- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcl
titán
-
hcl
titán
-
RAZR_v3
tag
Köszönöm!
Sajnos a mai napig nem kaptam visszaküldési címkét az eladótól, ha rákattintok a "kapcsolatfelvétel az eladóval" gombra, akkor nem lehet üzenetet küldeni neki, lényegében egy szinte üres oldal jön be, amin a megvásárolt termékre mutató kis fotó és link jelenik meg. Sehol egy üres mező, ahova szöveget tudnék gépelni.Az eBay felülete azt írja, hogy ha nem kaptam visszaküldési címkét, vegyem fel az eladóval a kapcsolatot. Ha letelik az április 28-i dátum és még mindig nem kaptam címkét akkor hogyan tovább? Az eBay-t nem tudom megkérni, hogy lépjen közbe, az eladónak pedig nem lehet írni üzenetet.
Kérjek majd a Paypaltól kártérítést? -
Minstrel
senior tag
-
Nemeske
csendes tag
-
khron78
őstag
ChatGPT mondta, hogy az olaszoknál használt 22%-os áfát számolhatták hozzá.
Ez a 2 díj került levonásra:
- Tranzakciós díj, ami 44.55 USD = - 37.21 EUR (FinalValueFee20 -34.68 USD, FixedFeePerOrder - 0.40 USD, Héa - 9.47 USD)
- Általános díj, ami - 37.36 EUR (ehhez semmi infó nincs)
37,3% levonás a vételárból. Úgy, hogy engedtem az árból és free a szállításom.
-
5leteseN
őstag
1;

2; Ha ugyanonnan vesszük mindhárman, a három azonos kütyüt(ami a várhatóan az ÁFA-val is biztosan a 150€ alatt lesz), a három személy nevére szóló csatolt számlával, és + a negyedik olcsó kütyü is onnan jön, amibe direkt kérem beleszámolni az egész szállítást(egyebeket, ami "ezzel jár"), és ezzel is a negyedik is a 150€ alatt lesz, akkor... ??
3; Valószínűleg: lehetséges, hogy így akár "Ingyenes szállítás" lesz a "Szállító-levélen"/"papíron".

-
5leteseN
őstag
-
5leteseN
őstag
-
VinoRosso
veterán
-
PitLee
őstag
-
stawros
tag
-
PitLee
őstag
-
PitLee
őstag
-
PitLee
őstag
-
stawros
tag
-
e90lci
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
stawros
tag
-
venom8888
őstag
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
venom8888
őstag
-
venom8888
őstag
-
venom8888
őstag
-
Kiflikoch
csendes tag
-
Kiflikoch
csendes tag
-
Alladin888
kezdő
-
5leteseN
őstag
-
ReFleXx
addikt
-
rednifegnar
senior tag
tegnap kaptam egy emailt, de valami irto hosszu sok oldalas igy aztan neki se kezdtem mert mondom felbax az ideg ha valami kifogas van benne.
de szerencsre most lattam hogy jott az ertesito a visszateritesrol. 45 dolcsi az mar kicsit huzos volt duplan fizetni.
lehet beprobalkozom a szerb csomival is bar az eleg kis osszeg mert nem azt irta a csomira, de attol meg az eredeti levonas tobb volt. az a baj ezekkel az 1-2e ft-os osszegekkel, hogy persze azt mondja az ember, hogy elvbol is visszakeri. viszont amennyi melo van vele, beazonisitani a doksikat, osszeszedni pdf-eket, utalast, kepernyokepeket ollozni, szoveget kolteni, adatokat kiszedni (ez is most pl 3 item nr volt egyben, plusz volt benbe egy visszaterites is) stb, hogy az egesz melo tobbe van mint az egesz nyereseg (vagyishat veszteseg).
-
rednifegnar
senior tag
koszi, igen az utmutato szerint probalkozom.
ennel a tetelnel nem is az osszeg zavar hanem az elv. igazad van, hogy nem az a lenyeg mit vont le az ebay hanem hogy mit fizettem a nav-nak.
ami ugye nehezkes hogy a postai doksik mind magyarul vannak (de meg ugy is vannak elirasok benne..), osszegek ft-ban es ezt kellene elmagyarazni egy ebay levelben...van egy masik vasarlasom ugyanigy duplan fizettem, de joval nagyobb osszeget. most azt kuldtem be igenynek.
annal az osszeg stimmol de cifrazza hogy 3 tetel volt egyben es rész postazasi dij visszateritese is volt. kavarcs ez az egesz. -
5leteseN
őstag
-
rednifegnar
senior tag
help, V/ fel tudnal homalyositani afa kerdesben? adott az ebay szamla VAT resze:

ezek utan befizettem a nemtudommit a postanal, a kovetkezo reszletezessel:
ez meg a szamla hozza, ami meg plane nehezen ertelmezheto:
nem tudom hogy jonnek ezek ki, nekem gyanus hogy az elado befullentett egy alacsonyabb osszeget (10eur). csak ugye nekem ez szopas mert tolem beszedte
ujra az afa-t a posta, de akkor hogy tudnam elmagyarazni az ebaynak hogy hat
nem a teljes osszeg hanem csak egy joval kevesbb a pluszba befizetett afa?
(persze lehet en nem ertem jol ezeket) -
djbahool
senior tag
Megoldódott. Nem a nyelv volt a probléma (azzal már korábban is próbálkoztam).
Először válaszolni kellett a negatív feedback-re, és csak utána fogadta el a revízió kérés indítását.
Logikátlan sztem.
Mint ahogy az is, hogy nem kaphat negatívot egy vevő.
Így már lehet, hogy több panaszos vásárlása is volt, csak ugye senki más sem tudta ezt jelezni. Így akkor hogy zárjuk ki a megbízhatatlan vevőket?
-
djbahool
senior tag
-
laskr99
addikt
-
5leteseN
őstag
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
Ezt egy német eladó árúkínálatában vettem észre. De azóta már úgyis hogy pl. a hifisharkon kilistáz egy árút és arról a linkről el is érem, de amúg az ebay-ről már nem tudom elérni, megtalálni. Szóval ha az ebay tudja hogy én magyarországról lépek be, akkor számomra nem is látható a kínálatukban az a termék.
-
Pöttön
őstag
-
Pöttön
őstag
-
Botigta
aktív tag
-
Alladin888
kezdő
-
Alladin888
kezdő
-
Alladin888
kezdő
-
rednifegnar
senior tag
siralom ez a ceg, zenet hallgatni erdemes hivni oket, mas nem megy.
megint egy ilyen egyszeru alap dolog es nem tudjak megugrani.
raadasul most latom az online fizetes hatarideje holnap lejar. allitom direkt csinaljak, hogy tobbet fizess. arrol nem is szolva, hogy mostansag az osszes eu-n kivulit megafaztak nekem ujra, persze csak a postasokat, a tobbivel nincs gond.
-
Djuree
félisten
-
sputyi70
kezdő
-
sputyi70
kezdő
-
sputyi70
kezdő
-
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
-
5leteseN
őstag
-
5leteseN
őstag
-
rednifegnar
senior tag
igen es ilyenkor kifele az ebay fele is ez latszik az egeszbol hogy te nem akartad atvenni.

"Der Empfänger wurde nicht angetroffen. Näheres zum Sendungsstatus finden Sie hier."
persze e miatt otthon ultem.
aztan miutan kihoztak szepen ezt a fake kezbesitesi kiserletet kitorlik nyoma se legyen. -
5leteseN
őstag
-
smirdex
tag
-
panicx
csendes tag
Köszi a választ.
Nevetséges ez az egész helyzet és az ebay is, hogy nincs egy ilyen beállítási lehetőség.
És mit csinálsz ha beesik egy amerikai vevő? Visszamondod a megrendelést, mire hivatkozva?
Amúgy Spring Gds-el tudsz küldeni ,nem kell feltétlenül futár céggel, ők elviszik csomagonkénti regisztrációs díjért+ vám. Gondolom nekik van valamilyen megállapodásuk az USA vámhivatalával. Ha nem ismered őket és érdekelne, tudok kontaktot adni. -
smirdex
tag
-
smirdex
tag
-
Rodzser Mór
senior tag
Beregisztráltam megint ugyanazzal az email címmel, telefonszámmal és engedte a rendszer. Sajnos az előzmények törlődtek, azok már nicnsnek meg, azaz egy teljesen új regisztrációként működik.
Az emailjeim között megtaláltam a pár évvel ezelőtti figyelmeztetést, hogy 30 napon belül lépjek be, különben törlik a regisztrációmat. Akkor ezzel sajna nem foglalkoztam, így törölték a fiókomat. -
panicx
csendes tag
-
hdtomi
senior tag
Lehet kicsit más a problémám, de tuti kevernek valamit

Régebben is kérdeztem a témában és azt hittem csak nekem rossz, de nálam se stimmel. Ahogy írtad korábban, létrehoztam külön virtuális kártyákat (EUR, USD stb.), de még így sem bízom a PayPal-ban maximálisan (a magyar alap kártyám töröltem is onnan, mert volt, hogy a beállítások ellenére onnan vonta le a pénzt).
Régebben adtam ajánlatot és arra kérte az adatokat és mivel az eladó elfogadta éjjel, reggel arra ébredtem, hogy sikeres a vásárlás. Ami nem biztos, hogy hátrány, mert legalább nem vitték el előlem a tételt. Licitáláskor most már nem kérte be. De havi szintem nem vásárolok, így lehet még belefutok a hibába, főleg, hogy 22-én vásároltam utoljára.
*ellenőriztem közben, én már korábban ezeket megadtam, amiket befotóztál
-
nothingface
tag
-
5leteseN
őstag
-
5leteseN
őstag
Az megoldás lehet, hogy az angolban élő ismerős kér VAT-os/ÁFA-s bontású számlát a német eladótól?
Elméletileg így egyértelmű lenne, és csak az esetleges VAT/ÁFA különbözetet kell megfizetnie(ha van ilyen).
Jól tippelek, van van jobb(más). Az se baj!
...csak nem akarom "tudatlanul" dupla-ÁFA-ba hajszolni. Sok sörömbe kerül, mikor jön legközelebb!
-
5leteseN
őstag
-
5leteseN
őstag
-
bsh
addikt
itt jönnek a kacifántok, a több eladós egyben fizetős dologgal.

a teljes megrendelés a két eladótól $475 volt. de időközben az egyik eladó visszamondta a megrendelés mert rájött, hogy nincs neki raktáron (és én mondtam neki, hogy sebaj várok, de mégis arra hivatkozva cancel-ezte, hogy a "vevő kérésére"
) szóval azt refundolta. így a maradék összeg a maradék 1 eladó felé $180 volt. aztán rendeltem még egy pakkot ugyanettől az eladótól, az meg $66 volt de $83,77-et fizettem érte, itt van számla is meg mutatja is, hogy HÉA. és ez az eladó ezt a két megrendelést egy csomagban küldte el. a dhl express vámolta. navnak utaltam.
szóval a refund nélkül összesen $180+$84-et fizettem egy eladó felé, egy csomagért, de két vásárlás volt. az olyan ~89e huf. erre kiszámoltak jó 34e költséget, ami 25600 áfa + 3200 vám és 4740 kezelési költség. szóval rászámolták a teljes összegre még egyszer az áfát, annál a tételnél is, ahol tutira be volt ez fizetve.
akkor most írjak az ebay-nek? -
jojoando
senior tag
Ez csak egy példa lett volna, hogy nem pár ezer forintos dologról érdeklődöm, hanem egy komolyabb dologról. A termékek garanciálisak, azokat lehet "magyarosítani" illetve csak olyat nézek, ami belefér. Furcsa módon ha hasonlót vagy ugyanazt Németektől veszem, az ára már 2 millió köörüli de idehaza is. Hogy felújítottnak írja, az szinte duma, ezek szinte új gépek a legújabb megjelenés a 7780-s [link] Ez pl Egyesült Királyságból lenne, csak a CAD rendszert nem ismerem, de gondolom megeszi a Win11-t is átállítva. Talán biztonságosabb is lenne innen, a Németeknél dupla áron van mindegyik , ennek a videó csippje éppen tökéletes mindenre!

-
jojoando
senior tag
-
trouble
senior tag
-
Speeedfire
félisten
-
denko
senior tag
-
Djuree
félisten
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hát az oké vagyis nem okés, vásárlásnál tudja, hogy vám mehet rá, szóval ennek tudatában vásárolok én is. Írtam neki üzenetet az eladási oldalon kapcsolatba lehet lépni a vevővel, írtam neki, arra nem reagált semmit. Csak itt áll a folyamat, nem nagyon tudok mit kezdeni egyelőre úgy nézem. :S Ha esetleg nem veszi át és visszajön a csomag, akkor a szállítási költséget azért megkapom amibe nekem került a buli vagy ilyenkor mindent visszakap a csávó?
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Igen mellékeltem úgy is adtam fel a postával meg az ebay-es cuccot is kinyomtattam és beletettem meg a hírdetést is kinyomtattam azt is beletettem. De a vámon már átment amúgy, helyi elosztóban van vámfizetési kötelezettséggel elvileg.
Monday 29 September 2025
05:28
Held as Customs fee to pay
London South West PFW CSP
05:15
Due for Redelivery the Next Working Day
London South West PFW DepotFriday 26 September 2025
12:18
Item Received
Coventry PFW National Hub
11:26
Item has left our International Processing Centre
Coventry PFW International Hub, United KingdomThursday 25 September 2025
19:06
Your item is currently with Customs in the destination country.
United Kingdom
19:01
Item Received
United Kingdom -
alratar
addikt
-
alratar
addikt
-
alratar
addikt
-
khron78
őstag
-
khron78
őstag
-
HUNNIA1920
őstag
-
gyuszos
tag
-
djbahool
senior tag
-
gyuszos
tag
-
gyuszos
tag
-
gyuszos
tag
"Nem értem, 0 Ft az áfa és 0 Ft a vám, jól van feldolgozva..."
Na pont ez a bajom nekem is, igaz én a tizedét sem vágom úgy mint Te....
A visszakéréssel az a bajom, hogy mivel az Áfa és a vám is 0,-Ft, az Ebay szerintem lepattint...De nem is az az 1700 forint vág földhöz, csak nem értem....nem értettem.
Köszönöm a válaszod
-
.:Ádám:.
tag
-
.:Ádám:.
tag
Sziasztok!
Köszönöm az összefoglalót, sokat segített.
Pont egy ilyen esetbe estem bele, hogy DHL átmatricázta a csomagot USA-ból EU-ba érkezéskor és Posta újra kért vámot + áfát. Tehát akkor az Ebay számlán szereplő HÉA-t kérem vissza Ebay-től nem pedig amit a Postának fizettem? Meg csatolom a kártyás fizetés tranzakciót is. Gondolom vakarták a fejüket az ügyintézők, hogy mit akarhatok.
Ticket-et feldolgozták és emailt kaptam amire várják a választ.
Szerk.: 150€ alatti volt a rendelésSegítséget előre is köszönóm

-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
-
Djuree
félisten
-
Schweini
tag
-
gyulank
addikt
-
Djuree
félisten
-
Djuree
félisten
még egy dologban kérném a segítséged.
jött egy csomag USA-ból, már itt van BP.-en a vámon, viszont jött email a postától, hogy fizessek áfát, 27%. de én már ezt kifizettem az ebayes vásárláskor.
ilyen még sose volt, mindig kihozta a posta simán.
kifizetni semmiképp nem fogom, így is sokba volt a már kifizetett 27%-al, de hogy megint fizessek, no way.
hívom a postát és megreklamálom.
de ha nem fogadják el és ha nem fizetem ki gondolom visszamegy a feladónak. ilyenkor visszakapom a pénzem az ebaytől?
igazság szerint a legjobb lenne ha visszamenne, mert időközben találtam olcsóbban.
ha visszafizetik akkor a postát is visszaadják, vagy azt levonják belőle? -
Toomy
támogató
Nagyon köszi a gyors választ!

Közben írogattam chat-en ügyintézővel is és Ő is azt mondta, hogy a kettős
keresztnév nem lehet gond...Update:
A regisztrációba próbáltam hozzáadni a kártyát de ott sem sikerült.
Gyorsan kiderült, hogy azért mert az ebay.de oldalon csináltam a regisztrációt és
a kártyát ott lehetett csak hozzáadni.
Most már az ebay.com -on is megys és megy is licit.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- OLED TV topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- CANON E-FS 18-55MM F3.5-5.6
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP 250 G7 - Intel N4020 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De az ötletet köszi, megadom nekik.
Kérjek majd a Paypaltól kártérítést?

/

... már "főzöm" is a forgatókönyvet!