Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos XIII
aktív tag
Üdv.
Nem tudom a netbankomhoz a kódot, de viszont a paypalom össze van csatlakoztatva a kártyámmal. Birok rá így is utalni, vagy mindenképp bekell léni hozzá a netbankhoz? -
Topikgazda
válasz totyak #59850 üzenetére
No akkor 3 napon belül el kell küldenie a fizetés napjától.
Mit tennék a helyedben.
A 4. napon írnák neki egy udvarias üzenetet (Contact seller, Select a topic az ami szállítással kapcsolatos, ide értve a I didn’t receive my item-et, ha más nincs) amiben emlékeztetem arra, hogy kifizetted, ő ezt vállalta: Seller ships within 3 days after receiving cleared payment. Mikor fogja elküldeni?
Semmi hivatkozás arra amit írt a szállítás díjáról.
Továbblépés a válaszától függ majd. -
Topikgazda
válasz rumos XIII #59851 üzenetére
A kártyádon van pénz? Akkor nem kell netbank. Ha nincs, akkor kell bank. Mert a Paypal hiába van összekötve, pénznek a kártyádon lenni kell.
Ha a Paypal egyenleget akarod feltölteni akkor:
Netbank nélkül az van, hogy akkor a bank fiókban tudsz utalást indítani papíron beadott megbízással, ez a legtöbb bankban pénzes dolog, itt két lehetőséged van:
1. A Top Up menüpont alapján utalsz a Paypal Unicreditnél vezetett számlájára a te azonosítódra. (Transfer ID)
2. Ha 1 órán belül be tudsz menni a bankba, akkor a Add funds to your account instantly használatával készítesz utalási adatokat a saját bankodra és azt megadva kezdeményezed a bankfiókban az utalást.
+opció: Megkérsz valakit aki hozzáfér a saját netbankjához, és a 2-es opciót alkalmazva elküldöd, megadod neki az utalási információt az ő bankjára készítve és a netbankon keresztül utal az egyenlegedre.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rumos XIII #59854 üzenetére
Most azért hogy értsük egymást, amiket írtam, azok nem a kártyádra teszik a pénzt, hanem a Paypal egyenlegre, ott nem lesz banki konverzió, csak Paypal árfolyam.
[ Szerkesztve ]
-
Laci.79
csendes újonc
Ezt a terméket szeretném megvásárolni:
Még nem vásároltam az ebay-en.
Csak PayPal fizetés lehetséges?
Kell számolnom a vételáron felül ÁFÁ-val?Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Laci.79 #59856 üzenetére
A Payments lehetőségnél van felsorolva, itt egyértelműen Paypal, bár nem értem, mivel fizetnél még? Ha lenne utalás, akkor a bankod annyit kérne érte +ba, mint ennek a szállítási költsége.
Számold rá az Áfát 3741 Ft és a postai vámkezelést 2000 Ft.
Így lehet 13856 Ft és lehet 19597 Ft. Megjósolhatatlan.De nézz szét EU-ban ez például cakk-pakk 11000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Laci.79 #59858 üzenetére
Ez egy kicsit régi széria. Ez talán jobb és EU-ban több helyen megveheted nincs akkor ÁFA. Sony MDR-EX450
Egyébként új, Item condition: New és az hogy a sokból egy ki van bontva és le van fényképezve, nem probléma. Itt írja a mennyiséget: Quantity: 1 More than 10 availableA Paypal felirat utáni kártyaképek, azok amiket a Paypal-hez hozzá lehet adni.
De a te esetedben akkor úgy működik hogy a fizetési képernyőn alul a Pay with my credit or debit card kell választanod. -
-
totyak
aktív tag
Nyilván megtehetem ezt, amit írsz, de így sem küldené el szerintem, másrészt meg szarul is érezném magam, hogy kicseszek vele. Nem lehetek biztos benne, hogy direkt akar szivatni.
Némileg talán neki is igaza van, mert ezt írta a hirdetése:
" The shipping cost are standard for euro1 zone. check your zone and shipping cost in the picture"
És ezt a képet mellékelte a hirdetéséhez:
Na most én kerek perec megírtam neki, hogy nem igazodok ki a táblázatán és az ebay-en megadott 15 euro postaköltség stimmel e. Erre írta ő, hogy nem, magyarba 18,5 euro a posta. Ezt el is könyveltem magamban, hogy annyi még belefér. De fizetésnél ugye csak azt tudtam kifizetni, amit az ebay-en beállított.
De a tétel súlya sehol nem volt feltüntetve a hirdetésben és én a levélváltás után nem is foglalkoztam vele, mert egyértelműen megírta menni lesz a posta.
Most meg megint küldött nekem egy levelet, amiben már mellékelte a cuccot becsomagolva, lefotózva, 4.1kg, küldte megint a táblázatot, amit fentebb linkeltem, illetve egy euro zónát, hogy állítólag Magyarország 2-es zóna.
-
DJ. Ru$y
félisten
Ezt írta neki, mikor ő rákérdezett, de vedd figyelembe, hogy utána 4kg-ot írt, €zone 2, na nálam az a táblázatban 25€...
Ja igen, én azt a táblázatot vettem alapul, amit az eladó küldött totyak-nak.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #59867 üzenetére
Előre szaladtál, ha az eladó azt mondja annyi, akkor a vevő kötelessége figyelmeztetni ha az kevesebb? Ugyan már, elbaltázta a szállítási díjakat, a tanulópénzt meg kell neki fizetni.
Minden zónára megadhatta volna előre a költségeket, ez 4 szállítási sor beírása a szállítási szabályokhoz 3 EU+ EU-kivűl. A lustaságnak is van ára.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Ez oké, és én ezt értem is, de ezt ő nem fogja benyelni szerintem, azért írtam, hogy ezt az eBay nélkül szinte biztos nem tudja megoldani, ha csak nem nyeli be azt a 7€-t... Legyen szerencséje totyak-nak.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
totyak
aktív tag
Olvasom itt a reakcióitokat, írjátok, hogy ebay-hez kellene fordulni, de ők sem tudnának mit tenni szerintem. Nem kényszeríthetik, hogy ennyiért postázza el nekem. Maximum valami szenkciót vethetnek ki a felhasználói fiókjára, nem tudom mik a lehetőségek ilyenkor.
Nem nagyon szeretném még a plusz 10 eurot kifizetni. A terméket szeretném megkapni, de azért szar ember sem akarok lenni, hogy kekeckedjek vele napokon keresztül. Sajnos vannak ennél fontosabb dolgaim is. Lehet, hogy naivitásnak tűnik, de annyit nem ér szerintem az egész. Igen, elszúrta a dolgot, de nem biztos, hogy szándékosan, kicseszésből.
Annyit csinálok szerintem, hogy szembesítem a tényekkel, hogy mit írt nekem, meg hogy nem szeretnék +10 euro-t fizetni, aztán meglátom. 3.5-et még kifizetném.
-
Topikgazda
válasz rumos XIII #59871 üzenetére
Akkor ingyenes, ha az Unicredit fiókban fizetsz be arra a számlára, a Paypal egyenlegen viszont 2-3 nap mire megjelenik.
-
totyak
aktív tag
Most írom az emberkének a levelemet. Neki elvileg lehetősége lett volna országonként, vagy legalább zónánként különböző postaköltségeket megadni, ha odafigyel? Tehát ez az ő figyelmetlensége, vagy az ebay rendszere nem engedhette neki?
-
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy eladótól két terméket külön-külön, ma járt le a megadott szállítási idő. Nyitottam case-t, azt írta vissza, hogy zárjam le, mert újraküldi. Elhiggyem neki, vagy kérjek róla valami bizonyítékot mielőtt zárom? Nem nagy tétel egyébként, a kettő együtt kb 500 Ft.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, valaki olyantól akinek megy a német nyelv. ezt szeretném megvenni, de nem tudom van-e valami buktató a német szövegben. Gondolom a paypal és az e-bay garancia itt is megvan.
Esetleg ha valaki átfutná nekem a hirdetést...Köszi.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Topikgazda
-
Norbi29
tag
Ezt esetleg nem az eladó kezdeményezte?nem ő kavart be? hiszen nőről van szó
Azon a terméken valóban próbálgattam,hogy majd hogy kell a case-t elindítani,de nem csináltam még semmitEsetleg kiszúrta az Ebay rendszere?
meg ugye 6 tételről van szó,ez meg csak 1[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Talán megoldódik a tegnapi történetem. Leírtam a dolgokat az eladónak és belátta, hogy ő szúrta el és valóban 18,5 euro postát írt nekem, illetve, hogy nem mérte le korábban a csomag súlyát, így küldött egy számlát a különbözettel, kifizettem és reményeim szerint érkezni fog a csomag. Meg abban is reménykedem, hogy nem fog "véletlenül" kimaradni belőle valami.
-
Tatombak
csendes tag
Sziasztok !
Ebay-en eladó vagyok ,és már másodszor sikerül belefutnom ebbe a kérdésbe "What other eBay user ID is associated with your current address?" Mit kell itt válaszolni ,vagy egyáltalán mi ez ???
Köszi !
Üdv: István -
Topikgazda
válasz Tatombak #59889 üzenetére
Nincs egy másik eBay felhasználó a címeden be regisztrálva? Erre kíváncsiak.
Lehetőségek, bár te lehet, hogy jobban tudod.
Volt egy másik fiókod és nem lett törölve.
Van egy másik fiókod.
Van egy másnak a nevére regisztrált fiók, ahol a te címed az alapértelmezett regisztrációs cím (Registration address)
Célszerű kideríteni, ha nincs tudomásod a fentiek közül valamelyikről, akkor azt, ha van információd a más ID-hez tartozó címről akkor azt oszd meg velük.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van pár tavalyi vásárlásom amit még nem értékeltem. És nem is látom, hogy tudnám. A purchase historyban látom őket, de nem tudok mit kezdeni velük. Csak a vevővel tudnék kapcsolatba lépni. Tudom ezeket értékelni, vagy van egy időhatár? Köszi
Illetve volt egy olyan gondom, hogy hazaköltöztem Angliából és az első 3 vásárlásomra rosszul adtam meg a címet. Irányítószámot és utcát jó adtam meg, de a várost rosszul. (hazaköltözéskor ugye már nem a szülői házba mentem, de azt írtam be) A 3 csomagból 1et megkaptam, mert elvileg az irányítószám a lényeg. Szerintetek a maradék csomagjaim elérhették az eredeti város nagypostáját? (Mert amúgy az összes csomagom először oda fut be ha jó a cím akkor is)És ott érdemes személyesen rákérdezni? Vagy leszarják?
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Topikgazda
válasz JoolsNOS #59891 üzenetére
Vásárlástól számított 60 napig tudsz értékelni. Leggyorsabb elérhetőség belépés után a neved alatt Account settings és a My Account-ban a Feedback. Az Items Awaiting Feedback résznél lesznek azok amiket nem értékeltél és még értékelhetsz.
A második kérdésre, meg nem csak az irányítószám a lényeg, a névből én legalábbis jobban tudom azonosítani a települést, mint 4 darab számból, de lehet hogy a postásoknak munkaköri kötelezettségük fejből tudniuk.
Ha van nyomkövetési számod akkor tudják, illetve a kézbesíthetetlen küldeményeket az adott városban 30 napig tárolják, a kézbesítő részlegnél ha személyesen megjelensz tudnak segíteni, mert van egy tárolási nyilvántartásuk.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Meg is találtam, már nincs semmi amit értékelhetnék.
Írtam a postának, ők azt mondták az irányítószám a lényeg, meg ugye 1et meg is kaptam. De ha nincs tracking number akkor nem tudnak mit kezdeni vele. Ezek mind decemberi rendelések voltak, úgyhogy szerintem buktam a kb 10ezer forintot amit értek a cuccok. Arra gondoltam még, hogy be kellene menni a nagypostára rákérdezni, de ott meg szerintem elhajtanak, mert ugye ott nincs "ügyfélfogadás".
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
Tatombak
csendes tag
válasz Tatombak #59897 üzenetére
Call us at 1-866-643-1607 and mention security code [moderálva]. This is not the same confirmation code to confirm your account.
If you use an IP Relay service, you can use the same number.
Most meg ezt adja megint Ez mi ???
Simán be tudok lépni ,meg minden ,ezt csak akkor hozza elő ,ha "RELIST" -et szeretnék a termékeimre...[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Tatombak #59898 üzenetére
Fel kell hívnod őket és bediktálni azt a kódot.
Kitöröltem a hozzászólásodból, mivel biztonsági kódról van szó nem túl okos megoldás bemásolni egy nyilvános fórumba ezt.Letiltották az új termékek meghirdetését, csak akkor lesz engedélyezve ez, ha beszélsz velük.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- új állapotú Panasonic laptop: Intel Core i5 / 512Gb m.2 SSD / 8Gb Ram / Windows 11
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest