Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24551) Met válasza Integra (#24543) üzenetére


Met
Topikgazda

Az első kép alapján rosszul vannak beállítva a fejek, ha jól sejtem akkor ott vannak a fejek ahol nagyobb a száraz folt a szegély mellett.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24552) Integra válasza runner 125 (#24550) üzenetére


Integra
titán

ahogy most látom a helyzetet: az egészet szétkell erni. a medence körül az egész kövezés kuka ahogy van. feltörni ami alatta van és újrabetonozni szépen, profin. a medencének megkell nézni a gépészetét, hogy milyen, mire alkalmas. igen, régivágású az egész, egy kék méretre készített ponyva van benne, amit a víz nyom az oldalfalhoz. átakarom építeni feszített tükrűre és ha lehet, egy ellenáromoltatót is szeretnék hozzá. megkell építeni a kiállását is a fűtési rendszernek, hogy a későbbiekben ha megépül az is, csak könnyedén és szakszerűen rá lehessen csatlakoztatni a rendszerre. ha ez megvan, akkor még ott van az öntöző rendszer újra és átépítése, további szórófejek kiépítése a jobb lefedettséghez, a villamossági kábelek, csövek kiépítése a vizes kiállásokhoz, hogy slaugot bárhova tudjak csatlakoztatni a kertben. ha ezek megvannak, akkor lehet burkolni körbe a medencét és mindenhol máshol, lépcsőt etc. ha ez megvan, utána lehet keretet rendezni utolsó lépésként.

amit a napelemes áram termelésről tudok, az az, hogy végre eljutott magyarország is oda (ami nyugaton már rég, évek óta működik), hogy mo-n is megvásárolják a megtermelt többlet áramot és visszatáplálod az elektromos hálózatba, nicsen elvésző áram, minden egyes megtermelt kw-ot vagy felhasználsz, vagy visszatáplálsz a hálózatba, teljesen automatikusan.
maguk a napelemek fejlődtek hatékonyságukban elég sokat és már akkor is képesek áramot termelni ha éppen nem 40 fok van. megtérülés? na, ezek azok, amiket nem tudok. nyílván szólnak mellette érvek és ellenérvek. elöregedésről, a cseréről sem tudok sokat mondani, nulla tapasztalat, ez lesz az első ilyen. gyanítom, hogy a megtérülés attól függ, hogy milyen hatékonyságú paneleket és gépészetet építesz be, és hogyan használod fel a megtermelt áramot, magadra, lásd melegvíz, medence fűtés etc, vagy táplálsz is vissza a hálózatba amit felvásárolnak eu norma szerint. illetve mennyivel tudod csökkenteni a hagyományos villamos számládat - ha tudod. nem vagyok egyáltalán biztos, hogy egy ilyen rendszer ebben a felállásban ami az igény lenne megtérül mondjuk 10 év alatt. vagy egyáltalán megtérül. nem tudom. erre kellenek a szakosodott cégek, akiknek az is a feladatuk, hogy meggyőzzenek arról, hogy miért az x vagy y rendszer a jobb és érdemes azzal foglalkozni, számoljanak utána, számítsák ki.
meg jó lenne személyes tapasztalat is, akik már ezt megtették. idő még van rá bőven, de nem mindig van kedvem ennek utána olvasni, így nem követem folyamatosan az egészet. csak mindig egy picit több infohoz jutok és alakul ki a kép, mit, hogyan, merre és meddig. éssss, akkor a végén lehet, hogy teljesen más lesz. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24553) Integra válasza Met (#24551) üzenetére


Integra
titán

kapaszkodj meg, a fejek jól vannak beállítva, mindent menet közben ellenőriztem, jól el is áztam :DDD sajnos az van, amit mondtam, hogy oldalirányba egyszerűen nem szórnak annyi vizet, mint befelé :( tehát vagy az van, hogy slauggal utána öntözök ezeken a területeken, vagy 2x annyi vizet folyatok el az egész öntözésre. ezért is kérdeztem, hogy vannak e olyan fejek a piacon, amelyek oldalirányba is képesek e ugyanannyi vizet szórni, mert ezek nyílvánvalóan nem.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24554) FatalEror válasza Integra (#24552) üzenetére


FatalEror
addikt

Jelen pillanatban,a fólia a legjobb megoldás!A mostani szállodáknál is általában az van,úgy,hogy a tulaj hollandi,és látszik a kivitelezésen,hogy nem spóroltak a pénzzel.A PP-s belsőt a nap teljesen széteszi,a csempézést pedig a fagy lenyomja,és a fugát halál takarítani 2 év alatt annyira dzsuvás lesz,hogy nem fogod tudni kiszedni!Egy 1mm vastag fólia,és jónapot,10 évi garival,ha bármi szar van vele,jönnek,és javítják.Esetleg még ha csináltatsz bele egy saválló belsőt,bár a fényes cucc nem mindenkinek jön be.de szerintem tükörre polírozva nagyon vagány,és egyedi,de brutál drága!!!Ha veszel gépészetet,akkor pedig mindenképp fém tartályos homokszűrűt vegyél,de abból a jobbik fajta 3kiló.Ja és feszített víztükör esetén,számolj egy qrva nagy tartállyal is,ami,összegyűjti a vizet.

HardCore is my LifeStyle

(#24555) Winner_hun válasza Integra (#24525) üzenetére


Winner_hun
félisten

Föccer volt itt kb. 3 hete, akkor panaszkodtam neki hogy jajj a fű itt-ott tiszta elszáradt sárgaság. Hogy mitől lett olyan azt nem tudom mert locsoltam rendesen. Azóta meg itt a nagy melegben lassacskán vissza is zöldült már. Semmi fűmag meg trágya (füvön az nálunk sose volt) és mégis zöld. Viszont idén át akarok menni az egészen gyepszellőztetővel és valami strapabíró fűmaggal átnyomni mindent.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#24556) Integra válasza FatalEror (#24554) üzenetére


Integra
titán

igen, ezek mind benne vannak és minden észrevétel és tanács jól jön és köszönöm szépen :)
szeretném tudni mik a technológiák, melyiknek mi az előnye, hátránya etc és az adott területen meglehet e valósítani és mennyiért.
nem a legvagányabb megoldásra utazom, nekem ha a sima fólia a legtartósabb a legkönnyebben tisztítható etc, akkor az kell. ha más tartályos megoldás, akkor pedig az. időtálló, tartós, minőségi, könnyen takarítható, praktikus legyen ha gebasz van, akkor pedig ne kelljen mindent szétbombázni, hanem ésszerű keretek között, normálisan lehessen javítani. a józan paraszti ész oldaláról közelítem meg a dolgot, a mozaikos, fugás hiperscsoda dolgok szerintem nem valók kültérre.
amúgy van egy sanda gyanúm, hogy a 300ezres homokszűrős tartály itt az olcsóbb tételek közé fog tartozni :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24557) Integra válasza Winner_hun (#24555) üzenetére


Integra
titán

ez valami ufo fű lehet :DDD
a gyepszellőztatő nagyon jó, én is liptonék javaslatára csináltam meg, nem kevés ganét szedett ki, ősszel a téli trágyázás előtt érdemes átfutnod vele, én is ajánlom :)
nézd meg azt a fűmagot amit lipton lejjebb írt, nem nagyon téved :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24558) Lipton válasza Integra (#24552) üzenetére


Lipton
őstag

Napelemhez...
Alapvetoen 2 osszeallitas letezik. A sziget elvu - felejtsuk is el. Csak olyan helyen erdemes ahol nem tudsz mashonnan elektromos aramot szerezni, azaz nagyon draga. Tarolni kell az energiat, stb.
Visszataplalos (oke, vannak hibrid rendszerek is). Lakossagi meretben nem annyira bonyolult. Tamogatast nagyon ne remelj ra (amennyiben erdekel leirom miert - kapcsolat + most nincs palyazati idoszak tudtommal). Nagysagrendilegmondjuk olyan 1,8M egy olyan rendszer amivel "havi 15-18e forint koruli villanyszamla kivalthato". Amikor a rendszer termel akkor szepen dolgozol be a halozatba es elszamolas van oda-vissza. Ami nekem szemely szerint ebbe meg igy kicsit rizikos a garancia. Vannak persze komolyabb inverterek es vezerloelektronikak normalisabb garancival de itt nem par evrol beszelunk hanem 10+. A napelemek mar egesz jok, a degradalodas nem annyira veszes.
Ami meg fontos tenyezo az egy jelenertek szamitasa, mert itt elore kiadsz egy nagy adag penzt a kesobbi megtakaritas "remenyeben" - remelem ertheto mire gondolok.
Nagyobb epuletre 50KW feletti rendszert nezegettem pont par hete.

[ Szerkesztve ]

(#24559) FatalEror válasza Integra (#24556) üzenetére


FatalEror
addikt

Szerintem fólia!Nekünk vagy már 5 éves,és semmi baja,nem ereszt,nem fakult meg,csak a vízkő ül ki rajta,és ez még csak 0,8-s,nem 1mm-s.A tisztítás az jól megy,le is lehet veretni magasnyomású mosóval....Nem tudom,ezekkel a műanyag betétekkel nem tudok dűlőre jutni,marha drágák,és azt mondják,hogy eszi őket őket a nap.Persze a fólia sem örök,de szerintem a jobbik fajta egy 10 évet lazán lehúz,ennyi idő alatt szépen lassan a PP belső is eltörik,elfárad,de a csempe is leugrik,a fuga pedig undorító lesz,nem tudom ki mennyire tudja,de a szabad strandokon is már tavasszal egy csomó utómunka van a télből kifolyólag.Szóval összegezve a minőségi fólia felveszi versenyt a variánsokkal akár élettartamban is,de szerintem sokkal olcsóbb.Nekünk amikor fóliázták a medencét,az 75k-ban volt,akkor egy PP belsőt 300k-ért raktak volna bele.A PP sem sokkal jobb,kivéve ha nem akarsz benne szöges cipővel járkálni.Illetve a fóliának egy a hátránya,hogy az ugrálást annyira nem tűri,mert elcsúszhat.A csempéről nem nyilatkozok,mert nem tudom,hogy mennyiért lehet venni,tisztességes csempét,mennyiért dolgozik,egy profi burkoló,és talán a ragasztó ára sem mellékes.A saválló belső az bír mindent annak nem sok minden számít,UV bekaphatja,szögek meg sem kottyannak,és egy kis polírral,pofás végeredményt lehet összehozni!Ha feszített víztükröt akarsz,akkor kell tényleg egy puffer tartály,de akkor szerintem egy 250*250-s faházat is tervezhetsz a kertbe.A tetejére pedig feldobhatod a szolár szőnyeget,nekünk van,és baromi jó,ebben a nagy melegben le kell kötni,mert 35-40 fokos a medence vize,egy kinti masszív napsütésben lazán csinál ~50 fokot,és fel lehet dobni a tetőre,de ennek is kell egy külön szivattyú.

HardCore is my LifeStyle

(#24560) Lipton válasza FatalEror (#24559) üzenetére


Lipton
őstag

Tudsz mondani egy teljes kivitelezesi koltseget reszeletezve a lenyeges elemeket?

(#24561) FatalEror válasza Lipton (#24560) üzenetére


FatalEror
addikt

Mármint,az egészre?Nem!Sajnos.Nagyon kevés az internetes üzlet Mo.-n.Fólia mérettől függ,illetve minden más is,homokszűrű nagysága is ettől függ.Illetve szivattyú is.

HardCore is my LifeStyle

(#24562) FatalEror válasza Lipton (#24560) üzenetére


FatalEror
addikt

Másik gond,hogy nem igazán tudom,hogy mi minőségi,meg mi nem,mert pl vannak 100k-ért egybehomokszűrők,na azok a ganéj kategória,de kb skimmer 50k,gépészet 100k,csövek 30-40k,fólia 150k,ezek kb egy 4*4,4*5-s medence árai,de még nincsen meg az alap,amit szerintem zsalukőből ki lehet rakni,az még egy 50-60k,de az csak anyag,és ragasztó még nincs.Nekünk egy egybe darab van szűrőből,és bár nincsen nagyobb baja,de a szivattyúban egy 30k már benne van,mert volt tömbszelence csere,csapágy,tekercs,szóval már csak a ház a régi,de belül legalább jó. :DDD

HardCore is my LifeStyle

(#24563) Met válasza Integra (#24553) üzenetére


Met
Topikgazda

De ugye tudod hogy ezeket úgy kell lerakni hogy a szomszédos fej tövéhez is locsoljanak?
Ezek a fejek a tövükhöz nem locsolnak ellentétben a slagra köthető leszúrós fejjel :U
Mondjuk ha szaki telepítette akkor az remélhetőleg úgy rakta ahogy kell.

A szórás szélességének szögét nem tudod nagyítani hogy a padkára is locsoljon?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24564) Dr.Zoo válasza Winner_hun (#24555) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Mikor gyüssz?
Ma ne, mert szivornyázok egy üveg 1998 francia vöröset, és a felénél tartok... :DDD

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#24565) Integra válasza Met (#24563) üzenetére


Integra
titán

igen, átfedik egymást. de jövőre átfogom építeni az egészet, ha kell, akkor szórófejeket is cserélni fogom. idén már ilyen, remélem visszazöldül azért :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24566) Integra válasza FatalEror (#24562) üzenetére


Integra
titán

vagyis a saját bőrön okulást már ti is elkezdtétek a tapasztalat gyűjtésben :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24567) FatalEror válasza FatalEror (#24562) üzenetére


FatalEror
addikt

Nézegetve a szűrőket nincsen tisztességes átmenet,mert egy fém tartály fej nélkül 100k,a fej 50k,150k,és nincsen szivattyúd,az megint 50-75k,és akkor 200-225k-nál járunk.Ennyiért inkább érdemes venni egy szettet,ami igaz nem fém tartályos,de akkor kell neki egy árnyékos akna,mert ezeket az UV simán megeszi,és egy ilyen szett,meg megvan 80-90k-ból,és nem árad róla az ócska kinézet,ha ránézel.

vagyis a saját bőrön okulást már ti is elkezdtétek a tapasztalat gyűjtésben
Persze mér ~8 éve próbálgatjuk a medencéket,és rájöttünk,hogy az intex nylonzacskók nem érnek semmit,és medence sincsen homokszűrő nélkül,de akartuk cserélni mi is a jelenlegi berendezést,csak akkor is horribilis árakat kaptunk,és a mostani rendszer azóta is jó,és a szivattyú generálban az is közrejátszott,hogy keményen kapta a vizet,mert volt amikor feljött az aknába,és úszott,illetve az egyik fasz asszem egy zárógyűrűt fordítva rakott vissza,és ezáltal a csapágyazás elázott,és kukás lett.Szóval kalandos élete volt,de akkor sem rossz.

[ Szerkesztve ]

HardCore is my LifeStyle

(#24568) Integra válasza Lipton (#24558) üzenetére


Integra
titán

nagy kérdés az, hogy vajon a melegvíz, maga a házban felhasznált elektromos áram, medence és feljáró fűtés hány kwh-t emésztene fel és ez ft-ban kifejezve mennyi, mert nem tudom mi fér be egy 18-20e ft-os villanyszámlába. vagyis igen, kell egy pontos felmérés, hogy havonta mire mennyi áram megy el, ha ezt érted jelenérték számítás alatt :)
illetve mi van télen a hatékonyságával a rendszernek. képes télen is úgy fűteni a rendszer a medencét és a lejárót, hogy ellássa mindkettőt és ne fagyjon be a víz a rendszerben? szóval csak találgatok jelenleg:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24569) Lipton válasza FatalEror (#24567) üzenetére


Lipton
őstag

Elsore ez latszik egy medencenel.
- foldmunka
- aljzat
- fem lemez + betonozas +csovezesek
- "kulso" szerelvenyezes
- folia
- szegely + kornyezet
- gepeszet (szivattyu, szuro)
- zuhanyzo/labmoso

[ Szerkesztve ]

(#24570) Lipton válasza Integra (#24568) üzenetére


Lipton
őstag

Ez elektromos rendszer, nem meleg vizet gyart.
Jelenertek az arra vonatkozik, hogy most van egy nagy kiadas a beruhazasra + nemi fenntartasi koltseg.
A villanyszamla havonta erkezik folyamatosan. Amennyiben most van 1,8M forintod es befekteted akkor "jobban jarhatsz" ha abbol fizetes a villanyt.

(#24571) Integra válasza Lipton (#24570) üzenetére


Integra
titán

vagyis ilyen beruházást inkább pályázat elnyerésével érdemes csak megcsinálni?
nyerhet az ember pályázati pénzt, amikor a pályázatból üvölt, hogy luxuskiadás alapvetően a rendszer teljesítménye alapján?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24572) runner 125 válasza FatalEror (#24554) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nem szabad leengedni a vizet a pp medencéből, s úgy sokkal tovább bírja.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24573) FatalEror válasza runner 125 (#24572) üzenetére


FatalEror
addikt

Tudom,hogy csak a befúvó csonk alatt kell legyen a szint,esetleg fagytesteket is lehet bele dobálni,bár nem tudom,hogy érdemes-e....

HardCore is my LifeStyle

(#24574) Reaper04 válasza föccer (#24509) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Szia!
Tetőtér beépítés igen, de a "térfal" az 175 magas lesz ... tehát nem tetőtéri ablakok lesznek rajt, hanem rendes ablakok.
Ez esetben gyakorlatilag úgy néz ki az eresz mint egy sima szintes házénál, ugye? Akkor annyira nem lehet problémás... vagy?

visszatérve a zsaluzáshoz: 2x 1,5 cm átló s fedésben lerakott deszkák elbírnák a beton súlyát? Természetesen jól megkínálva alulról támasztékkal.

Vagy: Maradjak a régi "E" gerendás megoldásnál? Mennyire számít elavultnak? (nem ciki? ) :)

(#24575) runner 125 válasza Reaper04 (#24574) üzenetére


runner 125
nagyúr

175-ös térdfal normál ablakokkal? Biztosan így szeretnétek megoldani?
Szvsz növelni kellene akkor már minimum 25cm-t, vagy csökkenteni 90-100cm-re, s akkor mehet a tetőablak. De, 175-ös térdfalon szerintem használhatatlan lesz egy normál ablak. Ha, csak a család átlagmagassága nem haladja meg az 150-et. :)

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24576) föccer válasza Reaper04 (#24574) üzenetére


föccer
nagyúr

Az E gerenda miért lenne ciki? Úgysem látszik :D

A térdfal magasságának megválasztása tényleg nem túl szerencsés, ahogy runner írja, egyetértek vele.

Viszont arra nagyon figyeljetek, hogy a két koszorút (a térdfal alatt és felett futót) tisztességesen össze kell kötögetni vasbeton oszlopokkal, mert különben elég nagy cumi lesz, ha rárakjátok a tetőt. :K

A deszka terítéssel az a legnagyobb baj, hogy a beton alján minden látszódni fog. Gyakorlatilag iszonyat munka lesz utána alulról szépen megcsinálni, hogy valamelyest sima legyen.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#24577) Lipton válasza Integra (#24571) üzenetére


Lipton
őstag

Nem luxuskiadás kérdése, mert egy 15-18e forint villanyszámla talán még nem luxus. Egyszerűen esélyed nincs olyan pályázatot beadni "csak úgy", hogy nyerjél is. Ennyi.

Gyorsan lőttem telefonnal 2 képet, fű1, fű2.

[ Szerkesztve ]

(#24578) Integra válasza Lipton (#24577) üzenetére


Integra
titán

aha, tehát haver kell hozzá és visszatolni pénzt a zsebébe, ahogyan az a jó pályázatíró cégeknél dívik. szeretem ezt az országot. :DDD

jó, most irígy vagyok, olyan sárgán, mint a füvem :))
nagyon jó az első fotón az a bal oldali "bokorfa", azmiaz?

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24579) Lipton válasza föccer (#24576) üzenetére


Lipton
őstag

Monolit nálunk 1 2 3 4 5 6 Sok 100 kép van, csak gyorsan kiválasztottam párat.

[ Szerkesztve ]

(#24580) Lipton válasza Integra (#24578) üzenetére


Lipton
őstag

Az egy kicsit formásított juniperus, szemtelenül jó áron vettem 2 éve (13e Ft). Van még pár szép növényünk :)

(#24581) AndrewTdi válasza Lipton (#24577) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Széép.
Nemrég mi is vásároltunk házat, most átalakítgatás folyik, közben asszonykával csinálgatjuk a kertet is. A fűig még nem jutottunk, de lassan az is sorra kerül. az előző tulaj nagyon elhanyagolta (elváltak és a "nemkertészkedő" fél maradt ott), de rendbe szedtük.
A fű lesz porondon nálunk is, de lehet, hogy jövő tavasszal meglepjük magunkat gyepszőnyeggel.

(#24582) Integra válasza AndrewTdi (#24581) üzenetére


Integra
titán

ahhoz képest nagyon rendbe kaptátok, szép, sok zölddel, kevés kerítéssel, grat :K

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24583) AndrewTdi válasza Integra (#24582) üzenetére


AndrewTdi
addikt

köszi
kihoztuk belőle amit mi tudtunk.
viszont a videón láccik az is, hogy a térkő sétálóra rálógott növényeket levágtam a szegély vonalában, és így már túl bentre sikerült vágni, ahol már száraz (barna). van esély arra, hogy oda hoz új hajtásokat?

(#24584) Integra válasza AndrewTdi (#24583) üzenetére


Integra
titán

szerintem megerősödhet, igen. én ugyanezt játszottam el a sövénnyel, órákon kersztül csak kopasztottam, most már kezd kihajtani több helyen. sajnos ezeket mindig nyírni kell, mert ha nem nyírod csak nő és nő és kívül erősödik meg, belül meg ledobja a zöldet. és aztán így néz ki. nálam is ez van, de mindegy. muszáj vágni.
a jó kertésznek erős szíve és éles pengéje van :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24585) runner 125 válasza Integra (#24582) üzenetére


runner 125
nagyúr

..és belül milyen faxa lesz. :))

Andrew

Zöld Hammerite-ot neki. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24586) AndrewTdi válasza Integra (#24584) üzenetére


AndrewTdi
addikt

na ezaz. a csaj (akitől vettük) férje volt a nagy kertész, de sajna nem ő maradt ott válás után.
A csajsziről is annyit, hogy arról sem volt fingja, hogy a fürdőkben van-e padlófűtés... nem tudta, mindig papucsban van. :W :O

Továbbá a kaptulelefon csak akkor tudta kinyitni a kaput, amikor csöbgettek. tehát ha valakit bentről kikísért, vagy kiengedte az ajtóból, akkor vitte magával a kulcsot és azzal nyitotta ki. 7 évig.
Aztán jöttem én és feltettem a kérdést, hogy úgy nem tudja bentről kinyitni (csengetés nélkül), hogy először bekapcsolja a kamerát és utána nyom rá a nyitásra. kipróbálta, működött.. majd őrjöngött, hogy 7 éve nem jött rá erre. :C

#24585) runner 125 jajaja. a szaga is jó lesz ;]

[ Szerkesztve ]

(#24587) Lipton válasza AndrewTdi (#24586) üzenetére


Lipton
őstag

Szép ez! Növényt nem kell venned az biztos :) Ősszel/tavasszal kis ráfordítással jövő nyárra ebből katalógus-kert lehet :)

(#24588) Integra válasza AndrewTdi (#24586) üzenetére


Integra
titán

nem volt egy tech guru, na. :)) ha ezt pár hatalmas mellel és jó testtel tudta ellensúlyozni, rendben van, de ha nem, akkor nincsen bocsánat :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24589) runner 125 válasza Integra (#24588) üzenetére


runner 125
nagyúr

Előbbi esetben jöhet a mostani lakhelye, telszámmal együtt, nem? :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24590) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Azon gondolkodunk még, hogy a kert közepéből azt a 3 fát ki kéne szedni. ( a fenyőt felajánlanám valahová itt a környéken).

Más dolog.
A ház elött az utcafronton volt 2db ugyanolyan fa a telek két oldalán. Abból az egyik kiszáradt, kérelmeztem itt a "VÜSZI"-nél, hogy vágják ki. Ki is vágták ingyen és bérmentve, el is szállították. Reméltem, hogy némi rábeszéléssel kiveszik a másik (hibátlan) fát is, mert ültetnék akkor 2 szivarfát, hoyg legalább akkor megint 2 ugyanolyan fa legyen. De aszonták azt nem lehet, mert csak olyat visznek el, ami beteg, száradt, veszélyes, stb.
nincs valami fasza praktika arra, hoyg minél gyorsabban "lehervadjon" a fa? hallottam már oylamsiket, hogy furjam meg pár helyen a tövét és adjak neki gázolajat :D vagy glialkázzam le a lombját, és amikor hullajt, akkor hívjam ki őket megint...
valami más, emberibb ötlet vagy jobb megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#24591) Integra válasza runner 125 (#24589) üzenetére


Integra
titán

őőőő, nekem most nem jó, van egy csodás párduc testű állatias vadmacskám :B :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24592) Winner_hun válasza Dr.Zoo (#24564) üzenetére


Winner_hun
félisten

Most értem be az előbb. Holnap ha megfelel és az idő is engedi. Vagy holnapután, akkor már jobb időt mondanak.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#24593) Lipton válasza AndrewTdi (#24590) üzenetére


Lipton
őstag

Totális gyomirtó nem tesz jót a lomboknak, de nagyon profin kell fújnod, hogy semmi másra nem menjen rá. Ez olyan "all in" módszer lenne :) Szerintem a mellékelt motivációval "bárki" kivágja neked.

(#24594) AndrewTdi válasza Lipton (#24593) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Ez így van, de akkor engem is megbaszarintanak, mivel én felelek érte. :-s Akkor meg már kivágnám én, de félek, hogy a bünti drágább lenne.

(#24595) runner 125 válasza AndrewTdi (#24590) üzenetére


runner 125
nagyúr

S mi lenne, ha egyszerűen kivágnád te? Azt nem mondom 200km-ről, h kölcsönadom a fűrészt, de egy ilyet pillanatok alatt ki lehet csapni, összedarabolni és elszállítani. 3-4 fordulóval simán felfér egy normál utánfutóra is, sőt ha hagyod elszáradni a levelet, még 2 vel is ki lehet vinni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24596) Lipton válasza AndrewTdi (#24594) üzenetére


Lipton
őstag

Kutya nem nézi ha megy a helyére egyből új fa. Meg amúgy sem - szerintem. Megmondod kiszáradt :)
Fűrész van nekem is :) A kivágott fa jó lesz bográcsozni...

[ Szerkesztve ]

(#24597) AndrewTdi válasza Lipton (#24596) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Fűrész itt is van, nem ezen múlik. hanem ugyebár a jószomszédok... :U

(#24598) Integra válasza Lipton (#24596) üzenetére


Integra
titán

kiszáradásról jut eszembe. tavaly mikor tavasszal megnéztük először a házat, volt a kertben egy fenyő. gyönyörű, zöld... a tulaj kislánya játszott mindig a fa alatt, beszélt hozzá. aztán a kislány megmondta a fának, hogy elkell mennie, nem maradhatnak itt. a fa 3 hónap alatt totál kiszáradt és meghalt. nem viccelek, ha nem látom a saját szememmel az előtte-utána állapotot soha nem hiszem el. és minden más csodásan pompázott ugyanúgy zöldben..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24599) Lipton válasza Integra (#24598) üzenetére


Lipton
őstag

Illett volna beszélni a kislánnyal és a fával is, én sem viccelek...

(#24600) AndrewTdi válasza Integra (#24598) üzenetére


AndrewTdi
addikt

na akkor holnap elbeszélgetek én is ezzel a zöldséggel.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.