szigeteléseket és nem utolsó sorban rövid idő alatt be kell betonozni, tömöríteni, síkra húzni, simítani, majd utókezelni. Összességében el lehet mondani, hogy ezt megépíteni nem egyszerű szakmunka. A porotherm rendszer ehhez képest egyszerű megépíteni. Nem kíván teljes alsó zsaluzatot, csak egy L/200-as túlemelést. Be kell tenni a gerendákat, közéjük a kefniket, felhajtani a nyíró vasakat, rárakni és lekötni egy hálós vassal, megvasalni a koszorút és a gerendák nyomott övét és a kefnik felbetonját bebetonozni, tömöríteni, síkra húzni, simítani, utókezelni. Ez sem kis meló, de sokkal könnyebb, leginkább a zsaluzás hiánya miatt. A legegyszerűbb az "E" gerendás rendszer. ott csak gerendázás, kefnizés van, ami után néhány pótvas behelyezése és a koszorú vasalása van. Ezután csak a koszorút kell betonozni, illetve a gerendák és a kefnik közötti vékony (pár centis) részt kiönteni kitöltő habarccsal.

(remélem azért valamennyire érthető :DDD)

Hőszigetelésre a vasbeton kb alkalmatlan. Sőt! A koszorút mindenképpen hőszigetelni kell, bármilyen födémet is építesz, mert a falak "tetején" mindenképpen VB koszorú fut körbe. A hangszigetelésben megosztott a kerámia rendszer és a VB lemez, lévén sok féle hang létezik. A léghangot a VB lemez nagyon jól szigeteli, a kerámia kevésbé. A testhangot a kerámia jobban szigeteli, mint a VB lemez. Egy födém esetében a testhang képződést általában a födmbe épített szigetelő réteggel oldják meg (kopogó cipő), így általánosságban elmondható, hogy a hangszigetelésben szerencsésebb a VB lemez.

Még néhány mellékes infó, amire ugyen ném kérdeztél rá, de nagyon fontos. A gerendás kerámia rendszernél is lesz valamennyi monolit vasbeton rész. Ezt gyakorlatilag lehetetlen lesz elkerülni. A födém áttörések mellett (lépcső, kémény, szellőzők, gépészeti átvezetés) mindig marad valamekkora lyuk, illetve ha nem pont raszter méretre jön ki a fal kiosztása amit VB-vel kell megoldani. A VB lemez mellett szól továbbá az is, hogy abból bármilyen alakú födémet meg lehet csinálni. Akár mikiegér alakút is, csak legyen hozzá ügyes ács, aki megcsinálja a zsalut hozzá. Ha az megvan jön a pumi és betolja betonnal, ami felveszi a zsalu alakját.

Remélem jól összekavartalak :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24453) talpas válasza macera2 (#24441) üzenetére


talpas
aktív tag

Ha ez nálam lenne akkor bizta a szigetelést választanám. Zárt cellás anyag az nem veszi föl a nedvességet, de azt fogod kapni, ha lábazathoz kéred. Na meg a háló, ragasztó és akkor lenne a legjobb ha ez a falsíkból nem emelkedne ki.
Jovanny2 ami már lekapcsol, ha CO-t érzékel. Biztos arra kapcsol le? Típus?

[ Szerkesztve ]

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#24454) rii


rii
nagyúr

.

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#24455) Integra


Integra
titán

ezt csak azért, hogy lássátok, a profik, hogyan csinálják, lvl99 :D

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24456) szuszinho


szuszinho
őstag

:D :D :D

(#24457) Jovanny2 válasza talpas (#24453) üzenetére


Jovanny2
őstag

Szia.

Nem biztos, hogy a CO-t figyeli közvetlenül (akkor lehetne 5 évente szenzort cserélni), hanem a füstgázt:

"• Biztonsági berendezések:
– Ionizációs szonda az égőláng véletlen kialvásának
elkerülésére
– Füstgázfigyelő biztonsági berendezés kikapcsolja a
vízmelegítőt, ha az elégett gáz nem megfelelően
távozik
– Hőmérséklet-határoló, amely megakadályozza az
égőkamra túlmelegedését"

Egy ilyenről van szó. Kikapcsol, és kb. 5-10 percre letilt.

