Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marci30
tag
Sziasztok! Rendelnék egy tritiumal működő világító rudat az ebayről, ami 25 évig világítana a sötétben, minden gond nélkül, ára 11.000ft, mérete miatt ennyi az ára, viszont free shippinges.
Ha jól tudom ez áfa és vám mentes még, mert nincs 15.000ft ugye? A választ előre is köszönöm!
ára $48.98 free shippingel. Gondolom ez még bele fér.[ Szerkesztve ]
Az Úgy kezdődött, hogy a 3d-s nyomtatóval nyomtattam egy 3d-s nyomtatót...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz marci30 #59101 üzenetére
Ez akárhogy is nézem 22€ felett van, így áfa köteles. Számolj azzal, hogy ár*1,27 + 2000 Ft kezelési költségbe fog neked kerülni, ha így is megéri, akkor rendeld meg.
(A 27% + 2000 Ft-ot a postásnak kell fizetned, ha megakad a VÁM-on.)
Kérdezés előtt legalább a téma összefoglalót illik elolvasni, idézem:
(I)"Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19
HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent.
Az Unión kívüli valuta a beérkezés napján átszámítva euróra (általában a Európai Központi Bank keresztárfolyama alapján) és úgy kell figyelni az Euró értékeket."(/I)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
marci30
tag
válasz DJ. Ru$y #59102 üzenetére
Szia! Így már nem, akkor keresek egy itthoni boltot, ahol ezekkel már nem kel vacakolnom, engem csak a rúd mérete fogott meg, mert itt elég hosszúakat árulnak jóárakban, nyárra keresek valami északai világítós megoldást, írtak róla a neten hogy ez olyan fényesen tud világítani egész éjszaka mint egy villanykörte. Najó, Még nézelődök, de akkor az ebay ilyen téren lehet felejtős. Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz optikus #59106 üzenetére
Free shipping, ahogy írta a hozzászólásában, és 150€-ig 22 € felett, csak ÁFA, semmi VÁM:
"22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt"
Láss tisztán, mielőtt próbálsz "továbbadni" valamit.[ Szerkesztve ]
-
marci30
tag
válasz DJ. Ru$y #59107 üzenetére
Igen én is így olvastam valahogy, csak gondoltam itt is megkérdezem, mégegyszer köszönöm!
Közben találtam magyarban is boltot ahol árulnak, volna néhány hely a házban, ahol elférne egy kis állandó fény, mondjuk a kapcsolók közelében. Vagy éjszakai kapásjelzőként, vagy úszóként, bója ként a vízen. Éjszakára .[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Ebayen eladóként szeretne regisztrálni egy ismerősöm, de nem fogadja el a zip code-ot.
Próbált mindent
HU-irányítószám
iránytószám
H-irányítószám -
buca84
őstag
Vásárlásnál lehet/tudok címet módosítani, ha pl nem az előzőleg beállított címre szeretném rendelni?
Vagy vásárlás előtt adjak hozzá paypal-on belül egy másik címet?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59111 üzenetére
Simán beírja ha kecskeméti, hogy 6000
Country or Region= Hungary
City= Kecskemét
State= én egy . írok
ZIP Code= 6000 -
buca84
őstag
Nah itt nem országon belül lenne. Amit venni szeretnék az eladó csak osztrák vagy német címre szállít. Próbáltam puhítani, de nem akar ide küldeni.
Van egy ismerős, aki Oberwart-ban lakik és oda tudnám megrendelni. Ha shipping address-nél az ő, osztrák címét adnám meg, jó lenne? -
skroy
senior tag
Üdv!
Olyankor mi van ha "no estimate available" felirat van a 2 hete kifizetett rendelésnél?
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59116 üzenetére
Oké a business nem müxik ha a com-on próbálod. Vegyen fel egy magánt, később át lehet állítani üzletire.
De inkább az uk. oldalt ajánlom, csak Uniós és ott működik az üzleti regisztráció azonnalra[ Szerkesztve ]
-
marci30
tag
Még egy ilyen rendelésén is töprengek, gondolom ez tuti teljesen total free shippinges, nincs 3ezer forint.
kérdés hogy egy darabban érkezik e meg hozzám, vagy sem, de ilyen napelemet elég drágán árulnak nálunk.
És elég jó cuccai vannak [link].[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
ebay.com
Miért több oldal is van?
Telószám +36 körzet és szám.
Szerk:
ebay.co.uk: Itt úgy láűtom, hogy elfogadja. Akkor mi a hátrányom, ha ide regisztrálok?
ebay.comra szeretnénk, nem hiszem el, hogy oda nem enged.
Mi van ha kamu zip code-ot kitalálunk? A cím úgyis helyes, egyedül a zip code nem lenne valós.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59122 üzenetére
Annyi, hogy amit itt felteszel hirdetést, hogy a USA és Kanadai oldal is lássa fizetni kell a 30 napos hirdetési idő alatt (rövidebb esetén is) eBay.com and eBay.ca (£0.32)-t pénzt. A többiek látják.
Az üzletihez kérni fogják a céges iratokat, ha nem USA cím akkor annyi.
A nem üzleti fiók az megy a com-on..[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Akkor regisztrálunk magánra és átállítjuk üzletire utána, ha ezt mondod, hogy így működik a dolog.
59123: Nincs amerikai cím, így akkor csak magánként tudunk regisztrálni. De mi a hátránya nem üzletiként való regisztrációnak eladóként. Azt hittük, hogy eladni rendszeresen és nagyobb tételben csak üzleti regisztrációval lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59124 üzenetére
Oda-vissza lehetséges.
To change your account type from individual to business:
Go to My eBay > Account > Personal Information.
Next to Account Type, click the Edit link.
Enter your business name and click the Change to Business Account button.
Make sure you update your registered name with a personal contact name.To change your account type from business to individual:
Go to My eBay > Account > Business Information.
Next to Account Type, click the Edit link.
On the Change Account Type page, click the Change to Individual Account button.A forgalomtól függ a jutalék, más nincs, de ha tényleg így gondoljátok, jobb az angol, mert az Uniós adózási szabályok amik ránk is vonatkoznak ott számolhatóak el úgy, hogy a magyar hatóság is elfogadja.
Az USA szabályozásos dolog nem igazán jön be.[ Szerkesztve ]
-
Levi123
senior tag
Elindítottam, küldött üzenetet az e-bay, javamra döntöttek.
Elméletileg a paypal számlán lesz az összeg 48 óra múlva?
Annyit kérdeznék még, hogy én paypalról úgy fizettem, hogy egy webkártya van társítva a paypal számlához és arra mindig annyi pénzt teszek a bank felületén amennyit elköltök.
A visszatérítés a kártyára megy majd, vagy a paypal egyenlegre - nincs jelentősége, csak az átfutási idő gondolom nagyobb ha kártyára jön.itt az üzenet ami az ügylet végén van - gondolom hasonló jön ilyen esetben:
eBay Customer Support has refunded you through PayPal.
We've initiated a refund of EUR xxx back to the PayPal funding source that you used to purchase the item. Please allow 48 hours for the refund to process.
We apologize for the inconvenience caused and have issued you a refund for this case.
Final decision:The case has been closed in your favor.Köszönöm a segítséget.
Levi
-
rayoliviero
veterán
Ha átváltom üzleti accountra a simát, akkor ugyanúgy kéri a céges papírokat (ami nem is gond)? Viszont az már gond ha amerikai címet kér, mert az nincs és akkor nem tudnánk átváltani üzletire.
És amúgy mi a különbség a normál és business account között eladás szempontjából? Cégként melyikre kell regisztrálni?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59127 üzenetére
UK oldal business-t ajánlom.
Viszont eladóként is működhetsz, a listázás kedvezőbb módú, nagyobb mennyiséget adhatsz el, kereskedelmi vállalkozásként funkcionálsz lényegiben. Számlaadás az kötelező. Hamarabb jutsz a vételárhoz, stb[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59130 üzenetére
Azt a 32 pennyt talán kitudja gazdálkodni. És beállíthatod hogy csak USA vásárló legyen.
Persze abba már nem akarok bele menni, hogy ezek szerint nem igazán fontos az adózási szabályozás figyelembevétele.
Legyen egy USA címes megbízott. -
Sas madár
őstag
válasz Sas madár #59118 üzenetére
Létezik,hogy kínai eladó ausztrál dollárban meg más egyéb valutában adja meg az árat?
Lenne dollárom a paypalon de nem tudok vele fizetni.
Akkor rosszul emlékszem és nincs lehetőség beállítani a valuta nemet amiben fizetni szeretnék,vagy az össze hasonlíthatóság miatt is jobb lenne dollárban látni az eredeti árat nem a tájékoztató ft.-ban.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59132 üzenetére
Akkor az USA eBay 10%-os jutalékot hogy számolod el?
Lényeg az hogy van 14% költséged (eBay+Paypal jutalék) ezt ugye a forgalom függvényében célszerű leírni az adóból, ehhez elég bonyolult egy USA cég számláját és külön egy Uniós cég számláját elszámolni, de biztos tudja a könyvelője.
Ez azért nekem új: Paypalról magyarországi számlaszámra utalva történik az adózás.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Sas madár #59136 üzenetére
Mivel a Paypal-el fizetsz az eBay-n, ott kell állítani. Az eBay-n ilyet nem tudsz. Még sékelben is fizettem már. De ha a bankkártyád esetén a bankod vált, akkor sincs gond, tudsz fizetni.
De pont ma írtam.
Keressél rá valamire, ezután a kereső ablak jobb szélen View, Customize és vedd ki a pipajelet a Convert prices to HUF elől, dollárban fogod látni.[ Szerkesztve ]
-
marci30
tag
válasz Morzsibácsi #59121 üzenetére
Szia! Úgy, hogy nem törötten hanem egészben. Azt hiszem akkor nyomok rá majd egy rendelést, eddig amit onnan rendeltem, mind megjött, az árt azért kérdeztem, mert volt úgy, hogy pl rendeltem egy rtl sdr rádiót 16ezer forintért, és simán ki hozta a póstás, áfa és vám nélkül, gondolom mákom volt vele.
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #59139 üzenetére
V/, ebben még tudnál segíteni, hogy akkor a 10%-ról tud-e az Ebay küldeni számlát?
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59142 üzenetére
Minden hónap 15-ig elkészül az előző havi jutalékok számlája és automatikusan küldik, meg kell adni, hogy Paypal automatikus fizetés legyen, de a com-on a $-os számla direkt is fizethető
Belépés után
My Account
Seller Account
Payment methods for Seller Fees[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rayoliviero #59144 üzenetére
Erre az oldalra nézzetek rá, itt van leírva mit és mennyit lehet ingyenes meghirdetni, a kategóriánkénti fizetendő jutalékok, stb.
És itt egy jutalék kalkulátor.[ Szerkesztve ]
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni Ebayen egy okosórát.
Nos mennyibe kerülne ez nekem ha vámon megállítanák hiszen 22 euro felett van a termék, vagy az eladó rá ír 10 dollárt? Hogy működik ez esetben? Írjak levelet az eladónak, hogy ne legyen 22 euro felett?Termék: termék
The easy day was yesterday!
-
marci30
tag
válasz Morzsibácsi #59141 üzenetére
Rendben, Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tomrRRR #59147 üzenetére
Tökéletesen mindegy, mit ír rá az eladó, ha megállítják a VÁM-on és bekérik a számlát, úgyis látni fogják, hogy mennyi az eredeti ára.
Ez áll a te hozzászólásodra is. Annyit tennék hozzá, hogy olvastam már olyat, hogy X ÁFA összeg alatt, elengedték az ÁFA-t így kezelési költség sem volt, nem saját tapasztalat, csak olvastam, így nem tudom megerősíteni vagy cáfolni.
-
rayoliviero
veterán
Charity payment method
Ide véletlenül beállítottuk a Paypalt. Hogy lehet törölni? Nem akarunk adományozni. De csak szerkeszteni engedi, törölni nem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest