Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koczó93
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Én csak a videót láttam amit linkeltem, nincs nichem és nem is lesz
Csak anno kerestem ilyen videót puszta kíváncsiságból, és nem találtam.
Arra meg hogy “sokan nem szerették volna látni” nem tudok mit mondani. Nem láttam előben nem használtam, de szerintem aki megvette azért titkon tisztában volt vele hogy nem egy mazzert vesz, legalábbis anyaghasználatot nézve mindenképp
-
Koczó93
őstag
Egy kis Niche belsőség ha még valaki nem látta belülről
[link]
-
Koczó93
őstag
R58-ra váltás miatt eladó egy barátom silviája
[Hardverapro] -
Koczó93
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Persze, az már más
nekem is rajta van a gyári hopper alja mint a te képeden. Viszont ha felső szekrény alá szeretné betenni akkor érdemes többel számolni, ha valahogy babot is szeretne belejuttatni
-
Koczó93
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
Koczó93
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Várható volt hogy elkel. A pid alapján v2 volt, de érdekes mert a lábai alapján v1nek tűnt. De lehet hogy szérián belül változott.
-
Koczó93
őstag
válasz
mjxb90
üzenetére
A kart nem törölte meg, de akkora szentségtörés hogy nem vodozott vele még 4percet? Egy hisztisebb világosabb kávéval nem árt ha többet bíbelődsz, de egy közepes vagy sötétebb kávénál megnéznék egy vaktesztet hogy ki kóstolja ki az alapos előkészítést. Bár jobban belegondolva tized ekkora dolgokat is vannak akik kiéreznek
Senkit nem szeretnék ezzel megsérteni mindenki úgy csinalja ahogy neki jól esik
-
Koczó93
őstag
Szentségtörés vagy sem, egy jó cappucino is jól tud esni néha napján

-
Koczó93
őstag
válasz
general
üzenetére
Nem kicsi
szerintem én vagyok a fórumon akinek a legkisebb konyhában a legnagyobb gépei vannak
de a hobbizás, nem mindig találkozik a racionalitással. Feleségem nem annyira díjazta a gépek méretét eleinte, de mostmár annyira megszerette őket, plussz érzi a különbséget is, hogy nem engedné lecserélni őket
-
Koczó93
őstag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Bizony, elégedett vagyok vele
Nincs olyan kifinomult ízlésem mint itt sok embernek, de azt tudom mondani hogy összességében nagyon kedvelem. Gyors, finomak a kávék vele, filterre, presszóra egyaránt jónak találom. Bàr filterben mégannyira sem vagyok otthon, de a téli időszakban néha megkívánom. Csak kisebb gépekkel eresztettük egymásnak eddig egy teszt erejére,(mazzer mini e, sj, kis kúpos) de azoktól azért fényévekre van. Talán egyszer egy Konyval összekóstoljuk, ott már annyira nem lehet nagy az előnye, vagy el is veszik
A beállítás is sikerült igazából minden kávéval, 1-2x szivatott meg valami apró szemű etióp amit nem húzott be a kés, csak forgatta. Több kést nem próbáltam benne, ez úgy van ahogy Lali összerakta kb 2 éve, cserét sem tervezgetem. Ha valaki a méreteitől fél, venni kell mellé valami nagyobb gépet ahogy azt a mellékelt kép is mutatja

-
Koczó93
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Expolyban kell lennie, most rendeltünk tőlük cafelatos szilikont. Hívd fel őket ha nem találsz az oldalon.
[link] -
Koczó93
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Triakos nyomásszabályzást szoktak rakni kisgépbe.
-
Koczó93
őstag
Mostanában több alkalommal volt téma a pangó, gondoltam lemérem hogy a nagy dög mazzerben(Royal Zm) mennyi marad egy alapos takarítás után. Az hozzá tartozik hogy viszonylag hanyagul készítem a kávékat, tehát nem szoktam 5x sepregetni ráindítani, méregetni, de most megtettem.
A felső késtartót kivettem, kisepregettem amit tudtam, a csavarok fejéből is kivakargattam a beleragadt pangót. 0.7grammot sikerült kisepregetnem, valamennyi biztos ragadt a porszívóban is. Csináltam utána egy duplát, 18g babot öntöttem az őrlőbe. Őröltem, egy kanál nyelével kihúztam ami a garatban volt és 1x indítottam rá. Így kijött 17.2gramm. Én itt már szoktam is felpattintani a kart, mert nem vagyok hajlandó több időt fordítani rá, de most még sepregettem indítgattam 1-2őt és így jött ki 17.5g. Azaz 0.5gramm maradt benne, amiből van ami soha nem cserélődik, csavarokban, itt-ott. Nem végeztem több mérést, nagyjából erre is számítottam. Én ezzel abszolút együtt tudok élni, nincs is ideje megöregedni a beragadt kávénak
Gondoltam megosztom hátha érdekel valakit
-
-
Koczó93
őstag
Teljesen mindegy. Kivettem belőle a fésűt is, így jobb volt valamivel, de igazából emiatt kellett mennie tőlem. Egyszerűen olyan a kialakítása hogy nem tudod kitakarítani és benne marad egy fél szimpla kb, majd néha egy váratlanabb pillanatban kiköpi.. hétvègén engem nem zavart, mert akkor húzok rajta 6-7 kávét, de hètközbe nem nyektettem annyit és ki kellett darálnom belőle a fél szimplákat
-
Koczó93
őstag
Mini e -be tudsz sj kést tenni, de jollyba tudsz f64evo kést tenni ami elvileg jobb. A mini e gyenge lesz a fio bicskához.
Mi próbáltuk fej fej mellett az sj késes minit, Parci ex konyja mellett, nem egy liga a kettő. Anno pedig zm royallal is próbáltuk az sjminit, hát igencsak más kávék lettek. Persze nem egy méret és kategória a kettő. -
Koczó93
őstag
válasz
wayteqxrider
üzenetére
Rancilio!
-
Koczó93
őstag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Gyárilag 0.7. Nem rossz de szerintem jobb bele a 0.5. Csak az expolygonban szerintem nem tudták mit szeretne, némelyik annyira ért ott hozzá..
-
Koczó93
őstag
Ma megérkezett a black sheeptől a rendelésem. Ha valaki kipróbálna egy jó kis ferment kofit, tudom ajànlani
Cuppingban és pressoban is gyilkol
”JESUSLEMUS LEON HONDURAS” 2400ft/200g
-
Koczó93
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A másik plussz egy r58 mellett. A roto. Az életbe nem akarsz utána rezgőpumpás gépet. De érthető ha valaki sokallja az árát. De szerintem nem foglal annyival több helyet mint mondjuk egy Silvia. Persze egy nagyobb gép, de ha azon a pár centin múlik az asszony boldogsága..(a konyhában). Az enyém finoman szólva sem örült a rocketnek sem a royal zm-nek mert tényleg kicsi a konyha. De volt hogy felvetettem(nem gondoltam komolyan) hogy vegyünk egy kisebb gépet, az volt a válasz hogy nem
Meg kell szokni a pulton a látványt. -
Koczó93
őstag
Először is e61 rulez. Bár ezért valaki megkövez
Lehet hogy az említett gépnél jól felvolt tekerve a nyomáskapcsoló. Így tuti van gőz is, de sárkányos lesz a víz is. Valószínű észrevenni a villanyszámlán már egy ekkora gépet, de ha napi 2-3x felfűtöd jobban jársz ha egész nap megy. -
Koczó93
őstag
Van nálam egy thermoblokkos kis Poccino gép. Ugyanaz belül mint a régi kis quick millek. Szabàlyozható pumpa, gőzölni is tud, illetve forro vizet adni. Az üveg tartály hibátlan. Nagyon hamar üzemkész. Valahol a pumpa környékén szivárog néha a víz mert áll alatta, és ilyenkor neha leveri a biztit. Ha valakinek van kedve kicsit barkàcsolni vele, megkerdezem a tulajt mennyiért valna meg tőle így.
-
Koczó93
őstag
Eladóvá vált ez a kis Carimali Uno E. Szerettem volna teljes körűen felújítani de sajnos időhiányban szenvedek. 3.5 literes hx, roto szivattyúval, végtelen gőzzel

Kapott egy új Fluid o tech pumpát, néhány apróságot, ki lett savazva illetve a külseje szinterezést kapott(Ral3003), lakkozva van és polírozva. Jelenleg csak kannából itatható mert a bojlertöltő szelep átereszt de vízhálózatra is köthető. Csak személyes átvétel lehetséges, Veresegyházán.
80e ft -
Koczó93
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Az r58 és az r60 dual bojler. Viszont az r60 “csak” 3-4 profilt tud ha jól tudom, árban viszont 2x annyi mint az r58.
-
Koczó93
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Még attól is több..

Újonnan vásároltam. -
Koczó93
őstag
Az r58 mellett tény hogy nemsok értelme van, de nem is racionális alapon vettem
Bár megjegyezném hogy szívesen összekóstolnám 1-2 géppel mert szerintem nem vallana szégyent, sőt.
Ki lett savazva, kapott új fluid o tech pumpát meg pár apróságot, a külseje szinterezve(Ral3003) és lakkozva lett. -
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi ránézek, lehet hogy alászorult valami szemét mert teljesen nem akar lezárni rásegítéssel sem.
-
Koczó93
őstag
Hx gépnél mi okozhatja hogy nem zár le a vákum szelep, csak fröcsköli ki a vizet? Kivéve jónak tűnik a szelep. Ha egy csavarhúzóval rásegítek, lezár pár másodpercen belül.
-
Koczó93
őstag
Egy rotos vízhálózatos gépnél mennyire normális kannából etetve hogy visszaejti a vizet használat után?
-
Koczó93
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
Nem akarod te azt tudni

-
Koczó93
őstag
E61 flow control: Hb
-
Koczó93
őstag
válasz
Flashback
üzenetére
Miért izgatja annyi ember fantáziáját az én gépem?

Amúgy egy Rocket r58 (Ha valaki nem ismerné: dual bojler, e61, pid, rotoszivattyús) Van egy kisebb fúvóka a fejben és egy ims200 felsőszűrő. A gép még nincs vízhálózatra kötve.
Az őrlő egy Fragola féle Mazzer Royal Zm késsel. Ha van még kérdés írj vagy privátban
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pedig La scalán csapoltunk emlékeim szerint a kis rancilio karjával.
-
Koczó93
őstag
válasz
azigazimoris
üzenetére
A kar kompatibilis

-
Koczó93
őstag
válasz
kfjoco
üzenetére
Nekem ez most tetszett. Klasszik olasz vonal.
La Genovese
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csak anno kerestem ilyen videót puszta kíváncsiságból, és nem találtam.
hidd el, kárpótól a végeredmény. Ha szűkös a hely teszel rá egy vakszűrőt és nem fog popcornozni.

Senkit nem szeretnék ezzel megsérteni mindenki úgy csinalja ahogy neki jól esik
de a hobbizás, nem mindig találkozik a racionalitással. Feleségem nem annyira díjazta a gépek méretét eleinte, de mostmár annyira megszerette őket, plussz érzi a különbséget is, hogy nem engedné lecserélni őket
Nincs olyan kifinomult ízlésem mint itt sok embernek, de azt tudom mondani hogy összességében nagyon kedvelem. Gyors, finomak a kávék vele, filterre, presszóra egyaránt jónak találom. Bàr filterben mégannyira sem vagyok otthon, de a téli időszakban néha megkívánom. Csak kisebb gépekkel eresztettük egymásnak eddig egy teszt erejére,(mazzer mini e, sj, kis kúpos) de azoktól azért fényévekre van. Talán egyszer egy Konyval összekóstoljuk, ott már annyira nem lehet nagy az előnye, vagy el is veszik