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24458) macera2 válasza föccer (#24451) üzenetére


macera2
aktív tag

Köszönet a javasaltokért, neked is meg talpas-nak is. A cementre úgy is szükség lesz, a fal előkészítésénél, úgyhogy valószínüleg vakolóhabarcs lesz alkalmazva, ha azokat külön, külön be tudom szerezni. Azért a mész- homok--cement arányokról mondhatnátok valamit. A víz meg annyi, hogy kenhető legyen.

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#24459) talpas válasza Jovanny2 (#24457) üzenetére


talpas
aktív tag

füsgázfigyelő rendszer. Ez a meghatározás tetszik nagyon. Ami 1 bimetal thermostat, mint a kávéfőzőkben. csak itt is a készülék falról leolvadása előtt kell lekapcsolnia. Egy a kilépő palást bádogra, másik a vizes betétre van csavarozva.[itt] írtam pont erről az alkatrészről. Tavaly a lányomnak vaillant típust választottam, pdf-ben szintén ez a szakszöveg. Ha marinéni ezt hallja biztos, hogy csábítóan hangzik ez a meghatározás.
3 hete szól Édesapám, lekapcsol a készülék!. Őrláng kis alu fölvezető csövében megint ott volt a kis porgombóc a fúvóka oldalon. :K .És tényleg érdemes évente 1 szer portalanítani belül.

[ Szerkesztve ]

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#24460) Agostino


Agostino
addikt

üdv

visszanézegettem laminált padló kérdésében, ezért nagyjából már tudom mi a módi, de mivel jó pár hozzászólás igen-igen régi, aktuális infók is jól jönnének : ) olyan 30 négyzetmétert kellene laminálttal lefedni. eredeti tervem az volt, hogy olyan padló lesz, aminek az alja mesterséges, tetejére pedig valódi fa van ragasztva. erre a célra ki is néztem egy céget árakkal, de amikor mindent összeadtunk, sajnos meredek lett a számla. hagyományos laminált padlót manapság hol érdemes nézni és kivel lerakatni? ennek nem merek nekiállni, a fali munkákkal ellentétben lövésem sincsen hozzá. a padló szerintem rendben lesz, szőnyeg van most lent ami szintes, de nem maradhat. alatta szerintem már csak a beton lehet, de még nem szedtük fel, pár adminisztratív tennivaló hátravan a birtokbavétel előtt.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#24461) Met válasza Agostino (#24460) üzenetére


Met
Topikgazda

Simán lerakható a laminált házilag, ha van időd és erőd akkor butaság lenne fizetni érte.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24462) föccer válasza Agostino (#24460) üzenetére


föccer
nagyúr

Szed fel a szőnyeget. Ha jó állapotban van alatta a beton, akkor hablemez szigetelés és mehet rá a laminált padló. Nem nagy ördöngőség lerakni. Egyszerű, pattintós rendszer.

Ha rossz állapotban van a beton padló, akkor egy aljzatkiegyenlítést kell rárakni és arra mehet a hablemez és padló.

Gyakorlatilag bármenyik barkácvsboltban meg lehet venni. 1500 ft/m2 körül indulnak. Ha forgalmasabb hlyere kell (nappali), akkor 8 mm-es lapot érdemes berakni, az jobban bírja, bár dárgább is.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24463) föccer válasza macera2 (#24458) üzenetére


föccer
nagyúr

Érzéssel. :) Kb 2 mész, 1 cement, 5 homok, 2 víz. De ez nagyon sok mindentől függ.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24464) Agostino


Agostino
addikt

üdv

köszi mindkettőtöknek : ) talán annyira nem egyenetlen a padló, néhány éves csak a lakás, asszem tíz sincsen, merem remélni figyeltek ezekre valamelyest. : \

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#24465) neduddki válasza Agostino (#24460) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

laminalt 2-3k, fabol 5-6k parkea 9k-tol, engme is ra karak venni a laminatra, mert felcsisozni draabbm de amikro egal arban laltam csiszolo aszonma hagyanak beken

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#24466) macera2 válasza föccer (#24463) üzenetére


macera2
aktív tag

Hálás köszönet az infókért. :R

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#24467) sanzi89 válasza neduddki (#24465) üzenetére


sanzi89
addikt

Ezt légyszi fordítsa le valaki magyarra nekem. Köszi!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#24468) Jovanny2 válasza sanzi89 (#24467) üzenetére


Jovanny2
őstag

Laminált 2-3000, fából 5-6000, parketta 9000, őt is rá akarták beszélni a lamináltra, mert felcsiszolni drágább, de amikor egál árban látott csiszolót, azt mondta, hagyják békén. :D

Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.

(#24469) sanzi89 válasza Jovanny2 (#24468) üzenetére


sanzi89
addikt

Így már értem, köszi! :DDD

De nem egyszerűbb ledobni egy új laminált parkettát, mint csiszolni, lakkozni? Már csak azért, mert azt én is meg tudom otthon csinálni, szinte semmi kosszal nem jár, pakolástól eltekintve simán kész egy nap alatt. Illetve nem tudom milyen időközönként kellene cserélni, nálunk lassan 10 éve van egy olcsó és semmi baja. Mikor otthon kellett felcsiszoltatni a parkettát, a por akkora ganét csinált, plusz napokig szagolni a lakkot, várni a száradásra, stb... Nem hiányzik. Én is féltem a laminálttól, de megszerettem.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#24470) Met válasza sanzi89 (#24469) üzenetére


Met
Topikgazda

Azért egy parketta tartósabb (pl. ha a lamináltra rá ejtesz valamit akkor lepattan a fólia réteg, parketta max picit behorpad) de a lamináltnak megvan az az előnye hogy tudsz a bútor, fal színéhez való színben venni.

Mondjuk hogy ha nem laknak a lakásban és parketta van akkor célszerűbb azt felújítani ha jó állapotban van.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24471) sanzi89 válasza Met (#24470) üzenetére


sanzi89
addikt

Hát, nem tudom. Egy kb 2k/m2 áron vásárolt 33-es kopásállóságú parkettára ejtettünk már csomó dolgot, semmi se hagyott rajta nyomot. Egy kivétel volt, mikor egy csavarhúzó esett rá pont hegyével lefele csinált egy kis hibát, de kb olyat, hogy alig bírtuk úgy megtalálni, hogy tudtuk hova esett, szóval nem látom olyan vészesnek a dolgot. Plusz ha nagy gond volna lepattintom a szegőlécet, betolok egy új parkettacsíkot - direkt többet vettünk, másfél csomag pihen otthon - és kész.
Persze sok hátránya van, de nekem tetszik, hogy minden hibát könnyen, gyorsan és aránylag olcsón meg tudom oldani magam. Igaz egy jó parketta örökös, mint a nyomorúság, de valamiért mégse hiányzik.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#24472) neduddki válasza sanzi89 (#24469) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

akkor nezz meg egy fa parketas meg egy laminala ha Nked egyforma akkor meg kivalo a laminal is

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#24473) philoxenia válasza sanzi89 (#24471) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

[link][link] Azért ránézésre is nagy a különbség... A konyhabútor frontjai nálunk tölgyből vannak, az oldala bútorlap, hát annál is nagy a különbség kinézetre, fogásra stb...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24474) sanzi89 válasza philoxenia (#24473) üzenetére


sanzi89
addikt

Most hol mondtam, hogy nincs különbség? Szüleimnél csak parketta van, ott nőttem fel, "új" lakásomban laminált van, egyértelmű, hogy ismerem mindkettőt és tudom, hogy van különbség. Nem erről beszéltem. :U

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#24475) runner 125 válasza philoxenia (#24473) üzenetére


runner 125
nagyúr

Persze, h nagy, de ez manapság már nem csak anyagi kérdés, hanem stílusból fakadóan is egyre többen választják a lamináltat. Pl. egy modern vagy minimál, fiatalos lakásba abszolút nem mutat jól, egy szépen felcsiszolt, lakkozott fa parketta, de ez ugyanúgy igaz fordítva is. Barokk, szecesszió stílushoz vétek lamináltat tenni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24476) Reaper04 válasza föccer (#24452) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Szia!
Nem kavartál össze, inkább kezd eloszlani a homály a fejemből :) :R

Százalékosan mennyivel kerülne többe a porotherm födém, mint a VB 0-ról indulva?

Még valami: Honnan érdemes zsalufát venni? (tüzépeken lehet ilyesmit?) Vagy inkább bérelni? :)

(#24477) philoxenia válasza runner 125 (#24475) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hát, ha teljesen átstilizálod a lakást, az más, de egy igazi régi bérház, igazi régi parkettával például simán összehozható a modern stílussal is szvsz. [link]

Reaper04: Monolit betonhoz bezsaluzni elég komoly anyag kell, ha utána nem tudod fölhasználni, megvenni drága lesz... Kérdezz rá egy ilyesmi cégre...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24478) runner 125 válasza philoxenia (#24477) üzenetére


runner 125
nagyúr

S, ezek közül melyikkel találkoztál bármelyik occsó bérlakásban is? :D

...az általad is linkelt klasszik halszálka megoldás van az esetek 90%-ban. Arra értettem, h akármennyire gyönyörű, egyszerűen mai formákhoz, stílushoz nem illik.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24479) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Üdv. Tanácsot szeretnék kérni. Diegoban vettünk a falra 2 méter futószőnyeget falvédő gyanánt az ágyunk mellé, ilyet: [link] [link] és azon filózunk, hogyan lehetne feltenni. Egyik megoldás gondolom, hogy akasztót kéne rátenni, a másik pedig, hogy valami léccel odafogatni, felfúrni. Az lenne fontos, hogy valami stabil, tartós megoldás legyen, mert minden este nekidőlve TV-znénk, és hát nehogy a súlyunknál fogva, illetve ahogy lecsúszunk, lerántsuk. Szóval erre milyen megoldást tudnátok? Illetve van valami olyan profil léc, aminek nem is tudom, van valami kiképzése, mint egy I vagy H profil.

(#24480) philoxenia válasza runner 125 (#24478) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Csak Neked:[link] :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24481) Reaper04 válasza philoxenia (#24477) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Felhasználni ... max eltüzelni tudom, vagy eladom én is.

Összegezve így hogy... "drága" a zsaluzás a vasbetonnál ... még így is olcsóbb mint a porotherm (összességben) ?

(#24482) philoxenia válasza Reaper04 (#24481) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A monolit beton drágább szvsz. ráadásul ugye a betonminőséget könnyű elrontani amatőr szinten, a szomszéd most betonozza újra a pár éve csinált kocsibejáróját.... A klasszikus gerendás födémet a legkönnyebb "házilag" kivitelezni.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24483) föccer válasza Reaper04 (#24476) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha semmi anyagod nincs, akkor inkább ne állj neki a VB-nek. :N m2-ként 500 kg-ot kell kb elbírnia, úgy, hogy nem mozdulhat meg. Az nem egy sima deszka terítés. :N Komoly zsalu kell hozzá.

Az, hogy menniy lenne azt nem tudom a Vasbetonnak kb 50-60k körülre jön ki m3-je bedolgozva, ha szakképzett emberek csinálják, amiben nincs benne a tervezés és a zsalu anyaga.

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24484) runner 125 válasza philoxenia (#24480) üzenetére


runner 125
nagyúr

Számomra nem is adják.. :)
Ráadásul ez egyik sem modern, inkább új barokk, de mind1, én továbbra sem raknék klasszikus halszálkát egy felújított fiatalos lakásba.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24485) Alex91 válasza Gabesz87 (#24479) üzenetére


Alex91
félisten

Nalam egy lec volt felfogatva a falhoz (tipli+csavar), es ehhez szegeltem hozza surun nagyon apro szegekkel.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#24486) Reaper04 válasza föccer (#24483) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Közben eszembe jutott, hogy most stukatur födémem van, amiben rengeteg fa van. A padláson már egy két helyen megbontottam, megnézni mi újság.

Olyan 20 cm széles 1,5-2cm vastag és nem tudom milyen hosszú deszkák vannak bent. És ha minden igaz akkor alul felül ugyan ez van a födémen.
Abból tudok hasznosítani elég sok faanyagot.

Akkor tehát ha jól értem összességben a monolit vasbeton még is drágább mint a porotherm?

A klasszikus gerendásat manapság meg már nem csinálják, nem?

A porothermre legfelül fedésnek mennyi beton kell? Nem kell több 10 cm igaz? Csak néhány cm?

:R

u.i.: A monolithoz és a beton minőséghez kapcsolódóan: Ha hozatom a betont és pumpával egyből benyomatom? Akkor a minőséggel nem lesz gond, nem?

[ Szerkesztve ]

(#24487) philoxenia válasza Reaper04 (#24486) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A mixeres beton olyan minőség, amilyet kérsz, de a bedolgozáshoz kell a létszám és a szakértelem. Igazából Neked egy jó kőműves kellene, azzal sokkal jobban ki tudnád a témát vesézni, mint velünk. Fontos, hogy láss referenciamunkát és tudj megbízni a mesterben.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24488) FatalEror válasza Integra (#24455) üzenetére


FatalEror
addikt

Amikor felállványozták a kéményt,nálunk,mert bélelni kellett,akkor az egyik srác alulról,8 méterig lazán felhajította 8m magasra a 2-3kg-s kötőelemet,a fent srác,aki az állványon csüngött,pedig egy kézzel elkapta,egy darab sem esett mellé!

HardCore is my LifeStyle

(#24489) föccer válasza Reaper04 (#24486) üzenetére


föccer
nagyúr

Porothermre fesztáv függvénye a felbeton vastagsága. Ha jól emlékszem, akkor 5 m-re elég a 4 cm, de ha nem akkor is max 6 cm. Ha van faanyagod, akkor az már fél siker, viszont az meg is kell ácsolni úgy, hogy megtartsa az a 22 tonna betont amit ráraksz. Összeségében akkor biztos, hogy dárgább, ha a zsalu anyagot is be kell hozzá szerezni. Ha azzal nem számolunk, akkor szerintem olcsóbb, mint a porotherm, de ezt nem tudom, le kell ülni, ki kell számolni.

Hol laksz, ha szabad tudni?

philoxenia: Azért ezzel az olyan lesz, mint amilyet kérsz kijelentéssel (mint betontechnológus) erősen vitatkoznék. :D El nem tudod képzelni, mennyi mindenen bukhat a dolog.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24490) csemberlen válasza Reaper04 (#24486) üzenetére


csemberlen
őstag

Épitési engedély köteles átalakitást végzel, van épitészed is. Gondolom lesz kiviteleződ is, mert magad nem csinálhatod. Velük kéne ezeket inkább megbeszélni.

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#24491) föccer válasza csemberlen (#24490) üzenetére


föccer
nagyúr

Felelős műszaki vezetővel végezheti saját maga is.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24492) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Sziasztok!

Most végre összegyűlt a "kedvem" a szigetelés megvásárlásához, kb. 75 m2 a padlásterem, viszonylag egyenes. Tapasztott saras légréses a födém, a kérdés rém egyszerű:
Erre le lehet gurítani simán a 15 centis Knaufot, vagy kell alá valami?? (ezt néztem ki: knauf classic 039)
Azt is mondta egy ismerősöm, hogy a Knauf nem szúr annyira, és van esély, hogy állatkák költöznek be hozzánk..... :(
Ilyen irányú tapasztalata van valakinek???

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24493) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Valaki készül szobát festeni? Úgy néz ki kicsit sok mélyalapozót sikerült vennem, marad úgy 4 liter.. 1:6 arányban kell vízzel higítani, eléggé kiadós.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#24494) neduddki válasza Winner_hun (#24493) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Gezaval tragyalj

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#24495) föccer válasza Dr.Zoo (#24492) üzenetére


föccer
nagyúr

A kőzetgyapot mindig is ilyen. Egyébként rá egy réteg PE fóliát javaslok, bár nem kötelező.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24496) Dr.Zoo válasza föccer (#24495) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Akkor szted mehet a Knauf?
Vagy inkább a szúrósabb üveggyapot?

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24497) Dr.Zoo válasza Winner_hun (#24493) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Helló Kolléga!

Megyeget a fahasítás??? :DDD
Lesz ablakra ár valamikor?

Üdv:

Z

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24498) föccer válasza Dr.Zoo (#24496) üzenetére


föccer
nagyúr

Az üveggyapotba is beköltöznek ne aggódj. :) Zárni kell a padlást úgy, hogy a szellőzés megmaradjon. Vagy felbérelni egy ügyes macskát. :)

Jah, ha már állatok: Felülre azért kell PE fólia, hogy a sok macskapisi ne ásztassa el a gyapotot. Ártani nem árt neki, csak rohadt büdös lesz tőle.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24499) Dr.Zoo válasza föccer (#24498) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Hát, szomorú lennék, ha 5 francia bulldog mellett lenne macskacicóm.... :DDD

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24500) föccer válasza Dr.Zoo (#24499) üzenetére


föccer
nagyúr

Legalább nem mer lejönni a padlásról :))

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.