Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38982) inf3rno válasza Danika256 (#38981) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kicsit utánaolvastam plantar fasciitis-nek hívják angolul. Azt írják, hogy a CFF, amit írtam súlyosbíthatja, szóval azt talán jobb nem alkalmazni rá, bár ez is csak egy vélemény volt egy oldalon. A deep tissue massage, ami elvileg használ rá, az mélyszöveti masszázs néven fut itthon. Azt írják még, hogyha sokat cseszteted, és nem hagysz időt neki meggyógyulni, akkor el is szakadhat, illetve, hogy minél tovább nem foglalkoztál a fájdalommal és toltad tovább a futást, annál tovább tart a gyógyulása. Az bringa, úszás, stb mehet, a futás, kocogás nem ajánlott. Egyesek szerint a túl erős, berövidült vádli okozza, ami húzza a bőnyét meg a talp ínait, és valamilyen gyenge izmot kompenzál, pl gyenge farizmot, de franc tudja ez mennyire igaz, mert gyakorlatilag mindenkinek erős a vádlija, aki fut. Mindenesetre ki lehet próbálni, hogy minden nap nyújtasz vádlira, hátha használ. Gyógy vagy sport masszőr talán tudna kezdeni valamit a bőnyével, de nem tudok semmi konkrétat ajánlani, utána kéne kérdezni, hogy ki a jó, aki ilyesmit csinál. Meg lehet próbálni otthon is, sokat már nem veszíthetsz. Elvileg ilyesmi, amit csinálni kell: [link] [link] Van még ultrahangos terápia, ami minimál invazív. [link] Bőnye műtét előtt ezt is megpróbálnám. Ahogy olvasom műtétnél a sarokról leválasztják a bőnyét, ami franc tudja, hogy mivel jár, de gondolom egy jó darabig, ha nem örökre el lehet felejteni a futást egy ilyen műtét után. Nyilván a csontkinövés az megint egy másik történet, azzal külön kell foglalkozni. Szóval összesítve én inkább nyugton maradnék még egy darabig, hátha a bőnyét meg lehet gyógyítani, aztán csak utána kezdenék el óvatosan gyalogolni, kocogni. A résztávozást és a versenyeket meg ha lehet hanyagolnám, mert az rója rá a legnagyobb terhet az összes sport közül. Nem tudom mennyit ártasz neki ha két hetente résztávozol, de gondolom arra pont elég, hogy lassítsa a gyógyulását, vagy súlyosbítsa a betegséget.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.