Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90301) Peti...(16v) válasza Parci (#90296) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Én így csinálom: miközben előkészítem a szűrőbe a kávét (őrlök, átborítom, tamperelek) bekapcsolom a vízforralót. Felforr a víz, lekapcsol. Amikor kész vagyok a szűrővel, felteszem a helyére, újra bekapcsolom a forralót, 10-20 mp múlva forr a víz, beleöntöm a dugattyúval lezárt hengerbe a forró vizet, előmelegítek vele egy csészét, majd várok. Nem mérem soha, kb. 1 perc lehet. Újra bekapcsolom a forralót, a csészét és a hengert a helyére teszem, lobogó vízzel felöntöm (vagy kávétól függően várok néhány mp-et), dugó a helyére és nyomom a kart.
Próbáltam a 2-3-szori előmelegítést is, de semmivel nem lett jobb az eredmény, csak macerásabb a folyamat, úgyhogy szerintem szükségtelen. Legalábbis az eddigi próbák ezt dobták. A kávé, amit most iszok egy világos pörkölésű cost ricai.
(és le sem merem írni, de a Catlerrel nem sikerült jót húzni belőle :D, ami persze nem a Flairt emeli magasba, hanem előbbit meg a gazdáját minősíti :))

Amúgy ez az egész így leírva macerásnak tűnik, de nem az, viszont van két dolog, amit utálok a folyamatban: a henger melegítésénél megégetem a kezem, illetve macerás melegen szétszedni és takarítani.

[ Szerkesztve ]

(#90302) Peti...(16v) válasza Peti...(16v) (#90301) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Még egy negatívum: nekem a legprosztóbb változat jutott, ebben csak műanyag tamper (mérőpohár) van, na ezzel nem élmény dolgozni. Viszont azért nem erőlködök egy fém tamper beszerzésén, mert láthatóan nem szabályos kör a szűrő, tehát az sem nyomná egyenletesen az őrleményt. Fémtamperesek: nálatok mi a helyzet?

(#90303) verti1 válasza Parci (#90296) üzenetére


verti1
tag

Ha kell egy edény amibe bele rakod akkor az nekem már plusz dolog. Persze a nyél miatt ez a verzió könnyebben kezelhető mint a flairnél. Ha lezárható lenne a henger egy levehető dugóval akkor felöntöd felrakod és melegszik az egész rendszered beleértve a dugattyút is. Ez nekem praktikusabbnak tűnik. Az esetek 90 százalékában elég kétszer felönteni és egy mozdulat az egész. Igen, simán megfogható a szilikonnál. Forró tud lenni, de nem éget, eléggé vastag rajta a gumi. Nagyon pontos méréseket kellene csinálni kellően gyors szenzorokkal, hogy pontosan ki lehessen mérni a dolgot. A robot kosara nagyobb felületű és kevesebb hőenergiát tárol. A fém dugattyún keresztül is gyorsabban leadja a hőt mint a flair kis műanyag dugattyúján keresztül, viszont nagyobb a víztömeg a robotban. Viszont a legtöbb kávé nálam hő plusszos ha 100 fokossal öntöm fel, de talán ezt mondtad a robottal kapcsolatban is.

(#90304) Parci válasza Peti...(16v) (#90301) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

köszi. ennél még mindig szimpibb nekem, hogy a vizet a hengerrel együtt forralom (robot), plusz edény nélkül, közben megcsinálom a kávét a szűrőbe, aztán kiveszem (és nem égetem meg a kezem, mert van nyele), összerakom és lehúzom a shotot.

verti1: igen, a fenti módszert kalmár mutatta, és az ott kóstolt kávé qrva forró volt :DDD. egyébként a travelerrel együt járt az általad gyártott két kis szilikon izé, köszönet érte! :R

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90305) adriankoooo válasza Parci (#90304) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Én sem égettem még meg magam, mert jó vastag a gumi rajta. :U

(#90306) billyjoe válasza Peti...(16v) (#90302) üzenetére


billyjoe
csendes tag

Én csináltattam Tadamm-nál egy méret pontosat, odaadtam neki a szűrőt és tökéletes lett. Nem mellesleg gyönyörű is. Holnap teszek fel képet ha érdekel.

(#90307) tottijani


tottijani
csendes tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani koffeinmentesből klasszik csokis / tej csokis ízvilágút, presszót készítenék. Köszönöm!

(#90308) Daneeka


Daneeka
senior tag

Az Flairnél is igaz, hogy "nehezebb/lehetetlen" vele rendesebb világos single origin kávékat főzni (legalábbis ezt a véleményt többször látom visszatérni olcsóbb gépek estében ebben a topikban) vagy ezzel lehet? Illetve működhet ez reggeli kávéfőző gépnek vagy ahhoz túl inkonzisztens/macerás?

(#90309) coxymaxi


coxymaxi
csendes tag

Én kora reggel még nem fanyalodtam rá, pedig eá vagyok csavarodva mostanában.
Mondjuk nekem a korán az 4:40 :O
Tuti szétforráznám magam, meg lögybölném a vizet mindenhová, stb.
Világosra is jó, én még filter pörit is húztam rajta. 3x melegítettem a dugattyút elő és olyankor kapkodni kell azért.

(#90310) zolnagy válasza Daneeka (#90308) üzenetére


zolnagy
őstag

Lehet vele világosabb pöriket is húzni. Ha jól előmelegíted, nem hőhiányos. Nekem muszáj működnie reggel, mert jelenleg csak egy QM0800 gépem van ezen kívül, az meg kávéminőségben nincs itt (cserébe gőzöl). Azért reggel annyira nem lájkolom a 10 perc pepecselést ezzel, amíg meglesz a kávém. Ebből a szempontból a Silvano kényelmesebb volt nekem. Reggel felkeltem, bekapcsoltam, fél óra alatt elkészültem, kajáltam, majd 2 perc alatt húztam vele egy kávét. Ami még nekem is kényelmetlen (és vszínű ez nem is lesz jobb), a forró dugattyút szétszedni, kiütni a kávépogácsát. De legalább a kávé már kezd közelíteni a Silvano produktumához.

(#90311) verti1


verti1
tag

Peti...(16v)

Ne bánkódj a gyári fém tamper miatt, szerintem használhatatlan. Nagyon rossz a formája és nehezebb a feje mint a talpa. A kosarak között nagy a szórás és nem tökéletesen kör keresztmetszetűek. Viszont a pogi magassága miatt nincs akkora jelentősége pontos tampernak mint egy 58-asnál. A legkisebb keresztmetszetre kell gyártani hozzá a tampert. Sokkal nagyobb jelentősége van a pontos szintnek. A magas pogi és a kis keresztmetszet azt eredményezi, hogy könnyen megbillen a tamper, nehéz szépen szintbe tamperolni és ez egyből büntet a lefolyásnál.

Parci

Azért mondom, hogy van bennük tartalék bőven. Viszont ha Robotot választod akkor a nyomásmérősnél ne add alább. A ízéknek pedig remélem hasznát veszed.

[ Szerkesztve ]

(#90312) Kávé Kálmán válasza Bazsee71 (#90213) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nem úgy kérdeztem. Én a másfél nap alatt 1-2-szer jutottam el a rötyiig mindössze. Akkor egy kiállító ott mosogatott. Minthogy mi a (vécében) mosogatást elengedhettük, így nem jártam utána, hogy mitévő lennék, ha... De ezek szerint maradt volna a klotyó. Faszana!

Flair-előmelegítés. Aki szereti (cimbim így csinálja, és esküszik rá), az belecsűrheti a Flair-hengert is zubogó vízbe. Nem kell hozzá csipesz meg azbesztkesztyű, mert kipecázható a dugattyúval könnyedén, és azzal a vízzel fel is önthető a kávé. Nekem ez vmiért nem jött be. Aztán vannak olyan userek is, akik kotyesztalpba vizet forralnak, rárakják a hengert és lezárják egy tányérkával/dugattyúval. Így a gőzzel szükség esetén a henger tovább hevíthető, mint vízzel. Ezt meg most találtam. Másfél éve csináltam még a jenki fórumra, akkoriban nem sok Flair volt idehaza: https://youtu.be/c4DQUQ2ZQ0U

piros a henger fala, kék a víz a hengerben (átfúrtam egy esztétikai hibás nyomásmérős dugattyút a szenzornak).

[ Szerkesztve ]

(#90313) Peti...(16v) válasza adriankoooo (#90305) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Nem a henger éget meg engem se (azon nagyon jól működik a szilikonos megoldás), hanem a dugattyú, mivel azzal zárom le a hengert, és amikor leveszem róla a hengert, marad rajta forró víz, így amikor átemelem a hengerbe rámegy a kezemre. Meg maga a dugattyú is elég forró, főleg a tetején a fém lapka.

(#90314) Peti...(16v) válasza verti1 (#90311) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Kösz a tamper tippet! Neked is billyjoe

(#90315) Parci válasza verti1 (#90311) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindenképp szeretnék rá nyomásmérőt, de a gyári csak félig tetszik amiatt, hogy mozog a karral együtt. hajlok rá, hogy most a simát vegyem, aztán majd alakul hozzá fix nyomásmérő. vagy besírom magam pár shotra kalmárhoz és rááll a kezem a 3-6-9 barra... :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90316) adriankoooo válasza Peti...(16v) (#90313) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Én csak a melegítéshez (így) használom a gyárit. Ha kiöntöd a vizet a hengerből és talppal lefelé félre teszed egy pillanatra a dugattyút, amíg a hengert a kosárra helyezed, így is megéget?

(#90317) Peti...(16v) válasza adriankoooo (#90316) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Én egy kis műanyag edényben öntöm fel a hengert és a dugattyú szárral felfelé van benne, így amikor lehúzom a hengert, a víz körbeveszi a dugót. Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de nem kerestem más módszert... Kösz a tippet, kipróbálom!

(#90318) adriankoooo válasza Peti...(16v) (#90317) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Csekkold KK videóját. :) Ez a legegyszerűbb módszer a melegítésre, nem égeted meg magad és tényleg kész <5 perc alatt.

(#90319) Parci válasza adriankoooo (#90316) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem veri le az embert ezt így néha? magamat ismerve előfordulna, hogy felborítom :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90320) Peti...(16v) válasza adriankoooo (#90318) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Ez nagyon hasonló a mostani módszeremhez, de az pont nem látszik a videón, hogy a víz kiöntése után hogyan szedi ki a dugattyút. Nálam elég felemelni a hengert és a víz súlya lent tartja a dugót, mert nincs belenyomva csak épp ráhelyezve a henger. Korábban jobban benyomtam, így a víz kiöntése után ki kellett piszkálni a forró dugattyút. A mostani módszerem jobban bevált, de majd még próbálkozom máshogy is.

(#90321) adriankoooo válasza Peti...(16v) (#90320) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Parci, csak a legelső alkalomkor sikerült ezt véghez vinnem. :DDD

Peti...(16v): a dugattyút csak épphogy kell benyomni (1-2mm), annyi elég hogy a vizet bent tartsa. Egy laza mozdulattal ki lehet venni a dugót, miután kiöntötted a hengerből a vizet.

(#90322) skoos


skoos
őstag

Sziasztok, voltam ma az expoligonnál, beszereztem a javasolt IMS duplaszűrőt. :)
Beszélgettem a boltosokkal, mivel tudnám a kis Gaggiámat karbantartani. 3 járatú szelep tisztítást javasoltak, mutatták is hol kellene lennie a gépen, de nem tudom az enyémen van-e ilyen.
Nekik egy alu cső jött még ki a gépből ott, ahol nekem csak egy lyuk van. Ajándék gép, nem kérdezősködnék róla így Titeket kérdezlek, szerintetek ebben van csak a cső hiányzik, vagy nincs? Gáz az, ha nincs?
köszi és üdv,
Sanyi

(#90323) sz.zs. válasza skoos (#90322) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Hát az a helyzet, hogy ez a 2015 utáni( nem ajánlott ) lebutított Gaggia Classic. Ebben nincs sem háromjáratú, sem normális opv, a vízetrítése csapnivaló és még sorolhatnám... szóval ebben ne keresd azt kis lefújócsövcskét.
Tegnap ezt írtad:
Igen, köszi, pont ezt próbáltam. Így is jutottam el a Gaggia Classicoz és a Graef 702ig”
Szóval az oké, hogy elolvastad az összefoglalóban, vagy valahol, hogy a Gaggia Classic ajánlott, de azt már nem, hogy csak a 2015 előtti, ill. a 2018 utáni verzió...

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#90324) Bazsee71 válasza coxymaxi (#90299) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ha elfogy a kávé, akkor van pár vödör quaker... ;]

Kávé Kálmán: értettem én. ;)

[ Szerkesztve ]

(#90325) SteelCowboy válasza coxymaxi (#90299) üzenetére


SteelCowboy
csendes tag

Tartom, bár emelni nem tudom... Ugyanezeket tudnám bedobni én is, bár ez már lassan egy Flair-tábor lesz :D

Viccet félretéve, ha körvonalazódna valami, én is benne lennék egy tapasztalatcserével egybekötött manuál kávés szeánszra... :K

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#90326) vicces1 válasza SteelCowboy (#90325) üzenetére


vicces1
aktív tag

Alapvetően a kézi őrlők összemérése volt a kiindulópont, nem a Flair teszt.
Engem legalábbis ez érdekelne, ehhez pl. a shotokat egy stabil, nulla változót adó presszógép adhatná, nem pedig egy kézi karos, változó "hő és karerő profil" mellett.

Függetlenül, hogy szívesen kóstolnék vele én is.

skoos: hát, ebbe sajnos kár az IMS kosár is.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#90327) weinmaker válasza vicces1 (#90326) üzenetére


weinmaker
őstag

Ha valaki megírja az eseményen történteket, akkor szívesen kiteszem a Korzóra. Viszont tőlem brutál messze van, így biztosan nem tudnék elmenni. ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#90328) 72lakiluk válasza sz.zs. (#90323) üzenetére


72lakiluk
tag

Ne vegyétek el a kedvét :N Ajándék volt. Az ajándékozó nem volt eléggé felkészült/felkészítve. De legalább van egy Graef mellette :K

(#90329) Kávé Kálmán válasza vicces1 (#90326) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Van még mindig néhány tévedés - többnyire az erősen kétkedők, és még manuál cuccokat nem próbálók részéről -, amit talán érdemes helyrerakni.

Ha a manuál - akár fűtés nélküli - gépet azt értő (nem specialista!!!), józan paraszt használja, akkor totál konzisztens shot-ok húzhatók vele. TOTÁL. Nem kell hőfokra beállított kancsó (Parci! 100 fokra van állítva nekem a Flair-hez és a Robothoz is.), elég a forrásban levő víz (vigyázz! Síelésnél a hegyekben nem 100 fóka a forráspont!). A Flair-nél a felöntések számával (nem élem meg maceraként) ábszolúte jól kontrollálható a hőmérséklet. A Robot szűrőjét/szűrőtartóját én csak benthagyom a forrásban levő vízben, oszt annyi. Tegyük hozzá, hogy alapvetően közepes pörkölésekkel eszpresszózok.

Az, hogy egy kisgép pidjének tizedpontos száma a párnát érő víznél mit jelent, azt itt már sokan sejtik. Biztos, hogy jobban kalkulálható Attól függően, hogy mióta van bekapcsolva, rézcsövezve lett-e, és még jónéhány Általatok jobban ismert faktor miatt jelentős ingadozások lehetnek.

Akik kicsit mélyebben foglalkoztak a dologgal, eddig is tudták, amire Scott Rao kávés megmondóember a napokban hívta fel a figyelmet. A pumpás gépek statikusan 9/10/11 bar-ra beállított pumpái a kávépárnánál totál más nyomást produkálnak. Logikus. A kávépárnánál j- ó esetben - szökik a nyomás/folyik a víz. Az órák elhelyezéstől függően nagyot vagy nagyobbat hazudnak. A teljes igazsághoz tartozik, hogy újabban vannak már őszintén elhelyezett pumpák is :-).

Flair kontra Robot: egyéni preferencia és pénztárca kérdése. Nemcsak a hívek szerint mindkettő alkalmas kifogástalan eszpresszó készítésére. A használat módja meg nem mindenkinek szája íze szerint való. EZzel szerintem az ezeket az ezközöket megelégedéssel használók - széles mosollyal az arcukon - együtt tudnak élni.

A Flair az egy fúróállvány modolásából született megoldás. Totál eredeti ötlet:

https://www.instagram.com/p/BQiiSErFM0H/

Ez Sergio, a cégtulaj/feltaláló.

A ROBOT-ot más néven, az összes parádés tulajdonságával már kb 70 évvel ezelőtt kitalálták:

http://www.francescoceccarelli.eu/Macchine/Faema/baby_faemina/baby_v.1.0_verde_215_eng.htm

Ja, igen! A Baby alá befér az Acaia Lunar :-). A Robot-nál csak kiacsarva, jól csak a Pyxis/Cinco.

Mondtam már? Én mindkettőt imádom.

Mindkét eszköz "pid"-elhető :-), és nem pontatlanabb egy pid-elt Gaggia Classic-nál, ha értő kézben van. Nem jobb annál, meg nem is rosszabb, hanem TOTÁLISAN MÁS.

[ Szerkesztve ]

(#90330) konzumpro válasza Kávé Kálmán (#90329) üzenetére


konzumpro
senior tag

A Classic Plus az egyedi fejlesztésű nyomásmérős dugattyúval jobb mint a Pro verzió vagy az újabb szilikonos nyelű?
Rosegold nincs a spéci dugattyúval?

(#90331) SoundON válasza Parci (#90276) üzenetére


SoundON
tag

pl nekem is az vált be, hogy a kávévíz gőzében melegítem a hengert, tehát az egész egy menet: #81063 #81100

(#90332) pbalint


pbalint
csendes tag

Sziasztok!

Igényfelmérés: Kit érdekelne egy fragolától októberben vásárolt Mazzer Super Jolly? Felszabályozott, a késeken kb 5 kg kávé ment át.
Eladás oka a háztartás másik fele nincs kibékülve a használatával, így jön majd a helyére valami felhasználó barátabb :) .
Képeket este tudok küldeni!

(#90334) Parci válasza SoundON (#90331) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

köszi a sok feedbacket mindenkinek! robot lesz, usability okokból nekem szimpibb, a magasabb árat meg egyszer élünk jeligére lenyelem. no meg, legyen egy ilyen is a topikban. :)

amúgy daráló fronton most megérkezni tervezek (... :DDD):
- baratza forte (54 mm-es ditting síktárcsás) a napi rutinhoz, kicsi, ordít, kényelmes nagyon, őrleménye szuper
- kinu traveller (47 mm-es italmill kúpos) utazáshoz, ha halk kávé kell és minden olyan esetben, amikor a fortéval mégsem olyan jó a kávé
reményeim szerint a két daráló így mindent tud.

próbálgattam egyébként a kinut, 1-es beállításnál kezdtem, tekerem, azért nem olyan könnyű, akadozik is, mondom magamban, hogy te jó ég, milyen a többi, ha ezt tartják könnyűnek. a csapolás olyan szinten fulladt be, hogy teljesen. :DDD nosza, 2-es beállítás, aha, így már jobban siklik, ám megint befulladt. hűha, 3-as beállítás, szuper könnyű tekerni végre, de... megint. most 4 és 5 között próbálom majd.

kell bejáratni ezt a román csodát? :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90335) SoundON válasza pbalint (#90332) üzenetére


SoundON
tag

Esetleg:
Haberland Gabor keres a Facebook/Barista eszköz piacon ilyesmit
https://www.facebook.com/marketplace/item/2292824724152455/

(#90336) kzoltann válasza Parci (#90334) üzenetére


kzoltann
aktív tag

Kicsit mindenkinek más, de nekem kinu koffeinmentes (casmo) 4-5 között jó, sötétebb pörkölés molinari 5-6 és normál casmo 6-7.5 között jó (4.5nél még simán fullaszt ha véletlen ugy hagyom koffeinmentesrol, felette kezd el valami csöpögni). (ECM Classika PID 9barral)

[ Szerkesztve ]

(#90337) Parci válasza kzoltann (#90336) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

aha, akkor inkább eleve átrakom 6-osra és nézem onnan. ha egyszer megvan a "joker" pont, onnantól már nem megy kávé a kukába. kösz!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90338) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Áááááácsi! Már itt is leíródott néhányszor. 3 teljes fordulat a 0 ponttól!!

(#90339) Parci válasza Kávé Kálmán (#90338) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ööö, értem. viszont kb. 3 teljes fordulatot kellett tekernem most a 0 pontig :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90340) sz.zs. válasza Parci (#90337) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Szerintem inkább 0 ponttól 2 fordulat és utána a 6-os! :K

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#90341) omgfx válasza pbalint (#90332) üzenetére


omgfx
tag

Írtam neked pm-et.

(#90342) kzoltann válasza Parci (#90337) üzenetére


kzoltann
aktív tag

Ja igen ezt én is elfelejtettem, hogy nem az első 2 körön

(#90343) Parci válasza sz.zs. (#90340) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

megcsináltam, így már lejött a kávé, de túl lassan (9-esnél van a 0 pontom), úgyhogy most átraktam 8-asra (azaz közel 3 körre). innen már meglesz azért. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90344) bluesfan válasza Parci (#90343) üzenetére


bluesfan
tag

Ne aggódj, nálam is 4 kávé ment a lefolyóba, mire megtaláltam a fogást Mao bosszúján. :D

(#90345) Parci válasza bluesfan (#90344) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor ez ilyen "4 kávés" őrlő :D

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#90346) Alg


Alg
veterán

Minitölcsér Mazzerhez meg ECMhez

Tasteit-nél kapni

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#90347) coxymaxi


coxymaxi
csendes tag

Ez volt már?
Mi a véleményetek?
Hoffman bácsiét már hallottam.

(#90348) SteelCowboy válasza coxymaxi (#90347) üzenetére


SteelCowboy
csendes tag

Koxx érdeklődött róla, nem is olyan rég, talán azóta sikerült neki kideríteni róla valamit...
Érdekes műszernek néz ki egyébként.

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#90349) Kávé Kálmán válasza coxymaxi (#90347) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Megvolt. A WOC Amsterdam-on találkoztunk először Maycon-nal, végig rágta a fülemet, hogy akasszunk rá nyomásmérőt. Van egy példányunk belőle. Vicces dugattyús gép, és még képes is a fasza eszpresszóra. Nyomásmérőzni csak nehézkesen és nem szépen lehetne. Most JH is ezt kérdezte, amikor a review-t csinálta. Jót tenne amúgy neki, mert nagyon kevés visszajelzés van a kifejtett erő alapján a a nyomásviszonyokról.

Keskeny henger és 50 körüli szűrőtartó. Fura, hogy a vízterítő átmérője lényegesen kisebb a szűrőátmérőtől.

Ha lesz Balázséknál összeröffenésetek, akkor szívesen odaadom a megSEPpelt :-) Robotot (Balázs úgyis kíváncsi rá) és egy Flair Pro-t is. Flair Classic-ból van neki is.

[ Szerkesztve ]

(#90350) coxymaxi válasza Kávé Kálmán (#90349) üzenetére


coxymaxi
csendes tag

Ne csak add oda, gyere is! ;)
A cucc amúgy tetszik, "darálsz" magadnak egy kávét :D

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.