Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56131) ígyvanferi válasza tomcica (#56121) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én is toltam az UB-n egy fokozósat. Negatív irányba "fokoztam" (nemt'om mi az ellentéte ebben a kontextusban). :DDD Mutatom:

Annyi előzménye azért van a dolognak, hogy eddire 30 km-t két részletben már összekocogtam este, meg hajnalban, itt pedig nagyjából kilöktek az autóból, hogy ezt akkor most le kéne futni, mert nincs váltás. A bal vállam, trapézom pár száz méter után elkezdett marhára fájni, plusz, ami igazából a fő gond volt, előtte szénsavas ásványvízet ittam, és ettől meg brutál beszúrt valahol talán a gyomorszájam környékén. Vagyis gondolom ettől lehetett. Sehogy se bírtam futva túltenni magam ezeken, úgyhogy sétáltam egyet a kora reggeli Balatonparton. Ami végülis egy kellemes dolog. :) Ekkor azért nem nagyon éreztem így. Végére összeszedtem magam valahogy és futva érkeztem a váltópontra. Meg is fogadtam, hogy a büdös életben többet nem futok (vagy hát egy pár napig biztos), majd miután kifújtam magam közölték a többiek, hogy az utolsó két szakaszt futó tagunk kiesett, ezért választhatok, hogy kb. 1 óra múlva az utolsó előtti 4 km-t vagy a befutó 3,6 km-es szakaszt szeretném még lefutni. Mivel már épp a futócipőim elégetésén gondolkoztam, inkább az utóbbit válaszottam, 400 m is számít alapon. Szerencsére itt már nem voltak azok a fájdalmak, amik az előzőnél, úgyhogy egy nagyjából egyenletes tempót tartva becsorogtam a célba.

Ami biztos, hogy hiába tudok mondjuk félmaratoni távig kitartani 90-92%-on, ez a 14 + 16 km sok ezen az intenzitáson, a futásaim erre nem készítenek fel rendesen, a másodikra futott 16 km utolsó 3-4 km-e szenvedés volt, elfogytam. És még ha kiveszem a képből a vállfájást, meg a bubis víz okozta gondot, akkor sem mentek volna értelmes tempóval a beugrós szakaszok. Mondjuk nem is csinálok spéci munkát, ami ilyen körülményekre felkészíthetne, szóval talán nem meglepő. Azért titkon reméltem, hogy nem lesz gond ezzel a 2x ~15 km-rel.

A vállfájás amúgy amiatt lehetett, mert valszeg felhúzom/beveszítem a vállaimat egy idő után. Ennek az elkerülésére van valami tippetek? Illetve magam valahogy ki tudom ilyenkor masszírozni a trapézom? Labdával talán...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.