Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diétában inzulin-maxnak csakis edzés után van értelme, vagy esetleg úgy se? Reggeli kávé cukor nélkül, tejjel+zab+tej vagy joghurt, ebéd csirke+köret, uzsonna csirke+köret, vacsora félzsíros túró vagy 0,1%-os tej. Edzés után kávé CUKORRAL. Valamin változtatnom kéne, vagy 3 hét, és megint kábé 72 kiló leszek 12% tzsvel. Arra gondoltam még, hogy többet érne -e, ha gyorsabban adnám le a maradék felesleget? Egy hosszabb fogyási folyamat sok bizonytalanságot és hibázási lehetőséget is jelent, egy gyorsabb, drasztikusabb kalória-deficit viszont talán sokkal többet visz izomból, mint a lassabb folyamat. Már csak pár kilót kéne leadni, és most van szerintem a kritikus időszak. Több futás, vagy kevesebb? Több edzés, vagy kevesebb?
-
törölt tag
válasz
Zola007 #55590 üzenetére
viszont valoszinuleg van valami aranyos kapcsolat ezek kozott a parameterek kozott, (suly, eletkor, pulzus, felhasznalt kaloria) igy ah sok embert kimernek pontosan, abbol fel lehet allitani olyan modelleket, amik ezen adatok alapjan tobbe-kevesbe helyes eredmenyt adnak.
Az orak tudjak a magassagod, a sulyod, az eletkorod, es ezek meg a pulzusod alapjan kalkulalnak egy energiafelhasznalast. Szerintem jo kozelitessel mukodik a dolog, lasd fentebb az hatasfok-szamitasomat, ami mas forras szerint is nagysagrendileg stimmel.
-
Zola007
veterán
A mondat végére felhívnám a figyelmed: "de nem arányosan."
Én veled ellentétben voltam dagadt, nekem nem kell ecsetelni
Azonban minden felszedett 10kg-ra ~2-3,5kg izomtömeg "edződik" rá egy kövér emberre mozgáskulturától függően, ennek nagy része a törzs és comb területén és éppen ezért nem arányos a felhasznált energia a súlynövekedéssel. Kardiovaszkuláris rendszer pedig végképp nem követi a tömegnövekedést, ezért a metabolikus teljesítmény meredeken esik, ez terheléses teszteken gyönyörűen mérhető -
Zola007
veterán
De a felezést milyen arányszám alapján végzed?
Ha hasra ütés alapján vagy azért, hogy jobban hasonlítson az érték a netes kalkulátorokhoz, akkor ilyen erővel minek viselsz pulzusmérőt?inkább kellene csinálni egy aerob tesztet és beadni az órádnak a mért Vo2-ot, azzal eleve pontosabban tudna számolni
Ezek az órák az alap algoritmusokkal Átlag Jóskának készültek, nem nekem átlag fölötti fizikummal és sportteljesítménnyel.
Egyébként meg szerintem hagyd a f.szba a kalóriákat, mert ilyen testtömeg mellett a napközben aktivitás változások (ülsz a gép előtt vagy elmész vásárolni gyalog) sokkal többet számítanak a napi/heti felhasznált energiában mint maga az edzés -
Ijk
nagyúr
válasz
Zola007 #55590 üzenetére
De valószínűleg több kalóriát is éget el. Ezért van szerintem hogy a dagastak egy szint után nem nagyon híznak, pedig a magas kalóriabevitel miatt elvileg végtelen sokáig szedhetnék fel a zsírt. Kivétel persze aki olyan dagadt hogy egész nap bent fekszik, 0 mozgással, azok tényleg a végtelenségig híznak.
