Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) M0ng00se


M0ng00se
őstag

+1 ok, hogy ne vegyek AIO-t :DDD

V6

(#2) #89309696


#89309696
törölt tag

Sok éve, még a s775 érában csináltam több épített vízhűtést saját gépeimbe, ez a trutymósodás ott is jelen van, évente egyszer vagy kétévente egyszer szét kell kapni a gépet is kipucolni. Vagy a lustábbak mint én is, megnyomattam a fürdőkádban ellentétes irányból a zuhanyozóra kötve, ami bene maradt az benne maradt. Alapvetően a folyadékból válik ki a trutymó. Pont azért használtunk desztvizet meg gyógyszertári alkoholt.
Én eleinte vodkával meg hipóval is használtam, én voltam a fekete bárány a vizes topikban.

[ Szerkesztve ]

(#3) Undoroid válasza M0ng00se (#1) üzenetére


Undoroid
őstag

Szia!

Pedig öt hónapja és még egy napja mégis megtetted! :P ;) (CM Master Liquid 240 Lite AM4)

***************************************************************************
Fehér Farkas

Gondolom, hogy a Hypo miatt voltál a Mumus?! Az nem nagyon tűr meg maga mellett semmit. Éppen ezért nem célszerű erre használni, túl agresszív anyag. Trutyi is csak azért lesz, mert megtámadja a gumit, alumíniumot, rezet (vöröset és sárgát is), kadmiumozott ötvözeteket, vasat, stb.! Nagyon kevés anyag áll neki ellen! A Vodka inkább a kedves felhasználó bendőjébe való! ;]

**************************************************************************
A témaindító íráshoz:

Ügyesen megoldottad a szerkezet feltámasztását! Le a kalappal! :R

Több éve használok AIO-coolert és eddig (kopp-kopp) nem volt vele gondom! Szépen, csendben és hatékonyan végzi a feladatát annak ellenére, hogy használtan jutottam hozzá*. Persze ez nem a " belépőszint tetejéről, közép aljáról " származik...szerintem. Légtelenítő csavar sincs rajta, de jól megy és számomra ez a lényeg! Beszereztem belőle már egy másikat is, ami a következő gépem processzor hűtéséért lesz felelős!

Vajon az a hűtőfolyadék + spéci víz elegy, amit használtál, mit fog művelni a csövekkel és a tömítésekkel? Szerintem jobb lenne olyan anyaggal próbálkozni, ami tényleg oda való! Elég egy kis szivárgás és igen hamar oda a géped!

* Egyszer volt vele gondom! Az egyik speciális kopter zajos lett...szerencsémre simán ki lehetett pattintani a forgó részt és egyből láthatóvá vált a hiba: apró lerakódás/por volt rajta, amit egyszerűen letöröltem, majd speciális -nagyon vékony- kenőzsírral újrakentem, a fészkét is kitakarítottam és összepattintottam. Szépen ment is tovább...a biztonság kedvéért ugyanezt megcsináltam a másik kopterén is, ami ugyan nem volt szennyezett, de megelőzésként jó volt.

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

(#4) vrob válasza #89309696 (#2) üzenetére


vrob
aktív tag

Na igen, a régi szép idők :) Nekem Ordasi féle tuningnet.hu-s hűtés volt az AthlonXP-men. A hozzá való cpublokk lefogató kb. használhatatlan volt. Valaki árult cnc géppel vágottat, az nagyon jó volt. Na ez trutymósodott pár havonta, a szivattyú kutyorgott folyamatosan, az eredetileg átlátszó csövek szép zöldek lettek a dzsuvától :)
Pár évre el is ment a kedvem a vízhűtésektől, csak levegős hűtéseim voltak.

Azt hittem már eljött az idő amikor megvettem az AIO-t. Lehet még egy évtizedet várnom kellene mielőtt újabbat veszek. Addigra talán összeáll a tökéletes folyadék mix. :)

(#5) vrob válasza Undoroid (#3) üzenetére


vrob
aktív tag

Köszi, bevállaltam egy utolsó esélynek :)
Valahol olvastam hogy autóhűtőfolyadékkal töltik fel, azért választottam azt.
Etilénglikol alapú valami plusz adalékokkal, vízzel hígítva. Az autóradiátorhoz is csöveken, csatlakozókon, tömítésekkel érintkezve megy a blokkból. Gondoltam ha azt nem marja szét ezt sem fogja, de lehet tévedtem.

Nem tudom mi lenne a belevaló. Az biztos hogy a gyári cucc nem vállt be. Attól különböző helyeken lepedék képződött, ami a ház fizikai mozgatásakor - szerelés, egyéb karbantartás - levált és a blokk lamelláinál gyűlt össze, végül teljesen eldugítva.

(#6) MasterDeeJay

A gyári töltet nem örök életű és főleg nem tiszta (üzletileg katasztrófa lenne ha nem romlana el!).
Eddig mindegyik AIO vizemet ki kellett tisztítani. (corsair H100/H110, H50, Akasa A20)
Gyárilag trutyi lesz belőle jópár év alatt annyira hogy akár a szivattyút is megakasztja. De amúgy sem árt szétszedni pár évente karbantartási célból hogy a blokkot tisztán lehessen tartani. A gond akkor van ha fos módon egyszerhasználatosnak tervezte a gyártó és nehéz szétszedni.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#7) vrob válasza MasterDeeJay (#6) üzenetére


vrob
aktív tag

A Riotoro sajnos pont ilyen, egyszerhasználatosnak tervezett. A talp csavarjai is elég gyengék, egyszerű csillagfejűek. A szereléstől már sokat koptak, nehéz lesz még egyszer szétszedni, pedig óvatos voltam. A szivattyúhoz pedig csak roncsolással lehet hozzáférni.
Franc se gondolt erre amikor vettem. Legközelebb ez is szempont lesz.

Utólag okosodva nézem, az utóbbi pár évben a youtubera felkerült több "AIO Tear-Down" videó elég sokféle típusról, érdemes megnézni ezeket. Éppen csak tesztelteket szétszednek és már ott van pár törmelék.

(#8) dugo_ válasza vrob (#7) üzenetére


dugo_
veterán

és már ott van pár törmelék.

Valószínűleg a radiból jön, gyártás során belekerülő, benne maradó szennyeződés. Ha beleáraznák a plusz mosást, akkor versenyhátrányba kerülnek a konkurenciával szemben...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.