Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59801) V/ válasza totyak (#59798) üzenetére


V/
Topikgazda

A zárolt tételek közt ott van, ha igaz akkor Lekérdezések, Tranzakciók ellenőrzése, jóváhagyása, aláírása és a kártya legyen kiválasztva a Forrásszámla kiválasztásánál.
De honnan veszed, hogy a kártyás vásárlásokat azonnal könyvelik? Nem csak az eBay-n, hanem ha itthon vásárolsz, van amikor 2-4 nap mire ténylegesen könyvelik. Addig csak te nem tudod már elkölteni.

[ Szerkesztve ]

(#59802) totyak válasza V/ (#59801) üzenetére


totyak
aktív tag

Nem tudom más bankoknál hogy működik, az otp max. 4 órán belül könyvelni szokott. Vagy ha zárás után volt a tranzakció, akkor másnap nyitáskor.

(#59803) V/ válasza totyak (#59802) üzenetére


V/
Topikgazda

Kártyás vásárlást? Attól is függ hogy a kereskedő bankja mikor fogadja, ez bankok közti utalás, úgy hogy a kártya szolgáltatón is keresztül fut.
Mindegy, az eBay-s vásárlás nem megy 4 órán belül..

(#59804) Norbi29


Norbi29
tag

A csomagommal kapcsolatban semmi változás nem történt.Ki tudja hol van.úgy . 32 napja van úton,és egy centivel se került hozzám közelebb.Valaki jól járt vele. Úgy gondoltam,hogy nincs mire várni.Írtam az eladónak,hogy csináljon valamit.Az eladónak egyébként 10300 értékelése van,összesen 6 negatív,de ezek is komolytalanok.

(#59805) totyak válasza V/ (#59803) üzenetére


totyak
aktív tag

Rendben, köszönök minden segítséget. Akkor várok 1-2 napot, aztán ránázek megint.

(#59806) V/ válasza totyak (#59805) üzenetére


V/
Topikgazda

Megvásároltad, jön, az hogy az OTP mikor könyveli, az szerintem nem annyira lényeges. Nálad nem tudom mennyibe kerül az SMS kártyafigyelő, akkor kapnál egy hozzávetőleges összeget közvetlen a vásárlás után, a különbség az értesítő és a tényleges könyvelés közt általában 100 Ft alatt szokott lenni.

(#59807) V/ válasza Norbi29 (#59804) üzenetére


V/
Topikgazda

32 nap, nem olyan sok. Csak dühítő.
De ha ez a Kanadába küldött, akkor az nem a te csomagod, ha nem kanadai címet adtál meg. Tévedett az eladó, amikor beírta a nyomkövetési számot neked. A nem érkezett meg a csomag case-t ha tudod akkor indítsd el. Mi volt, van megadva várható érkezésnek?

[ Szerkesztve ]

(#59808) Norbi29 válasza V/ (#59807) üzenetére


Norbi29
tag

Már jött is a válasz:
Hi, your package was shipped to your provided address through PayPal. It was shipped to the correct address. It was NOT shipped to Canada. It cleared customs in Canada. It went International from Canada in transit to your country. It is up to your country / your country's customs to deliver your package. Your country's customs has the right to hold the package for up to 30 days after they get the package. The package has my return PO BOX address on it. If it is undeliverable, it will be returned to me. I pay for this service. I have filed a claim with the Post Office. They have 30 days to find the package. Your package has tracking & insurance. If they can not find the package, the insurance will pay for it. Please do not open a case against me, I did everything right as a seller. I shipped your package ASAP to your provided address. I will also attach a copy of your shipping slip to this email for proof I shipped to your address - your address provided through PayPal. I will send over the USPS claim information in the next message. Thanks!

Mi jót csináljak ezek után?

(#59809) V/ válasza Norbi29 (#59808) üzenetére


V/
Topikgazda

Bocsánat, de nem neked kell keresni a csomagot, el van tévedve. Kamu egyébként amit ír.
Visszanézve március 21-t írtál, így javaslom a case-t indítani.
Írd be, sehol nem látható Hungary szöveg, rossz helyre küldte -Magyarországra nem Kanadán kersztül küldi az UPSS a küldeményeket és a postai szabályok szerint a feladó jogosult kerestetni a csomagot, nem a címzett.
Meg ajánld fel neki, hogy ha mégis előkerül majd újból kifizeted, de most adja vissza pénzed.

[ Szerkesztve ]

(#59810) Norbi29 válasza V/ (#59809) üzenetére


Norbi29
tag

A csomag az jól lett megcímezve,küldött képet is róla.

(#59811) V/ válasza Norbi29 (#59810) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem is küldtek képet és a posta bebizonyította, hogy a képen szereplő nyomkövetési szám másnak a küldeménye volt.
Miami-n rossz gépre tették. NY Erlanger az Európába jövő küldemények küldő bázisa. Nem Vancouver.
Várhatsz az eladó kifogásaira, aztán se pénz, se csomag. Semmi hátrányod nem lesz ha case-t indítasz, hacsak az nem, hogy visszakapod a pénzed.
Tanácsot kértél, én ezt tanácsolom.

[ Szerkesztve ]

(#59812) Norbi29 válasza V/ (#59811) üzenetére


Norbi29
tag

Köszönöm a segítséget,ezeket megírom neki.
Az előző levélben azt írtam neki,hogy várok egy hetet,hátha történik valami,hátha visszakerül hozzá,mert nem tudják kézbesíteni

A magyar posta válaszát is bemásolom neki.Megpróbálom angolul,hátha meg ért valamit belőle :)

[ Szerkesztve ]

(#59813) Norbi29 válasza Norbi29 (#59812) üzenetére


Norbi29
tag

Jött egy újabb levél tőle
Hi, second message here. I had to go get the case information from online. I called USPS again today. I filled out a paper claim but that did not go through to both countries. I just filed a claim while on the phone The USPS representative name was Kathlene. She filed a claim to BOTH Hungary AND Canada. Right now your package may be in customs possession in Vancouver Canada (or in transit to you but not updated yet). They did not deliver it to someone else. The representative was unsure of how long they keep packages before returning to sender or sending out to destination country. But I think it is 30 days. They received the package on March 1st. So, it should either move onto you or me in the next day or so. However, the USPS Post Office representative said we could call back in about 10 working days for an update. The first claim filed was to Hungary - case # DE3580207 and the second claim was filed to Canada - case # DE3580215. Both countries want 32 working days to resolve the issue. Does not mean it will take that long but that is how much time is standard. I have done this only a few times but within a few days of filing these claims, the package is usually delivered. If after 32 working days it is not delivered to you or me, the insurance will cover your product cost. You can call the Post Office 1-800-275-8777 anytime for updates or to verify this information. Your customs tracking # is CF 219 520 808 US

As soon as I hear an update, I will let you know. If your package gets delivered, please let me know. It usually does not take that long not that the claims are through. The representative sent them electronically to both countries so it should be faster.

(#59814) V/ válasza Norbi29 (#59813) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt ki kellene rúgatni az eBay-ről, mert megcsúfolja az eBay vásárlói védelmét
If after 32 working days it is not delivered to you or me, the insurance will cover your product cost.

Neki a biztosítási díj nélkül vissza kell adni a vételárat.

Leírja hogy keresteti Kanadában és Magyarországon, de szerinte visszaküldik neki.
Valójában ez az ő problémája, nem a tied. nem szoktuk ezzel fárasztani a vevőt.
Azt írta, hogy biztosítva volt, akkor 30 valahány nap múlva megkapja az elveszett csomag után azt és majd azután akarja neked visszaadni a pénzed, ha már neki biztosan megvan? Ilyen furmányos és látványos időhúzást meg a kínai eladóknál sem láttam.

[ Szerkesztve ]

(#59815) Norbi29 válasza V/ (#59814) üzenetére


Norbi29
tag

Írtam az eladónak.Röviden annyit,hogy 3 problémát írtam.1,a magyar posta korábban írta,nekem hogy a csomag nem érkezett haza.2,amit te is írtál,hogy rossz gépre tették.3,Nem tudok 3x napot várni,mert lejár a 30 napos védelem.
Továbbá írtam még,hogy megvárom a jövő hetet és ha se csomag,se pénz akkor indítom a case-t és utána a refundot.

Majd holnap bemásolom a választ.

Köszi.

(#59816) bul07


bul07
nagyúr

Kicsi segítség kellene
Ezt a mondatott kaptam vissza egy reklamációra

"Sorry, would you agree with half refund instead of returning the item back?"

Telefonra fólia, amely így jött meg(napokig préseltem de visszaugrik ilyen formára), felrakva elválik a kijelzőtől használhatatlan, én kértem hogy küldje újra vagy refund és a fenti mondatot válaszolta

Fordító nem érti, és akárhogy szedtem széjjel sehogy nem jött ki értelmes, főleg a mondat második felét nem vágom

Köszi

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#59817) cbmfan válasza bul07 (#59816) üzenetére


cbmfan
senior tag

választhatsz, hogy vagy a felét fizeti vissza vagy visszaküldöd.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#59818) bul07 válasza cbmfan (#59817) üzenetére


bul07
nagyúr

Akkor tényleg azt írta hogy küldjem vissza :)
Nem is értem 450Ft dolgot küldjek vissza amiből 2db már el is használtam :F , amúgy nem szállítás közbe lett ilyen
De jó lesz a feles refund

Samsung Galaxy A3 SM-A300F, már rendeltem mástól is, mert úgyis kell még és különböző eladók különböző minőségek, amúgy jó lenne fentebb linkelt mert a jobb fajtából való volt, de felkunkorodik a széleken a hajlat miatt

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#59819) Norbi29 válasza Norbi29 (#59815) üzenetére


Norbi29
tag

Itt a válasz:
I shipped from GA & all International packages get sent from GA to FL for dispatch. For some reason, fault of the Post Office, not mine, it went to Canada. Your package has insurance so you will be covered. I assume you are going to do what want - I am a single stay at home mom. I support my babies with my ebay sakes. 6 cases against me will be 6 strikes & i will get kicked off ebay. Negative feedback will impact my sales too! You are covered, i am the only one who is not covered! Just FYI!

(#59820) erer1000 válasza erer1000 (#59788) üzenetére


erer1000
őstag

valaki tudna ötletet mondani mit tegyek?

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59821) V/ válasza erer1000 (#59820) üzenetére


V/
Topikgazda

16 nap alatt kezbesitve is lett netes tracking oldalak és MPL szerin is.
Konkrétan átvette az eladó? Mert neki kell beírni, hogy megérkezett és 5 napon belül fizetnie.
Az termék vásárlásnál contact seller linknek lennie kell. Írj ott, a case az más, de ott is lennie-e kel egy eBay segítség kérés linknek.

(#59822) V/ válasza Norbi29 (#59819) üzenetére


V/
Topikgazda

Továbbra is azt írom, hogy sajnálom hogy "gyeses" anyuka és a postája tévedett, a pénz visszajár.
De 6 case után nem rúgják ki az eBayről. De ha így is lenne, hogy van egy szabály az eBay-n amitől ő fél és ezt figyelembe veszi.
Azt a szabályt pedig, ha nem kapja meg a vevő a meghatározott időben a terméket és ezért jár neki vissza a pénz az eBay vásárlói védelme alapján, nem veszi figyelembe, egy kicsit komolytalan.
Kifutsz a vásárlói védelemből ha megvárod, hogy ő a később, majd a biztosításból fizesse vissza neked, nem lesz semmi kényszerítő eszköz a kezedben.
Már vissza kellett volna kézbesíteni, mert Kanadában is 5 nap a kézbesíthetetlen csomagok visszaküldési ideje, főleg, hogy még címre se tudták kivinni.
Ha újból elküldené, akkor is kifogsz futni az időből mire megérkezik és nem lesz reklamációs lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

(#59823) erer1000 válasza V/ (#59821) üzenetére


erer1000
őstag

sehol 1 gomb sincs amivel válaszolhatnék erre. lefele már csak az eddigi üzenetek vannak

hajaj. neki kell beírni hogy megérkezett? ez az "ő szól ha ott van és fizet" dolog elég érdekes. mert ha nem szól akkor a pénz és a tárgy is nála van mondhat bármit.

keresem én az ebay segítsége gombot :( de nem találom

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59824) havri1 válasza erer1000 (#59823) üzenetére


havri1
félisten

Szerintem ha delivered lesz a TN, azt a rendszer frissíti, nem?

havri

(#59825) erer1000 válasza havri1 (#59824) üzenetére


erer1000
őstag

nem váltott át, pedig delivered volt és írva is volt hogy mikor hol van 17track.net-en

de most néztem, a kínára vonatkozó rész eltűnt, és deliveredről vissza váltott "in transit"-ra ott is, és csak addig van hogy magyarországot elhagyta... (netes oldalakon)

na most akkor.. :)

[ Szerkesztve ]

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59826) V/ válasza havri1 (#59824) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem ha magyar postával megy a dolog, az eddig kézi bevitel volt.

(#59827) V/ válasza erer1000 (#59825) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem adnád meg a nyomkövetési számot?
Akkor jó ha ilyesmiket lehet látni
17track Sikeres kézbesítés / Item delivered
Trackit Kézbesítés regisztrálva
Magyar Posta: Küldemény információ: Sikeres kézbesítés / Item delivered

Másrészt a Resolution Center-ben a Case állapot sora és See details.
A másik kapcsolat felvétel sincs?
Purchase history
Order -az adott tétel
More actions
Contact seller?

[ Szerkesztve ]

(#59828) erer1000 válasza V/ (#59827) üzenetére


erer1000
őstag

RR322386006HU

köszi így megtaláltam már a contact sellert :)
írok neki akkor

viszont Resolution Center-ben nem találom pedig átraktam 1éves tartományra, még a tavalyit is látom de ezt a mostani nem

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59829) DJ. Ru$y válasza V/ (#59827) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ott volt a képen amúgy amit beillesztett.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#59830) V/ válasza DJ. Ru$y (#59829) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké, csak Öregszem és nem lát :W

[ Szerkesztve ]

(#59831) Norbi29 válasza V/ (#59822) üzenetére


Norbi29
tag

Természetesen nem várom meg,hogy ki tudja mikor kapja vissza az árát Az előbb megírtam neki,hogy jövő hétig várok.vagy megkapom a csomagot,vagy fizesse vissza az árát , és ha egyik se történik,akkor majd az Ebay eldönti,hogy kinek van igaza..

Csomagnak jobban örülnék

(#59832) V/ válasza erer1000 (#59828) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezzel az a gond, hogy minden nyomkövető csak a megérkezést mutatja, nem vette át, lassan visszaküldik (április 7) és az eBay csak az átvételt fogja figyelembe venni.
Tértivevényes volt egyébként?

(#59833) erer1000 válasza V/ (#59832) üzenetére


erer1000
őstag

ajánlott volt csak.
hol láttad hogy nem vette át, és visszaküldik majd? melyik oldal?:)

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59834) V/ válasza erer1000 (#59833) üzenetére


V/
Topikgazda

17track, trackitonline, Magyar Posta, Aftership
Itt írtam minek kell lenni az utolsó bejegyzésnek, ami most van az az utolsó előtti.
Max 30 napig tárolják az át nem vett küldeményeket, azután vissza a feladónak.

A tértivevényes esetén megpróbálják konkrétan átvetetni, nem csak értesítőt hagynak.

[ Szerkesztve ]

(#59835) spanglee001


spanglee001
addikt

eléggé új vagyok ebayon, de eddig minden rendben volt mindennel amit vettem, viszont most így jártam [link] lehet e esetleg valamit tenni, vagy hagyjam annyiba?

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#59836) radi8tor válasza spanglee001 (#59835) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Először is vedd fel a kapcsolatot az eladóval.
HA nem válaszol pár napon max 1 héten belül, akkor nyiss Case-t és kérd vissza a pénzed.

Téma összefoglalóban van erről infó.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#59837) erer1000 válasza V/ (#59834) üzenetére


erer1000
őstag

értem. azért nagy köcsögség amit ez a kínai eladó művelt... :) hibás terméket adott el, szóltam, 70$ból 20$-t akart vissza fizetni vagy vissza küldöm és teljes, erre át se veszi...

pár nappal ezelőttig kínai karakteres értesítések is voltak ott, hogy épp xy tartományba van stb :)
de legalább akkor meg lett fuvaroztatva majdnem 2000-ért

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#59838) V/ válasza erer1000 (#59837) üzenetére


V/
Topikgazda

Most is vannak kínai karakterek a kínai Posta nyomkövetésnél, de csak a megérkezés és az értesítése a címzettnek 16-án

[ Szerkesztve ]

(#59839) havri1 válasza V/ (#59838) üzenetére


havri1
félisten

Én verném az asztalt az eBay felé még, mert ez egyértelműen időhúzás, és kijátszás.

havri

(#59840) V/ válasza havri1 (#59839) üzenetére


V/
Topikgazda

Kínában a kézbesítés nem úgy működik, mint nálunk, ezért is célszerűnek tartom a következőt:
Visszaküldés előtt konkrét üzenetben megerősítettni az eladóval, hogy milyen címre legyen küldve.
Feladás tértivevényesen.
Beírni a nyomkövetési számot és írni egy üzenetet, hogy elküldve -ha nem reagál rá akkor 2-3 üzenet amíg nem válaszol-
Ha látom hogy megérkezett, megint üzenni neki, hogy ott van.
Ha 3 napon belül nem veszi át, az egész folyamatról értesíteni az eBay-t.

(#59841) havri1 válasza V/ (#59840) üzenetére


havri1
félisten

Én életemben 2x adtam csak fel levelet / csomagot, így a küldés része nekem "kínai", de ha ezt valahogy összeszedjük pontosan, akkor betehetjük az összefoglaló ezen részébe. Hasznos!

havri

(#59842) V/ válasza havri1 (#59841) üzenetére


V/
Topikgazda

Főleg úgy, hogy 425 Ft a tértivevény és akkor mindenképp alá kell íratni az átvételt, a postás kénytelen a 125. emeletre is felcaplatni, mert nem elég az értesítőt ott hagyni. Majd jelentkezem priviben

(#59843) cbmfan


cbmfan
senior tag

újabb friss reges aki nem fizet napok óta. ezt a címet adta meg:

max barbaria
51 nohere st
appt 4
new york, NY 10002

ez is kamu... ez ebben a hónapban már a második.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#59844) totyak


totyak
aktív tag

Érdekes dologba szaladtam bele és nem nagyon tudom mit tegyek.

A múltkor itt szenvedtem, hogy rájöjjek hogy tudok közvetlenül kártyával fizetni, hogy jobb árfolyamot vegyen figyelembe. a terméket megvettem, kártyával kifizettem. Én licitáltam egyedül, 15 euroért az enyém lett, plusz szintén 15 euro posta. Na most én még vásárlás előtt jóval megkérdeztem az eladót, hogy stimmel e a postaköltség, erre ő azt írta vissza, hogy 18,5 euro lenne Magyarországra. Már ott furcsálltam a dolgot, mert Hollandiából jönne a cucc, csak EU-ba postáz és minden egyes EU országhoz 15 euro volt feltüntetve postaköltségnek. De gondoltam abba a +3,5 euroba nem rokkanok bele. Megvettem a terméket, de fizetéskor nem tudtam többet küldeni, utaltam neki a 2x15 eurot. Erre ma kapok tőle egy ilyen levelet:

"Hi there,

I am Eur 10 short to send it to Hungary.
Those are the prizes.
I know it is expensive but there is nothing i can do."

Én sem vagyok nagy angolos, de ahogy nézem ő sem az. Nagynehezen kibogoztam, hogy szerintem még 10 eurot szeretne postaköltségre. Paypal-nál is megjelent egy 10 euros valami, szerintem ott tudnék fizetni. Valami pending.

Most ilyenkor mi van? Hülyének nézi az embert tisztára. A terméket szeretném, de szerintem nem az én saram, hogy balfék és nem annyit állít be postaköltségnek, amennyit kellene. Viszont, ha nem fizetem ki, akkor meg gondolom nem küldi a cuccot.

Annyi csavar van a dologban, hogy mellékelt a hirdetésnél egy súly és ártáblázatot, de mivel az nem derült ki, hogy a teljes cucc milyen súlyú, meg számomra az sem volt egyértelmű, hogy melyik kategóriába tartozom (EUR1-2-3), így nem tudtam kalkulálni. De éppen ezért kérdeztem meg tőle levélben, amire mellesleg szerény 5 nap után válaszolt, miután még két érdeklődő levéllel megbombáztam.

(#59845) V/ válasza totyak (#59844) üzenetére


V/
Topikgazda

Ne haragudj de nem értem. Valójában igen, de megmagyarázom.
Lényeg az, hogy neked amit az eBay szabályai szerint fizetni kell 30 € (15+15). Ha ezt kifizeted akkor az eladónak 2 lehetősége van:
1. Elküldi ennyiért.
2. Visszamondja az eladást.
Kár volt kérdezned.
Ha több a szállítás, akkor készít számlát a több szállítási költséggel és te azt fizeted.
De az előre megadott költségtől nem térhet el, ha mégis, akkor neki rögtön meg kell keresni téged -nem neked- hogy ilyen feltételekkel elfogadod-e, persze jár neki a negatív értékelés, ha mégis elfogadod.
Ezt a részt sem értem: utaltam neki a 2x15 eurot Nem fizettél az eBay-n keresztül?

[ Szerkesztve ]

(#59846) totyak válasza V/ (#59845) üzenetére


totyak
aktív tag

De, ebay-en keresztül fizettem természetesen 15+15 eurot, az utalás csak egy szófordulat volt. Tehát hülyeség volt kérdezni. Csak azért tettem, mert ahogy írtam is, a táblázat alapján, amit mellékelt, nem volt egyértelmű, hogy mennyit kellene fizetnem. De ott még szó sem volt 25 euro postáról, csak 18,5-ről.

Tartok tőle ebből nem lesz termék. Ha visszakérem a pénzt, az visszamegy a kártyára, vagy PP számlára kerül? Mert szerintem így nem fogja postázni.

(#59847) V/ válasza totyak (#59846) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha kártyáról, akkor a kártyához tartozó számlára. De pontosítsuk: Kell neked ez amit megvettél és ami az eBay-n a Pay now-nál volt megadva pénz azt kifizetted? Mennyi időt vállalt a postára adásra?
Ez a rész:
Delivery:
Estimated between Fri. Apr. 15 and Tue. May. 10
Seller ships within 1 day after receiving cleared payment

(#59848) totyak válasza V/ (#59847) üzenetére


totyak
aktív tag

Igen, szeretném a terméket. Azt nem tudom, hogy pay now volt e. Licitáltam a termékre, megnyertem, majd belementem a my ebay fülecskébe és ott a megnyert terméknél rámentem a fizetés részre. Ott lehetőségem volt választani, hogy Paypal, vagy hozzáadok kredit kártyát. PP-lal fizettem. Előtte PP-ban beállítottam, hogy a bankom váltson, így csak kártyáról vonta az összeget, a PP számlán levő megmaradt. PP-ban jelzi is, hogy 30 euro ki van mínuszolva. És a my ebay fülön a terméknél is jelzi a kis font jel, hogy kifizettem.
Hogy mennyi időt vállalt, ez jó kérdés. Sajnos a a szokásos helyen, vagyis a megvásárolt termék alatt jelen esetben nem mutat ilyesmit. Másik vásárolt terméknél mutatja.

(#59849) V/ válasza totyak (#59848) üzenetére


V/
Topikgazda

Alul a Shipping and payments fülnél sincs a szállítási opció Delivery* oszlopában, bármely országra?

(#59850) totyak válasza V/ (#59849) üzenetére


totyak
aktív tag

Mármint a termék eredeti ebay-es lapjánál alul a Postage and payments részre gondolsz? Ott bármelyik országnál nézem a Delivery részt, ennyit ír: Varies for items sent from an international location
Seller ships within 3 days after receiving cleared payment.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.