Minél több a zsír, annál több lesz az izom is, mivel cipelni kell. Több izom több kalóriát éget el. Olyan mintha egy 70 kilós ember nyakába dobnál 50 kilót hogy mozogjon vele egész nap. Iszonyat mennyiségű kalóriát emészt fel hogy egy dagadt ember ellássa a napi rutint. -
Zola007
veterán
Magas az átlagpulzusod a súly miatt, az még nem jelenti azt hogy több kalóriát is égetsz, sajnos ezek az órák az aerob kapacitást (vo2 max) nem veszik figyelembe
Oxigénfogyasztásból lehet kizárólag normális leadott metabolikus teljesítményt és ebből felhasznált energiát számítani, a pulzusból nemMondok egy példát, hogy mindenki értse:
Nem iszol pár óráig, bekajálsz sósan és benyomsz 5 koffein tablettát. Ültő helyedben lesz 130-as pulzusod nulla izomtevékenység mellett. Ez még nem jelenti azt, hogy megspóroltál egy kardiot, mert csak a szíved dolgozik. Az órád meg közben mér egy 800 kalóriás edzést.Persze emelt pulzusnál, stresszhelyzetben, pánikban, stb gyorsabb a metabolizmus (ezt nevezik pl stressz-fogyásnak, mikor valaki egy haláleset miatt ideges hetekig és olvadnak le róla a kilók), de nem arányosan.
Azért ver gyorsan a szíved kis izommunka esetén is, mert nagy test és izomtömeg anyag- és gázcseréjét kell biztosítania
A lábedzés az másabb téma, de ha érdekes egyébként a dolog, akkor egy terhelés oxigénfelvétel mérésre, ahol meghatározzák futás vagy bringázás során az aerob kapacitásod, teljesítményed, laktát-küszöböd és hogy adott teljesítményen (100-200-300-400 watt) és pulzustartományom mennyi kalóriát égetsz
-
válasz
Zola007 #55587 üzenetére
Nemtom, mennyi lehet a valós, de így néz ki pl. egy átlagos fogasozás (a hirtelen magasságemelkedés a fogas
). Erre ír 1.000 kCal körül óránként, és ez ugye nem az a halálkemény darálás. Beállítás alatt nem nagyon van mit találgatni - kor, magasság, tömeg, max pulzus, nyugalmi pulzus, a VO2 max már mérés alapú,
-
Zola007
veterán
ez nagyon durva, hogy így le tud kopni a koxos izom
#55567) Jorus: ott valami nem jól volt beállítva, 90-100 kilós ember maximum 1800 kcal-t tud elégetni egy óra alatt, de akkor végig full gőzön csinál valamit
kisebb súlyokkal ugyan, de 100 kilósan nekem egy 1 órás lábedzés 900-1000 kcal volt szintén Polarral 170-180 körüli pulzuscsúcsokkal
Lájtos bringázással sem égetsz annyit amennyit az óra ír, inkább 600 körül.
1000 kcal-hoz már egy MET 10 körüli teljesítmény kell, ami nem lájtos tekerés, hanem ~250W-os teljesítmény -
törölt tag
válasz
#48584626 #55582 üzenetére
mehehe, nem is lottem nagyon melle
Der_Mensch_als_waermetechnisches_System.pdf
Der Wirkungsgrad der Muskeln ist jedoch relativ gering. Etwa wie beim Automotor wird nur 20 % der Verbrennungsenergie zur Bewegung verbraucht. Die restlichen 80 % werden in Wärme umgewandelt und müssen als Wärmeverlust an die Umgebung abgeführt werden.
-
törölt tag
válasz
KoVee84 #55572 üzenetére
nem mindegy mennyi idos vagy es hany kilo.
Nekem az ora a mai crosstraineres edzesre 840 Kcal-ts szamolt, a programm meg 900at. Erdekes egyebkent hogy a crosstrainer meg kjoule-ban szamolt valami 600 korul aminek aztan megint semmi koze ehhez az ertekhez.... Ott a pillanatnyi leadott teljesitmeny olyan 150-200 Watt kozott ingadozik, az ugye egy ora alatt 150-200 Wh, a 900Kcal viszont 1KWh....
Mondjuk a 600Kjoule meg 166Wh, azaz meg stimmel is.
Ha ezeket az ertekeket elfogadjuk, azaz a leadott teljesitmeny 166Wh, a szervezet ehhez viszont 1KWh-t hasznalt fel, akkor az en testem hatasfoka 16%, kabe mint egy belsoegesu motor
-
Hétfőn edzés előtt ittam nitroxot.
Edzés után azt hittem szétmegy a fejem... Normális? Haverom is panaszkodott ugyanakkor.
-
válasz
Woodslave #55571 üzenetére
Az teljesen átlagos, minden kalkulátor ~1.000 kCal körül ad ki 118 kg-os tömegre és 60 perces bringázásra.
Heti három lábazásba Hulk is belehalna b*szod.A pulzusmérők egyébként nyilván tömeg, kor és pulzus alapján kalkulálnak, szal nem valami pontosak, én felezni szoktam a Polar által mért adatokat.
KoVee84: egészen pontosan így néz ki, Zergétől: RS800cx G5 bringás szenzorokkal kiegészítve.
-
-
Morris
veterán
válasz
PowerBuldog #55552 üzenetére
Adok szivesen... egy szavadba kerül
-
válasz
kolosanyi #55521 üzenetére
"Pontos értéket úgy kapsz, ha pulzusmérővel számítod, ez csak elnagyolt becslés."
Így lehet ez a napi energiaigény megbecsülése esetén is, sőt, talán még úgy sem egészen pontos! Nem hiszem el a napi energiaigénynél az ajánlottat, lassú az anyagcserém. Itt is igaz, hogy nagy a difi ember és ember között! Barátnőm 49-50 kiló között mozog, és kalóriára nagyjából annyit fogyaszt, mint én. Nem hízik, ha edz, még fogy is. Neki viszont sokkal gyorsabban ver a szíve, gyorsabban lélegzik is, és folyamatosan meleg a teste, szinte leég róla bármi, amit megeszik. Másfélszer akkora tömeget táplálok ugyanannyi kalóriával. Van esetleg valahol olyan kalkulátor, ami számol azzal is, kinek milyen gyors az anyagcseréje?
Vörös húsokról megint sok rosszat olvastam, inkább meghagyom magamnak.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#48584626 #55556 üzenetére
Az aerobbal nincs gond, de értelemszerűen egy interval edzéssel már nem tud mit kezdeni, vagy egy szuperszettezéssel. Egyébként egy ideje nem használom a pulzusmérőmet, sajnos tönkrement, így a program értékeire hagyatkozom, támpontnak jó. Nagyon szeretem, mert látom, hogy mit, memnyit ettem, mozogtam, nekem segít nem elcsábulni a büfénél egy kakaós csigára.
-
Ijk
nagyúr
Úgylátom nem fogom az aerobot megúszni. Túl jó pufferként működik a szervezetem, egy dekát nem fogytam a 3 hetes diéta alatt. Nyilván nem vettem vissza extrém módon a kalóriát, de a CH-t kb megfeleztem pihenőnapokon. Az a vicc hogy 2 hónapja amikor annyit zabáltam hogy a fülemen jött ki, akkor meg egy deka nem jött föl. Vagy a teremben lévő mérleg van megcinkelve
persze a definiáltság sem igen változott.
Mozogni kell. -
kolosanyi
veterán
válasz
bandus #55528 üzenetére
Ezt főzni se kell, összegyúrod, behűtöd azt kész.
(#55535) Shadowbull
Sehogy, nekem ezek a kalkulátorok rendre kevesebb kaloriát számolnak. Egy átlagos felsőtest edzés a pulzusmérőm szerint 7-800 kcal, a kalkulátorok szerint 600. A láb 900-1000, teljes test meg 1100-1200. Gondolom azért ír mindig kevesebbet, mert fogyókúrázó átlag amerikaiaknak tervezik. Az a jó benne, hogy személyre tudod szabni a beállításoknál, illetve manuálisan azt írsz be, amit akarsz, nem vagy az automatikához kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 7
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Metal topik
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HMD Skyline - jó szerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest