Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60201) musztiii

Sziasztok!

Usb-s hálózati adaptert(1A/2A ) szeretnék vásárolni ebayen, rengeteget találok és már vettem is néhány db-ot, de mindegyikkel volt valami gond.

Tudtok esetleg megbízható eladót ajánlani ilyesféle vásárlásra? 2A /5V-s töltőket rendelgettem, az még belefér, hogy 2A helyett 1A-t ad le mindegyik max, de sajnos a legutóbbi vásárlásom alkalmával olyanba futottam bele, hogy 15percig 1A-val tölt, majd utána leesik 500mah-ra és azzal is folytatja, de találkoztam olyannal is, ami 5 percet töltött, megállt 2 percre aztán újra ( túlmelegedés).

Köszönöm előre is és bár látom, hogy főleg nyomkövetésről megy a téma, remélem jó helyen tettem fel a kérdésem azért.

Üdv

Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.

(#60202) V/ válasza randras (#60200) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha megvesznek valami akkor a limit több lesz.
A szerkesztésnek működni-e kell. A név előtt a kis kocka kijelölése és azután a Edit

[ Szerkesztve ]

(#60203) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Figyelmetlen voltam, és nem figyeltem, hogy hová szállít az eladó. Így licitáltam néhány termékre, amiket elvileg csak Angliába vagy Németországba szállítanak.
Mi van olyankor, ha megnyerném a licitálást de a terméknél írják, hogy talán nem szállítanak ide?

(#60204) havri1 válasza #54715584 (#60203) üzenetére


havri1
félisten

Üdv!

Írj az eladónak. Egyedi esetben, lehet mégis szállít. Ha nem, akkor kérd a törlését.
Pontosabban ha még nincs vége a licitálásnak, az utolsó licitedet törölheted, ha már csak 12 óránál kevesebb van hátra, akkor az eladó törölheti, ha megnyerted, akkor az egészet ő törölheti. Hozzáteszem, ez neki nem túl jó dolog. Máskor mielőtt licitálsz, legyél körültekintőbb.

Hogyan törölhetünk egy tévesen leadott licitet?

Licitet az eladó segítsége nélkül is tudunk törölni, ha az aukcióból még van hátra legalább 12 óra. Ilyen esetben nem kell mást tenni, csak ezen a linken az item numbert megadni, valamint egy okot kiválasztani ezek közül,
Entered wrong amount: Nem jó összeget adtam meg (Ha ez történik, akkor be kell írni újra a helyes ajánlat összegét. Ez nem licit törlés!)
Seller changed the description of the item: Az eladó megváltoztatta a termék leírását
Cannot contact the seller: Nem tudom felvenni a kapcsolatot az eladóval.
Retract bid gombra kattintva módosul a licit.
Ha kevesebb, mint 12 óra van hátra az aukcióból, és a licit megtétele után 1 órán belül kérjük, akkor már csak az eladó tudja törölni a hibásan leadott licitet, így vele kell kapcsolatba lépni.

[ Szerkesztve ]

havri

(#60205) #54715584 válasza havri1 (#60204) üzenetére


#54715584
törölt tag

Megnyertem a licitet. Sajnos van még másik 3 tétel, ahol ezt nem vettem figyelembe. Bár azokig még van pár óra, szóval simán kiüthetnek, de kevesebb, mint 12.
Írtam az eladónak, most várom, hogy válaszoljon.

(#60206) #54715584 válasza #54715584 (#60205) üzenetére


#54715584
törölt tag

Válaszolt is. A felesége megnézni mennyiért tudják elküldeni az árut. Rendes az eladó, nem problémázott. Elnézést kértem tőle a hibámért.

(#60207) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy nem érkezett meg a visszatérítésként kapott pénz, vagy legalább is én sehol se látom meglévő összegként, csak azt, hogy tranzakcióként megvolt, bőven letelt már a jelzett 24 óra is.
Ugye rendeltem két egyforma terméket, mindkettő hibás volt és visszatérítést kértem, amit elméletileg meg is kaptam, na de a két termék ott van a Summary részként unpaid item címen, persze csak mióta megkaptam a visszatérítést, ami jelenleg sehol sincs. Paypal-nál ott van kétszer is, hogy refund és +összeg és az akitől kaptam, viszont a paypal balance 0 és a bankszámlára se érkezett vissza a pénz, így most nem tudom, hogy mi a helyzet. Valaki találkozott már ilyennel? Ha igen, akkor mi a teendő?

(#60208) DJ. Ru$y válasza Alteran-IT (#60207) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mikor kaptad a pénzt? 3-4 munkanap mire a Paypalról visszakúszik a bankszámládra a pénz, de ha PP-n már megjött, akkor az a pénz már nálad van. Az unpaid item-eket meg jobb oldalt el tudod rejteni és kész.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#60209) Alteran-IT válasza DJ. Ru$y (#60208) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Köszönöm a gyors segítséget!
Április 14.-én, legalább is a PayPal szerint akkor érkezett meg, viszont se ott, se a bankszámlán nincs. Eddig mikor visszatérítés volt, akkor nem ment vissza a bankszámlára, hanem mindig ott maradt a PayPal-on, ezért is nem értem, hogy most hova tűnt, de akkor várok még 1-2 napot, gondolom a szombat és a vasárnap sehol se munkanap.

(#60210) DJ. Ru$y válasza Alteran-IT (#60209) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mert az nem normál refund volt, Hanem simán pénzt küldött az eladó, mintha te küldtél volna ismerősnek pénzt. a kettő nem ugyanaz.

Jól sejted, még az is megeshet, hogy csak jövő péntekre ér a számládra.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#60211) Alteran-IT válasza DJ. Ru$y (#60210) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Vagy úgy, így már értem. Sajnos kicsit hülye vagyok a témában, de ez betudható annak is, hogy általában nincs sok probléma, így viszonylag kevés alkalommal kell visszatérítést kérni, de érdekes, hogy eddig nem történt normál visszatérítés, csak sima utalás, bár gondolom azért van, mert úgy gyorsabb.

Várok még akkor, úgy se annyira sürgős, az a lényeg, hogy megérkezzen. Köszönöm még egyszer a segítséget!

(#60212) DJ. Ru$y válasza Alteran-IT (#60211) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Azért van, mert úgy nem látszik az eBay-en keresztül, hogy az eladó visszatérített neked (ha csak simán pénzt küld), ezt mutatja az is, hogy eddig nem jelentek meg a termékek unpaid item-ként a history-dban. Semmivel nem gyorsabb. A PP-odra mindig akkor kapod meg amikor az küldő elindítja legyen az sima küldés vagy refund, te hiszed gyorsabbnak ugyanis refund esetén oda megy vissza a pénz, ahonnan jött, ha kártyáról vonta akkor a kártyára (számlára), ha PP-ről fizettél volna PP egyenlegből, akkor már 14-e óta ott áll a lóvé a PP számládon.

De ez itt már OFF, legközelebb a PP topikban érdemes az ilyesmit megkérdezned.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#60217) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Március 10. én rendeltem a telefonomhoz egy érintő panelt, március 25.én meg is jött. Mostanáig működött :W ...
Mi a teendő ilyenkor ? Van értelme reklamálni ? [link]

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#60218) V/ válasza rostiron (#60217) üzenetére


V/
Topikgazda

Vedd fel a kapcsolatot az eladóval, lehet hogy kicseréli.

(#60219) droidlacko


droidlacko
újonc

Sziasztok!
Megnyertem egy licitet Ebayen,79$ért,de mivel nem volt Mo. megjelölve,hogy elküldi ide is,ezért fizetés előtt ráírtam az eladóra,hogy működne-e. Válaszban leírta,hogy igen,de mélységesen csalódott,hogy csak ennyiért ment el a terméke,fizessek neki 300$-t és küldi is. Lehet ilyenkor valamit tenni azon kívül,hogy alkudozom vele egy sort, vagy elállok a vásárlástól?

(#60220) VinoRosso


VinoRosso
veterán

Sziasztok,

aukcióval szeretnék meghirdetni valami az e-bayen és még nem csináltam ilyet ott.Az lenne a kérdésem, ha nem kel el a termék akkor is kell valamit fizetni értre vagy ha többszöri meghirdetésre kel csak el akkor többet vonnak belőle ? Vagy csak akkor vonnak fee-t ha elkel ?

(#60221) totyak


totyak
aktív tag

Hollandiából, ha egy 04.04-én feladott csomag még nem jött meg, akkor kezdjek aggódni? Sajnos nincs Estimated delivery írva, nem is tudok mihez viszonyítani.

Ráadásul talán helytelenül, de én mindig a legrosszabbra gondolok. Tehát vagy megjött már magyarba a csomag, csak látták a postán, hogy milyen szép nagy és lenyúlták, mivel az eladó nyomonkövetés nélkül adta fel tudtommal, vagy pedig fel sem adta. A másodikra azért gondolok, mert nézeteltérésünk volt a postaköltség ügyében. Na most ő lehet úgy gondolta, hogy akkor nem adja fel én meg majd úgy is reklamálok és akkor ő refundol, de nem kell ráfizetéssel odaadni a cuccot.

Egyébként mi a menet, ha nem jön meg? Egyetlen darab, viszonylag különleges termék, nincs neki még egy. Ilyenkor is kapok teljes visszatérítést? De az neki ráfizetés, mert közben meg a termék elveszik.

(#60222) radi8tor válasza totyak (#60221) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Viszonyításképpen Németországból feladott csomag után Amazon nekem azt mondta várjak 3 hetet. Szóval te még bőven időn belül vagy.

Ha nem jön meg először vedd fel vele a kapcsolatot, ha nem akar segíteni megoldani a problémát, akkor kell eBay/PayPal segítségét kérni. Hogyan nyissunk Case-t, lépésről lépésre: Segédlet résznél a leírás.

⭐ Stella

(#60223) #54715584


#54715584
törölt tag

Még egy kérdésem lenne: a licitálásnál megadott szállítási díj és a licitlistánál lévő kalkulátor között elég jelentős eltérés van (30%). Melyik a reálisabb?

(#60224) mepet válasza #54715584 (#60223) üzenetére


mepet
addikt

Ezt nem teljesen értem. Hol más a két költség?

(#60225) #54715584 válasza mepet (#60224) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ha a termék oldalát nézem ott van egy szállítási költség.
De ha a My Ebay - Bids / Offers alatt lévő Calculate feliratra kattintok, ott is kiszámol egy szállítási költséget.
Ez a kettő nem egyezik.
Ha kell kép csinálok majd, de azt csak este tudom.

(#60226) mepet válasza #54715584 (#60225) üzenetére


mepet
addikt

Én is csak estefelé tudok majd ránézni, szerintem még sosem kattintottam arra a calculate-re. :B

(#60227) kiszi07


kiszi07
senior tag

Hali, rendeltem ebay-ről 2 üvegfóliát. Az egyik karcos, mit csináljak ? Hogy tudnék kártérítést kérni ?

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#60228) DJ. Ru$y válasza kiszi07 (#60227) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Lefotózod elküldöd a képet az eladónak és vagy refundol vagy küld egy másikat. Érdemes a refundot választani és venni akár tőle egy ugyanolyat.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#60229) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Március elején rendeltem a telefonomhoz érintő képernyőt, ami pár napja bedöglött. Írtam az eladónak, aki kér pár képet róla. Hogy lehet fényképpel igazolni a nem működést ?? :F

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#60230) havri1 válasza rostiron (#60229) üzenetére


havri1
félisten

Üdv!

Inkább videót, és dropbox, drive, youtube (sokan azt nem tudják megnézni).
Elég kényes ügy, mert jöhet azzal, hogy nem számszerűen lett beszerelve :(

[ Szerkesztve ]

havri

(#60231) somnia válasza havri1 (#60230) üzenetére


somnia
őstag

számszerűen lett beszerelve :F

(#60232) havri1 válasza somnia (#60231) üzenetére


havri1
félisten

Szakszerűen

havri

(#60233) kiszi07 válasza DJ. Ru$y (#60228) üzenetére


kiszi07
senior tag

És ezt hol tudom kérvényezni ? Amúgy i6 telefonom van szóval még nem is olyan gagyi, de akárhogy probálom fotózni, sehogy sem látszik. S6 és Lumia 950-val sem megy, akkor hogy fotózzam le ? Keressek valami dslr kamerát egy 220 Ft-os csomagért ?:D

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#60234) havri1 válasza kiszi07 (#60233) üzenetére


havri1
félisten

Nem tudod oldalról fotózni, hogy a fény pont ott törjön meg?

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

havri

(#60235) sajtee


sajtee
senior tag

Sziasztok!

Van még lehetőség Skrill-el fizetni, vagy ezt az opciót már kivették?

(#60236) kiszi07 válasza havri1 (#60234) üzenetére


kiszi07
senior tag

Direkt nem raktam még rá, mert akkor az lesz, hogy én karcoltam össze-vissza. Elvileg üvegfólia nem is lehetne karcos..

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#60237) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

Te is kérhetsz nyomon követést akár az olcsóbb csomagokra, ennek az ára a vételáron felül értendő, amit az eladónak fizetsz, és tőle is kell kérned.

Olcsóbb csomagra szeretnék tracking number-t kérni, de még sosem csináltam. Kicsit részletesebben kérem valaki magyarázza el.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#60238) DJ. Ru$y válasza kiszi07 (#60233) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Tedd le egy teljesen sima egyszínű felületre, fogj egy zseblámpát (telefon vakut) és egyik kézzel a lámpát mozgatva próbáld meg elérni, hogy látsszon a fénytörés. Jobb ötletem nincs, nehogy azt hidd, hogy ezen segítene a DSLR. :)

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#60239) kiszi07 válasza DJ. Ru$y (#60238) üzenetére


kiszi07
senior tag

Na mindegy, nekem nem ér meg ennyit. 220 Ft volt ;] Köszi azért.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#60240) somnia válasza kiszi07 (#60239) üzenetére


somnia
őstag

:U

(#60241) #54715584 válasza mepet (#60226) üzenetére


#54715584
törölt tag

Itt van a Calculate:

Itt csak 5 dollárnyi eltérés van. De volt olyan termék, ahol az egyik $20, a másik $30 volt.

(#60242) somnia válasza #54715584 (#60241) üzenetére


somnia
őstag

...haljon meg a villanyszámlás ha értem mi a gondod!....

(#60243) #54715584 válasza somnia (#60242) üzenetére


#54715584
törölt tag

A termék oldalán $21 a szállítás, itt csak $17.
Másik terméknél az egyik $20-at ír, a másik $30-at.
Mi a különbség?
Mivel van rá vám, nem mindegy hogy 30+20 vagy 20+20 dollárt fizetek ugyanazért. Bár $10 nem sok, azért van egy lélektani értékhatár a használt termékeknél nálam.

(#60244) somnia válasza #54715584 (#60243) üzenetére


somnia
őstag

A 21 Dollárt hol kellene látni?

(#60245) #54715584 válasza somnia (#60244) üzenetére


#54715584
törölt tag

Itt a shippingnél, bid alatti rész.

De van olyan termék, ahol $10 eltérés van a 2 díj között. Ezt szeretném megérteni, hogy melyik a valós, mert ha tényleg $10-ral kevesebb a szállítás, akkor mehet a bidhez az a plusz összeg.

[ Szerkesztve ]

(#60246) somnia válasza #54715584 (#60245) üzenetére


somnia
őstag

...te melyik oldalon nézed, mert nekem ezt mutatja...

(#60247) #54715584 válasza somnia (#60246) üzenetére


#54715584
törölt tag

Huuh, még egyszer. :D

Ebayen a My Ebay feliratra katt - jobb oldalt fent
Ott a Bids / Offers résznél ott vannak a jelenleg futó licitek. Az ár alatt van egy Calculate felirat / link.
Erre linkeltem fentebb a képeket. Ott nekem más számokat mutat a kalkulátor, mint ami a termék oldalán van megadva.

(#60248) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Nyitottam egy case-t ebay-en és megegyeztem az eladóval, hogy újraküldi a rendelt terméket. A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy hol fog megjelenni a termék ezt követően? Tartok attól, hogy ez alkalommal sem jut el hozzám és nem tudok mire case-t nyitni.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#60249) somnia válasza #54715584 (#60247) üzenetére


somnia
őstag

...ez van a terméknél és az előző a kalkuláltnál, mi a különbség?...semmi....

(#60250) #54715584 válasza somnia (#60249) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nem jót nézel, azt az oldalt felejtsd el.
Ebay oldalán jobbra fent My Ebay felirat - Bids / Offers. Ott van a másik kalkulátor, 2 külön dologról beszélünk.

De ha nem licitálsz rá akkor nem fogod ott megtalálni, mert ez az a termék amit én linkeltem.
Ha van folyamatban lévő licited máshol, ott meg tudod nézni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.