- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
raus
aktív tag
Nekem 2016 december óta 8 éve megy a custom loopom EKWB, Magicool, Coolgate, Primochill és Coollaboratory gyártók cuccaiból. Nem volt szétszedve! Egy Asus z170 deszka + i7-7700k + 16gb ram + gtx 1080 konfigról van szó. Jó minden és tiszta a folyadék.
Imádom ezt a konfigot. -
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
A Riotoro sajnos pont ilyen, egyszerhasználatosnak tervezett. A talp csavarjai is elég gyengék, egyszerű csillagfejűek. A szereléstől már sokat koptak, nehéz lesz még egyszer szétszedni, pedig óvatos voltam. A szivattyúhoz pedig csak roncsolással lehet hozzáférni.
Franc se gondolt erre amikor vettem. Legközelebb ez is szempont lesz.Utólag okosodva nézem, az utóbbi pár évben a youtubera felkerült több "AIO Tear-Down" videó elég sokféle típusról, érdemes megnézni ezeket. Éppen csak tesztelteket szétszednek és már ott van pár törmelék.
-
A gyári töltet nem örök életű és főleg nem tiszta (üzletileg katasztrófa lenne ha nem romlana el!).
Eddig mindegyik AIO vizemet ki kellett tisztítani. (corsair H100/H110, H50, Akasa A20)
Gyárilag trutyi lesz belőle jópár év alatt annyira hogy akár a szivattyút is megakasztja. De amúgy sem árt szétszedni pár évente karbantartási célból hogy a blokkot tisztán lehessen tartani. A gond akkor van ha fos módon egyszerhasználatosnak tervezte a gyártó és nehéz szétszedni. -
Köszi, bevállaltam egy utolsó esélynek
Valahol olvastam hogy autóhűtőfolyadékkal töltik fel, azért választottam azt.
Etilénglikol alapú valami plusz adalékokkal, vízzel hígítva. Az autóradiátorhoz is csöveken, csatlakozókon, tömítésekkel érintkezve megy a blokkból. Gondoltam ha azt nem marja szét ezt sem fogja, de lehet tévedtem.Nem tudom mi lenne a belevaló. Az biztos hogy a gyári cucc nem vállt be. Attól különböző helyeken lepedék képződött, ami a ház fizikai mozgatásakor - szerelés, egyéb karbantartás - levált és a blokk lamelláinál gyűlt össze, végül teljesen eldugítva.
-
Na igen, a régi szép idők
Nekem Ordasi féle tuningnet.hu-s hűtés volt az AthlonXP-men. A hozzá való cpublokk lefogató kb. használhatatlan volt. Valaki árult cnc géppel vágottat, az nagyon jó volt. Na ez trutymósodott pár havonta, a szivattyú kutyorgott folyamatosan, az eredetileg átlátszó csövek szép zöldek lettek a dzsuvától
Pár évre el is ment a kedvem a vízhűtésektől, csak levegős hűtéseim voltak.Azt hittem már eljött az idő amikor megvettem az AIO-t. Lehet még egy évtizedet várnom kellene mielőtt újabbat veszek. Addigra talán összeáll a tökéletes folyadék mix.
-
Undoroid
őstag
Szia!
Pedig öt hónapja és még egy napja mégis megtetted!
(CM Master Liquid 240 Lite AM4)
Fehér Farkas
Gondolom, hogy a Hypo miatt voltál a Mumus?! Az nem nagyon tűr meg maga mellett semmit. Éppen ezért nem célszerű erre használni, túl agresszív anyag. Trutyi is csak azért lesz, mert megtámadja a gumit, alumíniumot, rezet (vöröset és sárgát is), kadmiumozott ötvözeteket, vasat, stb.! Nagyon kevés anyag áll neki ellen! A Vodka inkább a kedves felhasználó bendőjébe való!
A témaindító íráshoz:Ügyesen megoldottad a szerkezet feltámasztását! Le a kalappal!
Több éve használok AIO-coolert és eddig (kopp-kopp) nem volt vele gondom! Szépen, csendben és hatékonyan végzi a feladatát annak ellenére, hogy használtan jutottam hozzá*. Persze ez nem a " belépőszint tetejéről, közép aljáról " származik...szerintem. Légtelenítő csavar sincs rajta, de jól megy és számomra ez a lényeg! Beszereztem belőle már egy másikat is, ami a következő gépem processzor hűtéséért lesz felelős!
Vajon az a hűtőfolyadék + spéci víz elegy, amit használtál, mit fog művelni a csövekkel és a tömítésekkel? Szerintem jobb lenne olyan anyaggal próbálkozni, ami tényleg oda való! Elég egy kis szivárgás és igen hamar oda a géped!
* Egyszer volt vele gondom! Az egyik speciális kopter zajos lett...szerencsémre simán ki lehetett pattintani a forgó részt és egyből láthatóvá vált a hiba: apró lerakódás/por volt rajta, amit egyszerűen letöröltem, majd speciális -nagyon vékony- kenőzsírral újrakentem, a fészkét is kitakarítottam és összepattintottam. Szépen ment is tovább...a biztonság kedvéért ugyanezt megcsináltam a másik kopterén is, ami ugyan nem volt szennyezett, de megelőzésként jó volt.
-
törölt tag
Sok éve, még a s775 érában csináltam több épített vízhűtést saját gépeimbe, ez a trutymósodás ott is jelen van, évente egyszer vagy kétévente egyszer szét kell kapni a gépet is kipucolni. Vagy a lustábbak mint én is, megnyomattam a fürdőkádban ellentétes irányból a zuhanyozóra kötve, ami bene maradt az benne maradt. Alapvetően a folyadékból válik ki a trutymó. Pont azért használtunk desztvizet meg gyógyszertári alkoholt.
Én eleinte vodkával meg hipóval is használtam, én voltam a fekete bárány a vizes topikban. -
M0ng00se
őstag
+1 ok, hogy ne vegyek AIO-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged