Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
Srácok,
van egy 2001-es Gaggia Classicom Budapesten (az a változat, amelyiken a piros-kék kancsós logo van), és nem veszi fel a vizet
Pumpa búg, de a pogácsára nem megy semmi…
Van valaki, aki gyorsan (ASAP) meg tudná vizslatni, javítani?
Előre is köszi! -
nemethsza
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jó, de mire mindent kivettek belőle, az sok meló :-)
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Ahogy nézed.
1részt lehet szimplát is készíteni, de azt egyszerűbb akkor, amikor már "benne van a kezedben" a folyamat + jó, ha van hozzá "speciális" szimpla szűrő.
Másrészt - a te számaiddal és 6000ft/kg árral számolva - 120ft egy dupla. Illetve egy jó dupla.
Ha a kolléga által által megadott másik számot (a 18g-ot) nézed (mellesleg nálam van olyan kv, amiből 17g egy dupla), akkor csak 108ft. A dupla. Ami - ne kövezzetek meg, pls
- 50-80ml.Hogy ez sok-e érte? Az saját döntés....
-
nemethsza
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Persze.
Alapból annyi, hogy Jánosék szerintem nem "variálnak" :-D -
nemethsza
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Persze, de ha így lenne, Jánoséknak (elméletbem) erről tudniuk kellene, nem?
-
nemethsza
tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Szia,
ha jól tudom, a Mokka tök más.
A normál Brikka adapterrel megy indukcióson is -
nemethsza
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Annak ellenére, hogy az SJ-ről nekem se a visítás ugrik be ... ha már értelmezünk ... melyik frekvencia felett számít magasnak a hang?
Mert ennek meghatározása nélkül kevéssé objektív.
Peace 🙂 -
nemethsza
tag
Hali,
pl.: frissenés akkor a szállításról még lehetne értekezni. Nem mindenki lakik olyan helyen, ahol a közelben pörkölnek...
Mellesleg - szvsz - az a neked jó kávé, ami neked ízlik. Az itt fórumozók nagy többségének a lidl-s kávé nem ízlik. Véleményt kértél, azt kaptál.
-
nemethsza
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Én kettőre beneveznék 🙂
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
ha nagyon muszáj, milyen téglát "etessek" a Brikkával?
Tudom, tudom, de ha nagyon muszáj.... -
nemethsza
tag
Sziasztok,
ha van vkinek használati utasítása Bialetti Mukka Expresshez, megköszönöm, ha elküldi pm-ben :-) (Vettem egyet, de papír nincs, és azért átolvasnám)
Mivel a mérőedény sincs meg, vki lemérné, hogy hány ml víz megy alulra, és mennyi tej felülre?
Thx! -
nemethsza
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ment/gy privi
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
Biletti Mukka Express használók (vagy aki tudja), működik a cucc indukciós tűzhelyen, vagy rábírható vmi okossággal?
Előre is köszi :-) -
nemethsza
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szimplán lustaság + nekem egyszerűbb a flakont tárolni. Semmi extra nincs mögötte.
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
mivel a Tesco Value vízkőoldót hosszú ideje nem találok (a citromsav-port meg nem szeretem), érdekelne, hogy ez a DM-es vajon jó lehet-e GC-t tisztítani.
Citromsav, tejsav, almasav - sajnos azt nbmn találtam a neten, hogy milyen töménységű az oldat :-( -
nemethsza
tag
válasz
Leica m 28
üzenetére
Van olyan őrlő, amit nem kell állítani (kivéve a szerencsét), ha másfajta kávét teszek bele?

-
nemethsza
tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Általában tizedgrammos mérleg játszik... ha kanállal méred, érdekelne, mivel készíted. Az alapváltozók: vízhőfok, nyomás, kávémennyiség - fokra, “félbarra”, grammra... A kanál elég hektikus, mert más kávébab más térfogat/tömeg. Persze, ha szarvasiba, mezei kotyogósba rakod, akkor a válasz: ahogy neked ízlik 🙂
-
nemethsza
tag
válasz
tony70
üzenetére
Nem emlékszem tutira, de mintha az új Classicról már kaptál volna véleményt :-(
Nem teljesen értelek... mit vársz? Itt emberek megpróbálnak segíteni. Leírják a - többnyire tapasztalaton alapuló - véleményüket. Ha adsz rá, ha nem, a te dolgod, de ha azt akarod hallani, hogy vegyél új Classicot, írd azt, és válaszolok: vegyél 🙂
En maradok a réginél 🙂 -
nemethsza
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Naná

Pusztán arra reagáltam, hogy
"Az viszont az energetika jelen állása szerint kizárt, hogy egy rendszer tovább melegedjen, miután nem közölnek vele energiát."
A rendszer összhőmérsékletére (energiájára) ez bizonyára igaz, ez viszont nem zárja ki, hogy egyes elemek (itt pl. a víz) bizonyos ideig és mértékben tovább melegedjenek, pusztán az általad is említett hőkiegyenlítődés miatt is...És amikor fél-1 fokon vekengünk íz szempontjából, akkor a kisbojleres gépek vízmennyiségét nézve simán elmászhat ennyit a hőmérséklet (vagy nem, de ezt már nem fogom kiszámolni
) -
nemethsza
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azok viszont filteresek, nem?
-
nemethsza
tag
válasz
mayday00
üzenetére
De igen, viszont - ha elolvastad, azt is látod, hogy - nem annyiért, amennyit te írtál.
Az új gép drága. Viszont nem biztos, hogy jó.
Ez egy "technikai sport", az általánosan (itt) elfogadott (talán) konszenzus alapján a jó presszóhoz gép+őrlő mindenképpen kell, ez újban kb. 100-150e, használt, de jó cuccban talán 70 körül az alja (de majd vki kiigazít).Azért írtam, hogy kinek, mi a jó. Ha neked pl. ízlik egy automatás "presszó", akkor az is egy lehetőség. Az új drága, viszont általában nem tartós a szerkezet. A klasszik karos presszógép meg sokféle, sokféle produktummal :-(
-
nemethsza
tag
válasz
mayday00
üzenetére
Szia,
elsőre olvasd el az összefoglalót, emésztgesd, így talán te is tisztábban látsz.
Enélkül a válasz: semmilyent :-)Kicsit finomítva: mivel mi nem tudhatjuk, hogy neked mi a finom, menj el oda, ahol számodra finomra elkészített kávét ittál, nézd meg, hogy mivel készítették, és az mennyibe került.
Az "aránylag finom" elég nehezen beazonosítható minőség. -
nemethsza
tag
Skacok,
a tescós kékflakonos megszűnt, vagy csak rossz üzlet(ek)be járok? -
nemethsza
tag
Szerintem nem az a bűn, ha cukorral iszod (ha úgy jobban ízlik), se az, ha anélkül (mint pl. én), hanem, ha “szakértőként” kijelentjük (miközben a laikusokat a kinyilatkoztatásunk orientál), hogy márpedig úgy KELL. Könyörgöm, ízlésről, ízlelésről beszélünk, nehogy már bárki megmondja a tutit! Pláne le”bűnözőzzön”, ha nekem másként jobban ízlik!
-
nemethsza
tag
Ó, édes anyám 😟
[link] -
nemethsza
tag
Sziasztok,
Miskolcon van ajánlott hely? Ha jól látom, a Világbéke márc. 06-áig zárva van :-( -
nemethsza
tag
válasz
Hami33
üzenetére
Akkor az én ízlésemmel van baj, és a fórum nagy része is pancser, hogy egy gombnyomás helyett állítgat külön őrlőt, vízcseppezik, WDT-zik stb., majd akár tizenfokot állít két szélső kávé között, vagy egy-egyet, hogy az a bizonyos jobb legyen. És mindezt ráadásul zömmel drágább gépparkkal, mint az általad linkelt gép(ek)...
Én kérek elnézést :-) Peace! -
nemethsza
tag
válasz
macmelon
üzenetére
Szerintem (de majd vki megerősít vagy kijavít) max. olyan van, ami babból és őröltből is képes főzni. Így az átlagkávé mehet a babtartályba, a jobb meg kézi őrlés után az erre szolgáló nyílásba, gomb megnyom, ilyenkor kihagyja a gép az őrlést, és abból dolgozik, amit beleöntöttél.
Mondjuk a szuperautomaták korlátja (hőmérséklet gyakorlatilag fix) eléggé nehézzé teszi az "egyéni" kávé ízeinek kinyerését
-
nemethsza
tag
Óóó
[link]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

- 50-80ml.