Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90551) fragola.6035 válasza sz.zs. (#90549) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Így születik már a sokadik legenda.
Csak vigyázzunk, hogy mit írunk le ide, sok ezren olvassák. Ipari gépek ezreiben használunk EPDM kartömítést, tudom, hogy milyen, mennyit bír.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#90552) sz.zs. válasza fragola.6035 (#90551) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Nem legendákat gyártok, csak leírom a véleményemet :) . Lehet, hogy nem szar, de nekem nem tetszik ahogy viselkedik. A kazántömítésből is sokan használnak EPDM-et, mégis jobb a szilikon.

Fórum társunk problémájára viszont lehet, hogy az lehet a megoldás, hogy a réz felsőszűrő tartó kb. 1 mm-rel jobban belelóg a kosárba , Tehát ha már eddig is annyira töltötte meg a kosarat, hogy épphogy csak nem ért hozzá a kávé az alumínium felsőszűrő tartóhoz, akkor most már hozzáérhet és feszül az egész, de ez csak egy teória, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#90553) Parci válasza Flashback (#90548) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

természetesen vicc volt a beírás, pumpás daráló (talán még) nincs :)

az első benyomásom egyébként pozitív. tekerni elég könnyű, féltem, hogy a kisebb erőkar (traveler kontra sima) miatt vacak lesz, de nem, világos pöri is okés. a pontosságáról fogalmam sincs, gondolom a nagy kinunál hosszabb a tengely és távolabbi pontokon vannak rögzítve. az anyagától/megmunkálásától egyébként nem vagyok hasraesve, egyetértek fragolával abban, hogy ez így egy elég olcsó őrlő benyomását kelti.

viszont mechanikailag tök rendben van, tényleg nagyon kompakt cucc és az őrleménye is teljesen jó elsőre is. nincs már itt nagy kúpos, de a kávék érzésre nem lettek rosszabbak, amióta a kinuval darálok. jobbak sem, pariban van, aminek örülök.

a forte kényelme azért nagyon hiányozna, de így van mellé egy kúpos és/vagy utazó daráló is, minden lefedve :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90554) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

népek, mi a legkisebb (pontosabban minél kisebb), de ajánlható ese podos gép?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90555) vicces1 válasza Parci (#90553) üzenetére


vicces1
aktív tag

Lassan oszlik a köd :)
(már nem nálad értve)

Tegnap én is kézbe vehettem egyZpresso "Hign-end" őrlőt, ennél mondjuk az anyaghasználat, megmunkálás igen jónak tűnt, és a kedves fórumtárs elmondása szerint az őrlemény is nagyon rendben van, miután "belőtte" a késeket. De annyiért legyen is így.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#90556) verti1 válasza Parci (#90553) üzenetére


verti1
tag

Forgatom a kezemben ezt a travelert, de nem látom, hogy mitől kelt olcsó benyomást benned, de elfogadom. Nem nagyon látom, hogy mit lehetne jobban megmunkálni még rajta. Nem látok sorját, minden szépen megmunkált, pontos rajta. Az pedig, hogy aluminium alkatrészek vannak benne nem jelenti feltétlenül azt, hogy olcsó lenne. A minőségi aluminium drágább anyag mint a gagyi acél. Olcsó benyomást bennem pl. a Hario és a fake kínai koppintások keltenek.

(#90557) fragola.6035 válasza sz.zs. (#90552) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A kazántömítés az viton, nem EPDM.

https://caffe35.webnode.hu/

(#90558) sz.zs. válasza Parci (#90554) üzenetére


sz.zs.
senior tag

La Piccola Piccola ?

fragola.6035: igaz, tévedtem!

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#90559) Parci válasza verti1 (#90556) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sorja nincs, maga az anyag és a felület textúrája okoz nekem ilyen érzést, de azért a dolog kontextusa meg az, hogy megvettem magamnak...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90560) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Pacificaffetól valami ajánlott automatába?

(#90561) Kávé Kálmán válasza verti1 (#90556) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ez egy totálisan szubjektív dolog (mármint, hogy kinek mi tűnik olcsónak). Ha a harmincegynehány éves Sony DD Walkman-omhoz hasonlítom, akkor lehet, hogy az pengébb egy picit. Biztos van még néhány egyéb használati tárgy még, amihez képest ez elmondható a Kinu-k-ról. Na de ha őrlőkről, urambocsá kézi őrlőkről beszélünk, akkor nagyon kíváncsi lennék, hogy mi az etalon a kritikusok szemében.

(#90562) verti1


verti1
tag

Parci, Kávé Kálmán:

Persze, ez teljesen szubjektív, csak a többi olvasó kedvéért. Az anyagválasztás a Kinu Traveler esetében a súly miatt esett az aluminiumra és az abs-re. Az aluminium amiből készül nem olcsó gagyi. A jó minőségű aluminium a gagyi acél tulajdonságaival vetekszik szilárdságban. A felület egyébkén szálcsiszolt és eloxált. A tengely és a hajtókar korrózióálló acél. Minden felület szépen megmunkált és pontos, nem elnagyolt. A műanyag alkatrészek is szép kidolgozásúak, szépen lekerekített élek. A súly miatt készülnek műanyagból és azért ilyen keskeny pl. a garat.

Nincsen etalon szerintem, max. azt lehet mondani ha elég sok egybehangzó vélemény összejön, hogy xy nagyon jó/ajánlott. Mindenkinél más szempontok játszanak. Olyan nincs ami mindenkinek tetszik vagy megfelel. Akkor nagyon unalmas világot élnénk.

(#90563) Parci válasza verti1 (#90562) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

picit elbeszélünk egymás mellett, én az egészet kézbevéve az érzetről beszéltem, nem az anyagok megmunkálási minőségéről. egy apró nyűgöm egyébként van vele: az őrleménytartó műanyag izét ha fejjel lefelé fordítom (amikor kiöntöm belőle a kávét), van egy perem belül. kár érte, megcsinálhatták volna úgy, hogy a belseje egy sima henger legyen.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90564) verti1 válasza Parci (#90563) üzenetére


verti1
tag

Lehet, hogy elbeszéltünk kicsit. Ezért nehezebb a fórumozás mint egy élő beszélgetés. Sok félreértés és flame ebből adódik. Mindenesetre ha a megmunkálás minőségi és rendesen össze van rakva akkor azért nem kellene ezt érezni, de ez tényleg szubjektív már nagyon. Egyéni ízlés kérdése.

Az a perem nem a legjobb, raktak bele egy letörést, de az aljától kellett volna indítani egyértelműen a "lejtőt". A gyűjtő alja egyébként kiszedhető könnyedén egy nagytakarításnál ami jópofa szerintem. A garat viszont nagyon minimál szerintem. Kicsit vehették volna nagyobbra, de ez egy utazós őrlő. Ezért is csináltam a spec tálcát az enyémhez amivel könnyű megtölteni, nem megy mellé.

(#90565) Kávé Kálmán válasza Parci (#90563) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Igen, ez egy objektíve létező dolog, amin van "fogás": él az őrleménygyűjtőben. Nekem ez volt a legfájóbb pont, ami az első Kinu M47-en feltűnt, amikor találkoztam vele. A Traveler-en (nincs motivációm dícsérni, mert nem létező termék, Parci a Tiéd nem az európai utolsó volt. A jenkiknél sincs már belőle hetek óta) ez sokkal kevésbé problematikus részlet. User szempontból ezt tényleg lehet kritizálni, de gyártani másként összehasonlíthatatlanul drágább lenne. Azaz sok megfogalmazott kritikára (nem a Kinu-ról beszélek) azért nincs válasz, mert a megoldás sorozatban gazdaságosan nem gyártható. Azaz, ha a gyártó arra a kérdésre reagálna, a kritikus nem lenne hajlandó kifizetni az árát. A proto-típus nem ritkán a jobb eszköz. A jobb termék meg az, amit el is lehet adni (gazdaságosan gyártható).

Miután Kinu Christian kapja az ívet tőlem is rendesen, lehet, hogy mégiscsak lesz még Traveler. De nem alu-ból, mert az anyagminőség, amihez most hozzáférnek, az nem üti meg az általuk vállalható szintet. ELox után vékony varratnyom látható. Ha minden igaz rozsdamentesből fog újjászületni...

[ Szerkesztve ]

(#90566) Daneeka válasza Parci (#90563) üzenetére


Daneeka
senior tag

Ez az egyik bajom vele, a másik, hogy érzésre azt mondanám, hogy a kávédarabkák viszonylag hamar szét fogják nyírni az O-gyűrűt ami tartja az őrleménytartót.
Egy kisebb gondom vele, hogy nem nagyon megyek semmire mások beállításaival.
A legnagyobb bajom, hogy nem látom hány fordulaton áll ezért egy listát kell vezetnem éppen most min van. Nagy szerencse, hogy baromi gyorsan darál, így kevésbé érzem nyomorúságosnak a reggeli első kávét.

(#90567) Parci válasza Kávé Kálmán (#90565) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hmm, nulla anyagismeretemmel pont azon agyaltam, hogy rozsdamentesből komolyabb érzetű lenne. talán. látni kell. utálom az alumíniumot, a színét, az érzetét.

az őrlő amúgy tetszik és nagyon praktikus, örülök, hogy beleugrottam.
ezzel együtt sem választanám egy jó motoros helyett (számít a workflow nekem nagyon), de mellé nagyon is.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90568) bluesfan válasza Parci (#90567) üzenetére


bluesfan
tag

Nálam az F4 Nanot váltotta a műhelyben a JE-Plus. A motiváció a cserére igaziból az volt, hogy a Fio-ból elég macerás volt a betáplált őrlemény kinyerése. Körtepumpa, + még pofozgatni kellett a kifolyócsőr oldalát is, hogy kiadja és féltem, hogy a benne levő elektronika fejéből a végén kiverem a tudományt. Tehát a praktikum vitt az 1z irányába, csak ezt meg tekergetni köll :DDD. Azért előnye is van, tortúra nélkül kiadja alul, ami fent bemegy és még mobil is. Az őrleményére sem lehet panasz. Semmivel sem rosszabb, mint a Fio-é, (ezt még egyelőre félve mondom)sőt.
A legjobb megoldás persze a NZ lett volna itt is, de munkahelyi használatra azért nálam az már túl van a küszöbön.

(#90569) Parci válasza bluesfan (#90568) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pofozós-imádkozós motoroshoz képest valóban versenyképes már. "sajnos" a forte a beépített mérlegével, nulla pangójával überelhetetlen, azt még az undorító, akadó, rángatnivaló állítómechanika sem tudja lerontani.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90570) bl4ze válasza Parci (#90554) üzenetére


bl4ze
veterán

Szerintem a Lollo féle gép, főleg mivel az új, garis is :)
[link]

Használtban meg ez jó ár nagyon, egy víztartályt hekkelsz bele, és tök jó gép :
[link]

.:. bl4ze .:.

(#90571) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

kösz a tippeket, srácok!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90572) coxymaxi válasza Parci (#90569) üzenetére


coxymaxi
csendes tag

Sajnos a Forte 300k majdnem vs Kinu Travelere 77e.

Bluesfan: Nálam is F4 nanot váltott és ugyanezek miatt. 1,8-2 gr maradt bent, amit úgy tudtam csak maradéktalanul kinyerni hogy szétcsapkodtam a tenyerem. Én is attól tartottam már a végén hogy kárt teszek benne :)
A Kinu őrleménye szerintem megelőzi homogenitásban, talán ízekben is .

(#90573) LazacX


LazacX
tag

Face-re a forgalmazónál felkerült tegnap egy cikk a JE Plusról egy Kinu mellett, akit érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#90574) Silent77 válasza 72lakiluk (#90464) üzenetére


Silent77
veterán

El lettem látva Norda vízzel, köszönet 72lakiluk kollégának! :C :R
Aki szolnoki tudok neki adni pár üveggel.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#90575) bl4ze válasza Silent77 (#90574) üzenetére


bl4ze
veterán

Ne osztogasd el, inkább tárold hűvös, sötét helyen :)

.:. bl4ze .:.

(#90576) John3:16


John3:16
csendes tag

Ismerősnek elromlott a Krups ESSENTIAL EA816 automatája. Tudtok jó szervízt Pesten?

(#90577) Silent77 válasza bl4ze (#90575) üzenetére


Silent77
veterán

Ott van! 216L :D
Max 1-2 zsugorral, ha valakit kitudok segíteni.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#90578) kzoltann válasza LazacX (#90573) üzenetére


kzoltann
aktív tag

Azert az egy eleg egyoldalu iras.

(#90579) LazacX válasza kzoltann (#90578) üzenetére


LazacX
tag

Hát az. De azért jó így egymás mellett szétszedve, fotózva is megnézni ezeket.

(#90580) Parci válasza coxymaxi (#90572) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, a forte túl drága, de azért kettőt is hirdettek itt az elmúlt évben, traveler pedig nincs többé. de nem is egy szint a szememben a kettő, a traveler nálam kiegészítő. eleve darálónál a motor hiánya nálam csak hátrány, semmi más, szemben a géppel, ahol a pumpa helyett egy profilozható kézi nyomás azért tényleg többet ad.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90581) jana86 válasza Parci (#90580) üzenetére


jana86
csendes tag

Egy kézi darálóval profilozottan tudod kezelni az őrlési fordulatszámot is! :DD

(#90582) LazacX


LazacX
tag

(Nem csak) Comandante tulajokat kérdezném, hogy a red clix kiegészítő elérhető valamely magyar webáruházból?

(#90583) Dolphin


Dolphin
tag

Koszi mindenkinek a kommenteket az orlovel kapcsolatban, sajnos/nem sajnos, kinezet es kenyelem dontott, ugy voltam, sok idore veszem, igy a szivemnek is kellemesebb :)

Masik: Sokszor feljon a viz kerdes, ki milyen receptet hasznal, stb.. illetve Norda viz, es mas tarsai. Multkor megneztem az asvanyi anyag tartalmat, es konkretan konvergal a dasztillalt vizhez. Az lenne a kerdesem, hogy a sima deszt viz miert nem jo receptek nelkul mondjuk a Norda-val szemben? Probaltam a Nordat es a deszt vizet is, en szemely szerint kulonbseget nem nagyon veltem felfedezni (igaz a kavefozesem se tokeletesen konzisztens)

(#90584) paljoc


paljoc
tag


Ez se rossz, motoros “adagőrlő” gyári pumpával, ma próbáltam épp, de nekem kicsit macerásnak tűnt ahhoz képest ahogy én őrlök itthon, viszont pangó/bennmaradó nincs tényleg.

[ Szerkesztve ]

(#90585) Dolphin válasza Rush77 (#90488) üzenetére


Dolphin
tag

Ez rendes deszt viz, es nem ioncserelt es hasonlo deszt viznek mondott valami, igaz? Most neztem meg az arakat, Norda 90Ft/L GRoby pl, DM-es Denkmit 80Ft/L... elneztem valamit esetleg?

(#90586) koxx


koxx
MODERÁTOR

Baristaspace-ről rendelt már valaki?

(#90587) norkov84


norkov84
tag

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hol tudnék E61 fejhez 0.5-ös szűkítőfúvókát venni?
Ilyenre gondolok: [link]

Expolyban sajnos nem tudtak adni.

Köszi!

(#90588) Szabász válasza Dolphin (#90583) üzenetére


Szabász
csendes tag

Végül Sage BCG 820 lett?

(#90589) bl4ze válasza paljoc (#90584) üzenetére


bl4ze
veterán

És az árazása sem visszafogott....

.:. bl4ze .:.

(#90590) imarton válasza LazacX (#90582) üzenetére


imarton
újonc

Én is mostanában próbáltam beszerezni, sajnos nem volt szerencsém. Ahol a webshop alapján volt raktáron ott is kiderült, hogy téves. Igazából már nem csak magyar webshopokban is keresve úgy tűnik, hogy kifogytak a készletek. Írtam a gyártónak is, hogy mi az oka ennek, remélem jön valamilyen visszajelzés.

(#90591) koxx válasza norkov84 (#90587) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Gyartasd le.(felteve ha van rola mintadarab v rajz)

[ Szerkesztve ]

(#90592) sz.zs. válasza norkov84 (#90587) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Karburátor fúvóka nem jó?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#90593) verti1


verti1
tag

Eladó egy szép állapotú Gaggia Classic. XMT-7100-as PID, rézcső, OPV rézcső előtt, sioux dugattyús tágulási tartály, réz vízterítő kúpos furatokkal, szilikon szivacs szigetelés, szűkítő(~65ml/10sec vízhozam). Jár hozzá egy gyári kar dupla kifolyóval, IMS 18g-os dupla kosár, gyári szimpla kosár, vakszűrő, gyári és ipari felső szűrő. Megtekinthető 18. vagy 23. kerületben. 120e Ft

[ Szerkesztve ]

(#90594) LazacX válasza imarton (#90590) üzenetére


LazacX
tag

És anélkül mennyire gáz a fokozatolása a presszó tartományban? Mondjuk egy Graefhez hasonlítva?

(#90595) mgy


mgy
senior tag

Urak, 58-as méretben milyen szimplaszűrőt javasoltok. Tudom, legjobb szimpla a dupla, de most nekem csak egy fél dupla kellene. Köszi!

(#90596) Parci válasza verti1 (#90593) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ilyen kúpos réz vízterítőm hogyan lehetne? :B szívesen adok helyette alap rezest és forintot!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90597) nemethsza válasza mgy (#90595) üzenetére


nemethsza
tag

Asszem ezt: [link]

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#90598) SteelCowboy válasza norkov84 (#90587) üzenetére


SteelCowboy
csendes tag

Túl nagy a vízhozama a Rocketnek? Mekkora fúvóka van benne gyárilag?

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#90599) zolnagy válasza LazacX (#90582) üzenetére


zolnagy
őstag

Zöldbab [itt] írt róla. Én vettem. Ezzel már elég finoman állítható eszpresszóhoz is. A gyárival kb. Graef CM702 az ugrás a fokozatok között.

Bár úgy látom, most már ott sincs raktáron.

[ Szerkesztve ]

(#90600) Koczó93 válasza SteelCowboy (#90598) üzenetére


Koczó93
őstag

Gyárilag 0.7. Nem rossz de szerintem jobb bele a 0.5. Csak az expolygonban szerintem nem tudták mit szeretne, némelyik annyira ért ott hozzá..

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.