Hirdetés
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
#85578752 #91246 üzenetére
Ha még mindig az ES30-as Magisterről van szó, fragola 2018 év végén sommázta itt a fórumon a tapasztalatait vele kapcsolatban ITT és ITT. Persze, ha van idő, kedv és tudás, lehet, hogy te ki tudsz hozni arduino-val valami szebbet-jobbat belőle (de gondolom, az pöcsölős munka, szóval oda a Plug&Play jelleg).
szerk: közben soldier megelőzött
-
törölt tag
-
törölt tag
-
72lakiluk
tag
válasz
fragola.6035 #91236 üzenetére
Van aki érti a lényeget
pár napja olyan érzésem van, mintha ugratnának bennünket itt a fórumon. De lehet nem
-
DanielK
addikt
Mindenkinek köszönöm!
Az okoskonnektor lesz akkor a megoldás.
Hogy most Lelit Anna PID, vagy Rancilio Silvia, még kigondolom.
Őrlőből a Graef CM702 elegendő lesz?
Olyat szeretnék, ami tud szűrőbe direkt tölteni. -
Ahogy előttem mondták okos elosztó.
Nálam 4:40-re van beállítva, 5-kor kelek, 2-3 perc alatt kész vagyok. -
bluesfan
tag
válasz
DanielK #91234 üzenetére
Ha tényleg csak egy Plug and Play kávégépet akarsz, akkor PID-es Lelit Anna.
A Silvia egy komolyabb beltartalommal rendelkező gép, a PID beépítését korrekt áron és minőségben elvégzi neked, akár itt a fórumon, bármelyik hozzáértő kolléga és sokkal több hasznos kiegészítőt találsz hozzá, ha később mégiscsak jobban érdekel a téma. -
vicces1
aktív tag
válasz
fragola.6035 #91236 üzenetére
-
DanielK
addikt
Konzumpro: lebeszéltél. Köszi.
Akkor mi legyen?
Lelit PID-del vagy Rancilio Silvia PID nélkül?Az időzíthető konnektor eszembe se jutott. Köszi
-
Madrid
újonc
válasz
DanielK #91229 üzenetére
Szerintem ne párszáz, vagy pár ezer forintos, egyébként külön is beszerezhető kiegészítők miatt vegyél meg egy drága gépet, ami lehet nem is fog beválni. Ha gyorsan kell kávé, vegyél egy kotyogóst, és mellé egy rendes bojleres gépet arra, amikor van időd kivárni a 30 percet a rendes bemelegedéshez. (vagy tegyél időzítőt a konnektorra)
-
törölt tag
válasz
DanielK #91229 üzenetére
Pro: Ízben korrekt, végülis csak lejjebb kell venni a hőfokot a PID-del a német teszt szerint, de világosabb pörköléshez pont jó ha az átlag hőfok magasabb. Nekem bevált volna a Bambino is a hibáival együtt, de nem volt benne PID.
Máig érvényes a Mall-nál az akció. De csak 18-ára szállítják le, nincs raktáron ahogy látom.
-
törölt tag
válasz
DanielK #91226 üzenetére
Hiába üzemkész 3mp alatt, ha előtte át kell öblíteni üresen a kart, ez a része nem szempont, ne is vedd figyelembe, marketingrizsa.
Abban bíztam hogy a kis hőtehetetlenség miatt gyorsan korrigál a PID, lehet hogy így van, de egyik mérésnél az jött ki hogy az elején égeti a kávét aztán zuhan a hőfok, de ha kellően lassú a lefolyás jól preparált kávéval, akkor a végeredmény nem rosszabb mint az Expresszel, de azért ez is ingadozik. Expresszel meg a harmadiktól konstans az eredmény, vagy ha gőzölsz egyet üresen, aztán főzöl, akkor végig, tehát valamennyire stabilabbak a thermoblokkos verziók, de amúgy még mindig műanyag, olyan mintha automatát vennél.
Nagyon jó hogy be lehet állítani az őrlési időt, a főzési mennyiséget, meg hogy nem 300 forintos hanem 1000 forintos tampert adnak ajándékba.Bocsi, magamat próbálom lebeszélni, engem már kikészített hogy egyik gépem sem volt fizikailag hőstabil, mindig rulett hogy mi jön ki belőle. Akkor már inkább valami használt ipari kőnehéz ósdi vacak legyen a pulton, mint ezek a recsegő kiszámíthatatlan műanyagok.
-
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB #91223 üzenetére
Talán a hő stabilitás miatt, amúgy abból a szériából ki spórolták még a 3 járatú szelepet, és az állítható OPV-t.
-
DanielK
addikt
válasz
#85578752 #91208 üzenetére
Hát összességében a Sage Barista Pro néz ki a legjobban mind közül.
És minden benne van, ami kell. Plusz a tejhabosító kancsó is. Igazából ezért húzok efelé... nem tudom. Meg persze a 3mp alatti készenléti idő. Felkelek és már ihatnám a kávét. A többinél kb fél óra ez. -
72lakiluk
tag
válasz
Tudtommal nem a kazán miatt nem volt jó konstrukció, hanem az egyéb technikai megoldások miatt, hasznos jól bevált dolgokat spóroltak ki belőle. De ilyen infókat össze lehet kaparni, sokat kell olvasni a témában
-
válasz
Mert Zero hőstabilitással bírt, de nem csak azzal volt baj. Kispórolták a réz opv-t és a háromjáratút, illetve a vízterítése is egy kalap kaki volt.
-
válasz
phranxinatra #91218 üzenetére
Nem. Ugyanolyan alu, mint a 2015 előtti. A 2015-2018 közötti az acél.
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Felturbózott desztillált vízzel használom a GC-t.
Itt mindenki a DM-est ajánlja, de most a Müllerben vettem.
Az a kérdés hogy a Mülleres DIN 43530 szerint készült a DM-es meg csak annyi van írva hogy VDE 0510. Valaki tud erről valamit? Fogyaszthatóság, egészségre való hatás.. ilyesmi. -
törölt tag
válasz
Bazsee71 #91211 üzenetére
Lelit PL042EM modell, ez nem PID-es.
Tudom, hogy nem vagyok profi, sőt bőven hibázom én is, de több gőzös masinával is egész jó textúrájú habokat csináltam, akkár egyszerűbb latte art minták is mennek. Azért cipeltem körbe a városon a gépet, hogy profik is nézzenek rá, mondjanak valamit róla, mert ha nekik megy, akkor hazahozom és gyakorlom, de ha ők is csak kínlódnak vele, akkor megy vissza az üzletnek. Egyébként a forgalmazó annyit írt a problémáimra, hogy elküldték a kézikönyv tejgőzölés fejezetét (mindent pontosan a leírás szerint csináltam eddig is), a vizes pogácsa megoldása pedig az szerintük, hogy mivel 57-es a szűrő, ezért 16 gramm, vagy az feletti őrleménymennyiség kell bele és akkor nem lesz sáros. Kezdetek óta 18 grammal csináltam, de kipróbáltam most 16-tal és még több víz ömlött ki a kar levételekor. Teljesen tanácstalan vagyok. -
norkov84
tag
Sziasztok!
Megválnék az AVX S01T 20g kézi őrlőmtől. Kb. 1 éve vettem szüleimhez kotyogóhoz , de talán 5 alkalommal ha használtam, még szerintem 200g kávé sem ment át rajta, gyakorlatilag új. Presszóra is alkalmas, bár ahhoz elég sok idő (nem mértem, de bő 1 perc) egy duplát letolni vele.
Ár: 15e Ft.
Helyileg Bp. XIII. ker
Érdeklődni privát üzenetben. -
törölt tag
válasz
sz.zs. #91185 üzenetére
Bevittem a közeli spec kávézóba, megkértem a baristát, hogy nézzen rá, ő sem tudott sem tejhabot készíteni vele, sem megoldani a pogácsa vizet, ami a szűrőtartó levételekor zutttyan ki a kosárból és nem 3 cseppről van szó. Járok egy továbbképzésre az iskolába, ahol a barista szakmát tanultam, az oktató szerint a gép egyszerű parasztvakítás. Orrán száján dől a víz, gőzölésnél óriási és irányíthatatlanná váló nyomás, nem is gőz jön belőle, hanem mint a géppuska tűz, gőzzel kevert forróvíz löketek.
-
fragola.6035
aktív tag
-
törölt tag
Amúgy egyrészt erkölcstelennek találom már itthonra ennyi pénzt költeni kávéra, (mea culpa, ennek a másik oldala, hogy előre utalással is elkérnek 1500 forint szállítási költséget, 300 forintos tampert adnak a géphez, stb.), másrészt viszont nagyon szeretném a kávéval való művelődést az őt megillető eszközökkel végezni, viszont ez így az önzés csimborasszója. Illene kávézót nyitni hogy ne csak magamnak és a szűk családnak főzzek kávét, de a vendéglátós tehetségem viszont nulla, szóval feladom. Szerencsés az akinél minden csillag a megfelelő helyen áll és művelheti a kávé alkímiáját lelkiismeretfurdalás nélkül.
-
DanielK
addikt
válasz
#85578752 #91203 üzenetére
Hát Lelit sem hiszem és Gaggia is közel van, hiszen Milánóban vannak. Sőt Rancilio is Milánó mellett vannak.
(#91201) Mano66:
Akkor lehet megvárom a PID-es verzióját a Silviának. Igazából még nem most fogom venni, mert most nincs helyünk. Költözés után, de akkor még várok picit és megnézem a Silvia Pro-t.Horror áron...
És erről van valakinek tapasztalata? Lelit Glenda PL41 PLUS
Annyiba kerül kb mint a Magister. -
Mano66
senior tag
válasz
DanielK #91189 üzenetére
Maradnék a Rancilio Silvia mellett.Nem kell elsőre PID-delni. Tarja az árát.Nem alu a kazán. Én személy szerint elfelejteném a beépített darálós gépeket.Helytakarékos,de ha a darálóval történik valami amit nem lehet javítani.Akár hányszor ránézel mindig ott lesz a "kis ördög",hogy mi a francért vettem egyben a két gépet.
[Rancilio Silvia E V5]
+ egy
[Graef 702]A gyári PID nem mindig jobb mint az utólag beépített.SŐT.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest